Cześć, już daje. Niestety ten weekend to był dla mnie istne szaleństwo, więc i czasu zabrakło. Dzięki wielkie za pomoc przy punktacji.
Na początek zacznę od podsumowania spotkań i formy zespołów:
skala:
1 - tragedia
5 - mocny zespół
Adelaida - 4 (po obejrzeniu meczu) - mimo wygranej tylko 4 pkt.. Pierwsza połowa na 2, druga lepiej, na 4... średnia 3, +1 za wygraną
Roar - 3 - (po obejrzeniu meczu) - znowu nie grali najgorzej, znowu bez punktu. W pierwszej połowie może mniej atakowali ale ich ataki były bardziej niebezpieczne. W drugiej oddali inicjatywę. Remis był blisko, zabrakło szczęścia i umiejętności
WSW - 4 - (po obejrzeniu pierwszej połowy) - grali odważnie i w pierwszej połowie mecz był wyrównany. W drugiej potrafili zdobyć kontaktowego gola.
Sydney - 5 - (po obejrzeniu pierwszej połowy) - zagrali bardzo dobre spotkanie. W decydujących momentach umiejętności indywidualne przeważyły.
Jets - 1
CCM - 2
Macarthur - 3
Auckland - 1 -
tutaj gryzie mnie to, ponieważ jak bym był konsekwentny powininem dać + 1 za wygraną. Ale to tylko zabawa więc niech tak już zostanie
Perth - 2 (na podstawie wyniku) - prowadzić 1:0 by od 60 minuty stracić 3 bramki... skąd by to znamy (ta gra tylko do pierwszej godziny)
Western United - 4 (na podstawie wyniku) - przegrywali, ale od 60 minuty 3 szybkie gole przez kwadrans i po meczu. Przeciwnik z tych niezbyt wymagających.
Phoenix - 4 (na podstawie wyniku) - wygrana, co więcej, wygrana na kontynencie. To już 3 pkt + 1, że przeciwnik z wyższej półki
Victory - 3 (na podstawie wyniku) - porażka ale minimalna. Statystyki zdecydowanie na ich korzyść
Tak to wygląda ogólnie:
SFC - 19
Macarthur - 18
WSW - 18
Victory - 17
Nixi - 17
CCM - 15
WU - 15
Adelaide - 15
City - 13
Auckland - 11
Roar - 11
Jets - 10
Perth - 7
Jak moje wróżby?
22.11. 07:30
Perth Glory -
Western United
1 - Zaryzykuję, bo przecież kiedyś muszą w Glory się otrząsnąć.
22.11. 10:00
Newcastle Jets -
Central Coast Mariners
To może być ciekawy mecz - Jets potrafią zagrać szybko i wykreować sobie szanse na gola. CCM również prezentuje się dobrze w tym sezonie.. jak bym miał coś stawiać to gole - btts+ov2,5
23.11. 07:00
Brisbane Roar -
Adelaide United
Bardzo ryzykowanie, ale może? - X
23.11. 09:35
Sydney FC -
WS Wanderers
- tutaj mała uwaga, oceniam na minus bo czerwonej nie było
Derby Sydney - ja bym tu poszedł w kartki.
24.11. 03:30
Wellington Phoenix -
Melbourne Victory
Pass - Sprawdzian dla Nixów, jak sobie poradzą u siebie z rozpędzonym Victory
24.11. 06:00
Macarthur FC -
Auckland FC
Czy urwą pierwsze punkty Auckland? Czy Paulsen pierwszy raz w tym sezonie skapituluje? - jak dla mnie tu może być under.
Pomysły na przyszłą kolejkę?.. na razie brak.