>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2013 IIHF World Championship - Szwecja (Sztokholm) & Finlandia (Helsinki)

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Austria - Niemcy -&gt; poniżej 5,5 goli [1.80] Pinnacle ✅
Niemieckojęzyczny pojedynek ???? No i przed tym mecze mało kto chyba zakładał, że to Austriacy będą wyżej w klasyfikacji, chociaż kto znał terminarz to wiedział że Niemcy mają niesamowicie pod górkę (Rosja, Słowacja, Finlandia). Teraz przed niemieckimi hokeistami prostsze mecze i powinni je wygrywać po tym co pokazali z mocnymi ekipami. Przede wszystkim wrażenie zrobiła na mnie defensywa i bramkarz Niemców, potrafili zwolnić Rosję (przez 3/4 meczu ledwo 1:2 dla Rosji), Finów i Słowaków. Austria może troszkę gorzej jeździ w obronie, ale ma dobrze skonstruowane linie ataku potrafią zagrać twardo i potrafią strzelać gole. Spodziewam się dosyć wyrównanego meczu na korzyść Niemców coś w rodzaju 3:1 - taki wynik już Austriacy zanotowali przegrywając z Francją. Wczoraj Austria wbiła aż sześć goli Łotwie, ale dziś grając dzień po dniu tej dynamiki w ataku AUT pewnie zabraknie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
K 358

koeman66

Użytkownik
Slowenia - Szwajcaria (-2) 1.66 Pinnacle ✅
Popatrzcie na wyniki helwetow i slowencow, ci pierwsi ida jak burza i wygrali juz z: gospodarzami Szwecja 3-2, Kanada 3-2 po karnych i 5-2 z Czechami - wyniki imponujace. A Slowenia prawie na 100% zajmie ostatnie miejsce w grupie, gdyz przegrali wszystkie swoje mecze z druzynami najslabszymi (Norwegia 1-3, Bialorusia 3-4 i ostatnio 2-3 po dogrywce z Dania). Slowenia zaprzepascila szanse praktycznie wczoraj, po porazce z dunczykami. Co mowia te przegrane? To, ze ich obrona nie bedzie dzis zbyt wymagajaca przeszkoda dla szwajcarow. Ci wygraja i dzis, maja komplet zwyciestw i powinni isc za ciosem by do nastepnej fazy rozgrywek trafic z jak najwyzszego miejsca w grupie, a szanse na wygranie grupy przez helwetow, uwazam za ogromne. Slowency beda sie bronic, beda chcieli ugrac chociaz punkt, doprowadzic do dogrywki, nie spodziewam sie dzisiaj z ich strony szalenstw w ataku. A ze helweci graja tutaj bardzo efektownie i strzelaja duzo bramek to nie daje ich rywalom zadnych szans. Handicap -2 na szwajcarow jak najbardziej do wziecia.

Otrzymane punkty reputacji: +3
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Słowenia - Szwajcaria
Słoweńcy to zdecydowany outsider tej grupy i to że będą walczyć o utrzymanie jest nieuniknione. Natomiast Szwajcarzy imponują pod każdym względem, 3 zwycięstwa z najtrudniejszymi drużynami w tej grupie dodają tej drużynie niesamowitego prestiżu i poszanowania. Mimo wszystko te wygrane nie są żadnym przypadkiem, po prostu Szwajcarzy bardzo dobrze wyglądali w każdym z wygranych spotkań, tak jak napisał koeman Swiss grają efektownie i efektywnie w ofensywie, w defensywie kawał dobrej roboty &quot;odwalają&quot; Berra i Gerber i w ten sposób drużyna ta podąża od zwycięstwa do zwycięstwa.
Z racji tego iż dla Słoweńców to taki mecz ostatniej szansy, ponieważ pozostałe pojedynki to już tylko najlepsze ekipy, myślę że jakieś bramki dla Sloweniji padną, dla Szwajcarów to oczywiste więc propozycja na over 5.0 chyba całkiem konkretna.
Over 5.0 / 1.83 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +2
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Austria - Niemcy
Marcel Goc strzeli gola
3,20
DOXXbet ⛔
Dzisiaj wyjątkowo krótko.. Piszę razem z imieniem, bo w kadrze śmiga też młodszy brat centra Panthers - Nikolai. Tercet braci uzupełnia jak mu tam było, coś z ruskiego, chyba Sascha, ale głowy sobie nie dam uciąć. Marcel na swoim właściwym poziomie zagrał tylko w pierwszym meczu (3A z Finami).
Końcówkę RS w NHL miał bardzo przyzwoitą, grał jak przystało na centra z top 6. Niemcy nie grają na tym turnieju jakoś strasznie źle, tak jak pisał Odi, potrafili ograniczyć RUS (do pewnego momentu), mają świetnego ofensywnego obrońcę Ehrhoffa i ogólnie dobrze wyglądającą linię D. Austriacy raczej nie będą w stanie zagrać z taką pompą jak wczoraj, zatem otwiera się tutaj szansa dla Niemców. Czekam też na premierowe trafienie Marcela.

