>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

9 kolejka Ekstraklasy 15-17.10.2010

Status
Zamknięty.
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Zgadzam się z poprzednikami że nie warto grać Jagiellonii.
Nie jest to przecież potęga ekstraklasy, a pozycje w tabeli zawdzięczają fatalnej postawie Legii, Wisły i Lecha. Udało im się to wykorzystać.
Polonia to silna ekipa zwłaszcza u siebie. Na wyjazdach słabiej ale nigdy nie odpuszczają. Solidna zawsze waleczna drużyna. Mogą sprawić małą niespodziankę i wywieść co najmniej jeden punkt z Białegostoku.
Ciekawie natomiast zapowiada się spotkanie Cracovii z Ruchem. Moim zdanie właśnie w tym meczu przełamią złą passe i &quot;powiozą&quot; Niebieskich.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jeśli chodzi o mecz Widzewa z Legią to miałem naprawdę duży dylemat...Ale co by się lepiej oglądało na Canale + meczyk ( brak imprezy - nauka :kwasny4565: :] ) to postawiłem też ten mecz. Widzew ostatnie 2 mecze 2 remisy. Legia wydawałoby się po zwycięstwie z Lechem nabierze rozpędu, a tu porażka 3-0 z Lechią. Wydaje mi się, że po dłuższej przerwie reprezentacyjnej Legia miała sporo czasu na przemyślenia i poprawę gry i to tak naprawdę chyba mecz ostatniej szansy dla Legii jeśli chodzi o puchary...
Mój typ: X2

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Co do meczu Widzew-Legia to jak każdy mam mieszane uczucia, ale po głębszy zastanowieniu, skłaniałbym się do postawienia na Legię, tudzież x2. Dlaczego? Ano przede wszystkim dlatego, że Legia w meczu z Lechem pokazała, że potrafi spinać się na ważne mecze. Należy też zaznaczyć, że jest to mega ważny mecz dla Skorży, który z Wisła nie potrafił wygrywać w najbardziej prestiżowych meczach (Legia, Lech, Cracovia) i z pewnością chce udowodnić, że w Legii będzie zupełnie inaczej. Po drugie po jednym meczu pauzy wraca Vrdoljak, a co ten zawodnik znaczy dla Warszawiaków było widać w meczu z Lechią. Widzew będzie miał problemy z rozgrywaniem piłki bo Legia z pewnością zagęści środek pola, a to przede wszystkim dlatego, że nie ma napastników i musi szukać innego ustawienia niż 4-4-2. Co do Widzewa to nie podniecałbym się za bardzo duetem Sernas-Robak. Pierwszy marnuje sytuacji na potęgę, a drugi dopiero wraca po kontuzji i nie rozegrał jeszcze meczu w który musiałby walczyć z zawodnikami pokroju Vrdoljak, Borysiuk, Astiz, jak jeden z drugim ostro zaatakują Robala to może mu się trochę odechciać grać, może powrócić widmo dopiero co przebytej kontuzji. Widzew u siebie raz wygrał (nomen omen z bezbarwnym i okropnie słabym w obronie Śląskiem), przegrał ze słabą Wisła i zremisował mecze z Polonią Warszawa i Lechem. Lechem, który ewidentnie nastawia się na puchary i ligę traktuje trochę po macoszemu, może nie całkiem świadomie, ale w umysłach piłkarzyków na pewno coś siedzi i po meczu pucharowym trudno im powrócić na nasze szare podwórko. Legia na wyjazdach nie gra tragicznie bo może sobie atakować z kontry co przy szybkim Manu, Rybusie, Kucharczyku jest im bardzo na rękę.
Dlatego nie wydaje mi się aby piłkarze ze stalicy mieli to spotkanie przegrać. Dlatego kurs 1,6 na x2 jest bardzo kuszący, bo nie oszukujmy się co Widzew wielkiego osiągnął w tym sezonie ograł rozbity Śląsk? zremisował kilka meczów? a Legia z biegiem czasu z pewnością będzie grała coraz lepiej i już najwyższy czas aby przestała rozdawać punkty na prawo i lewo.
PS. żeby nie było że jestem nieobiektywny to zaznaczę, że jestem kibicem Wisły..
Muszę skomentować to bo normalnie czytać się tego nie da.Pogrubiłem te zdania które uważam,że sa bezsensowne i z rzeczywistą analizą nie mają zbyt dużo wspólnego tzn.jeśli ktoś chce grać na Legie to będzie zadowolony ale jeśli ma być to obiektywna opinia no to napewno ona taką nie jest...No więc zaczynam:
-Co takiego Legia zrobiła że pokazała że potrafi się spinać?? Oglądałeś mecz?Chyba nie bo jeśli byś oglądał to byś widział że to Lech w pierwszych 35minutach miał z 4-5sytuacji bramkowych które tylko oni sami wiedzą jak nie wykorzystali...Co do bramki na 1:1 to ewidentny błąd Burica który stał jak by go zamurowało zresztą przy bramce na 2:1 tak samo i tylko dzięki niemu i Arboledzie który źle się ustawił przy bramie na 2:1 Legia ten mecz wygrała mimo iż nic ładnego nie pokazała.
-No tak atak Widzewa nie ma czym się podniecać?? Skoro tak uważasz to gratuluję bo jakoś w Legii skuteczniejszych zawodników nie widzę...??A Sernas i Robak jakoś te 9 bramek do tej pory strzelili(Sernas-6,Robak-3) więc naprawdę są mało skuteczni...Gdyby wykorzystywali 3/3 w meczu to by w lidze polskiej nie grali uwierz mi;)
-Piszesz że Widzew wygrał z bezbarwnym i okropnie słabym w obronie Śląskiem...To ja się pytam ile Legia wygrała z tym&quot; bezbarwnym i okropnie słabym w obronie Śląskiem&quot;?Bo jak dobrze pamiętam to się męczyli i oddali 1 strzał na bramkę i wygrali szczęśliwie 1:0 natomiast ten mało skuteczny Widzew poradził sobie z Nimi 5:2(3 bramki Robaka,2 Sernasa) widać chyba różnicę?
-&quot; Legia na wyjazdach nie gra tragicznie bo może sobie atakować z kontry co przy szybkim Manu, Rybusie, Kucharczyku jest im bardzo na rękę&quot; . Odpowiem na to tylko tak patrzyłeś w statystyki?? Legia nie gra tragicznie na wyjazdach?? Bilans 3 porażki i TYLKO 1 zwycięstwo z tym jakże słabym Śląskiem uważasz za dobrą grę?? Jeśli tak to chyba żyjemy w innym świecie...
- &quot;nie oszukujmy się co Widzew wielkiego osiągnął w tym sezonie ograł rozbity Śląsk? zremisował kilka meczów? a Legia z biegiem czasu z pewnością będzie grała coraz lepiej i już najwyższy czas aby przestała rozdawać punkty na prawo i lewo.&quot;
No właśnie Widzew osiągnął to że jako beniaminek jak narazie jest na 8 miejscu na bilans bramkowy 12-9 ma 11 pkt natomiast Legia jest 11 mimo że miała wszystkich lać i iść na mistrza od pierwszej kolejki bilans bramkowy to 6-13 naprawdę tylko Śląsk(15) i Cracovia (16) stracili więcej bramek i 9pkt na koncie po 8 spotkaniach...Przypominasz mi tych kibiców Legii co tak piszą na forum że Legia MUSI zacząć grać coraz lepiej a szczerze mówiac g.wno musi nie mają kim grać więc nic wielkiego nie ugrają.
Zaznaczam że nie jestem kibicem Widzewa.

huczek 14

huczek

Użytkownik
piłka nożna, Ekstraklasa , godz. 20.00
Spotkanie:W. Lodz - Legia (remis nie ma zakladu)
Typ:2
Kurs:2,5
Bukmacher: Bet365

