Mecz szybko bo już o 12, ale myślę że dla fanów hokeja to wielka gratka, już raz na tych MŚ obie drużyny stworzyły całkiem przyjemne widowisko zakończone zwycięstwem Rosjan 5:3. Jutro również to
Rosja jest faworytem, ale na pewno nie przekreślałbym tu szans Amerykanów, trochę dziwie się że przegrali ze Słowakami tak wyraźnie, ale widać nie przeszkadza im fakt trafienia w 1/4 reprezentacji Rosji. Odnośnie Rosjan to na pewno elektryzuje wiadomość o dołączeniu do drużyna Oviechkina, zapewne niektórym wydaje się że przybycie Alexa jest równoznaczne z tym że
Rosja już nie ma sobie równych, ale prawda jest taka, że wcale nie musi to być wzmocnienie. Po pierwsze Ovca nie jest w ogóle zgrany z tą drużyną, owszem umiejętności indywidualne pozwalają mu na wiele, ale pamiętajmy że MŚ to nie miejsce dla indywidualistów, tu wygrywa drużyna. Po drugie Ovi niekoniecznie lubi szybkie powroty do defensywy, co oznacza dodatkowe problemy Rosjan w obronie. Problemy które sprawiają że Rosjanie dosyć sporo bramek tracili na tym turnieju. Jedyna niewiadoma dla mnie to obsada bramki ostatnio bronił Varlamow, więc jutro chyba wypadnie na Bryzgaja, który bronił w grupie przeciwko
USA. Moim zdaniem będzie to otwarte spotkanie i jeśli Amerykanie dobrze będą sobie radzić w ofensywie to mogą spokojnie ograć Rosjan, w związku z tym mam propozycję betową, którą proponuje zarówno Betsafe jak i Marathonbet, mianowicie chodzi o over 1.5 bramki na Yankesów, kurs taki sam w obu przypadkach czyli 1.53 a według mnie szansę na powodzenie tego typu to przynajmniej 70% Mimo młodej reprezentacji,
USA pokazuje że można grać przyjemny dla oka a zarazem skuteczny
hokej. Bobby Butler, Paul Stastny czy Craig Smith to postacie które w
NHL nie mają statutu gwiazdy, ale są doceniani za swoje występy, natomiast na tych MŚ są to czołowe postacie reprezentacji i to w dużej mierze od tych ludzi zależy to ile Amerykanie zdobędą bramek i czy wygrają mecz, jak widać póki co nie zawodzą, ja bym powiedział że nawet robią więcej niż się po nich spodziewano. Stąd też uważam że zdobycie dwóch bramek jutro nie będzie zbyt dużym problemem, ponieważ głównie mam tu na uwadze postawę Rosjan w defensywie, która bądź co bądź nie jest zachwycająca. Ogółem mam cichą nadzieję że
USA wygra to spotkanie i utrze nosa, pewnym siebie rosyjskim gwiazdkom.
USA over 1.5 / 1.53 Betsafe lub Marathonbet