W Lipsku będzie prawdziwa batalia. Niecodzienna sytuacja w grupie, gdzie przed ostatnią kolejką trzy zespoły mają po 9 pkt - PSG, United i Lipsk. Oczywiście, każdy chce awansować z pierwszego miejsca, jednak to raczej zajmą Paryżanie bo grają u siebie z Turkami i mało prawdopodobne aby oddali komplet (oczywiście, jeśli United nie wygra). W Niemczech to Lipsk powinien iść na całość, bo póki co to oni zajmują trzecie miejsce w tej grupie.
Wydaje mi się, że podopieczni Nagelsmanna ruszą do ataku, bo nie mają nic do stracenia. W przypadku remisu również odpadają, dlatego aby grać dalej po prostu trzeba zgarnąć pełną pulę. Będą musieli atakować więc siłą rzeczy jednocześnie odkryją się w formacji obronnej. Lipsk nierzadko traci bramki a tym razem zabraknie także Dayota Upamecano, który wykartkował się w meczu z Basaksehirem, zatem
Niemcy bez kluczowego zawodnika.
United przypuszczam, że nie pójdzie na wymianę ciosów a będzie starało się wyczekać odpowiedni moment aby wyprowadzać skuteczne kontraataki jak miało to miejsce w pierwszym spotkaniu, skończonym pogromem w wykonaniu Anglików aż 5:0. Ponadto Manchester w dobrych nastrojach, gdyż przegrywając do przerwy z West Hamem w ostatniej kolejce zdołali wygrać 1:3 co z pewnością podbudowało morale.
Lipsk stać na zwycięstwo w tym spotkaniu, zwłaszcza iż grają u siebie a obecnie to jedna z zaledwie dwóch ekip (drugi Liverpool), które na własnym obiekcie jeszcze punktów nie oddały. Biorąc pod uwagę, jakie wyniki padały w meczach w tej grupie, raczej powstrzymam się od betowania 1X2 a pobieram bramki.
Skorzytałem z ciekawości nawet z pliku, który przygotował
successful i wg niego jest 80-85% szans na over przy kursie 1.61 jaki mamy na
unibet wskakuje nam współczynnik 1.29 - to sporo. Wziąłem jednak 5 spotkań Lipsk, nie 3 (drugi wiersz). Jak sam autor wspomniał, nie ma co ślepo w to wierzyć, to tylko narzędzie ukazujące czysto statystycznie dość wysokie prawdopodobieństwo typu.
Lipsk - Man United / over 2.5 @1.61 (w dublu z Atletico X2 @1.35 - jeśli nie przegrają awansują, a w tym sezonie grają naprawdę świetnie - AKO @2.17 )
Opcjonalnie:
Over 1.5 Lipsk @2.07
Lipsk wygra dowolną połowę @1.73
Z pewnością będe grał jeszcze over 4.5/5.5 ŻK ale czekam na linie, gdy dojdzie zedytuje.
__________________________________________________________________________________________
Co do meczów w grupie F nie jestem jakoś optymistycznie nastawiony ale według mnie w Rzymie Lazio powinno powalczyć o zwycięstwo z zespołem Brugii. Zajmują obecnie drugie miejsce ze stratą punktu do Borusii. Ta z kolei leci do Rosji na mecz z Zenitem gdzie Lucian Favre potwierdził nieobecność Meuniera, Delaneya, Akanjiego, Moreya, Guerreiro, Dahouda i przede wszystkim Hochlanda. Wiadomo wciąż jest Hazard, Passlack i Sancho ale w trójkę nie pociągną BVB za uszy. Piszę o tym bo tutaj szansy powinni upatrywać Biancocelesti. Przy takich brakach rośnie ryzyko utraty punktów przez Niemców, zatem przy wygranej z Club Brugge to Immobile i spółka zapewnili by sobie wyjście z pierwszego miejsca.
Lazio miało spadek formy bo w meczu z Udinese po prostu nie istnieli grając u siebie. Z Borussią już wyglądało to nieco lepiej, natomiast w ostatniej kolejce wygrali na wyjeździe ze Spezią, więc miejmy nadzieję, że atmosfera delikatnie poszła w górę. Z pewnością poszybuje dużo wyżej, jeśli uda się awansować z pierwszego miejsca - a to jest możliwe, przy odrobinie szczęścia licząc na zespół Zenitu.
W Belgii było 1-1 i niedużo brakowało aby to zespół Gospodarzy odniósł zwycięstwo, jednakże tym razem nie przypuszczam aby Włosi pozwolili na tak dużo Belgom i powinni od samego początku ustawić sobie spotkanie, aby zapewnić sobie zwycięstwo i jednocześnie awans, a jak wspomniałem przy braku wygranej Borusii także pierwsze miejsce - jest o co grać, wydaje mi się, że za mniejszą stawkę warto zaryzykować pomimo gry w kratkę zespołu z Wiecznego Miasta.
Lazio - Club Brugge / 1 @1.75