Kolega Mazinho chciał dobrze i atakowanie go jest nie fair, przecenił faktycznie wartość gazety papierowej i za bardzo sugerował się swoim regionem, a przecież głosuję cała
Polska (pisałem o zagrożeniach w pierwszym poście tego tematu).
Ale na taki a nie inny wynik miały też wpływ inne kwestie.
Po pierwsze wydawcą przeglądu jest RASP, które też kontroluję onet gdzie Lewy był bardzo mocno promowany.
Po drugie koronawirus i obostrzenia z tego tytułu spowodowały, że ludzie siedzą w domach i z nudów głosują, a masa zawsze wybiera najbardziej medialnego sportowca i tego który w danej chwili odnosi największe sukcesy (większa frekwencja zawsze zmniejsza szanse mniej rozpoznawalnych nazwisk czy dyscyplin).
Po trzecie zmiana profilu konkursu, z roku na rok kupony z gazet tracą na znaczeniu bo ludzie przestają je czytać, wszystko przenosi się do internetu! A wydawca też chce na tym zarobić, więc poza gazetami można było głosować przez emaila, twittera,fb,sms (notabene ciekawy jestem kto zarobi na tak dużej bazie danych, nie no mamy rodo więc nic nie wycieknie
).
Po czwarte sami jesteśmy sobie winni, o czym nie raz pisałem! Nie bierzemy odpowiedzialności za słowo, każdy może wejść i napisać stawiam all in(takich bolkowetikonkow, typerowskokow jest tu cała masa,) papier przyjmie wszystko. Tylko ja osobiście chciałbym zobaczyć te kupony znawców którzy piszą o betach roku, dekady itd. oraz stawkach za które faktycznie grają.
Po piąte sam jestem w plecy 2 tys. na tym konkursie ale dalej uważam, że początkowe kursy na Zmarzlika to było value.
Po szóste Zmarzlik przegrał z Kajetanowiczem(sic!) Panowie też jestem w szoku, ale Kajetanowicz tu wystąpi w jakiejś telewizji śniadaniowej jednej drugiej, tu w jakimś programie rozrywkowym się pojawi i łapie rozpoznawalność.
Na przyszły rok trzeba wyciągnąć wnioski i wziąć pod uwagę, wszystkie czynniki.
I taka prośba do wszystkich, o wiele łatwiej będzie wspólnie wygrywać jak zaczniemy wymieniać merytoryczne argumenty i brać większą odpowiedzialność za to co piszemy.