>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. kolejka Premier League 2025/2026 [22.08.2025 - 25.08.2025]

makaveli23 1,4M

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia Premierleague
Godzina: 13:30
Spotkanie: Manchester City - Tottenham
Typ: Tottenham powyżej 0.5
Kurs: 1.46
Bukmacher: superbet
Analiza:
Tottenham bardzo ładnie zaczął sezon, najpierw ledwo co wygrali superpuchar z PSG, gdzie prowadzili 2-0 do 85 minuty, ja wyłączyłem telewizor w 83, więc mocno się zdziwiłem patrząc na wynik następnego dnia rano. Nie zmienia to faktu że widać że raczej będą o wiele lepszą drużyną niż w poprzednim sezonie. Pierwszy mecz ligowy obydwu drużyn wiele nie mówi bo obie wygrały wysoko 4-0 Man City czy 3-0 Tottenham ale trzeba powiedzieć że rywale byli słabi. Teraz myślę że będzie dobry mecz i Tottenham choć raz znajdzie drogę do bramki gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2724
L 3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Burnley - Sunderland
Bukmacher: Superbet
Typ: gol Sunderlandu
Kurs: 1.52

Sunderland z buta wszedł po przerwie od Premier League i w 1. kolejce zdemolował Młoty aż 3-0. Trudno powiedziec czy był to jednorazowy przeblysk czy moze początek jakiegoś marszu po tytuł "czarnego ... kota" sezonu, ale pewne jest to, że jest to beniaminek, który na pierwszy rzut oka może przełamać nieco trend, w którym druzyna spada równie szybko, co awansowała. Burnley to zespół o totalnie innej specyfice, który miewa swoje przebłyski i co najlepsze, to z reguły przed własną publicznością. W tym meczu może być absolutnie wszystko, jednak korzystając z kursów faworyzujących gospodarzy - celuje po prostu w tylko, albo i aż jednego gola gości.

Ostatnia edycja:
bfred 899,2K

bfred

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia Premier League
Godzina: 17:30
Spotkanie: Fulham - Manchester United
Typ: BTS
Kurs: 1.65
Bukmacher: Fortuna
Analiza: 2 kolejka Premiership. Goście po porażce z napakowanym Arsenalem ale nikła 0-1 a gospodarze po wyjazdowym remisie z Brighton 1-1. A więc goście będą szukać pierwszych punktów. Z osłabień to u gości wyłączony Hojlund. Gospodarze w ostatnich 5 meczach (wraz z meczami towarzyskimi) 3 razy notowali BTS a goście zanotowali to 4 razy (również z towarzyskimi). Historia 5 ostatnich meczów bezpośrednich to dwukrotnie wynik BTS a ostatnio było 1-1 w angielskich pucharach. U gospodarzy jakiś osłabień nie ma więc liczę, że swoim potencjałem zdołają strzelić chociaż 1 bramkę ponieważ o bramkę Manchesteru się nie martwię. Powodzenia:)

demarcel 193,5K

demarcel

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia Premierleague
Godzina: 21:00
Spotkanie: Westham vs Chelsea
Typ: Betbuilder
Chelsea Wygra
Over 2.5 gola
Over 6,5 Rożne Chelsea
Kurs: 5,30
Bukmacher: F fortuna

Analiza:

Chelsea nie strzeliła gola w pierwszej kolejce natomiast WHU dostało łomot od Beniaminka. Wychodzi na to że WHU jest beznadziejnie przygotowane do sezonu. To Chelsea ma się bić o trofea a nie WHU więc musi przycisnąć gospodarzy. Cole Palmer lider zespołu musi się w końcu obudzić. Wierzę że to może być ten mecz. Jak to się stanie to Chelsea się rozkręci.Westham potrafi przegrywać wysoko z The Blues co pokazały ostatnie kilka spotkań. Dlatego idę też w tą serię.

