Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 9:45
Spotkanie: Western Utd. - Adelaide Utd.
Typ: Western Utd./+1.5
Kurs: 2.65
Bukmacher: StS
Analiza:
To moje pierwsze podejście w tym sezonie do A - League i śledząc to co działo się do tej pory wyraźnie widać że początek zdecydowanie inny niż to do czego byłem przyzwyczajony. Mam na myśli zwłaszcza opcję under/over tudzież BTTS. Na razie pod tym względem piłkarze nie rozpieszczają , dużo spotkań kończy się niskimi wynikami i w wielu przypadkach trafia do siatki tylko jedna ekipa.
Ciężko stwierdzić czy to trwały trend czy tez sytuacja wróci do normy , póki co zagram w sposób najprostszy czyli sugerując się aktualną formą i wynikami obu drużyn.
Po
4 kolejkach wyżej w tabeli na
3 m. gospodarze z bilansem
3-0-1 którzy wyraźnie prezentują underową formę. Trzy wygrane po
1:0 , jedna porażka
0:1 , gdy dołożymy do tego przegraną w FFA w takich samych rozmiarach to widać to o czym wspomniałem. Niewątpliwie świadczy też to dobrze o grze linii obrony i nie ma co marudzić , aczkolwiek w ofensywie mogłoby być ciut lepiej. Póki co jednak Western Utd. wygrywa i to jest niewątpliwie dla nich najistotniejsze.
Dzisiaj rywalem miejscowych Adelaide zajmujące
10 m. bez zwycięstwa w tym sezonie
0-3-1 ale prezentujące bardziej ofensywny styl niż przeciwnik. Goście dużo bardziej chcą grać w piłkę co przekłada się na bilans bramkowy
4:5 a więc bardziej " normalny" dla ligi.
Western Utd. nigdy wcześniej w swojej historii nie wygrało z rzędu
4 meczy A- League jeśli idzie o drużynę męską , a po zwycięstwach nad Perth Glory , Melbourne City i Brisbane Roar "zielono - czarni" mają na to szansę. Poprzednie spotkania z Adelaide miały różny przebieg, były zacięte , nie pozbawione czerwonych kartek i z mnóstwem zwrotów akcji i dramatów. Miały też różne oblicza jeśli idzie o gole. Dwa ostatnie starcia kończyły się bezbramkowym
0:0 , ale dwa wcześniejsze obfitowały w bramki (
07.03.20 Adelaide - Western 1:5 ; 26.01.20 Western - Adelaide 3:4). Idąc tym tropem pora dzisiaj na coś bardziej treściwego niż
0:0 czy też
1:0 lub
0:1.
Patrząc na aktualną formę obydwu drużyn , fakt że gospodarze mogą pobić swój rekord zwycięstw rozpoczynających sezon liczę na ich wygraną i ogólnie na minimum
2-3 gole w meczu lub więcej. Myślę że goście bramki nie zamurują i sami też będą szukać okazji do wygranej. To powinno zaowocować ciekawym widowiskiem.