>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2013 IIHF World Championship - Szwecja (Sztokholm) & Finlandia (Helsinki)

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja bym z tymi bramkami uważał. Austria to może nie jest jakaś potęga hokejowa, ale USA na poyzcji bramkarza na razie to nikogo wybitnego nie ma. 2 bramki w hokeju na poziomie międzynarodowym to nie tak dużo, zwłaszcza w początkowych fazach turnieju gdzie faworyci nie muszą się aż tak spinać. W USA dużo młodych grajków więc może być wesoły hokej. Jak dla mnie to typ 50/50 a przy takim kursie nie warto.
Trudno się nie zgodzić ????
Od siebie na początek MŚ:
USA - Austria -&gt; Austra wygra +2,5 gola [2.24] Pinnacle ✅
Przede wszystkim obie kadry dzieli cztery lata różnicy w średniej wieku (25 do 29). USA przyjechało bardzo młodym zespołem, którego doświadczenie w ważnych meczach międzynarodowych jest nikłe (nie liczę rozgrywek juniorskich bo to jednak inny poziom). Jeżeli licytować byśmy się mieli na gwiazdy to wychodzi na remis bo w USA jest co prawda kilku grajków z Colorado Avalanche (NHL) ale oni grali w tym roku na prawdę słabo. Austria natomiast ma lidera w postaci Thomasa Vanka, który jako jeden z nielicznych członków Buffalo Sabres może chodzić z podniesioną głową po tym sezonie. Reszta zawodników to oczywiście w 95 % liga EBEL, która jest bardzo wysoko jeśli chodzi o range wszystkich rozgrywek hokejowych, nie widzę tutaj żadnej większej przewagi dla USA bo Stany Zjednoczone z roku na rok co raz bardziej olewają turniej mistrzowski no a w tym roku wybitnie słaba selekcja i słaby trener.

Otrzymane punkty reputacji: +3
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
USA - Austria
Stastny strzeli gola
3,0 Unibet ⛔

