>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2013 IIHF World Championship - Szwecja (Sztokholm) & Finlandia (Helsinki)

Status
Zamknięty.
R 75

richi

Użytkownik
Panowie na hokeju sie nieznam wogole a slysze podpowiedzi zeby zagrac grubiej
+1.5 bramki na Szwajcarow warto w to wchodzic?

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Panowie na hokeju sie nieznam wogole a slysze podpowiedzi zeby zagrac grubiej
+1.5 bramki na Szwajcarow warto w to wchodzic?
Śliski temat w mojej ocenie, wczoraj Czesi w końcu pokazali błysk i styl, dzięki czemu wprost zdeklasowali Norwegów. Pisałem o przybyciu Plekanca i Zidlickiego, nie sądziłem że aż tak mocno podbuduje to drużynę Czechów, ale Plekanec pokazał, że jest obecnie chyba najlepszym graczem, spośród wszystkich Czechów, który potrafi nadać rytm grze reprezentacji. Pierwsza tercja i Tomas zalicza 3 asysty, a więc robota wykonana. Myślę że właśnie takiego ogniwa brakowało naszym sąsiadom, do tego jeszcze obrońca Wild czyli Marek Zidlicki to też spore wzmocnienie dla defensywy, Pavelec na tych mistrzostwach prezentuje się bardzo dobrze, a więc jeśli szyki obronne spełniają swe zadania to Ondrej dopełnia tylko formalności. Co do Szwajcarów, w fazie grupowej maszynka do strzelania bramek, świetnie wykorzystują grę w przewadze no i rozbili Czechów w grupie 5:2, ale nie wydaje mi się żeby to spotkanie miało znaczenie w kontekście jutrzejszej gry. Przede wszystkim znaczenie będzie miało jak Helweci spiszą się w defensywie, do tej pory wyglądało to bardzo dobrze bo tylko 10 straconych bramek w 7 spotkaniach. Mój scenariusz na ten mecz to z pewnością under, jeśli Czesi nie dadzą zbyt wielu powodów Szwajcarom do strzelenia bramek (mam tu na myśli PP) to spokojnie powinni sobie poradzić. Podsumowując granie +1.5 po kursach jakie teraz są wydaje się być ryzykowne, jeśli już to szukałbym +1 na Szwajcarów ponieważ nie wierzę by dali się zdeklasować, co więcej dogrywka też mnie nie zdziwi, szansę % ustawiłbym na poziomie 60-40 dla Czechów.
Moja propozycja
Under 5.0 / 1.80 Marathonbet