Analiza:
Wszyscy pamietamy konfrontacje Legii z Widzewem w latach 90tych. Po mimo tego,ze nigdy nie kibicowalem zadnej z tych druzyn majowa wygrana Widzewa w 1996 roku utkwila mi najbardziej w pamieci. Dzisiaj te spotkania juz nie elektryzuja tak jak to bywalo przed laty. Widzew po awansie jest obecnie tylko solidnym sredniakiem zas Legia w ostatnim okresie byla wyraznie bez formy. Skorza mial jednak cale 2 tygodnie na poprawienie gry swoich podopiecznych. W tej przerwie upatruje wlasnie ich szanse. Z tego co wiem w tym okresie wygrali towarzysko z Den Haag 1-0 i byli na kilku dniowym obozie szkoleniowym. Wydaje sie,ze spotkanie z Widzewem moze byc dla nich punktem zwrotnym. O ile mi wiadomo w skladzie Warszawiakow zabraknie Srdji Kneżevica, Dicksona Choto i Takesure&#39;a Chinyamy. Pocieszajacym moze byc jednak fakt powrotu Sebastiana Szałachowskiego i Artura Jędrzejczyka. Zdecydowanie najbiedniej w tej druzynie wyglada linia ataku. Na mecz zostalo powalanych tylko 2 napastnikow (Bruno Mezenga, Michał Kucharczyk). Calkiem prawdopodobne,ze Legia zagra tylko jednym z nich. W ciaz do konca nie jest pewna obsada bramki. Wlasciwie w role wchodzi gra Antolovića lub Machnowskijego. Bez problemow nie obejdzie sie takze w Widzewie. Napewno nie zobaczymy Prejuca Nakoulma, Przemysław Oziębały i Krzysztof Ostrowskiego. Jak dla mnie po takim kursie warto jest postawic na Legie lub ewentualnie podeprzec sie jeszcze remisem.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Coście się tak uparli tego meczu w Łodzi ? :]

Śląsk - Polonia

Widzę w tym meczu under 2.5, a może i under 1.5, lecz, aż tak wolę nie ryzykować, przejdźmy więc do rzeczy ....
Drużynę Śląska przejął Lenczyk już w pierwszym meczu przeciwko mocnej drużynie pokazał iż jego celem jest gra efektywna, a styl i piękne zdobywanie bramek to nieistotny szczegół, mecz z Wisłą zakończył się bezbramkowym remisem. Podobnie będzie moim zdaniem i w ten weekend gdyż do Wrocławia przyjeżdża jedna z silniejszych w tym sezonie drużyn czyli Polonia na licencji Groclinu. Wątpię, by Śląsk grał z drużyną grodzisko-warszawsko, otwartą piłkę gdyż pewnie źle by się to dla nich skończyło. Kilku piłkarzy dziewczyn grało w kadrze, w tym Smolarek czy Mierzejewski mieli długa podróż zza Ocean wiec musi się to odbić na ich formie.
Podsumowując, Śląsk zagra defensywnie licząc na kontre i zdobycie choćby jednego punktu, a Polonia będzie grała w ataku pozycyjnym i waliła głową w mur.
Typ: under 2.5 @ 1.60 Betsafe

Pozdrawiam.