Serce się kraja patrząc na to dokąd zmierza amerykański hokej.. obecny roster przyzwoicie wygląda tylko w formacji obronnej. W bramce Big Ben, którego wciąż można łatwo dziurawić (five hole). Z przodu mała katastrofa, chyba każdy z napastników przyjeżdża po fatalnej kampanii w NHL. Wszyscy, którzy mogliby to rozruszać, wciąż są za Oceanem (MaxPac, K.O, Pavelski). Na przekór powierzam część funduszy Stastnemu, który był moim skromnym zdaniem jednym z największych rozczarowań sezonu. Jego postawa nawet w 1/10 nie odzwierciedlała wysokości jego porażającego kontraktu. Jedynie końcówka była względnie dobra - zawsze gra się łatwiej, kiedy nie ma już nic do stracenia, a Avs mają taką małą tradycję kultywowaną od kilku lat, że 82 mecze w sezonie w zupełności wystarczają. Paul na mistrzostwach będzie świeży - nie dość, że sezon skrócony, to jeszcze część opuścił przez kontuzje. Mianowanie go kapitanem z pewnością doda mu nieco animuszu, którego mu brakuje, bo kto czasem zaglądał na tafle NHL, widział, że Stastny okropnie się męczył. Mam cichą nadzieję, że po tych mistrzostwach naszywka overrated i overpaid zostanie na jakiś czas odwieszona, chociaż prawdziwą wartość będzie musiał udowodnić tam, gdzie zaufanie stracił.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Otwarcie mistrzostw całkiem przyjemne, ja ze swojej strony zaproponuję dziś dwa typy przeciwko gospodarzom. Najpierw w Hartwall Arenie na taflę wyjadą Finowie i Słowacy. Słowacy zagrali przyzwoity mecz, może bez jakiś szczególnych fajerwerków ale solidnie. Sam Satan na którego stawiałem wczoraj jako strzelca bramki miał przynajmniej 3 klarowne sytuacje. Słowacy ok mają kompleks Finów nie wygrali z nimi bodaj już blisko od 10 lat, ale te spotkania zawsze były na styku. A Skandynawowie wczoraj co by dużo nie mówić rozczarowali. Dużo problemów sprawiały Ortio strzały z dystansu bodaj 2 bramki po strzałach spod niebieskiej linii. Niby optycznie przeważali, Niemcy oddali zaledwie 18 strzałów a nie wiele brakowało by ugrali komplet pkt na otwarcie. Słowacy są lepszą ekipą od naszych zachodnich sąsiadów i na pewno nie dadzą się tak głęboko zepchnąć do defensywy, tutaj powinno zaowocować przede wszystkim doświadczenie zdobyte już przez zawodników Slovana w silnej KHL, Suomi kadra krajowa + trochę zawodników również z KHL. Ale mimo to Finowie kadrowo na ten turniej nie powalają, kursy na Słowaków podchodzą pod 4,20 więc szkoda nie spróbować, tym bardziej że powinien to być mecz na styku. W bramce Słowacji znowu Stana, z każdej piątki generalnie płynie zagrożenie, Satan, Zaborsky, Radivojevic w jednym ustawieniu nie wystąpią. Do tego chyba jedyny obrońca z ofensywnymi zadanimi Sekera, którego wypady pod bramkę rywala są często zaskoczeniem. Drugi mecz to pojedynek w Sztokholmie Szwedów z Czechami. Szwedzi z Szwajcarami razili nieporadnością i nieskutecznością. Początek meczu ładny, szybki, nie zapowiadał takiego obrotu sprawy, ale im dłużej ten mecz trwał tym bardziej Szwajcarzy dochodzili do głosu. Pierwszy gol trochę fartowny, drugi po pięknej akcji. Dość powiedzieć, że Szwedzi szczelną obronę przełamali dopiero w podwójnej przewadze po blisko 40 minutach gry. Im dłużej ta gra się toczyła tym więcej nerwowości w poczynaniach Trzech Koron, nie pamiętam już kto pognał po przechwycie w osłabieniu na bramkę Markstorma, chyba to był Ambhul, gdyby wykorzystał sytuację sam na sam to tak nerwowej końcówki pewnie by nie było. A dziś Szwedzi zagrają zagrają z Czechami, którzy trochę pomęczyli z Białorusinami, ale zagrali poprawnie w obronie zachowując czyste konto. Starzy znajomi więc wiedzą czego spodziewać się tak jedni jak drudzy, ale Szwedzi pod dużą presją, z którą różnie mogą sobie poradzić. Gdyby wierzyć statystykom to gdzieś słyszałem czy czytałem że w całej historii mistrzostw zespół który przegrał pierwszy mecz tylko dwa razy zdobył medal, więc idąc tym tropem Szwedzi do minimum ograniczyli swoje szanse, ale poczekajmy z osądami. Co prawda spodziewałem się pewniejszego zwycięstwa Czechów, ale po tym co wczoraj pokazali Szwedzi tutaj również pokuszę się o tym przeciwko gospodarzom. W bramce Salak który doskonale zna szwedzką atmosferę, do tego całkiem przyjemny zaciąg z NHL, z Vorackiem, Vrbatą i Fleischmannem na czele. Wczorajsze mecze pokazały że z gospodarzami można powalczyć a dziś przed nimi trudniejsze zadania, bo i rywale dużo mocniejsi. Tak już trochę luźniej - kolejne wpadki gospodarzy na pewno dodadzą kolorytu turniejowi. Kursy z Fortuny (nie chce mi się sprawdzać gdzie jest wyżej a te pamiętam).
Finlandia - Słowacja 2 4,00
Szwecja - Czechy 2 2,80

K 358

koeman66

Użytkownik
Zgadzam sie z Grzechem co do meczu finow. Ja osobiscie wole jednak zagrac malo ryzykownie i widze fajny kurs w Pinnacle. Uwazam, ze za wieksza stawke warto zagrac taki typ, gospodarze maja swietny bilans w meczach ze slowakami, graja u siebie, a wczoraj meczyli sie niesamowicie z niemiaszkami. Slowacy wygrali 6-2 z francuzami, sa z pewnoscia bardziej wypoczeci (grali wczesniej i nie meczyli sie w przeciwienstwie do finow), graja z pewnoscia nie z taka presja jak gospodarze no i maja troszeczke lepszy sklad, to i roznie moze byc. Zaliczka +1.5 bramki dla Slowacji powinna wejsc!

Finlandia - Slowacja (+1.5)
1.49 Pinnacle ⛔
Rozne, dziwne wyniki padaja w tych MŚ. Ja odpuszczam na pare dni, bo nie warto ryzykowac, nagle slowacy przegrywaja 0-2 z finami, szwedzi prowadza z czechami juz 2-0. Na dzien dzisiejszy to tylko rosjanie wydaja sie dobra opcja do grania.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Rozne, dziwne wyniki padaja w tych MŚ. Ja odpuszczam na pare dni, bo nie warto ryzykowac, nagle slowacy przegrywaja 0-2 z finami, szwedzi prowadza z czechami juz 2-0. Na dzien dzisiejszy to tylko rosjanie wydaja sie dobra opcja do grania.
Granie przeciwko gospodarzom po wysokich kursach i ich minimalne zwycięstwa to nie są dziwne wyniki ... chyba że za każdy taki przyjmujesz ten który nie idzie po Twojej myśli. Słowacy dziś nie potrafili strzelić gola, a większość typu Grzecha opierała się na słabej dyspozycji bramkarza który dziś nie grał. W przypadku Czechów to zawiedli mocno, oglądałem i dawno takiej słabizny nie zagrali a skład przecież mocny - cóż to hokej.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Granie przeciwko gospodarzom po wysokich kursach i ich minimalne zwycięstwa to nie są dziwne wyniki ... chyba że za każdy taki przyjmujesz ten który nie idzie po Twojej myśli. Słowacy dziś nie potrafili strzelić gola, a większość typu Grzecha opierała się na słabej dyspozycji bramkarza który dziś nie grał. W przypadku Czechów to zawiedli mocno, oglądałem i dawno takiej słabizny nie zagrali a skład przecież mocny - cóż to hokej.
Ta... Raanty w bramce się nie spodziewałem. Ale pierwsza tercja Słowaków mnie rozbroiła, przecież oni nie tyle zdominowali Finów co ich wręcz zmiażdżyli swoją grą a ci strzelili gola mimo takiej przewagi rywala... 15:4 na korzyść Słowaków w strzałach, Aaltonen strzela gola którego Stana nie miał prawa wpuścić. Generalnie to myślałem że przy takiej grze Słowacy rozniosą gospodarzy a tu taki psikus. Im dłużej mecz trwał tym się wyrównywał ale na prawdę w pierwszej tercji z dużą przyjemnością oglądało się poczynania Słowaków. Nie wiem czy jutro zdążę z analizą ale zamierzam zaatakować Francuzów ;)

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Francja - Austria
Vanek strzeli gola
2,70 DOXXbet
✅✅✅ zgodnie z oczekiwaniami ;)
Jedni wchodzą w turniej szybciej, inni potrzebują przynajmniej jednego spotkania, żeby &#39;wrócić do biznesu&#39;. Człowiek-instytucja w Buffalo, który zasłużenie odebrał to miano przepłaconemu Millerowi, w meczu z USA wypadł raczej przeciętnie. Można być jednak niemal pewnym, że kwestią czasu jest powrót na właściwe tory. Mówimy przecież o kolesiu który w pojedynkę wygrywa mecze (ten z Bostonem, coś niesamowitego, 3G 2A). Sam rozjechał też Pens, Habs.. Podczas TD kibice dosłownie robili w pory, kiedy doszły do nich ploty, że być może pożegnają się ze swoim filarem. Mówiło się o jakimś wielkim dealu z udziałem Tomasa, Stafforda, Millera, albo Pominville&#39;a. Ostatecznie tylko Pommer wylądował w Wild. Typowy snajper, jeden z najlepiej jeżdżących na łyżwach w całej lidze.. z top 6 Sabres opuścił najwięcej spotkań a i tak zostawił wszystkich daleko za sobą (ponad point per game). To dopiero drugie spotkanie, ale nie ma co czekać. To na jego bramki wszyscy liczą. Spotkanie przed południem, warto spróbować ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Witam, dzisiaj znów mam coś na podbicie do kuponu dla tych którzy grają w Fortunie. Francja - Austria over 4,5 gola po 1,45 wydaje się być pewnym typem, który niweluje nam podatek i jeszcze trochę podbija AKO. W historii spotkań obu ekip z ostatnich kilkunastu lat tylko 2 razy ten typ by nie wszedł. Co może trochę niepokoić to to, że nie dalej jak pół roku temu obie ekipy na turnieju w Słowacji wykręciły porządny under bo wynik końcowy to 2:0 dla Francji. Jednak wiadomo jak mają się takie turnieje do Mistrzostw ???? Mecz to raczej walka o to kto będzie spokojnie spał przed kolejnymi meczami (spadek). Spodziewam się zaciętego, jednak bardzo overowego meczu. Celowałbym też w zwycięstwo Austrii, którą buki uznają za doga. Kursy w okolicach 2,50 zachęcają i dla tych którzy grają po necie polecam spróbować postawić troszkę siana na zwycięstwo (trzydrogowo) Austrii. 3 bramki przeciwko USA (mimo, że młody skład) robią na mnie lepsze wrażenie niźli 2 bramki Francji przeciwko Słowacji, którzy umówmy się 3 tercję zagrali na luzie, stąd też 2 bramki dla trójkolorowych.

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
Mistrzostwa Świata Norwegia-Dania 05.05.2013 20:15 Mistrzostwa Świata hokej
TYP 1
Kurs 1,78
PinnacleSports
Po pierwszych meczach obu zespołów można powiedzieć ze wszystko zgodnie z planem. Duńczycy przegrali z ekipa Kanady- pogromu nie było, ba nawet za sprawa Nielsena, który świetnie bronił gwiazdy nhl musiały gonić wynik i lekko sie napocić. Jak na ich mecz bardzo mało bramek, ale to jest turniej i często tak bywa Ze bramkarze słabszych zespołów maja świetne staty.Norwegowie sa dla mnie faworytem tego meczu-robią systematyczne postępy- świetny BASTIANSEN. Spokojne 3-1 ze Słowenia tagze nie rzuca na kolana.Prestiżowe spotkanie -Duńczycy w swoim rosterze posiada kilu graczy z nhl, zagrali bardzo defensywnie z Kanada tutaj raczej będziemy światkami otwartej gry, może nie będziemy światkami wyniku z poprzednich ms, ale wikingowie wygrają ten mecz grajac lepiej w przewagach, majac poprostu ciekawszy zespol.Za wiele pracy Haugen nie powinien mieć. Jego partnerzy dobrze graja w defensywie -spotkanie wieczorne warto sobie pooglądać obie skandynawskie ekipy.

hayto 631

hayto

Użytkownik
ŁotwaUSA 1-4

USA powyżej 3.5 bramek ✅ Betsafe

Rosjanie zmietli Łotyszy, co raczej nikogo nie dziwi. Amerykanie na stojąco zagrała 1 tercje z Austriakami w drugiej po większej motywacji od razu strzelili cztery bramki. Co tu dużo pisać dla mnie bardzo pewny typ. Mając Stapletona, Mossa itd. itd. w linni ataku nie powinno być to problemem.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Krótko bo czasu mało, a skusił mnie kurs na Szwajcarów. Odprawili Szwedów, odprawili Kanadyjczyków i póki co są czarnym koniem turnieju. Dziś na przeciwko Czesi, z którymi Szwajcarzy grać potrafią co pokazują wyniki w ostatnich latach. Czesi co zostało już powiedziane zagrali słaby mecz z Szwedami, generalnie przeciwko bardzo twardej obronie i wysokiemu presingowi ciężko im się gra a Szwajcarzy z pewnością nie odpuszczą. Nino Niederreiter zbiera szlify za oceanem i już w wieku 20 lat jest jednym z filarów reprezentacji. Mało merytorycznie ale czas gonił a kurs w granicach 3,80 myślę wart ryzyka ;)

Otrzymane punkty reputacji: +24
K 358

koeman66

Użytkownik
Krótko bo czasu mało, a skusił mnie kurs na Szwajcarów. Odprawili Szwedów, odprawili Kanadyjczyków i póki co są czarnym koniem turnieju. Dziś na przeciwko Czesi, z którymi Szwajcarzy grać potrafią co pokazują wyniki w ostatnich latach. Czesi co zostało już powiedziane zagrali słaby mecz z Szwedami, generalnie przeciwko bardzo twardej obronie i wysokiemu presingowi ciężko im się gra a Szwajcarzy z pewnością nie odpuszczą. Nino Niederreiter zbiera szlify za oceanem i już w wieku 20 lat jest jednym z filarów reprezentacji. Mało merytorycznie ale czas gonił a kurs w granicach 3,80 myślę wart ryzyka ;)
Masz racje! Szwajcarzy bardzo mile zaskakuja, pokonali Szwecje oraz Kanade i o ile pojedyncza wygrana mozna traktowac w kategorii niespodzianki (np. slabszego dnia faworyta), to juz wczorajsza wygrana z kanadyjczykami mowi o szwajcarach jedno - sa bardzo silni. Jest forma czego nie mozna powiedziec o czechach, ktorzy spisuja sie na razie &quot;srednio&quot;. Taka sobie wygrana 2-0 z Bialorusia i porazka z Szwecja 1-2, czyli wyniki na minus w porownaniu ze szwajcarami. Poza tym w ostatnich latach szwajcarzy potrafili pokonywac czechow na mistrzostwach swiata, wiec kolejny minus dla czechow. Na plus jedynie to, ze nic nie trwa wiecznie i czesi to czesi, wiec po dwoch slabszych meczach moga zaprezentowac sie dzisiaj lepiej, a szwajcarzy gorzej. No i czesi grali w sobote, a helweci wczoraj dopiero po karnych wygrali z kanadyjczykami, wiec moga byc bardziej zmeczeni. Na wygrana Szwajcarii bym nie postawil, moga i raczej powinni wygrac, ale wcale nie musza, roznie to bywa, ale hc na helwetow jak najbardziej. Ja gram takie cos:
Czechy - Szwajcaria (+1.5) 2 1.68 Pinnacle ✅

J 7K

juanroman08

Forum VIP
jak widzicie mecz Slowacji z Niemcami? slowacy faworyt ale typam ekspertow od hokeja
Według mnie jest to ciężki orzech do zgryzienia pod względem typowania, Niemcy jak na razie prezentują się bardzo przyzwoicie, czego efektem remis z Finlandią i momentami wyrównana walka z ekipą Rosji. To co charakteryzuje drużynę Niemiec to ciągły progres, z każdymi mistrzostwami ta drużyna prezentuje się co raz lepiej i jest w stanie walczyć z największymi, nie mówię tu o wygrywaniu z czołówką, ale potrafią napsuć krwi. Jeśli chodzi o Słowaków to zawsze jest to taka niepewność, mamy gwiazdy, mamy graczy z NHL ale mimo wszystko cały czas czegoś brakuje. Słowacy rozegrali bardzo dobry mecz przeciwko gospodarzom, ale na ich drodze stanął Raanta i w bardzo dużym stopniu przyczynił się do zwycięstwa Suomi. Osobiście uważam, że Słowacy są lepszą drużyną i te pierwsze spotkania pokazały że mają sporo do zaoferowania w ofensywie, jednak po takim kursie wydaje mi się że nie jest opłacalne granie na zwycięstwo Słowacji. Mimo wszystko spróbuje pójść bardziej w kierunku Słowaków i team total na linii 2.5 wydaje mi się być ciekawym kąskiem, głównie z uwagi na to, że tak jak już pisałem Słowacy bardzo dobrze wyglądają w ataku, a jak widać po bramkarzach niemieckich wcale nie są to &quot;wielcy&quot; specjaliści, bronił już Zepp i Endras i obaj w puszczali po 3 bramki, także w tym wypadku wydaje mi się że inaczej nie będzie.

Słowacja over 2.5 / 1.63 Marathonbet ✅ 3 (Zaborsky ????)

Otrzymane punkty reputacji: +7
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Szwecja - Białoruś
Landeskog strzeli gola
3,10
DOXXbet ZWROT
Właśnie nie wiem, Romku, nie było żadnych przesłanek, że jego występ może być zagrożony.
Z Czechami Szwedzi rozegrali bardzo dobre 60 minut. Sztuką jest ograniczyć raczej ofensywnie usposobionych podopiecznych Hadamczika do ledwie 18 strzałów. Wysoki forechecking od pierwszych minut, takie było założenie. Właśnie o tym mówił po meczu &quot;C&quot; Avs, który zresztą wyglądał w tym meczu dużo lepiej, niż w spotkaniu inaugurującym zmagania. Z pewnością jest mały szok u tych, którzy dojechali zza Oceanu, na początku dość nieporadnie wyglądają na dużej tafli, gdzie ultra szybka wymiana jest czasami niemożliwa. Takie pierwsze wnioski mi się nasuwają, może i oczywiste, ale zabawnie to wygląda jak taki grajek z NHL szybko oddaje krążek do partnera i już czeka na zwrotny pass, ale kolega ma co innego w planach ???? Zwycięzca Caldera sprzed roku śmiga sobie w 3 linii, nie dostaje jakichś imponujących minut na lodzie, ale to będzie ulegało zmianie z meczu na mecz.. jest dobrze przygotowany motorycznie, w Colorado gra zarówno w man adv, jak i w osłabieniu, gdzie często przyjmuje na siebie strzały. Dzisiaj przeciwnik z nieco niższej półki, możliwe że już dzisiaj się wstrzeli. Wprawdzie w 2 grach tylko 3 strzały, ale powrót do optimum nastąpi już wkrótce. Gabriel nie jest zawodnikiem pokroju Yakupova (skoro już jesteśmy w temacie nominowanych do Caldera to podam jego przykład), czyli kolesia, który wjeżdża w tercje i czasem nie wie co robić. Szwed za to strzela dużo, i to często z niewygodnych pozycji ;)
JR08: Dziwna sprawa Landeskog dziś bez gry... czyżby był już oszczędzany na kolejne mecze :?:

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Nie lubię tak post pod postem, no ale skoro nikt nic nie wrzuca to zaproponuję:
Austria - Łotwa
Sprukts strzeli gola
4,20 Betsson
⛔ Łotysze walili dzisiaj głową w mur, który okazał się - jak na Austrię - całkiem twardy ;)
Dla wielu z Was to nazwisko jest anonimowe, a trzeba przyznać, że Janis z niejednego pieca chleb jadł i w swojej karierze miał nawet epizod - bo nie można tego nazwać inaczej - w NHL. Dosyć głośno było o nim już w AHL, w barwach Rochester rozegrał fantastyczny sezon. Draftowany w 2000 roku, czyli wtedy, kiedy z jedynką poszło jedno z największych rozczarowań ostatnich lat - DiPietro, a zaraz po nim Heatley i Gaborik. Janis podebrany został dopiero w 8 rundzie, ledwie kilka numerków po.. królu Henriku, który dzisiaj znaczy dla NYR więcej, niż jesteśmy sobie w stanie wyobrazić.
W Jersey&#39;u Panthers zadebiutował w sezonie 2006-07. Niestety, ale wiele się nie nagrał, ledwie 13 spotkań w których wbił jednego gola, dokładając 3 asysty. Wtedy to był życiowy sezon Jokinena (91 punktów), który teraz zyskał przydomek JOKE-inen, co wystawia mu nie najlepsze świadectwo.
Później, w barwach Dinamo Riga Janis wyglądał całkiem nieźle. Ostatni sezon już w Moskwie, tam dużo gorzej, no ale konkurencja zdecydowanie silniejsza. Sprukts to silny center z niezłym przeglądem wydarzeń na lodzie. Mimo sporych gabarytów z łatwością dochodzi do sytuacji podbramkowych. W spotkaniu z USA powinien trafić, miał wystarczająco dużo czasu i miejsca, a mimo tego to Big Ben okazał się lepszy. Zrehabilitował się za to pięknym passem do Kuldy (może już w następnym sezonie na stałe zagości w Jets), który strzelił jedynego gola dla Łotyszy. Dzisiaj po drugiej stronie tafli Austriacy, którzy nie mają ani solidnej jedynki w bramce, ani porządnej linii obrony. Ta drużyna traci chyba najgłupsze bramki w całym turnieju, cały czas gubią krążek przy wyprowadzaniu go z własnej tercji. Co gorsza, na poprawę się nie zanosi. Trochę grosza powierzam zatem w ręce i nogi Janisa. Fizycznie wygląda bardzo dobrze, razem z Darzinsem dostają najwięcej minut. Kurs nieco wygórowany, nie przejdę więc obojętnie ;)

mr.simpson 261

mr.simpson

Użytkownik
Co panowie sądzicie o meczu Norwegów z Kanadą ? Jak dla mnie kurs na Norwegów zawyżony strasznie.. około 10 się waha . Wczoraj dałem czystą 1 na Szwajcarów 4 kurs i się nie zawiodłem . Mają dzisiaj szansę ?

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Co panowie sądzicie o meczu Norwegów z Kanadą ? Jak dla mnie kurs na Norwegów zawyżony strasznie.. około 10 się waha . Wczoraj dałem czystą 1 na Szwajcarów 4 kurs i się nie zawiodłem . Mają dzisiaj szansę ?
Może będę nieobiektywny w tym co napiszę ponieważ jestem fanem Klonowych Liści i zawsze uważam ich za faworyta, mimo wszystko w tym przypadku stawianie jakichkolwiek pieniędzy na Norwegów mija się raczej z celem. Ja rozumiem, że niektórzy mogą być &quot;zauroczeni&quot; tym co robi Szwajcaria, ale gwarantuje wam że ten piękny sen może się niebawem skończyć. Jeśli chodzi o Norwegów to z całym szacunkiem dla nich ale ich potencjał a potencjał Kanadyjczyków to dwie różne bajki, reprezentacja Kanady została utworzona zaraz po sezonie zasadniczym, ci zawodnicy nie mieli nawet chwili aby się ze sobą zgrać i potrenować jakiekolwiek warianty, oni z meczu na mecz będą się rozkręcać siłą rzeczy, to jest drużyna turniejowa, ma wiele indywidualności, które mogą przesądzić w pojedynkę o losach spotkania, ale potrafią też grać zespołowo, tylko nad tym jeszcze trzeba trochę popracować. Jeśli Klonowe Liście nie zlekceważą rywala, to nie widzę tu żadnych szans dla Vikingów, jeśli będzie to mecz dla wygranej małym nakładem sił, to z pewnością Skandynawowie trochę napsują krwi. Ja ze swojej strony liczę na worek bramek ze strony Kanady, już czas aby ofensywa zadziałała zdecydowanie lepiej ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Dużo osób odpuszcza granie pierwszych meczy w grupie,ze względu na to,że najmocniejsze zespoły zazwyczaj grają jak najmniejszym nakładem sił.
Co do Kanady to od zeszłych mistrzostw rozegrali chyba 6 spotkań(Spengler Cup i jakieś towarzyskie).Jak wiadomo podczas takich spotkań gra 2,3 garnitur,więc zgranie zespołu następuje dopiero na większych imprezach.
Dziś według mnie można śmiało pograć over [email protected] oraz,że gola strzeli [email protected].
Dotychczas strzelił gola z Danią i zaliczył asystę ze Szwajcarią,ale tak jak pisałem w tych meczach Kanada grała raczej na luzie.
Stamkos w sezonie 2011/12 zajął 1 miejsce w NHL w klasyfikacji strzelców w sezonie zasadniczym(60 goli).
Dziś ekipa Kanady musi się spiąć,bo w perspektywie mają mecze ze Szwecją i Czechami,a tam łatwo nie będzie.
Over 5.5@1.70 b365✅
Stamkos [email protected]✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom