odi
Forum VIP
Trudno się nie zgodzić ????Ja bym z tymi bramkami uważał. Austria to może nie jest jakaś potęga hokejowa, ale USA na poyzcji bramkarza na razie to nikogo wybitnego nie ma. 2 bramki w hokeju na poziomie międzynarodowym to nie tak dużo, zwłaszcza w początkowych fazach turnieju gdzie faworyci nie muszą się aż tak spinać. W USA dużo młodych grajków więc może być wesoły hokej. Jak dla mnie to typ 50/50 a przy takim kursie nie warto.
Od siebie na początek MŚ:
USA - Austria -> Austra wygra +2,5 gola [2.24] Pinnacle
Przede wszystkim obie kadry dzieli cztery lata różnicy w średniej wieku (25 do 29). USA przyjechało bardzo młodym zespołem, którego doświadczenie w ważnych meczach międzynarodowych jest nikłe (nie liczę rozgrywek juniorskich bo to jednak inny poziom). Jeżeli licytować byśmy się mieli na gwiazdy to wychodzi na remis bo w USA jest co prawda kilku grajków z Colorado Avalanche (NHL) ale oni grali w tym roku na prawdę słabo. Austria natomiast ma lidera w postaci Thomasa Vanka, który jako jeden z nielicznych członków Buffalo Sabres może chodzić z podniesioną głową po tym sezonie. Reszta zawodników to oczywiście w 95 % liga EBEL, która jest bardzo wysoko jeśli chodzi o range wszystkich rozgrywek hokejowych, nie widzę tutaj żadnej większej przewagi dla USA bo Stany Zjednoczone z roku na rok co raz bardziej olewają turniej mistrzowski no a w tym roku wybitnie słaba selekcja i słaby trener.