>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Don Cherry miszcz, podzielał jego pogląd na tą sprawę.
Dokładnie tak, miałem też się podzielić tym filmikiem ale ubiegłeś mnie Odi :razz: ... nie miałem okazji jeszcze komentować tego co zrobił Yakupov ale mimo wszystko wstrzymam się ponieważ ciężko to skomentować, Don Cherry powiedział wszystko.
Odnośnie wczorajszych gier, oglądałem mecz Chicago vs Detroit i jeden wniosek, Red Wings w PP to kompletna porażka, oczywiście nie odbieram nic Chicago podczas gry w PK ale to co wyprawiały Skrzydła wołało o pomstę do nieba, 5 on 4 czy 5 on 3 to było bez znaczenia ponieważ PP było wręcz dramatyczne... Detroit może mieć tylko i wyłącznie do siebie pretensje że nie zdołali wygrać tego meczu, tyle kar ze strony Chicago, że chyba więcej szans mieć nie można.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Monteral podpisał wczoraj Subbana na 2 lata za 5,75 mln. Koniec maratonu, umowa wydaje się być korzystna dla obu stron, oby tylko PK wyciągnął wnioski, szczególnie w sferze mentalnej i będą duże szanse na to, że zostanie prawdziwą gwiazdą w MTL (bo wbrew temu co myśli sporo mu jeszcze brakuje do tego statusu).
Sztab zadecydował pozostawić z drużyną Gallaghera i Galchenyuka. Młodzież naciera. Myślę, że mimo spalenia roku z kontraktu Gallyego jest to dobry ruch dla jego rozwoju (jedynym znakiem zapytania dla mnie było czy wytrzyma fizycznie trudy ligi - ale skoro taką podjęto decyzję, to pewnie nie ma co do tego obaw). Ciekawe rzeczy dzieją się w Montrealu, zapowiedź nowych lepszych czasów.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ciekawe rzeczy dzieją się w Montrealu, zapowiedź nowych lepszych czasów.
Podoba mi się ten kierunek po paru latach gdzie stawiano na &quot;gwiazdy&quot; za gruby hajs w końcu poszli w stronę lepszą czyli młodzież. Praktycznie zresztą wszystkie kanadyjskie zespoły tak zrobiły, tylko Vancouver gdzieś się po drodze zgubiło i chyba w tym sezonie będzie najgorszym teamem w NHL z CANady.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Kiedy ma się w bramce Pricea i dodaje takich gości jak Prust plus młodzież (i całkiem niezłe zaplecze) to musi z tego wyjść coś dobrego. Podoba mi się to co robi tam Bergevin z Timminsem. W tym sezonie drużyna powinna grać bez presji i po tym co pokazywała w zeszłym sezonie liczyłem raczej na walkę o jak najlepszy pick ???? (a draft będzie nie byle jaki). Nie ma się jednak jeszcze co napalać, bo za nami kilka kolejek i całkiem możliwy jest zwrot sytuacji o 180 stopni jak to często w tej lidze bywa. Kilka pkt mniej lub więcej = liczysz się w wyścigu albo nie. Tak czy siak niezależnie od miejsca i picku przy 4 wyborach w pierwszej 60 liczę na dobry połów w tym roku ???? (z drugiej strony Seth Jones jako zabezpieczenie w razie fanaberii Subbana za 2 lata byłby zajebisty ???? - w ogóle pierwsza 5 to potencjalne gwiazdy tej ligi za kilka lat).

odi 2,3K

odi

Forum VIP
draft będzie nie byle jaki
Mi się wydaje że będzie najsłabszy w ostatnich latach. MacKinnon i Jones niezależnie który wygra to będzie najsłabsza &quot;jedynka&quot; od lat, resztę czołówki też można było doskonale obserwować na młodzieżowych MŚ i powiem szczerze nie byłem pod wrażeniem.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Myślę, że dużo ważniejsze jest to jak prezentują się w swoich ligach juniorskich. Turnieje rządzą się swoimi prawami i nie zawsze muszą być udane. No i jakby nie było dzieciaki o których piszemy (tegoroczny nabór) grały z zawodnikami (dzieciakami) rok starszymi od siebie. Nie zdziwię się też jak z jedynką pójdzie Drouin (zależy od tego czy drużyna wybierająca jako pierwsza będzie celować w atak czy obronę).

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wczorajsza kolejka czysta esencja - chyba w dziale nikt nie znalazł na nią recepty ;) Może kolejne dni będą łaskawsze. Btw do naszej poprzedniej rozmowy stardog Gallagher i Galchenyuk znów punkty.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Wczoraj praktycznie same zacięte mecze. Galchenyuk z Gallagherem uzbierali już 9pkt. w 5 meczach i aż miło się ich ogląda. Gallagher nie odpuszcza i stara się atakować ciałem a Gally miewa niesamowite krzyżowe podania (po jednym z takich podan Prust wczoraj powinien zamiast słupka ustrzelić brameczkę). Dziś kolejny ciekawy pojedynek w Ottawie, ze sporą szansą na występ Subbana (swoją drogą ciekaw jestem czy po podpisaniu tego kontraktu chłopak zmądrzał i czy wyprostuje w końcu sprawy w szatni).

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Raczej pewne jest to że Subban dziś wróci, wszędzie sporo się pisało na temat jego podpisania kontraktu i tego że w środę będzie już w składzie. Co do samego meczu MTL to miałem okazje oglądać 3 tercję, trzeba przyznać że to był mocno wyrównany mecz i równie dobrze mógł się skończyć wynikiem na korzyść Jets, ale był Price który w decydujących momentach stawał na wysokości. Co do obgadywanych graczy to naprawdę w Montrealu mogą być zadowoleni, bo chyba mało kto się spodziewał że będą mieli takie wejście do ligi, osobiście uważam że Galchenyuk to materiał na kawał grajka.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Do kogo Morris tam miał problemik? bo na filmie widac ewidentnie spięcie z Whitneyem i nie wiem jak to się ma do Yakupova i jego celebracji.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Morris miał problem bo go szturchnął Whitney jadąc się cieszyć z Jakupowem. Starł się z Whitneyem, ale w całości nie chodzi o to że Jakupow na siebie sprowadził problemy - on je sprowadził na cały zespół bo jak trzeba będzie bronić dzieciaka to kontuzjowani mogą zostać inni zawodnicy. Oilers niech dziękują bogom, że grają w Zachodniej Konferencji gdzie ciut mniej jest typowych zabijaków jakby przyszło stanąć z Bostonem Philadelphia lub Rangers/Devils to mieliby problemy. W Western szacunku mogą ich nauczyć Blues.
W poprzednim sezonie była taka sytuacja z Anisimowem:
http://www.youtube.com/watch?v=RFqPUgSNRf0&amp;amp;fmt=18
Tampa pokazała tutaj jak należy traktować lodowiskowe szpanerstwo.
Tort po meczu mocno skrytykował Anisimowa za tego rodzaju cieszynki i za to że naraża w ten sposób zespół, to nie jest czas na takie rzeczy tak się można cieszyć w play-off nie w sezonie zasadniczym.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Oglądałem 1 tercje tego meczu i w sumie nic ciekawego się nie działo to wyłączyłem, ale gdy rano zobaczyłem że Yakupov strzelił bramkę w OT od razu pomyślałem, co tym razem zrobił szalony Nail, no i można powiedzieć wprost że nadal &quot;pajacuje&quot;. Tak jak piszę Odi, Oilers mają szczęście że na Zachodzie nie ma kto go &quot;zmiażdżyć&quot; bo np. taki Milan Lucić to by długo raczej nie czekał :cool: chociaż można mieć nadzieję że podczas gry z Detroit człowiek o nazwisku Tootoo zajmie się młodym Rosjaninem. Jeśli go trochę nie utemperują to może się to źle skończyć i dla niego i dla całej drużyny, ale to już sprawa wewnętrzna.

gmark 765

gmark

Użytkownik
Nie wiedziałem gdzie zadać pytanie, a więc zadam je tutaj. Czy to, że na stronie nhl.com można oglądać streamy z meczów to coś normalnego i codziennego? Czy po prostu akurat są jakieś dni promocji tego typu programów.

Edit: Do usunięcia. Znam już odpowiedz ;)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Fatalne sędziowanie w meczu DET - STL
http://www.youtube.com/watch?v=aLqU8apsnLs&amp;amp;feature=player_embedded#fmt=18
Kara meczu :?: Nie wiem co próbuje się zrobić z hokeja, balet ? Widać najlepsi sędziowie na świecie też się mylą. Żeby nie było do końca &quot;miękko&quot; to są jeszcze sytuacje że ląduje łokieć na pysku Simmondsa (wczoraj) lub Landeskoga (tydzień temu) i nie ma nawet 2 minutowej kary, nie ma nic. Zero konsekwencji ze strony ligi.

stardog 250

stardog

Użytkownik
Faktycznie żałosne sędziowanie wczoraj i trzeba otwarcie przyznać, że żałosna gra formacji specjalnych DET. Typ siadł, ale wiecej w tym było nieobliczalności NHL niż solidnie wypracowanego zwycięstwa. Też się lekko zdziwiłem jak Backes dostał karę meczu. Co do hita na Landeskogu trochę bym polemizował. Twarde wejście, ale czy na pewno łokiec? Dla mnie ten łokieć to raczej było odepchnięcie Szweda w końcowej fazie (łokieć to dla mnie było chamskie i wykonane z premedytacją zagranie Keitha na Sedinie pod koniec zeszłorocznego regular season - powinien wg mnie dostać za to co najmniej tyle co Torres za Hosse)

stardog 250

stardog

Użytkownik
Porównywalne do nieuznanej bramki dla Columbus w meczu z Chicago. Pasiaki sie nie popisują w tym sezonie.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Do góry Bottom