Dzisiaj wszystkie oczy zwrócone na Manchester zapewne, ale tam trudno mi o dobry typ. Po głowie co prawda chodzą dwa rozwiązania tj wygrana City i poniżej 2,5 gola, ale na ten moment nie zdecydowałem się tego pobrać. Maszyneria z City się zacięła ostatnio. Poza tym grali mecz w niedzielne popołudnie, a było widać doskonale wczoraj jak spisały się ekipy, które rywalizowały w stosunku sobota - poniedziałek. Zarówno Blackburn jak i AV przegrały. Mancini co prawda dawał z Sunderlandem odpocząć z początku Silvie,Aguero czy Milnerowi, ale musiał i tak ich wpuścić bo gra City się nie kleiła, a to był już kolejny mecz kiedy gra im się nie kleiła. LFC ma dobrą defensywę więc może być Citizens cieżko się przez nią przedostać. Wyobrażenia o tym meczu to jakieś 1:0 dla City lub coś koło tego, ale nadzwyczaj nie ruszam bo pewny nie jestem.
VS
Wigan - Sunderland
Typ : oba strzelą ? TAK @ 1,75 Bwin1:4
Zapewne dzisiaj wiekszość grała będzei wygraną Sunderlandu bo przecież w niedzielę ograli "wielkie" City 1:0. Ja aż tak daleko posunąć się nie zamierzam. Nauczyła mnie wczorajsza porażka AV, że jednak wybiegali piłkarze The Villans swoje przeciwko Chelsea na Stamford Bridge i ciężko było już wykrzesać z siebie coś po 2 dniach ze Swansea. Sunderland też za wiele na odpoczynek nie miał. Dodatkowo mecz z City kontuzją okupił Wes Brown. Ponadto brak Bramble i dochodzi do tego jescze możliwa absencja Bardsleya więc defensywa się wykrusza. Mignonet wróćił do bramki, ale też za bardzo pewnego punktu nie przypominał przeciwko City.
Wigan z kolei bez Caldwella bo ten obejrzał cz.kartke w meczu ze Stoke. Nie ma się co oszukiwać obie ekipy w tyłach maja niezłe sito. Im dalej w przód tym lepiej to wygląda bo po jednej stronie mamy Larssona, Sessegnona czy Bendtnera, a po drugiej Rodallega, Moses czy Gomez. Wigan jak i Sunderland ostatnio poprawiły wyniki więc mecz może byc ciekawy.
Moim zdaniem są duże przesłanki za tym, że obejrzymy bramki z obu stron
Wigan (Probable, 4-5-1): Al Habsi; Stam, Alcaraz, Gohouri, Figueroa; Moses, Jones, Diame, Gomez, McCarthy; Rodallega.
Sunderland (Probable, 4-4-2): Mignolet; Gardner, O’Shea, Kilgallon, Colback; Larsson, Cattermole, Vaughan, Richardson; Bendtner, Sessegnon.
VS
Tottenham - WBA
Typ : WBA + 1,5 @ 1,926 Pinnacle 1:0
Tottenham w dzisiejszym meczu najprawdopodobniej bez Parkera, który opuścił mecz ze Swansea z urazem kolana. Niby jakieś tam szanse się mu daje na występ, ale po co ryzykować zdrowie zawodnika, sprawa się rozstrzygnie przed samym meczem. Do gry jak podaje bbc nie dostępni mają być Ledley King i Lennon. Ogólnie to ostatnio widać coraz większa zadyszkę Tottenhamu. Co prawda jeszcze wygrywają, ale męczą się coraz bardziej. Z Chelsea mocno przeciętny mecz, potem 2:0 z Norwich, którego akurat nie widziałem i ostatni remis 1:1 ze Swansea gdzie wyczytałem, że rewelacji nie było. Więc nic nie skłania mnie do słabego kursu @1,35 na Koguty w dniu dzisiejszym.
WBA z kolei potrafiło wygrywać już na StJames's Park czy Ewood Park z Blackburn, potem remis z City i porazka nieznaczna z Evertonem. Mecz może byc na styku w mojej opinii. Hodgson nie będzie mógł skorzystać z Gery, Mulumbu, Olssona czy Brunta. Tak więc WBA skupi się na defensywie i wyporwadzaniu kontr jak w meczu z Newcastle, a robić to potrafią. Możliwa też niestety absencja Shane Longa, w jego miejsce zagra Tchoyi, a co ważne są Odemwingie i Thomas. Może i Koguty wygrają,ale nie widzę tu okazałego zwycięstwa.
Tottenham (Probable, 4-4-1-1): Friedel; Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto; Modric, Livermore, Sandro, Bale; Van der Vaart; Adebayor.
WBA (Probable, 4-4-1-1): Foster; Jones, Dawson, McAuley. Shorey; Thomas, Scharner, Dorrans, Morrison, Tchoyi; Odemwingie.