B 7

boskijelonek

Użytkownik
-Co takiego Legia zrobiła że pokazała że potrafi się spinać?? Oglądałeś mecz?Chyba nie bo jeśli byś oglądał to byś widział że to Lech w pierwszych 35minutach miał z 4-5sytuacji bramkowych które tylko oni sami wiedzą jak nie wykorzystali...Co do bramki na 1:1 to ewidentny błąd Burica który stał jak by go zamurowało zresztą przy bramce na 2:1 tak samo i tylko dzięki niemu i Arboledzie który źle się ustawił przy bramie na 2:1 Legia ten mecz wygrała mimo iż nic ładnego nie pokazała.
I tu Cię zaskoczę bo mecz oglądałem, a potem nawet obszerne powtórki i powiem Ci tak, co do pierwszej połowy masz całkowitą rację. Lech dominował, ale nie potrafił wykorzystać stworzonych sytuacji. A Legia, miała sytuacje po błędach całej obrony Lecha i jak sam wspomniałeś Burica, i Kucharczyk potrafił tą sytuację wykorzystać. Druga połowa pokazała właśnie, że Legia potrafi się spiąć i zdominować przecinika (chciałbym Ci przypomnieć że Lech grał z przewagą jednego zawodnika), jedyne na co było stać zawodników Zielińskiego to bezsensowne strzały z 40 metrów. I mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że Legia ten mecz wygrała całkowicie zasłużenie.
-No tak atak Widzewa nie ma czym się podniecać?? Skoro tak uważasz to gratuluję bo jakoś w Legii skuteczniejszych zawodników nie widzę...??A Sernas i Robak jakoś te 9 bramek do tej pory strzelili(Sernas-6,Robak-3) więc naprawdę są mało skuteczni...Gdyby wykorzystywali 3/3 w meczu to by w lidze polskiej nie grali uwierz mi;)
po pierwsze nigdzie nie napisałem że w Legią widzę zawodników chociażby pokroju Sernasa czy Robaka. Po drugie trochę za bardzo gdybasz. Co z tego, że napastnicy Ci mają po kilka sytuacji w meczu? skora nie potrafią ich wykorzystać? a w wielu przypadkach ich sytuacje są kreowane przez innych zawodników, a nie zawsze sami wywalczają sobie setkę.
-Piszesz że Widzew wygrał z bezbarwnym i okropnie słabym w obronie Śląskiem...To ja się pytam ile Legia wygrała z tym&quot; bezbarwnym i okropnie słabym w obronie Śląskiem&quot;?Bo jak dobrze pamiętam to się męczyli i oddali 1 strzał na bramkę i wygrali szczęśliwie 1:0 natomiast ten mało skuteczny Widzew poradził sobie z Nimi 5:2(3 bramki Robaka,2 Sernasa) widać chyba różnicę?
mecz meczowi nie równy
-&quot; Legia na wyjazdach nie gra tragicznie bo może sobie atakować z kontry co przy szybkim Manu, Rybusie, Kucharczyku jest im bardzo na rękę&quot; . Odpowiem na to tylko tak patrzyłeś w statystyki?? Legia nie gra tragicznie na wyjazdach?? Bilans 3 porażki i TYLKO 1 zwycięstwo z tym jakże słabym Śląskiem uważasz za dobrą grę?? Jeśli tak to chyba żyjemy w innym świecie...
tu może trochę się zagalopowałem, ale chodziło mi głównie o to że Legii może się łatwiej grać z kontry. Zwłaszcza jeśli Skorża przyjmie taką taktykę i pozwoli np. Manu grać jedna na jedne a nie dośrodkowywać z każdej pozycji praktycznie bez przyjęcia piłki i dryblingu. Uważam również, że jeśli Legia będzie się bronić i tylko kontratakować to Widzewowi może być trudno coś ugrać. Bo jak już pisałem dużą rolę w takim wypadku będzie odgrywał środek pola, gdzie Legia ma praktycznie samych defensywnych graczy.
- &quot;nie oszukujmy się co Widzew wielkiego osiągnął w tym sezonie ograł rozbity Śląsk? zremisował kilka meczów? a Legia z biegiem czasu z pewnością będzie grała coraz lepiej i już najwyższy czas aby przestała rozdawać punkty na prawo i lewo.&quot;No właśnie Widzew osiągnął to że jako beniaminek jak narazie jest na 8 miejscu na bilans bramkowy 12-9 ma 11 pkt natomiast Legia jest 11 mimo że miała wszystkich lać i iść na mistrza od pierwszej kolejki bilans bramkowy to 6-13 naprawdę tylko Śląsk(15) i Cracovia (16) stracili więcej bramek i 9pkt na koncie po 8 spotkaniach...Przypominasz mi tych kibiców Legii co tak piszą na forum że Legia MUSI zacząć grać coraz lepiej a szczerze mówiac g.wno musi nie mają kim grać więc nic wielkiego nie ugrają.
Zaznaczam że nie jestem kibicem Widzewa.
zawsze jeśli z drugiej ligi awansuje w miarę dobra i poukładana drużyna to się im łatwo gra na początku w ekstraklasie (Śląski kilka sezonów temu chociażby), stąd może wynikać ich dotychczasowy bilans punktowy i bramkowy. Należy dodać do tego, że jeszcze drużyna ta ma znamiona Jansa, który potrafi czasem nieźle zorganizować zespół, dlatego i dalej w las to może to różnie wyglądać. Co do tego co pogrubiłem to masz rację. Legia to nie Górnik.
W Legi narazie największym problemem wydaje się być Skorża, trener po którym spodziewałem się dużo więcej.
PS.
Czyli uważasz że Widzew ten mecz wygra?

