>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 kolejka Ekstraklasy 15-17.10.2010

Status
Zamknięty.
horus 129

horus

Użytkownik
Normalnie jestem w szoku po dzisiejszej wygranej Legii. :smile:

Jednak mimo wszystko nie wróżę tej drużynie miejsca na podium w lidze. Jak spojrzałem na skład Legii podany przed meczem, to do głowy przyszła mi od razu myśl - powrót do przeszłości. Widac, że transfery jednak za bardzo udane nie były i trzeba będzie drużynę opierac na &quot;starym&quot; materiale.

legia 122

legia

Użytkownik
@ typer36

poraz kolejny pisałem Ci że w bukmacherce nie należy ulegać emocjom , najwyższy czas chyba chyba pomyśleć nad zmianą nicku , ten przedrostek przed 36 jest mocno nieadkekwatny...

L 51

legionista880

Użytkownik
przed meczem z Lechem 90 procent stawialo na Poznaniakow, podniecione latwym zarobkiem dzieci stawialy ile mogly kurs 2,5 to prezent mozna bylo slyszec, dzis kilka tygodni pozniej sprawa jest podobna moze troche mniej bo okolo 80 procent osob stawialo Widzew i tak samo oplakuja. Legia moze gra w tym sezonie slabo jest rozsypana ale przeciwko takim klubom nigdy sie nie gra buki o tym wiedza i zbijaja kaske

legia 122

legia

Użytkownik
Normalnie jestem w szoku po dzisiejszej wygranej Legii. :smile:

Jednak mimo wszystko nie wróżę tej drużynie miejsca na podium w lidze. .
A Ty co wróżka jesteś ???

W zimę zapowiada się spore wietrzenie szatni , ma być sprowadzony napastnik za 1,5 mln euro .

Chodzą słuchy że niewykluczone że już zimą mogą odejść cabral czy mezenga , także zmiany są nieodzowne każdy zdaje sobie sprawę że priorytetem będzie sprowadzenie dwóch napastników , rogrywającego, lewego pomocnika.

jak już teraz odesłani zaostaną Cabral i Mezenga to trzeba kogoś wartościwoego na ich miejsce próbować sprowadzić.

także jaki kształt będzie miała ta drużyna na zimę tego nikt nie wie...za to nie jest tajemnicą że transfery i wzmocnienia są nieodzowne i jeżeli właściciel chce sprzedaż loże i miejsca biznesowe które według wstępnych wyliczeń i szacunków mają przynosić ok 20 000 000 złotych przychodu za sezon to musi się liczyć z poniesieniem inwestycji.

oby pieniądze były lepiej spożytkowanego niż latem...

ale zakładanie że Legia będzie poza pudłem to jak wróżenie z fusów...

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na tę kolejkę wybrałem tylko 2 typy. Under w meczu Śląsk - Polonia W. oraz under w meczu Jaga - Polonia B. Oba te mecze przetoczyły się gdzieś pomiędzy waszymi &quot;typami&quot; co do meczu Widzew - Legia. W Śląsku tak jak powiedziałem trener nie ma jaj, swoją grę opiera głównie na grze obronnej. W Polonii wadzi skuteczność i to może się zemścić.
Mecz Jagi z bytomską Polonią raczej nie przyniesie wielu bramek. Faworytem do zwycięstwa w tym meczu według bukmacherów są gospodarze. Kurs 1,4 jest nie do zaakceptowania dlatego po głębszym zastanowieniu wybrałem under. Jagiellonia na własnym boisku w 4 meczach straciła jedynie 2 gole ! Białostocczanie mało kiedy dokonują &quot;pogromu&quot; na przeciwnikach. Przeważnie ich zwycięskie mecze kończą się jednobramkowym, a maksymalnie dwubramkowym zwycięstwem. Także ostatnie spotkanie tych drużyn zakończyło się bezbramkowym remisem.

