Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia,
Premier League
Godzina: 21:00
Spotkanie: Newcastle - Liverpool
Typ: BetBuilder: Liverpool wygra mecz, over 2,5 gola w meczu, over 7,5 rzutów rożnych w meczu
Kurs: 3,10
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Newcastle wg statystyk nie wygląda jak klub zasilony petrodolarami, który miał walczyć o prymat w lidze krajowej i sukcesy w Europie. Nie wygrali od 9 spotkań, notując w nich 3 remisy i 9 porażek). Byłby to absolutnie tragiczny bilans, gdyby wśród tych meczów nie było aż 6 spotkań towarzyskich. Jednak skala nieporadności nawet w takich meczach, nie przystoi drużynie o tym potencjale. A w tym spotkaniu kursy wcale nie skazują ich na porażkę. Liverpool co prawda jest faworytem, ale nie tak wyraźnym (wg mnie kurs 2,03 o tym nie świadczy). Niemniej ja upatruję w przyjezdnych faworytów tego meczu. Zaczęli sezon pokręconym meczem z Bournemouth, a którym blisko było do niespodziewanego remisu na otwarcie sezonu, ale w końcówce meczy The Reds wyciągnęli wynik. To zdarzenie przekonuje mnie do postawienia zakładu, który proponuję, gdyż wierzę w zwycięstwo Liverpool'u nawet gdyby przypadkiem stracili gola. Zakład dopełniam moimi "ulubionymi" rożnymi dla podbicia kursu. Już nie wiem jaką liczbę dawać, bo zawsze tylko jednego rożnego mi brakuje do wejścia zakładu. Tym razem proponuję niską linię - minimum 8 rożnych, ale obie drużyny nie są pewniakami do ich zrobienia. Co prawda robią 5-6 rożnych na mecz, ale czy w bezpośrednim meczu każda z nich zrobi tyle samo, czy wyklaruje się jeden zespół napierający, a drugi udający że wie co to rożne? Zaryzykuję dla kursu i konkursu, ale wszystkim sugerującym się moim typem zalecam ostrożność, którą wcześniej omówiłem.