Zwykle nie lubię typować wszystkiego, ale dzisiaj coś mnie jednak podkusiło. No to lecimy ????
Milan - Barcelona
Ekipa z Włoch ostatnimi czasy gra bez szału. Nie wiadomo czy zagra juto Balotelli (bardzo wątpliwe), a w mojej ocenie jest to spore osłabienie ofensywy gospodarzy. Natomiast z drugiej strony w ekipie barcelony powrócił Messi, a wiemy co on w połączeniu z Xavim i Iniestą są w stanie zdziałać. Do tego dochodzi jeszcze Neymar i kilku innych ofensywnie usposobionych zawodników, więc bramek po stronie gości na pewno nie zabraknie. Poza tym pozostaje jeszcze kwestia zeszłosezonowej porażki na San Siro (przyp. 2:0) i chęć może niezbyt wielka, ale jednak jakiegoś "odgryzienia się" bo mimo iż wówczas w drugim meczy było aż 4:0 to jednak Barca musiała gonić. Oczywiście stawianie po kursie ~1.6 na FCB jest wg mnie wysoce nieopłacalne proponuje zabawę z handi.
Barcelona -1.5 @2.42 Bet365 1:1
Arsenal - BVB
Tutaj kwestia wydaje się wręcz banalna W ekipie z zagłębia Ruhry panuje jeden wielki szpital i to głównie wśród graczy z defensywy, więc jedyne na co może liczyć Borussia to to, że ofensywa będzie skuteczna, a oponenci będą patrzeć za strzeloną piłka po trybunach. Osobiście bardzo wątpię w taki obrót sytuacji i wydaje mi się, ze to będzie po prostu bardzo fajny, obfitujący w dużą liczbę strzałów mecz, gdzie w mojej opini to Ozil i spółka wyjdą prawdopodobnie zwycięsko. Zastanawiam się tutaj pomiędzy BTS, a Over 2.5, ale to na to drugie jest większy kurs, więc nie ma co się zastanawiać
Over 2.5 @1.62 Bet365 1:2
Austrai Wiedeń - Atletico Madryt
W tym meczu pytanie nie brzmi kto wygra tylko jak wysoko, bo mocno śmiem wątpić czy drużyna z Austrii poza próbą jak najdłuższego utrzymania czystego konta raczej nie powinna nazbyt dużo działać w druga stronę.
Austria miała swoją szanse na wygranie nawet meczu w tej edycji
LM, ale mimo iż przez ponad 45 minut grała w przewadze w meczu z Zenitem to i tak nie była wstanie wygrać tego meczu, ba wg mnie to Zenit miał lepsze szanse i okazje na wygranie tego meczu. A co do Atletico to powinno tutaj spokojnie zainkasować 3 pkt, umocnić się na pozycji lidera oraz spokojnie i konsekwentnie dążyć do zapewnienia sobie awansu z tej grupy
Atletico over 1.5 gola @1.44 Bet365 0:3
Celtic - Ajax
Ależ walecznie grali wyspiarze w meczu z Barceloną, i jeżeli powtórzą to i w tym meczu to jestem pewien, że zainkasują jakiekolwiek punkty. The Bhoys grają bardzo fajnie w defensywie, w ofensywie też nie jest źle, i nie ma co komplementować ich dalej, lecz wystarczy pokazać ten mecz z Barceloną. Ajax póki co ma tylko jeden punkt, który dzielnie zdobyli z Milanem, a poza tym przegrali z Barcą aż 4-0 i w zasadzie tyle, bo nie ma sie tutaj nad czym zachwycać. W meczach między tymi ekipami rozstrzygnie się zapewne sprawa tego, kto awansuje, ale do
LE. Mam wrażenie, że The Bhoys to wygrają, albo przynajmniej zapunktują, aczkolwiek nie spodziewam się tutaj jakiejś opiewające w bramki gry.
Under 2.5 @1.96 Unibet 2:1 (bramka w 94 minucie niech to ch*j strzeli)
Porto - Zenit
Tego meczu najchętniej bym nie ruszał, ale jak wszystkie to wszystkie. Wydaje się, ze gospodarze powinni to wygrać, ale z drugiej strony ekipa gości jest lekko mówiąc nieobliczalna. Najbardziej przekonuje mnie argument, że z St. Petersburgu do Porto jest kawał drogi, a jak wiadomo podróż zazwyczaj negatywnie wpływa na stan zawodników. Do tego jeszcze różnica kilku stref czasowych i inna nawierzchnia (przyp. w Rosji Zenit gra na sztucznej murawie) mam nadzieje, ze kumulacja tych niezbyt sportowych okoliczności wpłynie na to, że 3 pkt zostaną w Portugali, aczkolwiek podkreślam - ostrożnie z tym meczem.
Porto @1.62 Bet365 0:1 (czerwona w 6 minucie pozamiatała, na końcówce wyszlo)
Marsylia - Napoli
Napoli będzie chciało to wygrać za wszelką cenę. Przegrali w lidze z Romą i na pewną są tym zdrowo poirytowani. Jeżeli Napoli chce wyjść z tej grupy to ma obowiązek wygrać ten mecz. Tutaj nie ma kalkulacji trzeba wyjść i zrobić swoje, aczkolwiek wiadomo jak z drugiej strony działa atut własnego stadionu, poza tym Marsyla jest zmotywowana mocno przed tym meczem i będą chcieli się pokazać od strony takiej, że nie są kompletnym outsiderem tej grupy, więc no Marsylczycy mogą coś tam urwać, ale nie więcej jak punkt, więc najpewniejszym wydaje się tutaj postawić x2, ale w mojej opinii za niski kurs, więc:
Napoli DNB @1.67 Bet365 1:2
Schalke - Chelsea
Wiem, że często faworyzuję Chelsea w moich analizach, i teraz też nie będzie inaczej, w końcu kibicowanie zobowiązuje ???? . Schalke jest liderem tej grupy, ale tylko i wyłącznie dlatego, że Chelsea zaliczyła wpadkę w meczu z Basel, czego uczynić nie powinna, no ale stalo się. Mou poszedł po "Mate do głowy" i widać efekty. Mata gra, i wszystko się wzorcowo klei, The Blues strzelają jak z szaleni, wygrywają mecz za meczem, a opinie ludzi którzy na początku sezonu mówili, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi, i stwierdzenia, że The Special One sobie nie poradzi tym razem, można śmiało wstawić między bajki i fantastykę. Moja subiektywna prawda jest taka, że Chelsea, gra bardzo dobrze i jeżeli to utrzymają to spokojnie wywiozą komplet punktów wraz z fotelem lidera ze stadionu Schalke. A a propos Schalke to in minus jest brak Huntelaar'a i jeszcze wielu innych bo juz w meczu ligowym szczęśliwie wygranym przez nich 2:3 widać było spore braki. Jest pełno pomysłów na ten mecz co postawić, ale jednak moja kibicowska więź nie pozwala na nic innego (no chyba, że rozsądnie na kuponie)
Chelsea @2.30 Bet365 0:3
Steaua - Basel
Promocja od bukmacherów. Basel będzie do końca walczył o awans do 1/16, a Steaua to w tej grupie ewidentnie drużyna do dawania punktów i jeżeli Basel nie wygra, to będzie miał w tej grupie bardzo ciężko, no chyba, że zadowala ich awans do
LE, ale czy ktokolwiek grający w
LM na to liczy? Różnica potencjału w tych drużynach oraz lekkie w tym wypadku moje asekuranctwo dają w tym wypadku taki oto typ:
Basel DNB @1.81 Oddsring :zwrot: 1:1 (szkoda bo było dobrze do '88)