Wilki - Poznań
Typ 1
Kurs 2.46
STS
Noc długa to i przemyśleń wiele jednak szkoda aby taki kurs nam przepadł. Ja osobiście jestem na siebie zły bo przez obowiązki domowe spadło z 3.00
Dlaczego tak gram? Bo gram przeciwko biedzie. W Poznaniu
żużel ma trudny czas kasy brak i nie wiadomo co dalej. Zle to wszystko wygląda i idzie w złym kierunku zresztą z czym do ludzi jak się dostaje u siebie z Rawiczem. Dodatkowo kontuzja i mamy problem bo dziś mecz specyficznym nie typowo torze żużlowym
Kolejny aspekt to dośc duże wzmocnienie Wilków czyli ponoć dziś ma jechać Kvech a to już solidny grajek na taki poziom. Na pewno głodny jazdy bo w PL jest plastronem Jak dla mnie skład Niemców to taki rodzaj zbieraniny ale już w tamtym roku pokazali ze u siebie w lotnisku potrafią wygrać nawet z Rzeszowem Jak do Dilgera doskoczy Kvech to mamy dwóch fajnych liderów.
I klucozwy aspekt to brak Nielsena - upadł w Danii i dziś go nie zobaczymy a za niego 40 letnia strzelba i pogormca finskich torów Aarnio, który pokazał nam jak wygląda
żużel w jego wykonaniu w podeszłym wieku i po 2 latach rozbratu. Dramat i fin powinien już myśleć o szkoleniu juniorów w Laponii