To jeszcze moje 3 grosze....
Do czerwonej WSW grało dobrze i miało realne szanse na 3 pkty... ale głupie zachowanie Janjetovic'ia - i nie mówię tutaj o interwencji ale samo wyjście, i kiks przy próbie przejęcia piłki. Potem SFC zagrało to czego zabrakło w zeszłym tygodniu... dlatego przy moim rankingu formy SFC dostaje plus, ale WSW dostaje neutralną ocenę, bo miało naprawdę realne szanse na 3 pkty.
Do jutrzejszych meczy....
Jets - Perth - ov2,5+bts - @1,9 - 0,3j
Najpierw goście - wyjazdowe wygrane z V i Adelaidą oraz remis z Nixami. Ostatni mecz bezbarwny.. ale jednak wygrany z City. Tutaj przeciwnik podobny do City, ale jak by nie było to mecz wyjazdowy. Są Castro, Koegh i Oikonomidis, do tego dostępny jest Ferreira... znaczy w ofensywie jest moc - jak dla mnie Perth jest w stanie strzelić gola.
Jest - w końcu grają u siebie, a w Newcastle najpierw przegrali z V 0:1, potem zremisowali z SFC 1:1 i w końcu wygrali z Roar 2:0 (ten mecz był jak cała kolejka - padaka). Teraz wzmocnienie powrotem Hoffmana sprawdza lidera ligi. Jak dla mnie lider jest dosyć nieoczekiwany i uważam, że jak by nie było Jets są faworytami. Czyli coś też powinni ustrzelić.. ale że to
Australia to ov2,5 jest dość możliwy... no i jako, że oba zespoły coś ustrzelą - to jest właśnie mój typ - delikatnie, bo po co nadwyrężać los, który po dzisiejszym dniu okazał się szczodry.
Adelaide - City - 1 - @2,3- 0,3j
oraz ov2,5+bts - @2,15 - 0,2j
Oba zespoły fatalnie zagrały w ostatniej kolejce.. ale to w zespole gospodarzy powinni pojawić się Kitto i Ilso - a to duże wzmocnienie w ofensywie. W zespole gości powinien zagrać Malik. Oba teamy mają coś udowodnienia i mam nadzieję wpiszą się w trend kolejki - czyli odważna ofensywna gra. Ale jak by nie było - Adelaide gra u siebie i, jak dla mnie, to przeważy szalę na ich stronę. Pobieram typ na gole po obu stronach.. ale jak by nie było, ostatecznie, jak na tą chwilę, to gospodarze wyglądają lepiej.
pozd.