Dobra, ja też w swoim temacie rzekłem, że coś skrobnę o moich kuponach to trzeba dotrzymać danego słowa
Wolfsburg - Manchester United / 1X @1,42 (teraz 1,38)
Sprawa jest prosta - Wilki nie przegrywają i mają awans. W ten weekend oglądałem zarówno Manchester jak i Wolfsburg. Obie ekipy nie zachwyciły. United grali chaotycznie, niby mieli jakieś tam sytuacje ale skoro nie trafia się trzy razy w dogodnych okazjach to jak myśleć o tryumfie na Volkswagen-Arena, gdzie wczoraj Wilki uległy 1-2 z Borussią Dortmund dość pechowo. Napisałem wyżej, że obie ekipy nie zachwyciły, aczkolwiek gra Wolfsburga na pewno podobała mi się bardziej. W pierwszej połowie Wilki nie miały raczej sytuacji bramkowych, bo do 45' BVB prowadziło grę. Podopieczni Dietera Heckinga obudzili się natomiast w drugiej połowie i tam już ich gra wyglądała niebo lepiej. Mieli naprawdę sporo dogodnych okazji ale wszystkie okropnie zmarnowane, czy to Dost, który mógł dograć na pustą czy złe dogrania Schurrle, ale od 45' piłkarze z Dortmundu nie mieli zbyt wiele do powiedzenia. Jeżeli we wtorek Wolfsburg zagra tak jak tę drugą połówkę to raczej jestem spokojny. Na trzy spotkania między tymi ekipami Niemcom nie udało się zdobyć ani jednego punktu, ale teraz grają u siebie i sprawa wygląda trochę inaczej bo United za LVG i za SAF'a to całkowicie inne drużyny. Co prawda w Anglii wygrali ale wydaje mi się, że nie powtórzą tego na Volkswagen-Arena. Zakładając, że PSV nie przegra z CSKA to tylko wygrana daje Manchesterowi awans, więc na pewno w tym meczu będzie gra na 110% z obu stron i mam nadzieję, że Wilki nie przestraszą się Diabłów a nawet dadzą im radę, bo co trzeba wspomnieć u siebie w tej edycji
LM wygrali obydwa spotkania rozgrywane na własnym stadionie, a w Bundeslidze ulegli tylko wczoraj Borussi i niedawno Bayernowi, więc wydaje mi się, że warto spróbować
AS Roma - BATE Borysów / 1 @1,25
Mam nadzieję, że ten kurs mnie nie zgubi. Piłkarze z Wiecznego Miasta już w środę mają sporą szansę na awans do fazy pucharowej Ligi Mistrzów, aby to zrobić, trzeba wygrać z BATE aby nie oglądać się na wynik w Leverkusen. Jeśli Rzymianie zdobędą komplet punktów mają awans, jeśli zremisują muszą liczyć, że Bayer nie wygra z Barcą, która ma już pewny awans i nie wiadomo jakim przyjedzie składem i na ile % zagra. Ostatnio Roma gra w kratkę, wczoraj miała 3 punkty w garści ale wypuściła je w końcówce bo Torino wyrównało z karnego. Ostatnio u siebie porażka 0-2 z Atlantą, wcześniej 6-1 na Camp Nou - te wyniki chluby nie przynoszą. Wydaje mi się, że jeśli w środę wygrają to spotkanie to choć w małym stopniu zmażą plamę za te wyniki. Ostatni i jedyny mecz z H2H ekipy rozegrały w Borysowie gdzie sensacyjnie BATE zwyciężyło 3-2, więc liczę, że piłkarze Garcii chcą wziąć rewanż za to spotkanie. Poza tym co by nie mówić gracze z Romy to dwie półki wyżej na każdej pozycji od graczy z Białorusi. Giallorossi w tym sezonie ulegli tylko raz na własnym boisku w/w Atlancie, oprócz tego dwa remisy - z Barcą i Sassuolo, reszta meczy to zwycięstwa, jak zagrają na swoim normalnym poziomie to nie powinni mieć problemów w zdobyciu kompletu i awansie do fazy pucharowej, bo jeśli nie zrobią awansu kosztem takiego meczu z BATE i takiej szansy, to w Rzymie potrzebne będzie chyba trzęsienie ziemi.
Dynamo Kyiv - Maccabi Tel Awiw / 1 @1,18
Ta analiza będzie chyba najkrótsza bo nie wiem czy jakiekolwiek słowa są tu potrzebne. Widać, że zespół z Izraela widocznie odstaje od reszty grupy nie zdobywając w 5 meczach żadnego punktu. To że biją u siebie ogórków po 3/4-0 to nic nie znaczy, zwłaszcza, że nie zawsze wygrywają takim rezultatem. Dynamo bajeczna forma ostatnio. Wygrane wszystkie pięć ostatnich spotkań z bilansem 15-1, mecze u siebie wygrywa na spokoju a punkty oddała tylko trzykrotnie - 2x w
LM (Chelsea 0-0, Porto 2-2) i Szachtar (0-3). Maccabi na wyjeździe gra w kratkę, ale póki co w Lidze Majstrów na dwa mecze 0-0-2 i 0:6 w bramkach i szczerze wątpię, że w środę ulegnie to zmianie. Jeżeli na Stamford Bridge będzie remis to dodatkowo Ukraińcy awansują z pierwszego miejsca ponieważ mają najlepszy bilans z trzech drużyn. Jak dla mnie 90%, że zespół z Kijowa wygra to spotkania i awansuje.
Olympiakos - Arsenal / 1 (+1 AH) @1,40
Na ten mecz czekam najbardziej. Powinien być najciekawszy ze wszystkich spotkań 6. kolejki
LM. Arsenal jedzie do Grecji po dwubramkowe zwycięstwo, jeśli im się to uda to awansują do kolejnej fazy. Aczkolwiek będzie to strasznie ciężkie zadanie ponieważ jedyne spotkanie jakie Olympiakos u siebie przegrał w przeciągu 10 miesięcy to z Bayernem 0:3 a H2H w Pireusie 3-0-0 na korzyść Greków. Gunners nie brylują na wyjazdach w ostatnim czasie i wątpie aby miało się to zmienić. Na ostatnie pięć spotkań w delegacjach wygrali zaledwie raz 0-3 w Swansea. Do tego dochodzą kontuzje, bez Cazorli i Coquelina ciężko będzie osiągnąć pozytywny rezultat a jeśli nie zagra też Sanchez to raczej nie ma co myśleć o awansie. Podopieczni Marco Silvy zrobią wszystko co w ich mocy aby nie przegrać dwiema bramkami i wydaje mi się, że im się to uda. Nadzieja jednak umiera ostatnia, COYG ! ????
Man City - Borussia M'gladbach / 1 @1,52 (teraz 1,57)
City nie pokazało dobrego futbolu na Britannia ulegając 2-0 w kiepskim stylu, teraz przyjdzie im zmierzyć się z Borussią M'gladbach. Ekipa ta jest nieźle poukładana co było widać choćby wczoraj, gdy na własnym obiekcie wygrali z Bayernem aż 3-1. Obywatele grają w kratkę, ale wydaje mi się, że ten mecz powinni wygrać. Jest to trochę ryzykowny typ z racji tego, że awans już mają, a kursy wzrosły ze względu na ostatnie mecze ligowe obu ekip. Gladbach od meczu z Manchesterem u siebie jest niepokonane aż przez 13 spotkań a mieli na rozkładzie Wolfsburg, 2x Schalke, 2x Juventus czy Sevillę. Nic tylko zaklaskać. Ale po prostu wydaje mi się, że piłkarze Pellegriniego powinni to spotkanie wygrać, wtedy będą mieli szanse wyjść z pierwszego miejsca o ile Juventus przegra w Hiszpanii a Sevilla walczy przecież o awans do Ligi Europejskiej. City u siebie przegrało tylko dwukrotnie - na początku sezonu ze świetnym wtedy West Hamem i ostatnio z będącym w wyśmienitej formie Liverpoolem. Reszta meczy wygrana, ale co ciekawi w
każdym z ostatnich 10 spotkań na Etihad pokrywany był over 2,5 + bts, więc lekko też można spróbować. Liczę, że angielski futbol w końcu pokaże się z dobrej strony w
LM a City wyjdzie z pierwszego miejsca w grupie
Trebel
Wolfsburg - Manchester Utd /
1X
AS Roma - BATE Borysów /
1
Dynamo - Maccabi /
1
AKO 2,09 Unibet
Dubel
Olympiakos - Arsenal /
1 (+1 AH)
Man. City - Borussia M'gladbach /
1
AKO 2,16 Unibet
PS. Wolfsburg i City we wtorek oczywiście, jeśli to nikomu nie przeszkadza to można zostawić, chyba, że jakiś mod może, to proszę przenieść wybrane analizy na wtorek