Dyscyplina : Piłka nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie : Manchester City - AS Roma
Godzina : 20:45
Typ : Man. City + over 2.5
Kurs : 2.30
Bukmacher : Betclic
Analiza :
The Citizens po średnio udanym początku w
LM (przegrana z Bayernem na Allianz Arena, wyszarpana w 90 minucie, pięknym strzałem J.Boatenga), podejmować będzie u siebie - na The Emirates Stadium - ekipę ze stolicy Włoch - AS Romę. Pocieszać może, że do składu ekipy z błękitnej części Manchesteru powrócili David Silva i Sergio Aguero, za to kontuzjowany jest Stefan Jovetić (choć ponoć ma być dostępny dla Pellegriniego), Samir Nasri, i Fernando. Za to w Romie mamy mały szpital kontuzjowani to : Strootman, Balzaretti, Astori, Castan, Boriello, Ucah i De Rossi, za to wraca Iturbe. Mimo to, ani trochę nie przeszkadza im to w byciu ex-aequo liderem ligi włoskiej wraz z Juve. Bilans bramkowy to 9:1 - bardzo dobry, na 5 meczy - 5 zwycięstw. City trochę gorzej, na 6 meczy 3-2-1 i bilans 12:7, ale już mieli 2 ciężkie mecze, na Emirates z The Gunners i u siebie z podopiecznymi Jose Mourinho - Chelsea. W obydwóch musieli gonić wynik, ale teraz chyba już jest lepiej bo ostatnio wygrali z Hull na wyjeździe 2:4, a tak naprawdę wszystkie bramki to oni strzelili, bo bramki dla Hull to samobój Mangali i rzut karny... Najważniejsze że wygrali i strzelili 4 bramki. Wcześniej w Pucharze Anglii z Sheffield Wed. do połowy 0-0 a potem, puścił worek z bramkami i skończyło się na 7:0. Powoli City wraca na dobre tory, a po ostatniej przegranej muszą zdobyć jutro 3 pkt, aby być dalej czołową ekipą w walce o awans z 1 miejsca, póki co przoduje Roma, która "wtukła" aż 6:0 CSKA Moskwa, to naprawdę świetny wynik. Teraz jadą, do Manchestery, gdzie grać im się będzie o wiele, wiele trudniej. To co mnie interesuje to bramki, Manchester City, over 2.5 pokryte miał 3x, a 3x nie. U siebie pokryli go meczem z Liverpoolem, natomiast brak overa miał miejsce w meczach z wspomnianymi The Blues (1:1) i Stoke (0:1). Roma na wyjazdach grała 2x i raz pokryła w ostatnim meczu z Parmą (1:2 - oglądałem ten mecz, grali dobrze, stwarzali sobie sporo groźnych sytuacji, zwłaszcza w 1 połowie), i raz nie z Empoli 0:1. Natomiast u siebie, nie pokryli ani razu, bo każdy mecz wygrywali gładko 2:0. Licząc na ich ofensywne nastawienie, które pokazali w meczu z CSKA, to bramkę powinni strzelić, zwłaszcza, że zapewne będą grali nisko, wyprowadzając groźne kontry, na które The Citizens czasem lubią się nadziać - piękny przykład -> mecz ze Stoke, 60(albo i lepiej)-metrowy, rajd Dioufa i gol. Obie ekipy jeszcze ze sobą nie grały, więc dobra okazja dla City, pokazać Romie, jak się gra w piłkę w Anglii.I tu resztę zostawiam po stronie gospodarzy, czyli podopiecznym Manuela Pellegriniego, który zarzekał się, że City będzie walczyć na 100% o 3 pkt. Tu jego wypowiedzi :
"To jest kluczowy moment, ponieważ Roma wygrała wysoko swój pierwszy mecz, natomiast my przegraliśmy. Dlatego tak ważne jest, abyśmy zdobyli u siebie pierwsze trzy punkty. To będzie bardzo trudna grupa i nie możemy pozwolić sobie na stratę kolejnych punktów."
"Każdy zespół czeka sześć spotkań, jednak kiedy przegra dwa pierwsze, sytuacja staje się bardzo trudna. Mam nadzieję, że mój zespół spisze się tak samo jak w meczu z Chelsea, Sheffield Wednesday, czy Hull. Jestem bardzo zadowolony z tych meczów i liczę na to, że uda nam się podtrzymać udaną serię."
Nie znalazłem listy powołanych City, wiem tylko że Hart będzie bronił.
Znalazłem za to listę powołanych z AS Romy :
BRAMKARZE: De Sanctis, Skorupski, Curci
OBROŃCY: Maicon, Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Somma, Cole, Holebas
POMOCNICY: Nainggolan, Pjanic, Keita, Paredes, Florenzi
NAPASTNICY: Totti, Destro, Gervinho, Ljajic, Iturbe.
Prawdopodobne składy :
City: Hart – Clichy, Mangala, Kompany, Zabaleta – Fernandinho, Toure, Milner, Silva, Navas - Aguero
Roma: De Sanctis – Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Maicon – Pjanić, Keita, Nainggolan – Gervinho, Totti, Ljajić
Sędzia: Bjorn Kuipers (
Holandia)
Jak będzie, zobaczymy, aczkolwiek uważam, że ten typ ma spore szanse wejścia, a kurs wg mnie dobry. Pomogłem? Kliknij "dzięki+" Powodzenia! ????