horus 129

horus

Użytkownik
A Ty co wróżka jesteś ???
Jasnowidz...
Po prostu wyraziłem swoją opinię. Uważam, że Legię nie stac w tym sezonie na najwyższe lokaty i tyle. Jak już wcześniej wspomniałem, nastąpił przybliżony powrót do składu z ubiegłego sezonu, a jak Legia wtedy grała, to każdy pamięta. Wiadomo, że teraz może byc lepiej, bazując nawet na tych samych piłkarzach, bo forma może byc u poszczególnych zawodników wyższa, dodatkowo obecnie drużyna może liczyc na doping, ale sądzę, że to i tak za mało aby byc wysoko. I nie widzę sensu łapania za słówka...
@up
Również zgadzam się co do jutrzejszego underu w meczu Jagi. To będzie ciężkie spotkanie, podobne do tego z Zagłębiem Lubin.
@down
&quot;Legia walczyła&quot; ???? To żeś mnie rozbawił na sam koniec dnia. Dzięki. ????
Zresztą 7 kolejek, to prawie 1/4 sezonu, więc to chyba nie jest taki krótki okres czasu, kiedy Legia była bardzo, bardzo słabiutka. Ja mimo wszystko widzę ten okres jeszcze dłuższy, ale mniejsza o to.

L 51

legionista880

Użytkownik
Jasnowidz...

Po prostu wyraziłem swoją opinię. Uważam, że Legię nie stac w tym sezonie na najwyższe lokaty i tyle. Jak już wcześniej wspomniałem, nastąpił przybliżony powrót do składu z ubiegłego sezonu, a jak Legia wtedy grała, to każdy pamięta. Wiadomo, że teraz może byc lepiej, bazując nawet na tych samych piłkarzach, bo forma może byc u poszczególnych zawodników wyższa, dodatkowo obecnie drużyna może liczyc na doping, ale sądzę, że to i tak za mało aby byc wysoko. I nie widzę sensu łapania za słówka...

@up
Również zgadzam się co do jutrzejszego underu w meczu Jagi. To będzie ciężkie spotkanie, podobne do tego z Zagłębiem Lubin.
Legia do 7 kolejek przed koncem leb w leb walczyla o tytul dopiero w koncowce poszedl konflikt i porazka za porazka tak wiec nie zabieraj glosu jak nie masz pojecia

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Polonia Warszawa
Ogolnie ciekawy jest kurs na obie ekipy ale chyba jednak 1x jest bardziej prawdopodobne

Ciekawostka:
Wrocławski klub przy okazji meczu z Polonią zamierza obsypać swoich kibiców prezentami. Przed spotkaniem wręczy im upominki od Biura ds. Euro 2012, jednego z salonów samochodowych, a także zaproszenia do kina, restauracji czy parku wodnego. W przerwie meczu zaplanowano z kolei konkursy, w których będzie można wygrać nawet trzydniową wycieczkę do Budapesztu dla dwóch osób.
Nie zagrają: Łukasiewicz, Dudek, Pawelec, Ulatowski, Sotirović (?) - Mynar, Sobiech
Tak mogą zagrać:
Śląsk: Kelemen - Celeban, Spahić, Fojut, Wołczek - Sobota, Kaźmierczak, Sztylka Mila, Ćwielong - Omar Diaz
Polonia: Przyrowski - Tosik, Pietrasiak, Skrzyński, Brzyski - Mierzejewski, Rachwał, Bruno, Piątek, Gancarczyk - Gołębiewski

legia 122

legia

Użytkownik
@ Horus

liga jest nieprzewidywalna , wyniki zaskakują , ciężko wyrokować co będzie za kilka kolejek a co dopiero podejmowanie się ustalania kształu klasyfikacji końcowej.

tym bardziej że część zespołów które są obecnie na topie wiosną może już tak regularnie nie punktować , być może do głosu dojdzie &quot;wielka trójka&quot; która ostatnio zawodzi, a Bełchatów Korona Lechia czy Jaga spuszczą z tonu.

