Arka Gdynia - Jagiellonia Białystok typ
2 @2.70
Fortuna
Jagiellonia Białystok pierwszy swój mecz w tym sezonie przegrała na swoim stadionie z Lechią Gdańsk. Jagiellonia dobre dwa sezony gra naprawdę bardzo dobrą piłkę i już bodajże po raz drugi zajmuje miejsce w trójce. Arka nowa miotła w zespole. Ostatnio Arkowcy mogli odnieść porażkę ponieważ rzutu karnego nie trafił Rafał Boguski. Arka pokazała ,że w piłkę grać potrafią ,kiedy to ostatnio pokonali w Superpucharze Polski Warszawską Legię ,ale jak widzimy Legioniści nie szczycą się wysoką formą na ten moment. Wyróżniającym graczami w Arce jest na pewno bardzo dobry bramkarz Steinbors oraz Janota i Zarandia. Jagiellonia utrzymała wszystkich kluczowych dla siebie zawodników. Wiem że dzisiaj rozegrają mecz w Lidze Europy ale po pierwszej porażce w lidze także muszą gonić czołówkę niby początek sezonu ,ale nie ma co tego odkładać na pózniejszy czas.
Liga Europy na pewno dla Jagi jest na ten moment sprawą najważniejszą ,ale myślę ,że do Gdynii pojadą po trzy punkty. Można też zagrać spokojnie 2X do jakiegoś dubelka. Jaga przez ostatnie dwa sezony jest to zespół nie do poznania. Trener Mamrot zrobił żelazny skład ,który utrzymuję się co roku i dokłada do drużyny liczne wzmocnienia. Jagiellonia można powiedzieć ,że powoli dostosowuje się do gry w
LE. Myślę ,że dużo osób sądzi ,że Jaga nie odstaje dużo od dwóch potęg naszej
Ekstraklasy i także ja też tak sądzę. Pozdrawiam trzymajcie się.