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Co do spotkania to pamiętam że Lech grał w 10 ale nie uważam że z przebiegu całego spotkania Legia była lepsza.
Jak to co z tego że mają po kilka sytuacji?Przecież Legia ma nawet problem ze stworzeniem sytuacji a jeśli Widzew je stwarza to po którejś z akcji zdobędzie bramke.A popatrz na światowych napastników przecież nie robią oni akcji w stylu Maradona że przebiegnie pół boiska okiwa 5 zawodników i zdobędzie bramke tylko czekają na 1 na 2 okazje w meczu i pakują piłkę do siatki.
Piszesz że mecz meczowi nierówny w tym jest trochę reacji ale nie pisz że Śląsk jest tak słaby że to żaden problem wbić im 5 goli bo np taka Wisła ostatnio nawet 1 nie strzeliła a jak wyżej wspomniałem Legia szczęśliwie wygrała.

Co do wyniku spotkania uważam że wynik 2:0 bądź 2:1 dla Widzewa jest realny.Chociaż sam postawiłem na Widzew DNB bo trzeba też pamiętać że to derby i wszystko się zdarzyć może.Chociaż patrząc na spotkania które oba kluby grały w tym sezonie widzę większą szansę na 3 pkt dla Widzewa niż dla Legii.

Pozdrawiam i fajnie z kimś pisać o meczu bez niepotrzebnych bluzg i napinek.

radula 5,4K

radula

Użytkownik

.
Hehe spotkania Widzew-Legia zawsze wywołują dyskusje i tak samo jest tym razem;) A co do Twojego typu uważam że under 2,5 jest bardzo możliwa a ja jeszcze bym się zastanawiał czy nie grać 1X bo jeśli Śląsk zagra tak defensywnie jak z Wisłą to Polonii będzie bardzo ciężko coś strzelić.

A co tak cicho o derbach trójmiasta??

luque 3,6K

luque

Użytkownik
Derby Trójmiasta
Lechia - Arka
Lechia jest na fali - 5 bramek Gornikowi , 3 Legi
i jeszcze graja z Arka u siebie.
Arka jak to arka z bramkami to nie szaleja ????
1 ,1X powinno wpasc

B 7

boskijelonek

Użytkownik
Ano dlatego, że jest to jeden z bardziej prestiżowych meczów w naszym kraju. A takie mecze zawsze sprzyjają dyskusji i wymianie poglądów. Wczoraj oglądałem powtórkę meczu Legia-Widzem z roku &#39;97. Kto oglądał to na pewno pamięta, a kto nie oglądał powinien jak najszybciej nadrobić zaległości. i mimo, że piłką się bardzo, ale to ogromnie zmieniła od tego czasu to super się to oglądało i mam nadzieje, że dziś zobaczymy podobne widowisko.
Jeszcze wracając do duetu Sernas-Robak. O Robaku od dawna mam dobre mniemania, można powiedzieć solidny ligowiec bo już od kilku lat strzela po kilkanaście bramek na sezon, ale co do Sernasa to jeszcze nie mam wyrobionego zdania. 130 meczy w Vetrze Vilno i 28 goli, wynik wcale nie rzuca na kolana. W Widzewie jak na razie rodzi sobie nie najgorzej, ale ilu już było zawodników, którzy potrafili się wyróżnić przez sezon czy nawet dwa a potem całkowicie zniknąć? Niepokojąca jest liczba banalnych sytuacji, które potrafi zmarnować tylko po to, aby w trudniejszym położeniu umieścić piłkę w siatce. Problem może się pojawić jak nie strzeli gola w dwóch-trzech meczach, marnując jednocześnie tak wiele sytuacji.
Porównywać Śląsk w meczu z Widzewem i z Wisłą nie sposób. Myślę, że tutaj podziałał syndrom zmiany trenera. Zmiana szkoleniowca i zespół od razu gra lepiej (chociaż przez jakiś krótki okres czasu). Na meczu Śląska z Wisłą byłem osobiście i to że Śląsk nie przegrał to tylko zasługa Wiślaków. Mieli chyba z 40 wrzótek w pole karne w tym maże trzy były udane. A poza tym Śląsk grałby jakby u siebie bo doping był kierowany głównie pod adresem tej drużyny. A w meczu Widzew-Śląsk z tego co pamiętam zaczęło się od podyktowania karnego dla Widzewa, którego być nie powinno. A potem przy stanie 2-1 Widzew strzelił trzy gole w kilka minut. Śląsk był już rozbity przed tym meczem, a rozwój tego spotkania tylko to pogłębiał. Podsumowując w mecz z Wisłą, Śląsk się tylko bronił a w meczu z Widzewem chciał walczy, ale sromotnie poległ. Myślę, że gdyby Śląsk zagrał z Wisła tak otwarty football jak z Widzewem to skończyłoby się podobnie.

