Chelsea-Valencia
Mecz o wyjście z grupy ale to Chelsea jest tu faworytem wg. buków i wielu osób. Jednak ja aż taki do tego przekonany nie jest, bo w tym sezonie Chelsea jakoś nie za bardzo sobie radzi w spotkaniach z najmocniejszymi, co pokazują wyniki meczów z: LFC x2, MU, Arsenalem, czy w
LM z Bayerem. Tu przytoczyłem tylko kilka wyników ale pewnie te osoby, które bardziej interesują się losami Chelsea i angielską ligą to pewnie więcej napiszą. Ja tutaj skupiam się bardziej na Nietoperzach. Na chwilę obecną to chyba jedyna drużyna w Hiszpanii, która może zagrozić Realowi lub Barcie. Oglądałem oba mecze Nietoperzy w lidze z tymi ekipami i po mimo zdobytego tylko 1pkt to jednak ich gra pokazała, że nie muszą się bać wielkiej dwójki. Wiadomo, że na Mestalla byłoby dzisiaj łatwiej ale i na Stamford Bridge też muszą dać z siebie wszystko i pokazać na co ich stać. Kto ma tutaj zapewnić awans? No oczywiście Soldado, bo któż jak nie on(poza Jonasem) ma tutaj strzelać gole? Ostatnio siedział na ławce z Espanyolem ale jak było trzeba to wszedł i strzelił gola, dzisiaj natomiast gra od początku wraz z Jonasem z którym są w znakomitej formie i liczę na gola przede wszystkich Hiszpana ale jako, że kibicuję Nietoperzom, to i z gola Brazylijczyka się ucieszę mocno.
Moim zdaniem tutaj kursy zdecydowanie zaniżone na The Blues więc ja chyba się skłaniam ku graniu na Valencie, tym bardziej, że remis 0:0 daję awans gospodarzom dzisiejszego meczu, a już każdy inny remis i oczywiście zwycięstwo Valencii daje awans właśnie gościom i mam nadzieję, że to się staję.
Chelsea: Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole, Meireles, Ramires, Lampard, Sturridge, Drogba, Mata
Valencia: Alves - Ruiz, Rami, Dealbert, Alba, Tino Costa, Topal, Feghouli, Jonas, Mathieu, Soldado
Moje typy:
Valencia strzeli @ 1,55 Tobet
Soldado strzeli @ 3,50
X2 @ 2,00 Sportingbet
Porto-Zenit
Na pewno też warto grać na Porto, bo jakoś sobie nie wyobrażam 1/8 finału bez nich. Może i w tym sezonie nie zachwycają ale jak pokazali z Bragą, to mogą ogrywać i te dobre ekipy. Ciekawe jak wpłynęła na obie ekipy przerwa kilkudniowa, bo przecież Zenit już zakończył grę w lidze w tym roku, a Porto ostatnio odpoczywało, gdyż rozgrywany był puchar Portugalii, z którego Smoki odpadły rundę wcześniej. W składzie Smoków dzisiaj zabraknie Guarina czy Cristiana Rodrigueza, bo Iturbe, Alexa Sandro czy Emidio Rafalea to nie liczę, bo oni w tym sezonie praktycznie nie grają. Może i krótko ale jakoś nie mam weny do pisania o Smokach. Po protu uważam, że u siebie będą grali dużo lepiej, aniżeli na wyjazdach w tej edycji, chociaż ostatnio z Doniecka przywieźli komplet punktów, z drugiej strony i Zenit traci ten atut własnego, lodowatego boiska więc i im będzie ciężej.
Moje typy:
Porto @ 1,666 Sportingbet
Porto over 1,5 @ 1,75
Hulk strzeli @ 2,35 Tobet
Do tego uważam, że warto pograć Borussie i może na Lewego, który ostatnio w formie, a ja liczę, że to właśnie on dzisiaj pomoże swojej ekipie w awansie ale czy do
LM czy do
LE to jeszcze nie wiadomo ale i tak ściskam za nich kciuki by na wiosnę zobaczyć ich w pucharach. Do tego ciekawą opcją wydaję się być APOEL, który jest blisko awansu z pierwszego miejsca, a do tego brakuję im już kompletu punktów, chociaż jeżeli Zenit przegra, to brakuję im 1pkt, a w przypadku remisu w Porto, to już są na pierwszym miejscu bez względu na to ile będzie w ich meczu.