qowalsky6
Znawca A-League
Czołem kolego ????
WSW się wzmocniło. Niby stracili Cejudo, ale przybyli doświadczeni i ograni w lidze gracze City, do tego jeszcze Elrich z Adelaidy. Widać Markus Babel stawia na graczy oświadczonych i ogranych. Mogą być w PO.
Ja mam podobne wrażenie, że Wędrowcy wychodzą na nowy sezon wzmocnieni, oby byli dalej overowi ????
Zdecydowanie największe i najciekawsze ruchy transferowe. Jeżeli tylko Oar szybko wejdzie w sezon to może z McComack'iem nieźle namieszać. Na pewno CCM jest silniejsze a tym samym powinno powalczyć o PO - jeżeli ta ekipa nie rozpadnie się po nowym roku.
Dla mnie Rozbitkowie 28 to jeden wielki misz - masz. Tylko McCormack tam nie pasuje. Nie wiem czy to wystarczy na jakieś sukcesy. Poza tym weź to posklejaj...
Glory nie zrobiło żadnych dużych ruchów na rynku. Dlatego, porównując z resztą zespołów to wróżę ciężki sezon zespołowi z Perth i raczej dolną część tabeli.
Niby wzmocnienia ale szału nie widzę, paradoksalnie może to będzie atut dla Glory w tym sezonie?
Jets było objawieniem poprzedniego sezonu. W tym, bez podstawowego bramkarza może być trudniej. Człon zespołu pozostał, ale uważam, że nie będzie już tego elementu zaskoczenia. Zdobywanie punktów będzie trudniejsze, a więc środek tabeli to będzie miejsce Jets na koniec sezonu zasadniczego.
Dla mnie okres transferowy w wydaniu Jetsów chyba został przespany. Nie wiem z czego to wynikało. Zgranie zespołu to zaleta jednak zaskoczyć inne zespoły już się nie dadzą. Może być trudniej.
Latarnia ligowa. Przed Krishną i Durante ciążki sezon, żeby ten zespół jakoś grał - choćby i u siebie.
Ostatnio outsider ligowy, czy legia cudzoziemska Nix, to przepis na sukces, czy porażkę? Raczej to drugie, no chyba, że Polacy odpalą w Wellington ????
To może być ciężki sezon dla Roar i coś wyżej niż 6 pozycja to będzie pewien sukces.
Duże przetasowania, czy Taggart i Mauk wzmocnią zespół z Brisbane? Tradycyjnie zespół zagadka. Mam ich na oku ????
Podsumowanie:
Cechą A-league zawsze była nieprzewidywalność, ale ten sezon to chyba będzie apogeum tego zjawiska, skończyła się pewna epoka dla wielu zespołów, z których poodchodziły ikony klubowe (zawodnicy i trenerzy), mnóstwo przetasowań, mądrzejszy będę po 2 kolejkach, bo teraz to tylko i wyłącznie byłoby wróżenie z fusów. Na razie wygląda to jak w polskiej ekstraklapie, gdzie każdy może wygrać z każdym ???? Dzięki majekx za robotę i miejmy nadzieję do rychłego zobaczenia.
WSW
Napisałeś: Moim zdaniem:WSW się wzmocniło. Niby stracili Cejudo, ale przybyli doświadczeni i ograni w lidze gracze City, do tego jeszcze Elrich z Adelaidy. Widać Markus Babel stawia na graczy oświadczonych i ogranych. Mogą być w PO.
Ja mam podobne wrażenie, że Wędrowcy wychodzą na nowy sezon wzmocnieni, oby byli dalej overowi ????
CCM
Napisałeś: Moim zdaniem:Zdecydowanie największe i najciekawsze ruchy transferowe. Jeżeli tylko Oar szybko wejdzie w sezon to może z McComack'iem nieźle namieszać. Na pewno CCM jest silniejsze a tym samym powinno powalczyć o PO - jeżeli ta ekipa nie rozpadnie się po nowym roku.
Dla mnie Rozbitkowie 28 to jeden wielki misz - masz. Tylko McCormack tam nie pasuje. Nie wiem czy to wystarczy na jakieś sukcesy. Poza tym weź to posklejaj...
Perth Glory
Napisałeś:Moim zdaniem:Glory nie zrobiło żadnych dużych ruchów na rynku. Dlatego, porównując z resztą zespołów to wróżę ciężki sezon zespołowi z Perth i raczej dolną część tabeli.
Niby wzmocnienia ale szału nie widzę, paradoksalnie może to będzie atut dla Glory w tym sezonie?
Newcastle Jets
Napisałeś:Moim zdaniem:Jets było objawieniem poprzedniego sezonu. W tym, bez podstawowego bramkarza może być trudniej. Człon zespołu pozostał, ale uważam, że nie będzie już tego elementu zaskoczenia. Zdobywanie punktów będzie trudniejsze, a więc środek tabeli to będzie miejsce Jets na koniec sezonu zasadniczego.
Dla mnie okres transferowy w wydaniu Jetsów chyba został przespany. Nie wiem z czego to wynikało. Zgranie zespołu to zaleta jednak zaskoczyć inne zespoły już się nie dadzą. Może być trudniej.
Wellington Phoenix
Napisałeś:Moim zdaniem:Latarnia ligowa. Przed Krishną i Durante ciążki sezon, żeby ten zespół jakoś grał - choćby i u siebie.
Ostatnio outsider ligowy, czy legia cudzoziemska Nix, to przepis na sukces, czy porażkę? Raczej to drugie, no chyba, że Polacy odpalą w Wellington ????
Brisbane Roar
Napisałeś: Moim zdaniem:To może być ciężki sezon dla Roar i coś wyżej niż 6 pozycja to będzie pewien sukces.
Duże przetasowania, czy Taggart i Mauk wzmocnią zespół z Brisbane? Tradycyjnie zespół zagadka. Mam ich na oku ????
Podsumowanie:
Cechą A-league zawsze była nieprzewidywalność, ale ten sezon to chyba będzie apogeum tego zjawiska, skończyła się pewna epoka dla wielu zespołów, z których poodchodziły ikony klubowe (zawodnicy i trenerzy), mnóstwo przetasowań, mądrzejszy będę po 2 kolejkach, bo teraz to tylko i wyłącznie byłoby wróżenie z fusów. Na razie wygląda to jak w polskiej ekstraklapie, gdzie każdy może wygrać z każdym ???? Dzięki majekx za robotę i miejmy nadzieję do rychłego zobaczenia.