Newcastle - Manchester United
Dziś dojdzie do stracia Srok z United, United niby rozdrażnione ale moim zdaniem bardziej zły jest SAF,który po raz kolejny musi walczyć z temperamentem Rooneya. Rooney nie zagrał z Rovers za karę bo zawalił trening i złamał zakaz jakim było "spokojne" obchodzenie Świąt, Roo zamiast siedzieć w domu udał się na kolacje z żoną, Evansem i Gibsonem. Pewnie nie było tam alkoholu
Klub ukarał Rooneya, ten zostanie pozbawiony tygodniówki.
United jedzie na nieprzyjemny teren, ze Srokami grali w tym sezonie i Sroki ugrały remis na OT. Chciałbym aby Diabły wygrały ale niestety przeczuwam tutaj stratę punktów, mam w pamięci mecz ze Srokami w tamtym sezonie kiedy to nieskuteczność United kuła po oczach a mecz zakonczył sie 0-0.
Znając taktykę Szkota, zapewne United pojedzie tam walczyć o to aby nie przegrać... moim zdaniem remis zadowoli obie strony. MU ma już w niedzielę bardzo ważny mecz a mianowicie derby o awans do kolejnej rundy w FA CUP i zapewne to siedzi Szkotowi bardziej w głowie jak mecz z NU.
Śmiem twierdzić,że nie zagra dziś Rio i Evra i to nie przez kontuzje ale ze względu na bezpieczeństwo, obaj mają po 4 kartki na koncie i ewentualna kartka dziś ( a sędzią jest Howard Webb) wyeliminuje każdego z nich z meczu z City, bo kartki w Anglii przechodzą na wszelkie rozgrywki krajowe
Newcastle u siebie remisowało w tym sezonie aż 3 razy na 9 spotkań,które zostały rozegrane na ich obiekcie. Czyli co 3 mecz to remis
United dwukrotnie w lidze wracało z delegacji z remisem. Ani razu nioe przegrali.
Ogólnie MU na wyjazdach gra underowo
6 spotkań United na wyjazdach pokryło by ten wynik, jedyne overy to rozbicie Fulham 0-5, rozbicie Boltonu 0-5 i wygrana z WBA 1-2
NU u siebie natomiast 12 strzelonych i 11 straconych, W tym 4 razy under.
Ja widzę tutaj mecz walki i czekanie na to kto pierwszy zaatakuje. Bardziej pasuje mi tu wynik under 2.5 po fajnym kursie 2.00 oferowanym przez bet365.
A oto moje spojrzenie na ten mecz:
under 2.5 2.00
NU powyżej 1.5 kartki 1.57
MU poniżej 1.5 gola 2.10
brak gola przed 28' 1.83
// pewnie wielu podskoczyło kiedy Jones pokrył overa a mówiłem nie grać, jednak liczyłem,że MU ugra chociaż remis... sorry ale jak SAF dalej będzie dawał grać Giggsowi to nic z tego dobrego nie będzie, młodzi się nie ograją a Ryan sorry już nie te lata.
Everton - Bolton
Kusi mnie po raz kolejny Bolton ale czy przełamia się, trudno wróżyć. Everton ma problem ze strzelaniem bramek, często jak wygrywają to różnicą 1 gola, Bolton z kolei lepiej na wyjazdach jak u siebie.
Bolton musi zacząć wygrywać bo inaczej ta dobra ekipa spadnie. Everton jest jak najbardziej w ich zasięgu.
Nie wiem czemu ale mam przeczucie,że Bolton wygra,ale to tylko przeczucie. Nowy Rok to idealna okazja na przełamanie się
Moje propozycje:
Bolton win 7.50
Bolton +1,+1.5 1.90
Everton powyzej 1.5 kartki 2.37
Kartki powyżej 3.5 kartki 1.83
// szkoda tylko,że typ dnia nie trafiony ale na 4 na 5 zakładów na ten mecz siadły