>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

michbrze 387

michbrze

Użytkownik
co sądzicie o wczorajszym pojedynku o 21 zwycięstwo Detroit z Dallas? Nie mogłem oglądać całego meczu bo musiałem iść do roboty, ale z powtórki śmiem twierdzić że był troszkę oddany? Albo mi sie tak wydaje, albo dla sensacji, kibiców i z różnych innych powodów Gwiazdy nie walczyły na pełnej k.rwie?

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Ciężko powiedzieć. Przed samym meczem zastanawiałem się, jak to będzie. Można było przypuścić, że skrzydła będą chciały wyśrubować wspaniały rekord. Z relacji mojego kolegi, fana Stars, mogę tylko powiedzieć, że Gwiazdy nie pokazały się z dobrej strony. Inn strona medalu to fakt, że jeśli jest okazja do sporego wyczynu, jakim jest ten rekord zwycięstw u siebie, to drużyna zazwyczaj gra bardzo dobrze, niesiona przez kibiców, ze świadomością, że jeśli dzisiaj wygramy, to najprawdopodobniej trzeba będzie dłuugo czekać, aż któraś z drużyn spróbuje pobić to osiągnięcie. Nie mniej jednak postawa Stars nie wskazywała na to, że za wszelką cenę chcieli zepsuć zwycięskie plany gospodarzy. Może to po prostu gorszy mecz? Lepiej tego się trzymajmy. A jeśli rzeczywiście nie wszystko było tutaj w porządku, to kiedyś te machlojki się zemszczą. I nic nie ujdzie nikomu na sucho.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Wiele jest meczów gdy wydaje się że jedni mają gaz w łyżwach a drudzy ledwo się po lodowisku snują. Uwierzcie to nie są względy motywacji i chęci, bo ci sportowcy tracą dla pojedynczych zwycięstw zęby i zdrowie. Są dni gdy kondycyjnie się nie domaga, są dni gdy wygrywa po prostu lepiej przygotowany team bo indywidualności nie wystarczają. Inna sprawa że na śmierć i życie hokej zaczyna się w play-off, więc nie wymagajmy od Dallas żeby rzucali wszystkie siły na sztos gdy 1/3 regular przed nimi.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
co sądzicie o wczorajszym pojedynku o 21 zwycięstwo Detroit z Dallas? Nie mogłem oglądać całego meczu bo musiałem iść do roboty, ale z powtórki śmiem twierdzić że był troszkę oddany? Albo mi sie tak wydaje, albo dla sensacji, kibiców i z różnych innych powodów Gwiazdy nie walczyły na pełnej k.rwie?
Oddany to był mecz w St Louis... oglądałem tylko trzecią tercje i z niej wyglądało na to, że Nutki nie chcą wygrać tego meczu, wręcz jak by ułatwiały Kurtką dominacje na boisku. Gdzie była obrona przy stracie drugiej bramki ? już nie wspomnę o straceniu bramki równo z syreną w pierwszej tercji. Co ciekawe po pierwszej tercji było 12:4 w strzałach dla Nutek, po drugiej już 17:17... Dlaczego nie bronił Elioot ? tylko ta słaby Halak ? to widowisko ma dużo znaków zapytania... jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że dużo ludzi grało na Detroit (bo to była pewka) i na podbicie grano St. Louis, wiec ktoś tam ładnie szepnął Nutkom aby się nie rozpędzali tego dnia...

michbrze 387

michbrze

Użytkownik
eee no, to to mi sie nie wydaje kolego ???? 1.Halak na bramce ze względu na poziom przeciwnika, a niech sobie Elliott zipnie a Halak pogra, przeciwnik do trudnych nie należy. 2.Mecz na wyjeździe, w wyjazdach Nutki mają dopiero 22 miejsce. 3. Gol stracony zaraz przed syreną, bramkarz rozluźnione zwieracze z nadzieją na momentalną przerwę, niespodziewany, celny strzał, troche pecha, bęc siedzi. 4. Niesamowite sczęście rywali (wyjgarnięcie kijem krążka z siatki Wisniewskiego), fartowne położenie Dorsetta przy zdobyciu bramki 5. Dobra postawa S. Masona (31 strzałów). 6. Czy w podstawionym meczu próbuje się wyrównać wpychając krążek ręką do siatki ???? ? Kondolencje z powodu przegranej ????

odi 2,3K

odi

Forum VIP
A miałem was za poważnych ludzi (co niektórych) ???? Czemu bronił Halak (słaby ! sic !) Oddali mecz 1:2 akurat widziałem extended version na NHL.com i mecz mega atrakcyjny i na ostrzu noża... Ludzie opanujcie emocje więcej spekulacji i bezsensownych zarzutów widziałem tylko w HP ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Warto tu jeszcze dodać że do Flyers również trafił Pavel Kubina z Tampy w zamian za wybory w drafcie 2012 oraz 2013. Dużo się mówiło o tym że Phila interesuje się Nash&#39;em z CBJ, jednak koniec końców jednak zdecydowali się na wzmocnienie tyłów.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Vermette w barwach Phoenix. O szczegółach tego trejdu przeczytacie niżej.
Miałem jednak dobre przeczucie, że jego występy w Kolumbii są policzone.
Co jak co, ale mimo kiepskiego sezonu, Vermette to niezły zawodnik, do tego tytan wznowień. Jackets dostają za to.. kogoś, kto powinien się przydać, jeśli trafi z formą
* (obsada tej pozycji u Kurtek leży, już każdy się pewnie domyśla o jaką pozycję chodzi) + pick w drafcie.

* ale dopiero po powrocie z kontuzji ;)
http://www.nhl.com/ice/blogpost.htm?id=6743&amp;navid=DL|NHL|home

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Jeff Carter, czołowy hokeista Columbus Blue Jackets, zmienił barwy klubowe w trakcie sezonu NHL. Przeszedł do Los Angeles Kings w zamian za obrońcę Jacka Johnsona oraz prawo wyboru graczy w pierwszej rundzie tegorocznego draftu do ligi oraz w 2013 r

Carter ma za sobą 500 spotkań, w których zdobył 368 punktów, w tym zdobył 196 goli i miał 172 asysty. W obecnych rozgrywkach wystąpił w 39 meczach, odnotowując 25 pkt - 15 bramek i dziesięć podań. Do &quot;Niebieskich Koszul&quot; trafił w lecie, po sześciu latach gry dla Philadelphia Flyers.

27-letni napastnik ma wzmocnić Kings, którzy walczą o prawo gry o Puchar Stanleya. Obecnie zajmują dziesiąte miejsce w Konferencji Zachodniej, ale mają tyle samo punktów - 66, co sklasyfikowane przed nimi drużyny Dallas Stars i Calgary Flames. Do fazy play off wejdzie najlepsza ósemka.

Natomiast młodszy o dwa lata Johnson był jednym z filarów defensywy Los Angeles w których barwach grał ponad pięć sezonów. W 343 meczach zdobył 124 punkty, z czego 30 to gole, a 94 to asysty.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Świetny trejd. Carter powinien być lekarstwem na marną skuteczność Kings.
Pożegnanie miał udane - w ostatnim spotkaniu zaliczył hat-tricka ;)
Teraz tylko czekać, aż odjedzie Nash i Jackets będą mogli rywalizować na równi z Naprzodem Janów.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Yem Uoniaki czyszczenie Columbusu może przynieść takie same skutki jak czyszczenie w Florydzie na koniec ubiegłego sezonu. Potem zaciąg &quot;bierzemy wszystkich&quot; tak jak to zrobiły Pantery i co i będzie PO w tym sezonie. Chyba że zdecydują się jednak rozważniej i dłużej budować, zobaczymy póki co myślę że za Cartera i tak dużo wyciągnęli.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Życzę im jak najlepiej. Florida potrafiła to wszystko poskładać, nie jest powiedziane, że tak będzie w przypadku Jackets. Zaczynają budować drużynę od tyłu, czyli tak, jak powinno się to robić. Pierwsze bramkarz, później defensor, ale to dopiero początek.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Życzę im jak najlepiej. Florida potrafiła to wszystko poskładać, nie jest powiedziane, że tak będzie w przypadku Jackets. Zaczynają budować drużynę od tyłu, czyli tak, jak powinno się to robić. Pierwsze bramkarz, później defensor, ale to dopiero początek.
Obrona jako taka bym powiedział, że jest już &quot;gotowa&quot; bo przecież Wisniewski i Johnson to bardzo solidna para i przy nich reszta może się wspiąć na wyżyny. Bramkarz koniecznie wiadomo ile znaczy w tej lidze dobry goalie, w przodzie też musi się znaleźć jakiś przebojowy człowiek i tutaj będzie najciężej ...

Do góry Bottom