Jestem z Mazowieckiego wiec chyba wszystko jasne XD Legia nie przegra , 1 dzieciarnia znowu łapie podpuche jak przed meczem Legii z Lechem , 2 niektórzy całkiem tracą kontakt z podłożem i typują conajmniej 3 bramkowe zwycięstwo...w dodatku wmawiając innym że jest to wariant bardzo realny , gram przeciw trendowi i owczemu pędowi bo widzę że pełno ludzi bierze porażkę Legii za pewnik.
Dla mnie ten mecz pachnie na kilometr remisem.
x2 po ok 1,7 zupełnie mnie satysfakcjonuje.
wstyd dla mojego regionu...
Moderatorzy się obudzili więc jednak mogę napisać co myślę (A NIE CO NA 100% MA SIĘ STAĆ)
Legia nie ma obrony. W jakim składzie i ustawieniu by obrona nie grała, jest do przejścia dla każdego. Robak z Sernasem będą mieli okazje do popisu, jak to w swoim stylu kilka setek napewno zmarnują. No ale dwie, trzy sytuacje powinni wykorzystać. Legia w dotychczasowych 8 meczach pozwoliła rywalom na stworzenie 21 100% sytuacji i 16 takich jak to kiedyś Gmoch określił "młodych siedemdziesiątek" - to jest najlepsza reklama obrony.
Legia w pomocy istnieje tylko momentami. Coś ktoś gdzieś jakoś czasem pociągnie akcje do przodu ale na ogół widzimy brak pomysłu, mnóstwo niedokładnych podań, inny świat Cabrala, szybszą kopie Peszki czyli Manu i uzupełniające marazm inne elementy
Legia nie ma napastników... tutaj warto przytoczyć liczbę strzelonych bramek oraz strzelców. I tak widzimy 6 strzelonych bramek (mniej ma tylko Arka Gdynia) co jak na taki zespół (prawie 1/3 sezonu za nami więc powoli można takiego wyrażenia nie używać) jest wynikiem katastrofalnym. Bramki strzelali Komorowski, Iwański, Rybus, Vrdoljak, Kucharczyk, Mezenga. Niby aż 3 strzelili napastnicy (choć Rybus to taki wolny elektron bardziej) ale tylko Kucharczyk mimo iż zagrał najmniej sprawia pozytywne wrażenie
To takie najważniejsze aspekty... bo tu jeszcze można napisać o trenerze, którego owszem cenie, acz uważam że brak mu jaj... można by poruszyć konflikt na lini Chinyama - Mezenga, do którego fakt doszło dosyć niedawno... można by poruszyć narzekania na trudności w komunikacji... i wiele innych bzdetów i nie bzdetów
No ale pasuje też coś o Widzewie powiedzieć. Więc ogólnie zespół zbudował Janas i widać że oni się poruszają tak jak jego zespoły z reguły. No ale swoje rozwiązania wprowadza już Pan Kretek, którego nie będę kłamał specjalnie nie znam. Konkretnie jego warsztatu. Kluby jakie prowadził (oprócz 1 przygody z Widzewem) nie powalają na kolana. No ale narazie radzi sobie dobrze. Zespół gra surowo, twardo, ale i konsekwentnie, rzadko schodzi poniżej solidnego poziomu.
Przegrana tylko jedna z Wisłą, po dość słabym meczu (m.in. zmarnowane setki Sernika i Groszka). Najwięcej remisów. Z Lechem, Polonią Warszawa, Arką, Ruchem i Polonią Bytom. Trudno powiedzieć czy byli w nich lepsi. Wymowne jest to, że w większości z tych spotkań marnowali akcje na potęge. O tym przy formacji ataku
Obrona? Ogólnie wydaje się dosyć pewna jak się ogląda jej poczynania, ale fakt faktem prawie w każdym meczu stracili jakąś bramkę. Czasem nawet dwie. Linia perspektywiczna jak na mizerię polskiej ligi, boczni podłączają się do ofensywy, środkowi wiedzą co i kiedy mają zrobić.
Pomoc. Tu preferowana jest nie efektowność a efektywność. Na ile widziałem treningi Widzewa to Kretek w dużej mierze wpaja ziomkom jak mają szybko i poprawnie przemieścić piłkę do przodu w taki sposób, by przy okazji wyciągać formacje obronne rywala do tzw linii poprzecznej co umożliwia sprawne klepanie. Do tego ciekawe rozwiązania na małej przestrzeni, nawet często dokładne
Atak to najlepszy duet w lidze czyli Sernas-Robak... no ale tu bolączką jest ich nieskuteczność. Zarówno jeden, jak i drugi lubią trochę popudłować, zanim się porządnie rozstrzelają
Już mi się nie chce pisać więc krótko stwierdzam, że wg mnie Legia my love nie zrobi mi na złość i utrzyma fatalny styl pozwalając Widzewowi stworzyć kilka kolejnych setek. W nogach i głowach Sernasa i Robaka czy pokryją -2,5. Ja UWAŻAM że jest to całkiem realne biorąc pod uwagę wielopłaszczyznowe rozkminienie tego meczu
Kto się z tym nie zgadza - tego problem. Jak ktoś mimo wszystko dalej chce mnie nakarmić to na PW proszę