Sądzę że Legia będzie najaktywniejsza podczas zimowego okienka transferowego , wzmocnienia są nieodzowne , rozdawanie kart czy darcie szat na tym etapie rozgrywek mija się z celem i nie ma jakiegokolwiek sensu , to jak wróżenie z fusów.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Widzewa z Legią: Mój typ: X2 ✅✅✅
No to poki co Skorza sie uratowal. Meczyk nawet fajny i Legia w sumie powinna wygrac 2-0, bo nie wiem gdzie tam byl faul na Mielcarzu. Kucharczyk sobie stal, a ze Mielcarz nie umial wyjsc przed niego to jego problem.
Co do jutrzejszych`meczow to tez ciezko typowac...Moze pasc w zasadzie kazdy wynik...Jeśli bym miał obstawić to widze to tak:
⚽ Slask Wroclaw - Polonia Warszawa --&gt; X2 - 1,44 ✅✅✅
Jesli Polonia jutro przegra to pod Janasem zapali sie stołek...poki co 2 mecze 2 remisy. W Slasku wiadomo - nowy trener nie byle jaki, bo Lenczyk. 1wszy mecz defensywa 100% i wyrwany punkt. Teraz pewnie otworza sie bardziej, ale i Janas mial duzo przerwy na ulozenie druzyny, dlatego wydaje mi sie, ze X ze wskazaniem na Polonie.
⚽ Jagiellonia Bialystok - Polonia Bytom --&gt; 1 - 1,40 ✅✅✅
Teoretycznie latwo powinna wygrac Jagiellonia. Ale Bytom lubi w takich meczach sprawiac niespodzianke. Jednak no nie wydaje mi sie, zeby Polonia cos ugrala...Jaga u siebie to naprawde mocny team. Probierz zbudowal fajna, autorska druzyne, ktora od poczatku gra naprawde fajnie. Kazdy w Jadze wie jak Jaga gra na wyjazdach wiec pkt u siebie sa na wage złota. Z kim je zdobywac jak nie z Bytomiem...W zwyciestwo Polonii nie wierze w ogole. Jedynie moze pasc X, ale przeciez nie bede podawal typu 1X za 1,04, bo to mija sie z celem.
⚽ Lech Poznan - Zaglebie Lubin --&gt; 1 - 1,45 ⛔⛔⛔
Lech na pewno bedzie oszczedzal sie przed city, ale w lidze poki co nie wyglada to najlepiej, wiec nie moga kompletnie olac tego meczu. Kibice na pewno nie zawioda i mysle, ze z trudem ale 3 pkt zostana w Poznaniu.
⚽ Korona Kielce - GKS Belchatow --&gt; X - 3,15 ⛔⛔⛔
2 niespodzianki tego sezonu. Korona póki co ma super wyniki. Blechatow zreszta tez calkiem ok. Wydaje mi sie, ze Belchatow jutro nastawi sie na defensywe plus mocne kontry skrzydlami. Najbardziej pasuje mi tu bramkowy X.

K 0

krycha1101

Użytkownik
A moim zdaniem mecz Jagiellonii z Polonią Bytom jest nie do typowania. Może skończyć się zarówno 0:0 jak i 2:0 lub wyżej. Wszystko zależy jak w pierwszej połowie zaprezentuje się Polonia. Jeżeli stracą szybką bramkę to over jest bardzo prawdopodobny. Poza tym Polonia też może zawsze zaskoczyć z jakiegoś stałego fragmentu gry, więc wszystkim odradzam ten mecz, bo nie wiadomo jak będzie wyglądał.
Co do innych spotkań warto zagrać na Lecha z handicapem. Zagłębie spisuje się mizernie i Lech na własnym boisku nie powinien mieć z nimi problemów.