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rosja - USA
Mecz szybko bo już o 12, ale myślę że dla fanów hokeja to wielka gratka, już raz na tych MŚ obie drużyny stworzyły całkiem przyjemne widowisko zakończone zwycięstwem Rosjan 5:3. Jutro również to Rosja jest faworytem, ale na pewno nie przekreślałbym tu szans Amerykanów, trochę dziwie się że przegrali ze Słowakami tak wyraźnie, ale widać nie przeszkadza im fakt trafienia w 1/4 reprezentacji Rosji. Odnośnie Rosjan to na pewno elektryzuje wiadomość o dołączeniu do drużyna Oviechkina, zapewne niektórym wydaje się że przybycie Alexa jest równoznaczne z tym że Rosja już nie ma sobie równych, ale prawda jest taka, że wcale nie musi to być wzmocnienie. Po pierwsze Ovca nie jest w ogóle zgrany z tą drużyną, owszem umiejętności indywidualne pozwalają mu na wiele, ale pamiętajmy że MŚ to nie miejsce dla indywidualistów, tu wygrywa drużyna. Po drugie Ovi niekoniecznie lubi szybkie powroty do defensywy, co oznacza dodatkowe problemy Rosjan w obronie. Problemy które sprawiają że Rosjanie dosyć sporo bramek tracili na tym turnieju. Jedyna niewiadoma dla mnie to obsada bramki ostatnio bronił Varlamow, więc jutro chyba wypadnie na Bryzgaja, który bronił w grupie przeciwko USA. Moim zdaniem będzie to otwarte spotkanie i jeśli Amerykanie dobrze będą sobie radzić w ofensywie to mogą spokojnie ograć Rosjan, w związku z tym mam propozycję betową, którą proponuje zarówno Betsafe jak i Marathonbet, mianowicie chodzi o over 1.5 bramki na Yankesów, kurs taki sam w obu przypadkach czyli 1.53 a według mnie szansę na powodzenie tego typu to przynajmniej 70% Mimo młodej reprezentacji, USA pokazuje że można grać przyjemny dla oka a zarazem skuteczny hokej. Bobby Butler, Paul Stastny czy Craig Smith to postacie które w NHL nie mają statutu gwiazdy, ale są doceniani za swoje występy, natomiast na tych MŚ są to czołowe postacie reprezentacji i to w dużej mierze od tych ludzi zależy to ile Amerykanie zdobędą bramek i czy wygrają mecz, jak widać póki co nie zawodzą, ja bym powiedział że nawet robią więcej niż się po nich spodziewano. Stąd też uważam że zdobycie dwóch bramek jutro nie będzie zbyt dużym problemem, ponieważ głównie mam tu na uwadze postawę Rosjan w defensywie, która bądź co bądź nie jest zachwycająca. Ogółem mam cichą nadzieję że USA wygra to spotkanie i utrze nosa, pewnym siebie rosyjskim gwiazdkom.
USA over 1.5 / 1.53 Betsafe lub Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +12
anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
Sweden - Canada 5/16/2013, 20-15
How many shots on goal will there be? (Regular time)
Pick: OVER 59.5 ✅
1,85 Bwin

Kilka dni temu grałem na under w tej parze i bylem tego bardzo pewny - linia była o 1 strzał większa i udało się szczęśliwie trawić, bo Trzy korony wygrały 33-27-teraz taka linia da mi także zwycięstwo.Tym razem jestem pewny overka 59,5.18 do 5 w strzałach - niesamowitą przewagę w 3 tercji osiągnęły trzy korony- raz po raz oddając strzały na kanadyjska bramke .Teraz żarty się skończyły i przegrywający odpada- mamy bardzo ciekawe pary można wiele zarzucić obu drużyną. Gospodarzą mistrzostw ze graja bardzo przeciętnie, ale strasznie ambitnie oddają mnóstwo strzałów i walczą do końca, nawet jak przegrywali 3-0 nie odpuszczali nawet na moment -sami regularnie przekraczają ponad 30 strzałów- często i 40 na pewno brakuje skuteczności Szwedom.Troszkę brakuje i jakości - ta jest po stronie Kanadyjczyków, którzy graja kiedy chcą. Na wiele pozwolili Słoweńca Ą- indywidualnie sa bardzo mocni ,podtrawia zagrać bardzo dojrzały, wyrafinowany a przy tym skuteczny hokej.Obie ekipy wypoczęte skłaniałbym sie ku Kanadzie ale...Szwedzi powalczą, będzie dobre spotkanie i sporo strzałów.Polecam pograć- bo linia niska na to co obie drużyny pokazują w tym elemencie gry na mistrzostwach. Po 7 spotkaniach Szwedzi oddali 261 strzałów a Kanadyjczycy 222 myślę ze jutro wieczorem obie ekipy zakręcą sie w granicach 30 strzałów.Kolega yaz wrzucił bardzo ciekawe statystyki odnośnie pojedynków obu drużyn .Do tego w ostatnich latach tylko raz nie przekroczyli overa 61 strzałów w 2009 roku.
09.05.11 Canada (shots on goal) - Sweden (shots on goal) 43:25 (17:6, 11:9, 15:10)
16.05.10 Canada (shots on goal) - Sweden (shots on goal) 33:32 (9:15, 11:12, 13:5)
08.05.09 Canada (shots on goal) - Sweden (shots on goal) 29:26 (6:9, 17:8, 6:9)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Szwajcaria - Czechy -&gt; Szwajcaria wygra 2.80 [ML OT]
Przeczekałem trochę te skoki kursów, można było zarobić na tym becie więcej ale nie zawsze granie na szybko jest dobre. Nie ujmując nic Czechom i widząc ich znaczną poprawę po dołączeniu Zidlicky&#39;ego i Plekaneca nie sądzę żeby mieli dość argumentów na Helwetów. Mecz za pewne na żaden handi nie wskoczy, pewnie zadecyduje jeden gol może nawet dogrywka - ale po każdej stronie jest przewaga Szwajcarii. PP na poziomie 36 % to wynik fantastyczny, bramkarze na poziomie 94 % obronionych strzałów, obie statystyki to top1 turnieju. Jeżeli ktoś piszę że to mecz 50/50 z czym trochę trzeba się zgodzić to czemu nie próbować po takich kursach Szwajcarii? Dla odważnych nawet wersja 60&#39; może być ok

Otrzymane punkty reputacji: +3
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Szwajcaria - Czechy -&gt; Szwajcaria wygra 2.80 [ML OT]

Przeczekałem trochę te skoki kursów, można było zarobić na tym becie więcej ale nie zawsze granie na szybko jest dobre. Nie ujmując nic Czechom i widząc ich znaczną poprawę po dołączeniu Zidlicky&#39;ego i Plekaneca nie sądzę żeby mieli dość argumentów na Helwetów. Mecz za pewne na żaden handi nie wskoczy, pewnie zadecyduje jeden gol może nawet dogrywka - ale po każdej stronie jest przewaga Szwajcarii. PP na poziomie 36 % to wynik fantastyczny, bramkarze na poziomie 94 % obronionych strzałów, obie statystyki to top1 turnieju. Jeżeli ktoś piszę że to mecz 50/50 z czym trochę trzeba się zgodzić to czemu nie próbować po takich kursach Szwajcarii? Dla odważnych nawet wersja 60&#39; może być ok
Ja też czekałem aż kursy na Czechów będą rosły,bo upatrzyłem sobie jeden typek:

Czechy under 3,5 @1,48 Sportingbet(tylko 60 min gry)✅✅ 1

Kurs niestety nie drgnął,no ale jednak się zdecydowałem.Zacytowałem Odi&#39;ego bo w sumie nie ma za bardzo co tu dodawać.Szwajcarzy nie dość że w ofensywie grają z polotem i skutecznością,to jeszcze bardzo przyzwoicie się bronią.Czesi jeden przebłysk-gdyby nie on to chyba kursy na Helwetów 2,00 by nie przeskoczyły.

rap3r 11

rap3r

Użytkownik
A co Panowie sądzicie o spotkaniach Finlandia - Słowacja i Kanada - Szwecja? W grupie Finowie wygrali 2-0 a Kanada 3-0. Kursy na faworytów w okolicach 1.70 . Słowacy wczoraj pokonali USA ale Amerykanie chyba wiedzieli co robią trafiając na Rosję. . .

Otrzymane punkty reputacji: +1
L 40

lukasz-ogl

Użytkownik
SZWAJCARIA-CZECH
Typ:SZwajcaria over2.5 kurs 2.65 CHANCE A.
Wlasnie wrocilem z Czech...juz malo kogo mozna spotkac na ulicach Czesi przed tv w barach i domach czekaja na mecz ich druzyny... ???? w czeskich sazkach ten mecz to numer jeden i kazdy prawie Czech gra na swoich i graja tez grubo.. ???? dziwnie na mnie patrzyli jak stawialem 2tys.koron na ten typ ???? )))ale wg.mnie Szwajcarzy sa w takim gazie ze Czesi nie beda w stanie ich zatrzymac ...3 bramki powinni im zaaplikowac bez problemu...Dojechal Plekanec i Zidlicki ale to za malo by zmienic oblicze reprezentacji i styl ich gry.USA mnie nie zawiodlo i 2.5 over po kursie 2.6 juz mam do odbioru licze na to samo w tym meczu...

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Szwajcaria - Czechy
Niederreiter strzeli gola
4,0 Unibet

Wreszcie kariera największego szwajcarskiego talentu zaczyna obierać właściwe tory. A początki były koszmarne. Rzucony na głęboką wodę zupełnie nie poradził sobie w NHL. O ile na pierwszą bramkę nie musiałem długo czekać (przeciwko WSH, nam zawsze bramy pakują pierwszoroczniacy, w tym roku Huberdeau), to czekanie na drugą ciągnęło się w nieskończoność. Sezon 2011/2012 powinien zostać wycięty z jego życiorysu. Na Nino spadła wtedy ogromna fala krytyki. 1 punkt w 55 spotkaniach nie mógł się spotkać z aprobatą fanów. Właściwie jedynym wyjściem było zesłanie go do AHL. Na dzień dzisiejszy po kryzysie nie ma śladu, Nino zagrał świetny sezon w Bridgeport (28G,22A), a na Mistrzostwach jest wiodącą postacią Szwajcarów. 3 z 4 goli zdobył w ogromnym zamieszaniu pod bramką, no ale w takiej sytuacji też trzeba umieć się odnaleźć. Genialne było premierowe trafienie, puck control godna podziwu, praktycznie sam rozmontował Szwedów, wybrany zresztą zawodnikiem meczu. Świetne występy w kadrze mogą mu wystawić dobre świadectwo, dzięki któremu dostanie kolejną szansę, żeby pokazać się w NHL. Konkurencja będzie niezła, być może zadebiutuje Strome z którym też wiąże się wiele nadziei, ale to jest temat który będzie podejmowany dopiero za kilka miesięcy. Dzisiaj starcie z Czechami, okazja na piątą bramkę całkiem spora ;)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Szwecja-Kanada: Steven Stamkos strzeli @2,60 Sportingbet/Tobet✅✅

Główna armata zespołu Kanady,gracz który w NHL ma już status gwiazdy.5 sezonów w Tampa Bay,208+178(w 373 meczach).W reprezentacji dopiero rozkwita na dobrą sprawę i w tych mistrzostwach już pokazał się z dobrej strony.W 7 meczach 6 goli i 5 asyst.Oddaje najwięcej strzałów w drużynie.Tyle statystyki. Nie będę ukrywał,że NHL nie oglądam. Oglądam MŚ,IO.I w tegorocznym turnieju Stamkos &quot;robi różnicę&quot; jak to się mówi. Szybki,zwinny napastnik. Szwedzi pewnie dziś skupią swoją obronę właśnie na nim,jednak to jest all-star player i dziś musi to udowodnić.

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, Mistrzostwa Świata, godz 20:15
Kanada - Szwecja
TYP: 1
KURS: 1,82
BUK: Pinnacle

Analiza:
Dzisiaj postanowiłem napisać analizę do hokeja a dokładniej do Mistrzostw Świata gdzie zaczyna się runda pucharowa i zmierzą się ze sobą Kanada z zespołem Szwecji. Faworytem tego meczu jest Kanada ale kursy są bardzo interesujące więc warto jest zagrać.​
Kanada w grupie A zajęła 2 miejsce z dorobkiem 18 oczek. przegrali o 2 oczka ze Szwajcarią która gra znakomicie i awansowała dalej. Kanada 6 meczy wygrała i jeden mecz przegrali. Wygrali oni z zespołami: Dani 3:1, Norwegii 7:1, Białorusi 4:1, Czech 2:1, Szwecji 3:0 i zespołem Słowenii 4:3 a przegrali ze Szwajcarami 3:2. A więc jak widać bardzo dobrze się spisują i wygrywają dużo meczy.​
Natomiast zespół Szwecji znajduje się w grupie A i w grupie zajęli oni 3 miejsce z dorobkiem 15 oczek. wygrali oni 5 meczy i dwa mecze przegrali. Wygrali oni z : Czechami 2:1, Białorusią 2:1, Norwegią 5:1, Słowenią 2:0 i z zespołem Dani 4:2. Przegrali oni z zespołem Kanady 3:0 i z zespołem Szwajcarii 3:2. A więc średnio się w tych rozgrywkach spisują.​
Oba zespoły w ostatnich 5 meczach pomiędzy sobą to 3 razy wygrywali Kanadyjczycy natomiast 2 razy wygrali Szwedzi. Moim zdaniem ten mecz może być zaciekły lecz uważam że reprezentacja Kandy wygra bo jest zespołem lepszym i jak USA dzisiaj tak samo Kanada zagra od początku na 100 % i pokaże kto jest lepszy. Kursy są ciekawe dlatego też stawiam na zespół Kanady.​

K 358

koeman66

Użytkownik
Kurcze czasem fajnie jak buk zapoda jakis fajny hc, np. takie USA hc+2 bylo wyzsze niz czysta jedynka na Rosje, postawilo sie handicap, a jak bylo wiemy i wygralo sie ???? Bardzo ciekawa opcja wydaje sie byc mecz gospodarzy z Kanada. Pare dni temu Szwecja przegrala 0-3, ja nie sugeruje sie tamtym meczem nawet w 10%... Zreszta widzielismy wszyscy co wyprawialy w grupie niektore ekipy, a co dzieje sie w cwiercfinalach. To jest mecz o polfinal i nie po to przyjechali tutaj swietnie grajacy w Vancouver Canucks bracia Sedin, zeby przegrac bez walki i z kretesem. Faworytem wydaja sie byc goscie, ale co gospodarze to gospodarze i na pewno tanio skory nie oddadza. Spodziewam sie bardzo fajnego i zacietego meczu, jezeli nie bedzie dogrywki to gora jednobramkowa wygrana ktorejs ze stron. Dlatego wiec ponizszy typ wydaje mi sie bardzo prawodpodobny:
Szwecja (+1.5) - Kanada 1 1.61 Pinnacle ✅
Mecz jeszcze trwa, ale juz weszlo. Na takim poziomie dwukrotna, wysoka porazka jednej z druzyn bardzo rzadko sie zdarza...
No i narobilo sie, mamy w polfinale wspolgospodarzy mistrzostw, ale decydujaca faza rozgrywana jest w Sztokholmie. Szwedzi zagrali z Kanada swietnie, potrafili doprowadzic do remisu, a potem wygrali po karnych. Wszystko sie sprawdzilo, przyszlo wzmocnienie z Vancouver Canucks (bracia Sedin i Edler) i to wlasnie po akcjach i asystach Sedin`ow, padly bramki dla szwedow. Szwedzi w grupie, a szwedzi w cwiercfinale to calkiem co innego, graja o wiele lepiej. Teraz jako gospodarze maja niesamowita okazje na zemste za 2011 rok, gdy przegrali z finami w finale mistrzostw swiata az 1-6. Okazja do zemsty wydaje sie byc idealna - mecz u siebie, jest forma no i silniejszy sklad. Finowie moga byc zadowoleni po cwiercfinalowej wygranej ze Slowacja 4-3, gdyz nie liczyli w tym roku na zbyt wiele i polfinal to dla nich sukces. Wszyscy wiemy jak wielkie znaczenie ma dla tych panstw ta rywalizacja, ja jednak wierze w sukces szwedow, ktorzy maja po prostu lepszy sklad, bracia z Vancouver zrobili naprawde duza roznice w grze tego zespolu i takze na nich bramki lub asysty lidze w sobote. Kurs maleje, ja zalapalem sie jeszcze na ponad 2, teraz jest tyle:
Finlandia - Szwecja (-0.5) 2 1.99 Pinnacle ✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Jak zwykle Kanada odpada w ćwierćfinale :? Tym razem po karnych, ale jakie to ma znaczenie, mieli naprawdę fajną ekipę, dojechał jeszcze Subban a i tak nie poradzili sobie, z przeciętnymi Szwedami ajaj, jest spory niedosyt, ale za to co zrobił Edler, Stall&#39;owi to straciłem szacunek dla tego gracza, bo gdyby to był przypadek to jeszcze bym zrozumiał, a Edler z premedytacją rozłożył kapitana Klonowych Liści :-| Wylałem swoje żale, można coś proponować.
Mecz bez faworyta, bo i jedni i drudzy sprawili niespodzianki, aczkolwiek to raczej Amerykanie sprawili większą niespodziankę, bo wygrać z Rosją to jedno, ale wygrać w stosunku 8:3 to już wielki szacunek, chociaż reprezentacja Rosji w takiej dyspozycji na pewno nie była wielkim wyzwaniem. Helweci, zagrali przeciwko Czechom tak jak od początku turnieju grają i efekt w postaci półfinału, chociaż jak na Czechów to nie pokazali zbyt wiele, mnie osobiście zawiedli, Pavelec bronił świetnie, ale ta dobitka przy pierwszej bramce to zdecydowanie obciąża konto obrońców. Niemniej jednak defensywa Szwajcarów nadal w świetnej formie, no i teraz będzie dla nich kluczowy test, Amerykanie mocno ofensywnie usposobieni, strzelają bramki w każdym meczu, pomijam ten ze Słowacją, gra USA wygląda bardzo przyjemnie dla oka, chociaż sami też mają swoje problemy w defensywie, ale ogółem jak na drużynę złożoną z takich młodych graczy to jest bardzo dobrze. Jako, że sercem jestem z ludźmi z NHL dlatego też życzę wygranej w tych MŚ ekipie Yankesów, na pewno byłoby to niesamowite przeżycie dla tych młodziaków, gdyby udało im się taki sukces osiągnąć, a poza tym dla Stastnego byłoby to również ukoronowanie występów w kadrze na każdych MŚ rok w rok, od kilku lat. Wiem że przy starciach defensywa - ofensywa, to obrona zazwyczaj jest górą, ale tak jak już pisałem, USA gra efektownie i efektywnie, więc liczę tu na wyrównany bój i ostatecznie awans do finału Americkiego timu ;)
USA ML / 1.68 Marathonbet ⛔

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Wszyscy czekają aż Szwajcarzy w końcu przegrają na tym turnieju a oni rozpędzeni weszli do finału. Amerykanów zdominowali, stworzyli więcej klarownych sytuacji, wynik mógł być wyższy bodaj dwa słupki i poprzeczka, dobra jazda w obronie, fajnie to wygląda, grają bardzo dojrzały hokej a przecież o sile tego zespołu stanowią bardzo młodzi zawodnicy. Czy Szwedzi są faworytem? nie sądzę. Z Kanadą zagrali raczej średni mecz, wykorzystali błędy w osłabieniu i trochę niespodziewanie wyszli na prowadzenie, karne to już kompletna loteria. Później mecz z Finami i podobna sytuacja, wygrana tylko dzięki dobrej grze w przewagach, chociaż z gry więcej mieli Finowie. Suomi dwa razy nie upilnowali przed bramką Erikssona który miał swój dzień i było po zabawie. Zabraknie kretyna Edlera. Mecz raczej wyrównany publiczność oczywiście po stronie Szwedów w końcu finał w Sztokholmie. Trochę się boje że historia powtórzy się z zeszłego roku i Szwajcarzy to będą tacy Słowacy, do finału świetna gra w finale lipa. Oby nie, bo ich grę ogląda się z przyjemnością.
Szwajcaria - Szwecja 1 3,25
Wcześniej na taflę wyjadą Suomi i Jankesi. I tutaj znowu typ przeciwko faworytowi bukmacherów. Finowie jakoś ciułają te zwycięstwa ostatnio ale ta gra jest słaba, a wszystko mam wrażenie zaczęło się od meczu z... Amerykańcami. Win z słabą na tym turnieju Rosją, przestój z Austriakami, wymęczone zwycięstwo z Łotyszami, znowu przestój z Słowakami, ba oni ten mecz powinni przegrać bo Słowacy od 0:3 dopiero zaczęli grać swój najlepszy hokej a sytuacji stworzyli masę by wygrać, no i w końcu mecz z Szwedami, optyczną przewagę chyba mieli ale Szwedzi pokazali co znaczy w grze Suomi twarde krycie Kontioli. Na pewno zawód po ich stronie wszak liczyli na finał i podejście do meczu może być różne. A co do Jankesów... z ich strony szansa zdobycia jakiegokolwiek medalu jest fajną sprawą, oni w takim składzie pewnie już nie zagrają, dla nie których zawodników okazja do pokazania się w kadrze może się długo nie powtórzyć i fajnie dla nich będzie jakiś medal z mistrzostw przywieźć. Nie widziałem jeszcze awizowanych składów mam nadzieję że Bishop zacznie na ławce bo ten bramkarz to jakieś nieporozumienie. W dwóch ostatnich meczach bronił Gibson i wyglądał dużo lepiej od swojego starszego kolegi. Kontiola&amp;Aaltonen vs Stastny&amp;Smith, to będzie ciekawy pojedynek. Wyżej cenię jednak defensywę USA a ich gra na tych mistrzostwach też dużo bardziej przypadła mi do gustu od Fińskiej.
USA - Finlandia 1 2,85

Otrzymane punkty reputacji: +2
hayto 631

hayto

Użytkownik
Szwecja - Szwajcaria

W fazie grupowej (już to kiedyś pisałem) nie podobała mi się gra szwedzkiej drużyny. Po wzmocnieniu reprezentacji trzech koron przez braci Sedin ta drużyna gra o wiele wiele lepiej. Jak dotąd Henrik i Daniel rozegrali trzy spotkania i w każdym z tych spotkań obydwaj punktowali. Bardzo groźną bronią Szwedów jest gra w przewadze to właśnie wtedy tercet Eriksson, Sedin, Sedin spisują się wyśmienicie. Dwóch typów nie można łączyć, ale jak ktoś szuka do dubla bądź tripla to w sam raz tym bardziej, iż wszystko może się rozstrzygnąć w jednej akcji (Power play). Oczywiście kursy nie powalają ale wg mnie prawdopodobieństwo iż „wejdzie” jest duże ???? .

Henrik Sedin powyżej 0.5 pkt 1.35 Bwin ✅ Klasa sam w sobie
Daniel Sedin powyżej 0.5 pkt 1.35 Bwin
⛔

Edit.
Surebet.
Landeskog under 0.5 pkt 1.85 Betsafe
Landeskog over 0.5 pkt 2.50 Bwin
Zysk. 6.32%

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 358

koeman66

Użytkownik
Szwecja zostanie mistrzem swiata 1.58 ✅
Widze, ze panuje optymizm zwiazany z gra szwajcarow i uzasadnione stawianie na nich jako tegorocznych mistrzow. Ja uwazam tak jak buki, ze mimo wszystko wygrana Szwajcarii bedzie duza niespodzianka. To co, ze ograli amerykanow? W finale graja niestety z gospodarzami, ekipa lepsza kadrowo i grajaca ostatnio jak sie nalezy. Sprawdzilo sie to co prorokowalem, bracia Sedin robia swoje, zaciag z NHL gra jak ta lala! Spodziewam sie bardzo wyrownanego meczu, ktory wygra druzyna popelniajaca mniej bledow, a bledy sa czesto popelniane przez presje. Dla Szwajcarii, gdzie hokej jest bardzo popularny jest to historyczna szansa, maja szanse po raz pierwszy zostac mistrzem swiata. Ta szansa w/g mnie zadziala na nich paralizujaco, coz szwedzi tez sa pod presja (no bo gospodarze), ale umiejetnosci szwedow stawiam wyzej od umiejetnosci helwetow. Niestety niespodzianki nie bedzie. Zwazywszy na poziom stawiam na wygrana Szwecji lacznie z dogrywka i karnymi.

Otrzymane punkty reputacji: +14
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Mistrzostwa stały pod znakiem silnej przewagi meczów underowych - gdyż spośród 64 rozegranych spotkań , bilans under /over 5.5 wynosi 42/22 , a to oznacza iż 65.62% meczów zakończyło się wynikami poniżej 5.5

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom