A ile tych okazji miala Legia? Jeden grozny strzal Rybusa w pierwszej polowie i sytuacja Cziniego. Pierwsza polowa na remis z lekkim wskazaniem na Legie, druga polowa zdecydowanie dla Polonii.właśnie miałem to napisać. Polonia grała dobitnie skutecznie. Miała z 5 akcji bramkowych , wykorzystali 3. Reszta meczu , przynajmniej do jakiejś 75 minuty dla Legii ( szczególnie I połowa). Nie spodziewałem się że Polonia może coś ugrać , tym bardziej 3:0 no ale jednak dali radę. Polonia jest mocna ale wydaje mi się , że nie na tyle aby byli w stanie więcej namieszać w tej lidze. Aczkolwiek nie skreślam ich.
Jeszcze odniosę się do ogólnie dzisiejszego dnia. W dwóch meczach pdało prawie tyle sam bramek co w całej pierwszej kolejce. I to dość ładne bramki. Smolarka , Mierzejewskiego , Sotorovicia , Polczaka. Może jednak ta liga nie będzie taka nudna na jaką się zapowiadała.
Dosyć dobrze to prezentowała się w pierwszej połowie. Jeśli wyprowadzanie akcji poza swoją połowę tylko po to, aby stracić piłkę przed polem karnym uważasz za dobre prezentowanie się drużyny, to twoja sprawa. Polonia bramki nie zdobywała z niczego, tylko ze słabej postawy obrońców drużyny Legii. Co do Manu to widać, że rzeczywiście jest dobry, ale Bruno również pokazał, że będzie się liczył w naszej lidze.A czy Ty w ogóle mecz oglądałeś :? Legia prezentowała się dosyć dobrze, składne akcje tylko wykończenia brakowało. Mieli znaczną przewagę w posiadaniu, rozgrywaniu, natomiast Polonia bramki tak na prawde z niczego ... Manu jest za dobry jak na ligę polską, nie było szans go zatrzymać, będzie zdecydowanie gwiazdą ligi :]
Pewne jest, że spotkanie przeciwko Cracovii nie będzie jednym z tych "łatwych". Do krakowskiej ekipy również dołączyło kilku zawodników, którzy mogą sporo namieszać w szeregach Legii. Wydaje się, że jeśli drużyna z Warszawy przegra również to spotkanie ich droga do końcowego sukcesu będzie bardzo wyboista.- Okazało się, że co innego sparingi, a co innego gra pod presją. Stracona bramka zamiast drużynę zmobilizować kompletnie ją rozbiła. Po pierwszej połowie nie spodziewaliśmy się porażki. Od stanu 0:1 już każda kontra Polonii była groźna. To była dla nas bardzo zła lekcja. Mamy dwa dni, żeby podnieść się po tej przegranej, w poniedziałek gramy zaległe spotkanie z Cracovią. Musimy być przede wszystkim silniejsi w ataku.
Też bym się nie zachwycał tym Cabralem.Co innego Manu.Chyba najlepsza postać wczorajszego meczu w drużynie Legii.Cabralowi dajmy jeszcze czas zbyt wcześnie by stwierdzić iż nic z niego nie będzie.A koleś Ci napisał po meczu i stwierdził fakt bo jak by Ci napisał przed meczem że Cabral słaby to byś się pewnie z nim kłucił ???? tak koleś napisał po meczu i oszczędził niepotrzebnych postów w temacie ???? Swoją drogą Sutek Wy w Wqidzewie to nigdy nie bedziecie miec zawodników nawet pokroju słabego wczoraj Cabrala.A i cele tez inne trzeba bronic się przed spadkiem.Przecież po meczu to ja mogę to samo napisać ???? albo napisz co sądzisz przed meczem o jakimś zawodniku albo nie pisz wcale.