botshek 360

botshek

Użytkownik
... Zagłębie spisuje się mizernie i Lech na własnym boisku nie powinien mieć z nimi problemów.
wiem, że nie powinienem się wypowiadać na temat tego meczu gdyż mogę być nieobiektywny, ale piłkarze Zagłębia mają coś do udowodnienia swoim kibicom i prezesowi za ostatnie balangi w Legnicy po meczu z Craxą, a jak wiadomo z doświadczenia w Lubinie powinno im na tym zależeć gdyz kibice Zagłębia wszystko zrobią by barwy ich klubu nie przywdziewali ot tak przypadkowi grajkowie-balangowicze. Druga sprawa Lecha czeka mecz z MC także mogą sie oszczędzać. Dla mnie no bet, a kurs na Lecha marny.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
wiem, że nie powinienem się wypowiadać na temat tego meczu gdyż mogę być nieobiektywny, ale piłkarze Zagłębia mają coś do udowodnienia swoim kibicom i prezesowi za ostatnie balangi w Legnicy po meczu z Craxą, a jak wiadomo z doświadczenia w Lubinie powinno im na tym zależeć gdyz kibice Zagłębia wszystko zrobią by barwy ich klubu nie przywdziewali ot tak przypadkowi grajkowie-balangowicze. Druga sprawa Lecha czeka mecz z MC także mogą sie oszczędzać. Dla mnie no bet, a kurs na Lecha marny.
Co do tej sytuacji z balangą...Może to nie w tym temacie, ale szczerze ja troche nie rozumiem problemu...Ok sportowiec sportowcem, piłkarz piłkarzem, ale to tez ludzie...czy sportowiec nie moze isc na impreze ?? Mecz przegrany, przykra sprawa, ale to znaczy, ze tydzien czasu maja byc zamknieci ?? Rozumiem, gdyby to zrobili przed meczem - kontrakty do rozwiazania...Ale po meczu ?? Jak dla mnie afera grubo przesadzona.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Spotkanie: ⚽ Górnik Zabrze - Wisła Kraków ⛔⛔⛔ ????
Typ: 2
Kurs: 2,40
Buk : Betclic
Analiza:

W niedzielę o godzinie 17:00 w Zabrzu zagra Górnik Zabrze z Wisłą Kraków. Ostatnie punkty w lidze Górnik zdobył 18 września - czyli prawie miesiąc temu - wygrywając z Bełchatowem. Po tym meczu przyszedł kryzys 3 porażek z rzędu - 2 w lidze i 1 w pucharze. Bilans 3 ostatnich meczy nie wygląda najlepiej: 3 porażki, 8 straconych bramek i tylko 1 strzelona. Czy Górnik zażegnał kryzys ?? Czasu było sporo w trakcie przerwy na reprezentację. U przeciwnika Wisły Kraków również nie działo się ostatnio dobrze. Drużyna z początku sezonu nie awansowała do fazy grupowej Ligi Europejskiej - co było celem. Doszło do zmiany trenera. Kasperczaka zastąpił holender Maaskant. Póki co zmiana ta może i troche pomogła, ale wyniki nadal nie są dobre...W lidze Wisła nie wygrała od 4 spotkań !! przegrała z będącą w super formie Jagiellonią i 3 razy zremisowała ze Śląskiem, Koroną i Bełchatowem. Oprócz Śląska były to zespoły będące w bardzo dobrych formach. Jednak remisy cieszyć Wisły nie mogą. Ten mecz to może być ich przełamanie. Czas najwyższy zacząć zwyciężać, bo punkty uciekają. Maaskant miał sporo czasu na zgranie drużyny - szczególnie w obronie. Myślę, że Wisła bardzo dobrze wykorzystała ten okres przerwy i jutro wyjdzie wreszcie wyjdzie zwycięsko z pojedynku z będącym również w kryzysie Górnikiem. Kolejna strata punktów w postaci remisu bądź przegranej może mieć spore konsekwencje dla Wiślaków. Dlatego też wydaje mi się, że to najwyższy czas na przekonywujące zwycięstwo Wiślaków pod wodzą Maaskanta. Nie wierzę w kolejną stratę punktów, tym bardziej, że Górnik ostatnio prezentował się naprawdę mizernie. Wiślacy zagrają dla Boguskiego ???? Dla odważnych być może X do przerwy i 2 na koniec spotkania po kursie 4,4 :smile:
Mam nadzieję, że Wisła rzeczywiście wygra, bo wejdzie mi dość fajny kuponik, a została na nim tylko Wisła ;]