legia 122

legia

Użytkownik
Widzew-Legia typ : mecz będzie przerwany z powodu awantury

mecz ciężki do typowania , jakby gdzieś było w ofercie to najpewniejszy dla mnie zakład dotyczący tego meczu to to że będzie awantura i mecz będzie przerwany ;)
będzie gorąco na trybunach podejrzewam , wiadomo Łódź to nie jest gościnne miasto , jedną z większych rozrywek i atrakcji dla mieszkańców tego Miasta kibicujących Widzewowi jest rzucanie kamieniami w przyjezdnych , ot taki folklor , także cywilizacyjnie są na bardzo niskim poziomie , przyjazd Legii to dla nich nie lada gratka i wydarzenie sporego kalibru , emocje rosną więc zapewne obudzą się pierwotne instynkty i kamienie pójdą w ruch...

typer36 456

typer36

Użytkownik
pod tym względem kibole Legii mają dużo większe &quot;sukcesy&quot;. Aczkolwiek zgodzę się Łódź ogólnie jest miastem z wieloma ludźmi, których osobiście bym resocjalizował.

dzisiaj doszło podobno do jakichś przepychanek między Komorowskim a Chinyamą. Info od znajomego ze środka Legii. Czarny ostatnio agresywny się zrobił bo ogólnie się go czepiają w klubie o wiele rzeczy. Atmosfera taka sobie widać

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
@boskijelonek: uwierz mi, że wiem, że ten mecz wyzwala wiele emocji w całej Polsce, a w WWA i ŁDZ to już w ogóle, jednak dziwi mnie tak liczne typowanie tego spotkania gdyż jest to mecz z gatunku NO BET. Wszystko może się zdarzyć, zwłaszcza, że Legia gra w tym sezonie BARDZO nieprzewidywalnie.
legia i Typer36 przynosicie wstyd kibicom Legii, zdajecie sobie z tego sprawę ? (pytanie retoryczne)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Jezus Maria czy to się dzieje naprawdę???Może mnie ktoś uszczypnąć??
Proszę oglądniejcie na stronie legia.com ostatni trening przed Widzewem tak od około 38 sekundy.Typer36 i legia przyznawać się którzy z nich to Wy dwaj????
dajcie luz już z tym meczem każdy podał już swoje typy.Typer podał handi -2,5 oraz chyba jak się nie mylę hatricka Sernasa Legia też coś podał każdy wytypował zobaczymy kto będzie mądry po meczu.Jest też 7 innych spotkań do rozgryzienia .