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
ja bym uważał ze Szwajcaria graja świetnie, ale to jest turniej teraz przypada paradoksalnie najłatwiejszy rywal i może byc pod górkę. Roster jest dość wąski a jeśli chcą coś odegrać w tym turnieju- wszystkiego nie da sie wygrać i grac tak jak grali jakiś słabszy moment musi przyjść. Poza tym kurs imo 1,2 to katastrofa a jakiegoś wysokiego hendi myślę ze nie pokryją. Jutro za to klasyk i bardzo ciekawe kursy Szwecja-Kanada to co graja gospodarze turnieju to po prostu kpina bardzo ciekawy turniej i jak na razie bardzo mi sie podobają Rosjanie - USA świetny wczorajszy mecz.

mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Finlandia-USA @2.15 b365⛔
Amerykanie zagrali wczoraj ciężkie spotkanie z Rosjanami.O ile w 1 tercji,oraz przez większość tercji 2 grali całkiem przyzwoity mecz,to później zaczęli słabnąć,a Sborna z minuty na minutę zaczęła przejmować inicjatywę.
W kadrze USA jest wielu młodych graczy,dla których jest to pierwszy występ w reprezentacji.Oni dopiero zbierają szlify.
Stany są chyba jedyną reprezentacją,która nie rozegrała ani jednego meczu od poprzednich mistrzostw.Zaczęli się więc zgrywać dopiero tutaj.
Przejdźmy teraz do gospodarzy turnieju.
Finowie do tej pory rozegrali 3 spotkania,ale jakiegoś porywającego hokeja w nich nie zagrali.
Wymęczyli po dogrywce z Niemcami,ograli Słowaków 2-0,ale to ekipa Słowacji przeważała przez większość spotkania.W 3 spotkaniu pokonali Francuzów 3-1.
Co do kadry Finów to nie ma w niej ani jednego zawodnika z NHL.Powołani zostali zawodnicy z rodzimej SM Ligi,KHL oraz ligi szwedzkiej.
Są to jednak gracze dużo bardziej doświadczeni niż ich dzisiejsi rywale.
Dodatkowym plusem dla Finów jest to,że Amerykanie są zmeczeni po meczu z Rosją,a oni sami mieli dzień odpoczynku.To,że grają przed własną publicznością też ich dodatkowo zmotywuje ????
Zwycięstwo [email protected] b365
edit//Wyszło na Twoje koeman.Graty.

K 358

koeman66

Użytkownik
Finlandia - USA 2 remis nie ma zakladu 2.26 Pinnacle ✅
No tak USA poleglo wczoraj z Rosja 3-5 po bardzo fajnym meczu, a finowie jak mieli grac byle jako tak graja byle jako. Jeszcze przed rozpoczeciem mistrzostw, finowie sami nie dawali swojej druzynie duzych szans (krajowy sklad, itd.) i z dotychczasowych wynikow widac, ze to prawda. Wprawdzie wygrali wszystkie mecze, ale byly to zwyciestwa odniesione w srednim stylu. Finowie mieli dzien odpoczynku, amerykanie grali wczoraj - co z tego? USA prezentuje sie na razie lepiej i moze pokusic sie o wygrana, nawet bez dogrywki i karnych. Warto po takim kursie zagrac na amerykancow, opcja draw no bet 2.26 jest dobra. Z moim poprzednikiem nie zgodze sie co do skladow! Amerykanie sa o wiele bardziej doswiadczeni od finow, caly ich sklad to prawie samo NHL.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Finlandia - USA 2 remis nie ma zakladu 2.26 Pinnacle
No tak USA poleglo wczoraj z Rosja 3-5 po bardzo fajnym meczu, a finowie jak mieli grac byle jako tak graja byle jako. Jeszcze przed rozpoczeciem mistrzostw, finowie sami nie dawali swojej druzynie duzych szans (krajowy sklad, itd.) i z dotychczasowych wynikow widac, ze to prawda. Wprawdzie wygrali wszystkie mecze, ale byly to zwyciestwa odniesione w srednim stylu. Finowie mieli dzien odpoczynku, amerykanie grali wczoraj - co z tego? USA prezentuje sie na razie lepiej i moze pokusic sie o wygrana, nawet bez dogrywki i karnych. Warto po takim kursie zagrac na amerykancow, opcja draw no bet 2.26 jest dobra. Z moim poprzednikiem nie zgodze sie co do skladow! Amerykanie sa o wiele bardziej doswiadczeni od finow, caly ich sklad to prawie samo NHL.
To prawda,że samo NHL.Nie zapominaj jednak o tym,że ze składu USA obecnego na tych mistrzostwach tylko niewielu dostanie szansę na grę na Olimpiadzie w Soczi.Tak jak napisałem są to głównie młodzi gracze,którzy dopiero zaczynają przygodę w reprezentacji.

K 358

koeman66

Użytkownik
Rosja (-4) - Francja 1 1.79 Pinnacle ⛔
Fajny azjatycki hc (wygrana Rosji czteroma bramkami to zwrot stawki) i warto to zagrac. Ruskie graja tutaj najlepszy hokej, trzy zwyciestwa, w tym ostatnio po bardzo ciekawym meczu z wcale nie takimi mizernymi amerykancami (wygrali wczoraj z Finlandia). Tutaj nie ma co filozofowac bo pierwszy atak Rosji powinien poradzic sobie z francuzami bez problemu. Patrze na historie ostatnich pojedynkow rosyjsko - francuskich i widze zdecydowane zwyciestwa Rosji. Rosja walczy o wygranie grupy, a francuzi moga byc zadowoleni, gdyz pokonali austriakow 3-1 i prawdopodobnie nie spadna do nizszej dywizji, no chyba ze przegraja wysoko z lotyszami. Francja oprocz wygranej z Austria poniosla tez dwie porazki, najpierw wysoko az 6-2 pokonali ich slowacy, a ostatnio 3-1 finowie. Dla mnie granica 4 - 5 bramek wiecej dla rosjan jak najbardziej realna.
Slowacja (-1.5) - Lotwa 1 1.65 Pinnacle ⛔
Przyjemny kurs na przyjemny typ zapodal nam dzisiaj Pinnacle! Slowacy nie graja na tym turnieju zbyt dobrze, ale tragedii tez nie ma. Sa swiezo po wygranej z fajnie prezentujaca sie tutaj ekipa Niemiec, z ktorymi wygrali 3-2, mimo ze przegrywali na poczatku 3 tercji 1-2. Slowacy tym zwyciestwem praktycznie zapewnili sobie wyjscie z grupy i 4 miejsce. Slowacy pokonali wysoko Francje 6-2, przegrali 0-2 z Finlandia i ostatnio 3-2 z druzyna Niemiec. Jak widac z bramkami i gra ofensywa jest w sumie ok i wystarczajaco na taka ekipe Lotwy, ktora gra na tych mistrzostwach najgorszy hokej i prezentuje sie w obronie najgorzej. Porazki 0-6 z Rosja, 1-4 z USA i 3-6 z Austria to bardzo marny wynik, szczegolnie mecz z austriakami, ktory praktycznie wyrzucil lotyszy do nizszej dywizji. Skoro taka Austria potrafi strzelic Lotwie tyle bramek to 3 - 4 bramki slowacy sa w stanie strzelic, co do ataku to tez nie widze dzisiaj festiwalu bramek ze strony lotewskiej. Kurs sredni ale prawdopodobienstwo wygrania typu wielkie!
Ogolnie yaya jak arbuzy...

mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Rosja-Francja: I.Kovalchuk strzeli gola@1.60,dla odważniejszych 2+wię[email protected] fortuna⛔
Kovalchuk prowadzi w klasyfikacji strzelców z 5 trafieniami.
Podpora reprezentacji.Na MŚ w 2009(MVP),2010,2011 wybierany jednym z 3 najlepszych reprezentów.
Od sezonu 2010 gra w New Jersey Devils,gdzie przez 3 sezony zdobył 80 goli.Na czas lokautu od września 2012 do stycznia występował w drużynie SKA Petersburg.W październiku 2012 wybrany napastnikiem miesiąca.
Myślę,że przeciwko dużo słabszemu rywalowi jakim jest Francja minimum raz wpisze się na listę strzelców.

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
Sweden - Canada 5/9/2013, 20-15
How many shots on goal will there be? (Regular time)
Pick: Under 60.5✅
1,85 Bwin

Postaram się krotko i na temat. Jak dla mnie bardzo fajny zakład poboczny -warty pogrania właśnie na uderka. Linia duża- Szwedzi po wczorajszym meczu i dość łatwym zwycięstwie, dzisiaj nie koniecznie będą przeważać i oddawać tyle strzałów co zawsze. Jak na razie maja ich najwięcej na turnieju 147.Zdeklasowali w tym elemencie wczoraj Norwegów 48-21 o dziwo Czechow, którzy graja jak na razie słabo 39-18 a tak z Białorusią 29-21 i Szwajcaria 31-24 czyli linia 60,5 została tylko raz przekroczona.Kanada zaczęła bardzo niemrawo ten turniej, jakby gwiazdom, które przyjechały się nie chciało albo po prostu była to dla nich jakaś kara... zamiast wakacji po odpadnięciu z rozgrywek o puchar Stanleya muszą grac ms w europie. 3 mecze i 93 strzały oddane z Dania 37-25 z rewelacja tego turnieju helwetami 21-29 i Norwegia 36-14.Również raz linia przekroczona. Bardzo dobrze bronią bramkarze obu ekip; Szwedzi na 1 miejscu prawie 94% 83-78- Kanada 6 ponad 92% 68-63.Kanadyjczycy powinni być bardziej wypoczęci od Szwedów, mobilizacji również nie powinno zabraknąć. Zapowiada się świetny mecz w miarę otwarty jak dla mnie z lekkim wskazaniem na chłopaków z ojczyzny hokeja. Obie drużyny zaczęły w końcu grac na miarę swoich nieprzeciętnych możliwości- zapowiada sie fajny mecz klasyk.Realnie patrząc, myślę ze Kanada będzie dominowała na tafli i odda więcej strzałów gdzieś w granicach 30-35 a Szwedzi 25-28.

mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Nie orientuje się ktoś czy dolecą jacyś zawodnicy z Minesoty oraz Montrealu?
Z tego co wiem to kadrę Szwecji mają wzmocnić Edler oraz bracia Sedinowie z VC.Podobno mają zagrać już jutro przeciw Słoweńcom.

K 358

koeman66

Użytkownik
Bialorus - Kanada (-2.5) 2 1.59 Pinnacle ✅
Bialorus gra tak sobie, potrafili wygrac 4-3 ze Slowenia, ale tez przegrac 0-2 z Czechami i ostatnio 1-2 ze Szwecja. Kanada po niemrawym poczatku gra teraz o wiele lepiej, czego dowodem jest wczorajsza wygrana ze Szwecja 3-0 i wysokie zwyciestwo z Norwegia 7-1. Widac wiec, ze bialorusini nie strzelaja mocniejszym zespolom duzo bramek (raptem jedna), nastawiaja sie raczej na obrone.Bialorus nie grala od 6 maja ale akurat w tym typie nie ma to znaczenia, kanadyjczycy zaczeli grac bardzo efektownie i efektywnie, strzelaja duzo bramek. Tak sie sklada, ze bramki zaczeli zdobywac swietni zawodnicy z ligi NHL (Stamkos, Staal, Giroux), a to powinno wystarczyc do szybkiego prowadzenia i zdobycia kilku bramek wiecej od rywali, dlatego sa dzisiaj zdecydowanymi faworytami i typ na wygranie roznica trzech bramek wydaje sie byc dobry. Kurs 1.59 taki sobie ale powinien wejsc i jest bezpieczny. Mozna zagrac za duza kase.
Stamkosy i Girouxy nareszcie zaczely robic co do nich nalezy!!!

mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Czechy(-2.5)-Sł[email protected] ,(-3.5)@2.25⛔
Trzeba przyznać,że Czesi jak do tej pory spisują się poniżej oczekiwań.Wysoka porażka ze Szwajcarią,wygrana dopiero po karnych z Danią.Chyba wszyscy spodziewali się po nich nieco więcej.
Słoweńcy jak do tej pory nie wygrali jeszcze spotkania,a czekają ich jeszcze mecze ze Szwecją i Kanadą.Oni sami już chyba nie wierzą w utrzymanie.
W ekipie Czech bojowe nastroje.Do pierwszej formacji wraca Vrana,który ma dodać energii swoim kolegom.
Dziś,więc czas na przełamanie i zmazanie plamy po meczu z Danią.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Słowenia - Czechy
Czesi zawodzą, Czesi nie potrafią sobie poradzić z potencjalnie łatwymi rywalami, Czesi przegrywają dość znacznie ze Szwajcarią. Póki co tak to na razie wygląda, ale w mojej ocenie pójdzie na lepsze i właśnie to dzisiejsze spotkanie może być takim oddechem dla naszych sąsiadów. O Słoweńcach już pisałem i nie ma co ich porównywać do najlepszych drużyn bo to bezsensu, natomiast Czesi mają chyba sobie coś do udowodnienia, a zarazem taki mecz jak ten dzisiejszy na pewno jest dla Czechów szansą na sprawienie radości swoim kibicom. W dotychczasowych pojedynkach na tych MŚ Czesko oddawało po 30 i więcej strzałów prawie w każdym ze spotkań, jeśli dziś ofensywa zadziała podobnie to spodziewam się podobnej ilości bramek zdobytych jaka była w przypadku Szwajcarów gdy grali ze Słowenią. Dlatego też na dziś team total Czechy over 4.5

Czechy over 4.5 / 2.28 Marathonbet ⛔ 4

Bez względu na wszystko ten mecz Rosjanie muszą potraktować naprawdę poważnie, wczoraj doznali szokującej porażki po katastrofalnym meczu, jeśli gracze Sbornej mają ambicje i motywację aby zmazać wczorajszą plamę dziś powinni to udowodnić. Myślałem że wczorajszy mecz Rosjanie może nie tyle co potraktują ulgowo, ale strzelą szybko 2-3 bramki i będą sobie pykać do końca, niestety rzeczywistość okazała się brutalna i okazało się że Rosjanie prezentują się gorzej niż na treningu, a co działo się później wszyscy wiedzą. W mojej ocenie Finowie nie stanowią żadnego zagrożenia dla Rosjan, o ile ci podejdą do tego meczu na 100% i zagrają tak jak naprawdę potrafią. Z drugiej strony wstyd jakiego wczoraj się najedli po porażce z Francją chyba zadziała na ich wyobraźnie. Pokazali już Amerykanie jak grać z Suomi i myślę że dziś będzie kolejny tego przykład.
Rosja (-1,5) / 1.87 Unibet ⛔

mathaeus 86

mathaeus

Użytkownik
Szwecja-Słowenia, Szwecja [email protected]⛔
Tak jak wczoraj pisałem do ekipy &#39;Trzech Koron&#39; dołączyli bracia Sedinowie oraz Edler.Jakby nie patrzeć wzmocnienie duże.
Co do sytuacji w grupie to Szwedom na koniec pozostają dwaj słabsi rywale,czyli Słowenia i Dania i tutaj trzeba się pokazać z dobrej strony,by zwiększyć morale przed meczami o stawkę po wyjściu z grupy.6 punktów można raczej im dopisać,ale to sytuacji dla Szwedów w grupie nie zmieni.No chyba,że Szwajcarzy przegrają z Danią w co wątpię.
Co do typu,to strzelić Słoweńcom 5 bramek to nie jest jakieś arcytrudne zadanie.Szczególnie,że dziś z dobrej strony będą się chcieli pokazać wspomiani bracia S.

anzelmo 260,3K

anzelmo

Użytkownik
pewnie chodzi o to żeby Szwedzi strzelili minimum 5 bramek

Mistrzostwa Świata Niemcy-Łotwa 11.05.2013 19:15
TYP 1 ✅
1,75
PinnacleSports

No to się porobiło w grupie B mamy strasznie ciekawe ms -niespodzianek nie brakuje.Mecz piekielnie ważny dla całej tabeli i naszych zachodnich sąsiadów.Tabela pokazuje ze jest to mecz 2 ostatnich zespołów mających odpowiednio 4 i 3 pkt.Przy dobrej postawie Austrii, Francji i dużym kryzysie Słowaków wszystko sie może zdarzyć.Patrząc na suche wyniki zdecydowanym faworytem tego meczu sa podopiecznych Cortiny, maja roster oparty praktycznie na zawodnikach swojej ligi- bardzo solidnej. Niemcy słyną z dobrej gry w defensywie, graja bardzo dobrze ciałem- maja doświadczony zespól. Graja dobry turniej są w miarę skuteczni, bardzo trudne mecze na początku. Gdzie nie sprawili żadnej niespodzianki, ale pomęczyli współgospodarzy turnieju Finów 4-3 po dogrywce długu walczyli ze zborna 1-4 i 2-3 ze Słowacją.Zostały mecze gdzie sa faworytem -planowe 2-0 z Austria i teraz mecz z Łotwa który trzeba wygrać.Łotwa gra strasznie w kratkę lanie od Rosji 6-0 porażki z USA 4-1 Austria 6-3 i zwycięstwo ze Słowacją 5-3 .Podopieczni Nolana graja techniczny hokej, dobrze jeżdżą na łyżwach- myślę ze będzie różnica w grze ciałem, przy bandzie przy przewagach na korzyść Niemców. ZEPP Lepiej broni a to może byc ważny element . Bardzo liczę na EHRHOFF braci Goc i TRIPPa .

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Szwecja - Słowenia
Ja ze swojej strony zaproponuje coś w kierunku Słoweńców. Faktem jest, że są najsłabszą drużyną w tej grupie jednak mimo wszystko widać u nich chęci i sporą ambicję, do tego mamy tu kilku zawodników, którzy od początku mistrzostw spisują się bardzo dobrze i trzeba przyznać że te mecze z udziałem Słowenii ogląda się bardzo przyjemnie. Wczorajsza Słowenia w meczu z Czechami miała sporo niefartu ponieważ na ich drodze stanął znakomicie dysponowany Pavelec, mimo to i tak dwie bramki Słoweńcy zdobyli, jak w każdym meczu swój niemały wkład miał Rok Ticar, który z 6 punktami jest najskuteczniejszym graczem Słowenii. Słoweńcy w każdym ze spotkań na tych MŚ zdobywali przynajmniej jedną bramkę i jestem zdania, że dziś będzie podobnie, może jedna może dwie, zależy od tego jak będzie dysponowany bramkarz Szwedów ponieważ jestem przekonany iż Słowenia swoje szanse na pewno będzie miała. W związku z tym znalazłem całkiem ciekawie wyglądający zakład na over 1.0 bramki Słoweńców.
Słowenia over 1.0 / 1.60 Marathonbet
Słowenia over 1.5 / 2.18 Marathonbet (dla odważniejszych ;))

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom