Z środowych meczy pewniakami dla mnie są Chelsea i PSG.
1,40 jak dla mnie przesadzony kurs na Chelsea. Ok, co prawda Qarabag urwał dwa razy punkty Atletico, ale Atletico w tym sezonie to chyba zapomniało jak się strzela bramki. Ostatni mecz, w którym strzelili 2 bramki był 23 września! A Chelsea jak wiadomo w pierwszym meczu rozgromiła Qarabag aż 6:0. Po wpadce z Romą chyba wracają na właściwe tory, wygrana z Manchesterem i West Bromem. Wrócił Kante, Morata strzela na zawołanie, Hazard też w formie. A pewni awansu jeszcze nie są. W przypadku jutrzejszej wygranej Atletico i ewentualnej wpadki Chelsea sprawa awansu by im się mocno skomplikowała. Nie powinno być żadnego oszczędzania i od początku powinniśmy widzieć napór Chelsea. Myślę, że można pograć Chelsea z handicapem po kursie ok.1,9. Jedyna rzecz, która mnie trochę niepokoi to mecz z Liverpoolem w sobotę, ale tak jak pisałem, nie sądzę, że Chelsea odpuści i będzie chciała grać o wszystko z Atletico w ostatniej kolejce (w razie wygranej Atleti z Romą)
PSG - tu chyba nic nie trzeba pisać. Ciśnienie ogromne na Ligę Mistrzów. Po 4 meczach bilans 17:0 mówi sam za siebie. To, że wygrają jest pewne, ale ja osobiście odpuszczam ten mecz. W niedzielę ważny mecz z Monaco, chociaż i tak myślę, że zaczną się oszczędzać dopiero przy wyniku około 4:0.
CSKA - Benfica - tak jak Grac45 napisał, CSKA bardzo ważny mecz, ale mam dylemat czy grać 1, bo nie najwyższa forma CSKA, a Benfica myślę, że też będzie miała ciśnienie, żeby coś ugrać, w końcu to
Liga Mistrzów i takiej drużynie nie wypada tak się prezentować.
Jeszcze dwa słowa o meczu Andelecht - Bayern. Teoretycznie Bayern powinien łatwo wygrać, tylko pytanie czy będą mieli odpowiednią motywację? W sobotę mecz z Moenchengladbach, a w Lidze Mistrzów tak czy siak drugie miejsce. Być może będzie minimalna wygrana Bayernu.
Edit: fajnym typem wydaje się under 3,5 gola w meczu. Myślę, że Anderlecht pierwszej bramki poszuka w meczu z Celticiem, a w środe będzie chciał uniknąć kolejnego pogromu, natomiast Bayern jest skazany na drugie miejsce w grupie.
Co myślicie o tym?