siergasz 13

siergasz

Użytkownik
Zgadzam się z poprzednikami że nie warto grać Jagiellonii.
Nie jest to przecież potęga ekstraklasy, a pozycje w tabeli zawdzięczają fatalnej postawie Legii, Wisły i Lecha. Udało im się to wykorzystać.
Polonia to silna ekipa zwłaszcza u siebie. Na wyjazdach słabiej ale nigdy nie odpuszczają. Solidna zawsze waleczna drużyna. Mogą sprawić małą niespodziankę i wywieść co najmniej jeden punkt z Białegostoku.
Ciekawie natomiast zapowiada się spotkanie Cracovii z Ruchem. Moim zdanie właśnie w tym meczu przełamią złą passe i &quot;powiozą&quot; Niebieskich.
Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze nie dawno wstalem i baniak mnie nap.. (kac) po wczorajszej wygranej Jagi ????
Przejdzmy do rzeczy.. Masz racje, Jagiellonia to jeszcze nie potęga europejska aczkolwiek potrafi grac jak rowny z rownym z zespolami z europy. Nie zgadzam sie z tym iz pozycje w tabeli zawdzeiczaja fatalnej postawie Legii, Wisly i Lecha.. Cząstka prawdy moze i w tym jest, lecz Ektraklasa nie konczy sie na 3 zespolach tj. Legia, Lech, Wisla. Po drugie z teoretycznie slabymi lub jak napisales reprezentujacymi fatalna postawe zespolami tez trzeba umiec wygrywac. Mecze z Lechem i Wisla nie byly latwe, wrecz przeciwnie. Po trzecie z Legia nie mielismy jeszcze przyjemnosci grac. I po czwarte najwazniejsze, uwazam ze miejsce w tabeli ktore obecnie zajmuje Jagiellonia zawdziecza przede wszystkim SOBIE. Mozesz sie ze mna nie zgodzic, ja tak to widze ???? pozdrawiam

WSZYYYSCYY DO ŁODZIII !!!!!!

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Mógłbyś jakoś rozwinąć ten kawałek swojej wypowiedzi ?
Trochę się podłączę... Wystarczy popatrzeć na postawę Jagiellonii z Arisem. Do tej pory sądzę że Jaga zaprezentowała się najlepiej w pierwszej fazie rozgrywek. Ani Wisła, ani Lech nie zagrali z takim zaangażowaniem i wolą zwycięstwa jak Jaga. To co również mi się u nich podoba to super podejście do taktyki i założeń przed meczem. Probierz jest najlepszym młodym, polskim trenerem i wcale nie przypadkowo pracuje już z zespołem tak długo. Gdyby nie -10 pkt w poprzednim sezonie to kto wie gdzie znaleźliby się na koniec. I tak jak siergasz powiedział - liga nie kończy się na 3 zespołach. Może w końcu reszta stawki zaczyna dorównywać Legii, Lechowi, Wiśle. Nareszcie swój potencjał oprócz Jagi pokazuje Lechia. Oprócz nich super prezentują się zawodnicy Korony. Na pewno ktoś zaraz powie że za jakiś czas skończy się ich &quot;panowanie&quot; tylko że do tej pory spokojnie zapewnią sobie utrzymanie a wiadomo że apetyty rosną wraz z jedzeniem (Ruch w poprzednim sezonie) i mogą wiele wnieść świeżości do tej naszej szarej ligi

S 0

shaway

Użytkownik
Dzisiaj Górnik - Wisła oraz Cracovia Ruch. Wiec wg mnie to będzie tak:
Śmiało dałbym na Wisłę 2, w końcu musi holender wygrać, bo ile można? Licze na to ze się przełamią, bo pomimo tego ze Wisła ładnie gra brakuje jej kropki nad i. Przepchnie dzisiejszy mecz niewielka różnica ale przepchnie.
Zas co do Craxy i Ruchu daje X, nie wiem czemu ale mam takie przeczucie i już;)

rq7 9

rq7

Użytkownik
shawej zgadzam się z toba w 100 % procentach :p
Górnik pokonał ostatni raz Wisłe w 1999 roku .Od tego czasu rozegrano 19 spotakan z czego Wisła wygrała 18 i jedno zakończyło się remisem .

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Trochę się podłączę... Wystarczy popatrzeć na postawę Jagiellonii z Arisem. Do tej pory sądzę że Jaga zaprezentowała się najlepiej w pierwszej fazie rozgrywek.
No Aris ....
Tylko, żeby pisać, ze jakaś drużyna potrafi grać z zespołami z europy jak równy z równym to nie wystarczy jeden dobry dwu mecz zresztą przegrany.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom