Troszke mnie dziwi, że dziś nikt nie zasugerował zwycięstwa Śląska ... W zeszłym tygodniu dużo osób widziało value na Dundee, a dziś po pierwszym spotkaniu nikt nie widzi value na Śląsk ?
Można złapać bardzo dobry kurs na to spotkanie. W pierwszym starciu obu zespołów widać było wyraznie różnice klas na korzyść Polaków. Częściej utrzymywali się przy piłce, grali mądrze, składnie a przede wszystkim potrafili narzucić swój styl gry oparty na wysokich obrotach, za którym Szkoci nie mogli nadążyć. Co prawda Dundee wyprowadziło dwie groźne kontry ale były to akcje po ewidentnych błędach obrońców, które nie mają prawa się zdarzyć i mam taką nadzieję, że na Wyspach takich kiksów piłkarze Śląska już nie popełnią. Jak już wcześniej było napisane WKS bardzo dobrze sobie radzi na wyjazdach i myślę, że dziś także rozegrają dobre spotkanie.
Znając taktykę Oresta Lenczyka, na Tannadice Park wrocławianie z pewnością będą starali się bronić skromnej zaliczki z pierwszego spotkania. Śląsk zagra w ultradefensywnym ustawieniu nastawiając się na grę z kontry. Licze, że któraś z nich zakończy się sukcesem.
Wicemistrzowie Polski najprawdopodobniej zagrają w składzie: Kelemen, Socha, Celeban, Pietrasiak, Spahić - Ćwielong, Sztylka, Elsner, Mila, Dudek Gancarczyk.
vs
Moje propozycje:
Dundee -
Śląsk - X2 @ 1.75 expekt
under 2.5 @ 1.75 expekt
i bardziej odważne:
Dundee -
Śląsk @ 3.40 expekt
Dundee -
Śląsk DW 0-1 @ 9.0 expekt
Typy nie trafione, ale cieszy awans Śląska. Szkoda tej dekoncentracji na początku spotkania ...