Barcelona - BATE
Kilka dni temu podano listę powołanych i wtedy byłem zdecydowany odpuścić ten mecz. Jednak analizując graczy, którzy dzisiaj wystąpią doszedłem do wniosku, że skład blaugrany jest stosunkowo mocny. Zabraknie gwiazd ale zagrają młodzi ale już występujący w 1 składzie Barcelony gracze. Dla większości zapewne są to noname'y ale dla kogoś kto śledzi młodzieżowe reprezentacje czy drużyny rezerw wie jak wielki potencjał i umiejętności posiadają owi piłkarze.
Przewidywany skład:
Pinto-Montoya,Bartra,Fontas,Maxwell-DosSantos-SergiRoberto,Thiago-Pedro,Rafinha-Cuenca.
Każdy z tych graczy, występował już w pierwszym składzie Barcelony. Zgranie na pewno będzie, bo niższe druzyny blaugrany grają takim samym systemem jak ta pierwsza, a ci piłkarze w już nie jeden raz ze sobą grali.
Oczywiście nie gram żadnych handi, ani wygranej Barcelony, bo to mecz o pietruszkę, żeby dać szanse młodym (tym bardziej przy takich śmiesznych kursach). W oczy rzuciły mi się typy na strzelców.
Pedro strzeli @ 2.20
Thiago strzeli @ 4.30
BATE będzie zapewno głównie grało destrukcyjnie i nie będzie pozwalało przeciwnikom wchodzić w ich pole karne. Dlatego uważam, że jest duża szansa na gola Thiago - ma on świetny strzał z dystansu. Pedro zapewne dostanie dzisiaj szanse, jest to dla niego typowy mecz na przełamanie i wierzę, że uda mu się coś ustrzelić. Ciekawym typem po dobrym kursie(3.80) jest także gol Cuenci, objawienia okresu przygotowawczego, który jest w bardzo dobrej formie. Myślę jednak, że będzie on raczej dryblował na skrzydle i będzie odpowiedzialny za wygrywanie pojedynków 1na1 i podania(asysty) w pole karne. Bartra i Fontas nie raz już pokazali, że nadzieje w nich pokładane nie są bezpodstawne. Do pomocy mają doświadczonego Maxwella oraz reprezentatna hiszpanii Montoye, zatem nie będzie to łatwe zadanie dla BATE aby pokonać Pinto. Osobiście nie zaryzykowałbym gola dla gości.
E: Marca przewiduje, że w 1 składzie zamiast Bartry znajdzie się Pique, a Cuence zastąpi Deulofeu.
E2: i nie miała racji, skład taki jak podałem wyżej.
----
na sucho:
Wiele ciekawych meczy dzisiaj do grania nie widzę, ale uważam, że warto postawić na Milan. Skład maja mocny, a kurs zachęca do gry.
Amelia - Taiwo, Bonera, Mexes, De Sciglio - Ambrosini, Nocerino, Seedorf, Emanuelson - Pato, Robinho
Problemów z outsiderem nie powinien miec Bayer i ich zwycięstwo także pogram.
Przychylę się także do overa w meczy Chelsea - Valencia. Obie drużyny będą grały o wygraną, jeśli padnie 1 gol to jedna z nich będzie musiała zaryzykować co pociągnie za sobą kolejne bramki.
Milan @ 2.30
Bayer over 1.5 @ 1.5
Chelsea-Valencia over2.5 @ 1.8