Górnik Zabrze - Lech Poznań
Lech strzeli powyżej 0.5 gola w pierwszej połowie @ 1.96
BETFAN
Niby 9 meczów przed nami, niby duży wybór, a ja mimo to ciągle waham się, który mecz poddać analizie. Teoretycznie najprostszym meczem do wytypowania powinno być spotkanie Górnika z Lechem. Zgadzam się w pełni z kolegą wyżej. Lech po pierwszym meczu na pewno czuje niedosyt, bo bezbramkowy remis przed własną publicznością boli podwójnie, gdy strzela się dwa gole ze spalonego, dokłada ładny strzał Ishaka, który trafia poprzeczkę, a Kamiński marnuje "setkę". Radomiak miał w tym meczu sporo szczęścia, choć z drugiej strony Majchrowicz wykazał się wieloma skutecznymi interwencjami. Górnik w meczu z Pogonią nie pokazał kompletnie nic ciekawego. Uważam, że Lech od początku rzuci się do ataku i już w pierwszej połowie zdobędzie bramkę (tak typuję na kuponie).
Z racji tego, że nie lubię powielać analiz, wybiorę inne spotkanie.
Zagłębie Lubin - Górnik Łęczna
Poniżej 2.5 gola w meczu @ 1.83
BETFAN (EE)
Zagłębie zawaliło pierwszy mecz na własne życzenie. Wynik 3:0 do dość spore lanie, zwłaszcza, że to spotkanie mogło potoczyć się całkiem inaczej. Gdyby na samym początku Starzyński wykorzystał karnego, to tak naprawdę nie wiadomo, czy Wisła byłaby w stanie wygrać. Karny dla białej gwiazdy i szybki drugi gol zakończył ten mecz. Oczywiście trudno nie docenić gry Wisły. Debiutanci - Młyński, Kliment, Skwarka zagrali świetne spotkanie, ale całkowicie ponad poziomem pozostałych zagrał Yeboah, którego nie można nie pochwalić.
W drugiej kolejce Lubin gra u siebie i od razu musi odpowiedzieć na wysoką porażkę, na pewno będą prowadzić grę, zwłaszcza, że gościem będzie beniaminek - Górnik Łęczna. Górnik zremisował 1:1 w pierwszym meczu z Cracovią. Wiele mówi się o piętce Alvareza, który po indywidualnej akcji i sporym szczęściu zdobył gola. Dla mnie bohaterem tamtego meczu był Gostomski, który popisał się kilkoma świetnymi interwencjami. Uważam, że Łęczna siadła w końcówce, co doprowadziło do remisu, a nawet mogło zakończyć się porażką. Być może źle rozłożyli siły, być może chcieli się "pokazać" swoim kibicom na inaugurację sezonu. Przypuszczam, że tym razem zagrają dużo bezpieczniej i ostrożniej i wątpię, aby Zagłębie było w stanie strzelić im więcej niż jednego gola.
Uważam, że najlepszym z typów na to spotkanie jest poniżej 3.5 gola, lecz tak niski kurs nadaje się tylko jako uzupełnienie do jakiegoś kuponu i nie spełnia wymagań konkursu. Gram tu z ryzykiem, które w
Ekstraklasie jest zawsze. Nie powinniśmy tu zobaczyć nawet 3 goli i pobieram ten typ z kursem 1.83 w
BETFAN. Mam nadzieję, że się nie mylę, a jak dla mnie to spotkanie może zakończyć się bezbramkowym remisem.