Otrzymane punkty reputacji: +448
lukas88 840,2K

lukas88

Forum VIP
Spotkanie: West Ham- Chelsea
Typ: 2 (-1,5)
Kurs: 2,75
Bukmacher: STS

Analiza:

The Blues jak co sezon fajne transfery a jak przychodzi co do czego to w lidze lipa. Zespół Chelsea zawiódł na inaugurację sezonu Premier League remisując bezbramkowo z Crystal Palce, jednak byli zespołem zdecydowanie lepszym, stworzyli sporo sytuacji, ale zawiodła skuteczność, mocno niewidoczny był Joao Pedro, bez błysku Palmer zupełnie bez polotu Neto i Gittens. Dziś liczę na rehabilitację i pewne zwycięstwo z lokalnym rywalem West Hamem, który dostał oklep od beniaminka Sunderlandu. Przed sezonem zespół West Hamu opuscił kluczowy zawodnik Kudus, odeszło też kilka legend jak Fabiański, Antonio czy Ings. Uważam że gospodarzy stać tutaj na bramkę bo Willson, Bowenm Ward-Prowse czy Fulkrug to znane marki i potrafią zrobić robotę. Liczę jednak na ofensywny styl Chelsea i dużo lepszą skuteczność niż przed tygodniem. Jak zespół Enzo Maresci myśli o walce z City, Liverpoolem i Arsenalem o tytuł to takie mecze muszą wygrywać.

Za drobne BetBuilder:
Chelsea wygra, obie strzelą, obie drużyny over 2,5 RR, Palmer over 0,5 celnego strzału @ 5,00 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3315
ferguson2 1,2M

ferguson2

Typer
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia
Godzina: 21
Spotkanie: West Ham - Chelsea
Typ: over 4.5 goli
Kurs: 5.4
Bukmacher: fortuna
Analiza: W przeszłości często padały overy w spotkaniach między West Hamem a Chelsea, myślę że tym razem może być podobnie. West Ham ma papiery żeby zagrozić kilka razy bramce The Blues szczególnie kiedy grają u siebie. Chelsea natomiast musi przeciwko takim rywalom pokazać wyższość, jeśli chcą grać w LM w przyszłym sezonie.

Otrzymane punkty reputacji: +4416
ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:30 Arsenal - Leeds
Gyokeres strzeli gola @ 1.83
Gyokeres strzeli +2 @ 3.85
Betfan

Gyokeres ma już pierwszy mecz w Premier League za sobą, ale czy o takim debiucie marzył?. Myślę, że nie. W meczu przeciwko M. United nie oddał nawet strzału, miał zaledwie 22 kontakty z piłka i zaliczył 4/9 celnych podań (44%), to zmusiło Artete do zmiany w 60 minucie Szweda. Gyokeres wypadł po prostu słabo, ale nie powinno to nikogo dziwić, bowiem Premier League potrafi zweryfikować najwiekszych europejskich kozaków.
Mimo kiepskiego debiutu dzisiaj proponuje jego gola, a może nawet dwa gole. Czas się przywitać z kibicami Kanonierów i Premier League, bo jak dobrze wiemy kibice oczekują od takiego kozaka goli, goli i jeszcze raz goli. Liczę na to, że ciśnienie z niego już zeszło i dzisiaj zobaczymy całkiem innego zawodnika niż tego z pierwszej kolejki. Rywal na strzelanie goli dobry, bowiem zespół Leeds kojarzy mi się z drużyna u której w meczach pada dużo goli i jest wymiana ciosów.​

Otrzymane punkty reputacji: +308
lukas88 840,2K

lukas88

Forum VIP
Spotkanie: Manchester City- Tottenham
Typ: BB: City wygra, obie strzelą, obie over 1,5 RR, Haaland over 0,5 celnego strzału
Kurs: 3,50

Analiza:

Po dobry starcie drugiej kolejki w dniu wczorajszym próbuję dzisiaj ugryźć szlagier kolejki, czyli mecz Obywateli z Kogutami. Moim zdaniem City są tutaj mocnym faworytem, dobrze weszli w sezon w dobrym stylu pokonali solidnego rywala na trudnym terenie jakim bez wątpienia są Wilki. Tottki to dla mnie trochę taki klub mem, co roku wzmocnienia, aspiracje a nic z tego nie wychodzi, na starcie rozgrywek rozbili beniaminka z Burnley ale poza przebłyskami geniuszu Richarlisona jakoś mnie nie urzekł. Goście mieli swoje szanse ale zabrakło skuteczności.
Uważam że możemy dziś zobaczyć ciekawy pojedynek, podobny do wczorajszego spotkania Chelsea z West Hamem, oba zespoły maja sporo do zaoferowania w ofensywie, z pewnymi lukami z tyłu. Świetnie do City wkomponował się Reijnders, który był najjaśniejszym ogniwem w meczu otwarcia.
Idę zatem w wygrana City i gola z obu stron, dokładam po 2 rogi obu zespołów, oraz celny strzał "Hochlanda", który często dochodzi do klarownych sytuacji i wykonuje "11".

Nieco delikatniej: City wygra, over 2,5 gola, obie over 2,5 RR, Doku over 0,5 celnego strzału, Reijnders over 0,5 strzału @ 5,00

IgaŚwiątek 224,4K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Manchester City - Tottenham - BTS w obu połowach -12.00 - Betclic Postawa City w drugiej połowie to kryminał, choć i w pierwszej połowie takie okazje jakie miał Marmoush i Haaland, to na tym poziomie to muszą być gole...

Jako, że zwykły BTS się już pojawił wyżej i także znajdzie miejsce na moich kuponach, spróbuję podać typ bardziej ryzykowny, ale w którym widzę value. Obie drużyny dobrze rozpoczęły sezon. Wprawdzie Tottenham przegrał Superpuchar, ale sprawił ogromnie dużo problemów PSG, które rzutem na taśmę doprowadziło do karnych,a potem gładko i pewnie wygrali z Burnley (3-0). Na uwagę zasługuje fakt, że w obu tych spotkaniach Spurs strzelali gole w obu połowach. Natomiast City bardzo pewnie wygrali i to w jeszcze wyższym rozmiarze z Wolves (0-4) - także strzelając bramki w obu połowach. City dziś bardzo ofensywnie ustawione (Marmoush razem z Haalandem, do tego Cherki i Bobb, asekurowani przez Nico i ofensywnie grającego Reindersa), ale i Koguty wychodzą 4-3-3 (z Kudusem, Johnsonem i Richarlisonem). Mam wrażeniem, że w City może brakować balansu i mogą powstawać przestrzenie wolnego miejsca dla kontr dla graczy z Londynu. Dodatkowo nie można nie wspomnieć, że Tottenham co jakiś czas sprawia Obywatelom problemy - chociażby potrafił na Etihad wyjechać w zeszłym sezonie z wynikiem 4-0 (była też wygrana w EFL 2-1, potem porażka u siebie 0-1). Cofając się jeszcze do poprzedniego starcia na tym obiekcie możemy dostrzec 3-3, gdzie BTS w obu połowach usiadł. NIECH TO BĘDZIE MECYCHO...

Ostatnia edycja:
demarcel 193,5K

demarcel

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Anglia Premier league
Spotkanie: Man City vs Tottenham
TypRicharlison strzeli gola w 1 połowie
Bukmacher: F F ortuna

Analiza:

Thomas Frank ogłosił że jego dziewiątką jest Richarlison. Tottenham ostatnio strzelał gole w pierwszej połowie. Brazylijczyk o ksywie Fawelarz znacząco się wyróżniał w spotkaniu z Burnley. Dlatego liczę że kolejny mecz to będzie udany występ. Jak Richarlison był w formie to często strzelał gole. 13:30 to też ciekawa godzina na rozgrywanie spotkań i często underdoog dobrze wygląda. Stąd mój typ.

IgaŚwiątek 224,4K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Typ w przerwie w meczu City - Tottenham

over 3.5 gola i obie over 1.5 kartki - 4.50- Superbet City - wstydu nie macie...

Liczę na podostrzenie gry w 2 połowie i suszarkę Pepa, żeby City więcej jednak atakowało - choć pudła Marmousha i Haaland wstyd.

Ostatnia edycja:
ferguson2 1,2M

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna, Anglia
Godzina: 18:30
Spotkanie: Arsenal - Leeds
Typ: over 4.5
Kurs: 4.7
Analiza: Arsenal zagra swój pierwszy domowy mecz w tym sezonie i czuję, że może być z tego bardzo overowy mecz. Kiedy ostatnio Leeds grało w PL - mecze na The Emirates były dość ofensywne. Po dość brzydkim meczu w Manchesterze myślę, że Arsenal zagra ofensywnie. Mam również nadzieję, że Leeds odpowie kilka razy na połowie Arsenalu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1548
IgaŚwiątek 224,4K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Ja wchodzę w meczu Arsenal Londyn - Leeds United w over 4.5 też, ale i spokojniej w BTS + over 2.5 gola - 2.20 - Betlic

Dziś żadnego over w Premiership (4 mecze były) i żadnego BTSa. Arsenal miał sporo szcześcia, że wygrał z United i tylko nieudolności graczy United zawdzięcza, że nie stracił bramki. Leeds nie umie grać na autobus. Oba zespoły 4-3-3, jest Madueke od pierwszych minut - nie powinno być gry na 1-0.

Otrzymane punkty reputacji: +64
R 74,7K

radziu784

Użytkownik
Ja wchodzę w meczu Arsenal Londyn - Leeds United w over 4.5 też, ale i spokojniej w BTS + over 2.5 gola - 2.20 - Betlic

Dziś żadnego over w Premiership (4 mecze były) i żadnego BTSa. Arsenal miał sporo szcześcia, że wygrał z United i tylko nieudolności graczy United zawdzięcza, że nie stracił bramki. Leeds nie umie grać na autobus. Oba zespoły 4-3-3, jest Madueke od pierwszych minut - nie powinno być gry na 1-0.
leca gole jak... oby jeszcze bts

dracond 364K

dracond

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Newcastle - Liverpool
Typ: BetBuilder: Liverpool wygra mecz, over 2,5 gola w meczu, over 7,5 rzutów rożnych w meczu
Kurs: 3,10
Analiza:
Newcastle wg statystyk nie wygląda jak klub zasilony petrodolarami, który miał walczyć o prymat w lidze krajowej i sukcesy w Europie. Nie wygrali od 9 spotkań, notując w nich 3 remisy i 9 porażek). Byłby to absolutnie tragiczny bilans, gdyby wśród tych meczów nie było aż 6 spotkań towarzyskich. Jednak skala nieporadności nawet w takich meczach, nie przystoi drużynie o tym potencjale. A w tym spotkaniu kursy wcale nie skazują ich na porażkę. Liverpool co prawda jest faworytem, ale nie tak wyraźnym (wg mnie kurs 2,03 o tym nie świadczy). Niemniej ja upatruję w przyjezdnych faworytów tego meczu. Zaczęli sezon pokręconym meczem z Bournemouth, a którym blisko było do niespodziewanego remisu na otwarcie sezonu, ale w końcówce meczy The Reds wyciągnęli wynik. To zdarzenie przekonuje mnie do postawienia zakładu, który proponuję, gdyż wierzę w zwycięstwo Liverpool'u nawet gdyby przypadkiem stracili gola. Zakład dopełniam moimi "ulubionymi" rożnymi dla podbicia kursu. Już nie wiem jaką liczbę dawać, bo zawsze tylko jednego rożnego mi brakuje do wejścia zakładu. Tym razem proponuję niską linię - minimum 8 rożnych, ale obie drużyny nie są pewniakami do ich zrobienia. Co prawda robią 5-6 rożnych na mecz, ale czy w bezpośrednim meczu każda z nich zrobi tyle samo, czy wyklaruje się jeden zespół napierający, a drugi udający że wie co to rożne? Zaryzykuję dla kursu i konkursu, ale wszystkim sugerującym się moim typem zalecam ostrożność, którą wcześniej omówiłem.

Do góry Bottom