>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Aktualności, transfery, pytania i rozmowy dotyczące lig amerykańskich

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Boudreau w Anaheim​

W świetle globalnego kryzysu, którym straszą nas media, nie jeden chciałby po stracie pracy, zaledwie po kilku dniach podjąć kolejną – równie ekscytującą i lukratywną. Takie szczęście miał Bruce Boudreau, nowy szkoleniowiec Anaheim Ducks.

Jeszcze dwa dni temu nasz redakcyjny kolega Bartek Dolny nieco retorycznie pytał czy karuzela z trenerami zaczęła się kręcić. Odpowiedź przyszła po kilkudziesięciu godzinach – można mówić o prawdziwym wirze zmian. I mam niejasne przeczucie, że to nie koniec.

Boudreau był bez pracy zaledwie 66 godzin. Znacznie gorsze samopoczucie musi mieć dotychczasowy trener Kaczek, Randy Carlyle, który po długo oczekiwanym zwycięstwie (4-1 z Montreal Canadiens), w czterdzieści minut po meczu dowiedział się, że stracił pracę.

Zmiana na stanowisku trenerskim, jak przyznał w rozmowach z dziennikarzami menedżer Bob Murray, była jedną z trudniejszych, jaką musiał podjąć. Zmiana, co równie ważne zamyka pojawiające się od kilku dni plotki mówiące o ewentualnym transferze Bobby’ego Ryana. Jakby nie patrzeć, to chyba największa strata dla Briana Burke’a, który jeśli wierzyć plotkom, był najmocniej zainteresowany pozyskaniem 24-letniego skrzydłowego.

Co ciekawe, Carlyle który stał na ławce trenerskiej Anaheim od 2005 roku, rozegrał z drużyną 492 spotkania uwieńczone m.in. zdobyciem Pucharu Stanleya w 2007 roku, być może również długo nie będzie bez pracy. Kilka godzin po jego zwolnieniu Daren Miliard (Sportsnet) przyznał, że nie będzie zdziwiony jeśli dotychczasowy szkoleniowiec Ducks trafi do Winnipeg (był swego czasu trenerem Manitoba Moose, ekipa pod jego ręką wygrała 61-proc. spotkań). Czas pokaże…

Są tacy, którzy spekulują, że za Bobby’ego Ryana nie udało się uzyskać zwrotu jakiego oczekiwał Murray – bardzo dobrego obrońcy i defensywnie nastawionego napastnika, czyli zawodników, którzy idealnie pasowaliby do systemu gry preferowanego przez Carlyle’a. Wtedy menedżer podjął decyzje o zmianie kierunku… Co może się zmienić w Anaheim? Kibice wierzą, że Boudreau będzie w stanie obudzić trio Ryan Getzlaf, Corey Perry i Ryan. Spodziewana jest również bardziej otwarta, ofensywna gra całej drużyny. Czy to wystarczy, aby Ducks odbili się od dna?

rijo 407

rijo

Użytkownik
Zarząd NHL zaproponował podzielenie 30 zespołów na cztery konferencje. Aby plan został wprowadzony w życie, zgodę w głosowaniu musi wyrazić co najmniej dwudziestu z trzydziestu oddających głos szefów drużyn.
Zmiana wydaje się konieczna, po tym, jak drużyna Winnipeg Jets zmieniła swoją siedzibę (w ubiegłym sezonie grała w Atlancie). Zmiana ma zostać wprowadzona przede wszystkim z uwagi na trudy podróży, z jakimi zmagają się obecnie drużyny. Kilka zespołów Konferencji Zachodniej skarży się na wyczerpujące podróże, które nierzadko obejmują przekroczenie nawet trzech stref czasowych. Najbardziej niezadowoleni są hokeiści Detroit Red Wings, Columbus Blue Jackets, Minnesota Wild i Dallas Stars.
Do fazy play-off awansują po cztery najlepsze drużyny ze wszystkich czterech konferencji. W ich obrębie pierwsza drużyna zagra z czwartą, a druga zmierzy się z trzecią. Zwycięzcy konferencji zagrają w półfinałach Pucharu Stanleya.
źródło: sport.pl

B 0

blazej90

Użytkownik
Witam, mam pytanie, czy da radę wykupić w Polsce oglądać mecze NHL przez gamecenter live ? Spotkałem już się z różnymi opiniami w internecie, więc jak to wreszcie jest ?

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Oczywiście, jest to możliwe. Sam miałem wykupione, ale musiałem zrezygnować, bo wynikły z tego pewne problemy. Nie chcę o nich pisać, bo nie jest to istotne (z drugiej strony mam strasznego pecha), ale wykupić jak najbardziej można. Wielu z użytkowników forum korzysta właśnie z gamecenter. A jeśli masz mieszane uczucia co do GC, to pozostaje opcja wcale nie gorsza - ESPN.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Plusy? Oglądasz, co chcesz, kiedy chcesz i ile chcesz. W dodatku w b.dobrej jakości, bez żadnych lagów czy czegoś podobnego. Wiadomo, jeżeli za coś przychodzi nam płacić, to musi to być lepsze od darmowych streamów.

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
Jacques Martin nie jest już trenerem Montreal Canadiens

Jacques Martin nie jest już trenerem hokeistów Montreal Canadiens, którzy zajmują ostatnie miejsce w tabeli Northwest Division ligi NHL. Zastąpi go dotychczasowy asystent Randy Cunneyworth, który ma prowadzić kanadyjski zespół do końca sezonu.

Martin ma w dorobku Jack Adams Trophy, nagrodę dla najlepszego trenera rozgrywek regularnych NHL, jaką zdobył w 1999 roku, gdy pracował w Ottawa Senators. W swoim pierwszym sezonie w Montrealu 2009/10, doprowadził zawodników Canadiens do finału Konferencji Wschodniej w rywalizacji o Puchar Stanleya.

Jednak tym razem kanadyjska drużyna odnotowała najgorsze otwarcie od 70 lat, wygrywając tylko jeden z pierwszych ośmiu meczów, w których poniosła pięć porażek i dwa przegrała po dogrywkach lub karnych (za jeden punkt). Obecnie z dorobkiem 13-12-7 zamykają tabelę Northeast Division, a w Konferencji Wschodniej zajmują 11. pozycję.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Giroux gral dzisiaj ???? skad te info masz?
Równie dobrze mógł nie grać, to była tzw. &quot;game-time decision&quot;. Sam Claude powiedział, że jeśli będzie na rozgrzewce to znaczy że czuje się dobrze i zagra. Zagrał i to jak !

coreq93 806

coreq93

Użytkownik
ale chyba od wczoraj trenowal ???? robu chlopak roznice, w dodatku mlody, bedzie gwiazda i to wielka. stfu, juz jest!

/ treningi a udział w meczu dwie różne sprawy, Crosby od października trenował z drużyną a zagrał wiadomo kiedy dopiero ;)

tak tak wiem, jednak uraz Girouxa na szczęście nie był tak poważny jak Sid the Kid ????

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Mam dziwne pytanie ???? i nie wiem czy w dobrym miejscu je zadaje, ale innego pomyslu nie mam.
Czy zespół NY Rangers posiada cheerleaderki ? ponieważ jak narazie tylko &quot;Ice Girls&quot; tego zespołu nie mogę znaleźć jeśli chodzi o ligę NHL :?

Do góry Bottom