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Widzew Łódź - Legia Warszawa
Już za kilkadziesiąt minut czekają nas kolejne &quot;derby Polski&quot;. Mecze tych dwóch drużyn od zawsze elektryzują środowisko piłkarskie. Nie inaczej powinno być dzisiaj. Sztandarowym przykładem na to jak zacięte i pełne dramaturgii są spotkania między zainteresowanymi, jest mecz z 1997 roku. Kiedy to Legia na własnym stadionie w ciągu ostatnich pięciu minut nie tylko przegrała mecz, ale także straciła mistrzostwo (jak można być takimi frajerami? ????) Tradycyjnie zacznijmy od kilku słów o gospodarzach. Przed obecnym sezonem łódzki okręt opuścił Paweł Janas, którego skusiły pieniądze prezesa Polonii Warszawa - Józefa Wojciechowskiego. Wydawało się, że odejście &quot;Janosika&quot; będzie sporym osłabieniem, wszak wszyscy pamiętamy jak Widzew grał w I Lidze pod jego wodzą. Niespodziewanie okazało się, że nowy trener łodzian - Andrzej Kretek ogarnia temat. Jego podopieczni grają naprawdę nieźle. Gospodarze po ośmiu kolejkach mają na swoim koncie 11 punktów. Aż 5 oczek wywalczyli dzieląc się punktami z rywalami, zresztą już przylgnęła do nich łatka &quot;królów remisów&quot;. Drużyna gra naprawdę ciekawy dla oka futbol. Widzew jest dość młodym zespołem, z podstawowej jedenastki jedynie Maciej Mielcarz i Adrian Budka mają już na karku trzydzieści lat. Główną siłą łodzian jest duet napastników: Sernas i Robak. Nie odkryje Ameryki jeśli powiem, że to najlepsza para atakujących w całej lidze. Póki co, razem zdobyli już 9 bramek w lidze. Zachwyca zwłaszcza Litwin, który ostatnią pokonał w meczu swojej reprezentacji samego Casillasa. Od postawy tej dwójki będzie zależało bardzo dużo w dzisiejszym meczu. Pomoc to przede wszystkim dwójka środkowych: Panka i Pinheiro. Zawodzi mnie ten pierwszy, ale wierzę, że w końcu się odblokuje. Może nastąpi to dzisiaj? Obrona Widzewa to żelazna czwórka, w składzie: Broź, Szymanek. Ukah i Dudu. Na bramce mamy zaprawionego w ligowych bojach Mielcarza. Jak widać skład gospodarzy prezentuje się całkiem nieźle. Ostatni swój mecz zremisowali na wyjeździe z Polonią Bytom. Miałem przyjemność śledzenia tego meczu w internecie. Co mogę o nim powiedzieć? Podział punktów był całkowicie niezasłużony, to Widzew był zdecydowanie lepszy. Bramki tracił w dość frajerski sposób. Jeśli dodamy do tego jeszcze zmarnowaną sytuację sam na sam Rafała Grzelaka w 89 minucie meczu to mamy taki a nie inny obraz. Teraz przejdźmy do ekipy gości. Miało być pięknie, jest słabo jak dawno nie było. Trener Maciej Skorża, Vrdoljak, Kneżevic, Cabral, Manu czy Mezenga - to Ci ludzie mieli zapewnić Wojskowym mistrzostwo. Jednak plany na Łazienkowskiej trzeba było zweryfikować już po kilku kolejkach. Legia gra ospale, bez werwy, bez żadnego pomysłu. Co nuż dochodzą nas słuchy o wewnętrznych konfliktach w drużynie. Rzekome podziały na grupę &quot;polską&quot; i &quot;zagraniczną&quot; czy wyrzucanie zawodników do rezerw na pewno nie służy budowaniu atmosfery w zespole. Wszystkie te fakty znajdują odzwierciedlenie w tabeli. Po ośmiu kolejkach warszawianie mają zaledwie dziewięć punktów na swoim koncie. Legia, która w ostatnich latach słynęła z żelaznej defensywy w obecnych rozgrywkach straciła już 13 bramek. Więcej razy piłkę z siatki wyciągali bramkarze Śląska Wrocław i Cracovii Kraków, czyli najsłabszych zespołów w lidze. Dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź nie jest zbyt trudna. Na Łazienkowskiej nie ma już Janka Muchy, który nie raz nie dwa wygrywał mecze swojej drużynie. Chorwat Antolovic to bramkarz nie dorastający Słowakowi do pięt. A to sobie pogra w siatkówkę na meczu, a to wymyśli jakiś inny psikus. Astiz jest słabszy z roku na rok. To już nie ten sam obrońca, który na początku przygody w Legii błyszczał formą. Goście nie mają też w swoim składzie takich armat jak Sernas czy Robak. Warszawianie dzisiaj na pewno zagrają o punkty, bo zdają sobie sprawę w jakim bagnie ugrzęźli. Sam Skorża też wie, że cierpliwość włodarzy kiedyś się skończy. Dzisiejsze spotkanie zostanie rozegrane przy fantastycznej łódzkiej publiczności, która jest uważana na jedną z lepszych w naszej lidze. Nie sądzę, że Widzew będzie dzisiaj grał asekurancko. Gospodarze zdają sobie sprawę, że najłatwiej dobić chwiejącego się rywala, a Legia nie wydaje się pewnie stać na nogach. Z kolei goście muszą dzisiaj zaatakować, narzucić rywalowi swój styl gry. Czego możemy się spodziewać? Spotkania, w którym będziemy świadkami akcji za akcję. Dlatego też decyduje się na zagranie zakładu, że w meczu padną co najmniej trzy bramki. Kurs 2,20 na takie zdarzenie uważam za małą promocję. Miłego oglądania!
over 2,5 2,20

typer36 456

typer36

Użytkownik
Czekajcie to do kogo? Ja przecież jestem sabotażystą.

Ty Fabik za to nie przynosisz wstydu... przypomnij sobie czego nie tak dawno życzyłeś pewnej osobie

&quot;Oficjalnie&quot;: Komorowski Chinyama i Mezenga ukarani po 5 tys zł. Z każdym z osobna będzie przeprowadzona rozmowa wychowawcza

coś na jutro może...

Śląsk - Polonia
dwa zespoły grające nudny schematyczny futbol. No może nie zawsze schematyczny bo czasem taka padaka odchodzi że trudno dopatrywać się w tym schematu. Ale mimo to sądzę że dwie bramki co najmniej padną. Typ umotywowany bardziej przeczuciem bo pierwsze dwa zdania nie przemawiają za bramkami. Mimo to over 1,5 polecam zagrać. Najlepiej odczekać trochę, bo bardzo szybko rosną kursy na to zdarzenie

Lech - Zagłębie
O ile się nie myle to pyrki mają 2 porażki z rzędu. No to może czas wygrać? Niby nie muszą ale powinni. Pasowałoby mistrzowi. Zagłębie gra wg mnie najsłabiej. Dużo podań na małej przestrzeni, a formacje ani kroku do przodu. Do tego brak potencjału w pierwszej linii. Odszedł Micanski i po Zagłębiu. Lech cudów nie pokazuje ale stwarza po kilka sytuacji na mecz. Coś powinno wpaść

E: no trzeba pogratulować Legii. Lepsi byli. Fajerwerków nie było no aaaleee...... Widzew mnie zawiódł. Jaja zostawili w szatni

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Legia nie ma napastników... tutaj warto przytoczyć liczbę strzelonych bramek oraz strzelców. I tak widzimy 6 strzelonych bramek (mniej ma tylko Arka Gdynia) co jak na taki zespół (prawie 1/3 sezonu za nami więc powoli można takiego wyrażenia nie używać) jest wynikiem katastrofalnym. Bramki strzelali Komorowski, Iwański, Rybus, Vrdoljak, Kucharczyk, Mezenga. Niby aż 3 strzelili napastnicy (choć Rybus to taki wolny elektron bardziej) ale tylko Kucharczyk mimo iż zagrał najmniej sprawia pozytywne wrażenie - to cytat kolesia z wtykami ????
No tak Legia nie ma napastników to strzelają pomocnicy wiec w czym problem.Co z tego że Widzew ma super Sernasa (gdzie ten hatrick?)super Robaka jak ugrali oni tyle co Rudnevs na Legii o czym wcześniej przed meczem pisałem.
Typer36 Tobie życzę aby przybywało Ci kolejnych znajomych z zarządu Legii.Życzę Ci również aby Wasze wspólne typowanie było skuteczne jak dzisiaj ???? (mówiłem że w zarządzie same sieroty więc nie ma się czym chwalić)
Jak dobrze pomyślisz to taki kolo jak Ty na pewno wywrze presje na zarządzie i Ci zakażą z racji tego Legii wygrywać abyście mogli ogrywać buków ????
Co do samego meczu to moim zdaniem Legie stać na dużo dużo więcej i jeszcze o niej usłyszymy.To nie mogło funkcjonować tak od razu.tylu nowych ludzi w zespole wymieszane języki potrzeba czasu i myślę że będzie coraz coraz lepiej.Według mnie bramka na 0-2 jak najbardziej zdobyta słusznie.Nie mówcie mi że nie bo jeśli nie to w Premiership nie było by uznanych połowy takich bramek.Sytuacja jak najbardziej do &quot;Szybkiej Piłki&quot; hehe.I tak można by rzec zaczął mi się udany weekend.I tego również życzę innym kibicom innych drużyn ????
PS : typowałem remis ale trzeba będzie poczekać na ten remis do wyjazdu do Kielc ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
ojej ucieszysz się jak przyznam Ci racje? No bo fakt zagrali dobrze... trzeba im to przyznać. W obronie to ciekawie wyglądało. Bez poważniejszych wpadek (kawałka nie oglądałem)

jak narazie to ubywa. Nie. Oni wolą polityczne przekręty

aha i nie typowałem żadnego hattricka Sernasa a jedynie mówiłem że to bardzo dobry napastnik

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom