Niespodzianek jest duzo, ale w tym calym balaganie sa tez ekipy, na ktore mozna stawiac. Tacy kanadyjczycy zaczeli porzadnie grac i sa faworytami w meczu z bardzo slabo grajaca druzyna Czech. Kanadyjczycy od momentu porazki ze
Szwajcaria, graja jak przystalo na Kanade, rozgromili Norwegie 7-1, a potem 3-0 z druzyna Szwecji i 4-1 z Bialorusia. Czesi na tym turnieju to inna bajka, graja slabiutko i na dzien dzisiejszy sa poza playoff. Charakterystyczne w grze czechow jest to, ze zdobywaja malo bramek, wyjatek to ostatni mecz z outsiderem (o ile tak ich mozna nazwac), ekipa Slowenii, ktora pokonali 4-2, a przeciez przegrywali nawet 1-2 i dopiero w ostatniej tercji zrobilo sie ze stanu 2-2 na 4-2 dla pepikow. Mnie pepiki nie przekonuja wcale i powinny przegrac dzisiaj z druzyna, w szeregach ktorej bramki zaczeli zdobywac ci, od ktorych jest to wymagane: Stamkos, Giroux, Staal, Ladd. Czesi powalcza o 4 miejsce w grupie z
Norwegia. Forma, sklad i sila razenia ekipy kanadyjskiej jest zdecydowanie wieksza od slabej dyspozycji ofensywy Czech. Jestem bardzo pewny wygranej i w zwiazku z tym, gram Kanada hc -1, azjatycki hc, wiec przy jednobramkowej wygranej mamy zwrot. Dla mnie bardzo pewna opcja.
Kanada (-1) -
Czechy 1 1.68 Pinnacle
Walka o 4 miejsce w grupie A toczyc bedzie sie do samego konca miedzy Czechami i
Norwegia (zagraja ze soba w ostatniej kolejce we wtorek) i na dzis to
Norwegia ma 1 pkt przewagi nad pepikami. Norwedzy ostatnimi laty wygrywali z helwetami co akurat w dzisiejszym meczu nie bedzie mialo najmniejszego znaczenia, dlatego wiec prosze sie nie sugerowac "head to head". Turniej ten to jeden wielki popis szwajcarow, ktorzy wygrali wszystkie mecze i nie widac po nich zeby zamierzali przegrac. Helweci maja o co walczyc bo po pietach depcza im kanadyjczycy, a zajecie 1 miejsca w grupie ma duze znaczenie, gdyz 2 miejsce oznacza prawdopodobny cwiercfinal z gospodarzami -
Szwecja i lepiej jest zajac 1 miejsce i zagrac z Czechami albo z
Norwegia. Szwajcarow widzialem wczoraj i spokojnie pokonali dunczykow 4-1, z ktorymi norwedzy wygrali 3-2. Norwedzy graja na swoim zwyklym poziomie, minimalne zwyciestwa z zespolami walczacymi o utrzymanie, natomiast z ekipami silnymi wysokie porazki: 1-7 z Kanada, 1-5 ze
Szwecja. Dla mnie ten mecz spokojnie wygraja szwajcarzy. Kursu na czysta jedynke na razie Pinnacle nie wystawilo, jak wystawi to podam ponizej. Mecz o 20.15.
Norwegia - Szwajcaria 2 1.59 Pinnacle