>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

2 kolejka Ekstraklasy [13.08-15.08.2010]

Status
Zamknięty.
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Heh już się nie podniecajcie tak tymi sparingami ze znanymi firmami bo dla nich to zwykły trening i praca nad słabymi punktami a dla naszych drużyn spinanie dupy i gra na maxa,
To że mogli sobie pograć w takim czy innym meczu nie znaczy że było by podobnie w grze ,na poważnie,
Rok temu Legia wygrała z Dynamem Kijów 4-0 jak ktoś zapomniał.

chick3n 67

chick3n

Użytkownik
Ja dalej nie rozumiem po co dawać tak nie pewny mecz na kupon ? Sparingi i mecze pokazowe prezważnie nie odzwierciedlaja prawdziwej formy drużyny. Oglądałem Polonie z Górnikiem w tamtym sezonie i wielkiej rewelacji nie było. Smolarek wszedł chyba w 70 minucie. Za to Legia jest wielka nie wiadomą. Nowa drużyna zbudowana w przerwie letniej to niesamowita zagadka. Jest tak duża oferta na weekend a wy ciągle o meczu który pachnie mi typowa zagadką ????

Co do tego meczu to Rybus i Mierzejewski grali wczoraj w kadże i moze miec to znaczenie w ich wystepie.

daniel_g-ce 0

daniel_g-ce

Użytkownik
Legia
&quot;Po co dawać tak niepewny mecz na kupon ? &quot;
Po 1: to o żadnym meczu nie można powiedzieć że jest pewny
po 2: to że przestraszyłeś sie kursu 2,60 nie znaczy, że ten mecz jest trudniejszy od innych.

W dalszym ciągu stawiam na Legie !!

sieku 31

sieku

Użytkownik
Polonia Warszawa - Legia Warszawa
Typ: Legia strzeli
Kurs: 1.35
Buk: Bwin
Analiza: Polonia w oknie transferowym dokonała historycznych wręcz, w skali naszej ligi, transferów. Prezes Wojciechowski zapowiadał że wyda tyle pieniędzy ile będzie trzeba aby pozyskać piłkarzy. Nie wiadomo czy potrzebnych, na pewno tych którzy mu się &#39;podobali&#39;:p Poza silnym wzmocnieniem ataku starano się również wzmocnić tyły a konkretnie bramkę... jednak bez powodzenie. Ściągnięty Onyżko okazał się ciężko chory i niezdolny do gry czym chyba obraził profesjonalnego prezesa Polonii :] Pozyskano co prawda nowych obrońców, jednak te transfery nie były zbyt spektakularne. Wydaje się że raczej zdobywaniem goli niż ich nie traceniem Czarne Koszule chcą zawojować Ekstraklasę. Legia natomiast postanowiła kupować wszystko co się rusza i nie jest Polakiem. Oglądając sparingi i czytając cv piłkarzy można odnieść wrażenie że wzmocnienia są dość mocne i mogą być kluczowymi dla końcowej tabeli naszej ligi. Na pierwszym miejscu wzmocniono atak [wcześniej kulawy jak cholera!] i pomoc. Starano się również załatać lukę po Janku, jednak puki co gra nowego bramkarza bardziej przeraża niż cieszy. Należy chyba się pocieszyć tym że Mucha też miał bardzo ciężki początek na Ł3. Reasumując, Polonia postawiła w tym sezonie na zdobywanie goli. Legia na całokształt. Wojskowi nie inwestowali w defensywę gdyą ta którą mieli w poprzednim sezonie była jedną z najlepszych w lidze. Mecz na szczycie odstrasza od typowania wyniku, zwycięzców ale poczynione transfery sugerują że typ na zdobycie gola przez Legię jest wielce prawdopodobny. Wyniku spodziewałbym się raczej underowego jednak nie warto do grać.

Polonia Bytom - Lechia Gdańsk
Typ: under 2,5
Kurs: 1.53
Analiza: Tu raczej krótko, bo i co można powiedzieć? Transfery jak na to okno mizerne i raczej defensywne. Gra słaba i jak się można spodziewać zespoły będą okupować dół tabeli. Nie specjalizują się w zdobywaniu goli, raczej w ich traceniu. Są na równym poziomie a widowisko jakie będzie można zobaczyć w piątek nie zapowiada się na porywające. Statystyki sugerują również że mecz powinien być underowy. Jednym zdaniem, wszystkie możliwe znaki na niebie i na ziemi każą grać tutaj under.

Lech Poznań - Arka Gdynia
Typ: 1
Kurs: 1.55
Analiza: Lech dał mega ciała w grze eliminacji LE. Potem blamaż w meczu z beniaminkiem - Widzewem. Teraz czekają z przerażeniem na mecz z silnym Dniepropietrowskiem. Raczej szans nie mają a przy ich obecnej formie wcale nie opłaca się na mecz jechać. Ale trzeba i trzeba walczyć bo są już ostatnim zespołem jaki w tym sezonie został nam w europejskich rozgrywkach. Mecz z Arką będzie ich ostatnim testem. Ciężko się spodziewać by zostawili na boisku zdrowie, bo muszą im zostać siły na Dniepro. Jednak przełamanie fatalnej passy/formy jest wręcz konieczne przed meczem pucharowym a lepszej okazji ku temu nie dało się wymarzyć. Arka jest słaba, gra na wyjeździe [na stadionie Lecha, przy kibicach Lecha!], a z drugiej strony jest zespołem ekstraklasy - naszej najwyższej klasy rozgrywkowej :]]] a pokonanie jej da 3 punkty. Myślę że bardzo duży potencjał jaki drzemie w Lechu, atmosfera na stadionie i słabość Arki zapewnią gospodarzom komplet punktów.

Ruch Chorzów - Wisła Kraków
Typ: 2 [DNB]
Kurs: 1.70
Analiza: Podczas gdy wszystkie kluby kupowały piłkarzy i robiły wzmocnienia przed sezonem, Ruch sprzedawał czołowych graczy a zabranych pieniążków specjalnie nie chciał wydawać na nowych. Efektem tego jest zespół chyba dużo słabszy od tego z poprzedniego sezonu a środek tabeli powinien być całkowicie satysfakcjonujący ale Ruchu. Wisła za to starała się nie odstawać od czołówki transferowej i kupowała zdrowo. Nie wiele to jednak dało bo w eliminacjach do pucharów skompromitowała i tak już skompromitowaną, polską piłkę nożną... Fatalne postawa doprowadziła do dymisji trenera. Jednak w lidze ze słabym rywalem udało się wygrać. teraz już tylko liga została. Przed Krakusami kolejna potyczka z dużo słabszym [na papierze] zespołem, z której powinni wyjść obronną ręką. Tym co skłania do zabezpieczenia się opcją DNB jest bardzo niska forma i zamieszanie z trenerem. Jednak kurs 1.7 jest zdecydowanie opłacalny, zwłaszcza uwzględniając eliminację ryzyka remisu.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Ja dalej nie rozumiem po co dawać tak nie pewny mecz na kupon ? Sparingi i mecze pokazowe prezważnie nie odzwierciedlaja prawdziwej formy drużyny. Oglądałem Polonie z Górnikiem w tamtym sezonie i wielkiej rewelacji nie było. Smolarek wszedł chyba w 70 minucie. Za to Legia jest wielka nie wiadomą. Nowa drużyna zbudowana w przerwie letniej to niesamowita zagadka. Jest tak duża oferta na weekend a wy ciągle o meczu który pachnie mi typowa zagadką ????

Co do tego meczu to Rybus i Mierzejewski grali wczoraj w kadże i moze miec to znaczenie w ich wystepie.
Górnik z Polonią raczej grali w poprzedniej kolejce a nie sezonie. Obie drużyny to wielkie nie wiadome bo Polonia z Górnikiem też ( raczej) na miarę swoich możliwości nie zagrała. Oferta na weekend jest dość ciekawa ale to chyba normalne że każdego &quot;neutralnego&quot; kibica ( a takich tu chyba najwięcej) najbardziej obchodzą derby stolicy tym bardziej po ostatnich wydarzeniach.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Żywa dyskusja się toczy, a to dopiero 2-ga kolejka ekstraklasy ???? Myślę że około 10 kolejki zainteresowanie polską ligą opadnie jak zwykle i bedziemy mieli po kilka postów do każdej kolejki ????
No więc mamy masówkę na Jagę, oprócz tego, jeszcze Lecha wielu popiera w tej kolejce. Jak dla mnie &quot;śmierdzi&quot; w tych spotkaniach remisami, ale mniejsza o to.
Interesuje mnie mecz Polonie Bytom - Lechia Gdańsk.
Lechia w pierwszym spotkaniu zaprezentowała się bardzo poprawnie i stawiła opór Ruchowi. Który póki co reprezentował nas przecież w pucharach europejskich :] Piłkarze Poloni Bytom o pierwszej kolejce pewnie chcieliby już zapomnieć. Zagrali beznadziejnie. Odważyłbym się nawet postawić na zwycięstwo ekipy z Gdańska w tym spotkaniu bądź remis. Już w sparingach piłkarze z wybrzeża spisywali się znakomicie: między innymi remis z Villarreal CF 1:1. W sumie Lechia rozegrała 10 meczy towarzyskich z czego 1 tylko przegrała! Nie wiem jak dla was, ale jak dla mnie robi to spore wrażenie! Myślę że Lechia nie jedzie do Bytomia się bronić tylko grać o zwycięstwo.
Polonia Bytom z Maciejem Bykowskim w napadzie oraz Grzegorzem Podstawkiem nie powinna w tym sezonie zastraszać rywali. W tej chwili Polonia B. zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i myślę że je utrzyma, :cool: W pierwszym spotkaniu nowego sezonu nie pokazali zupełnie nic co mogłoby za nimi przemawiać. W poprzedniej rundzie niemal identyczne statystki tych dwóch zespołów, jednak oczko wyżej była Polonia. W meczach pomiędzy nimi także padały resmisy.

Moj typ:
Polonia B. - Lechia 2 (2.60) 1:1 ✅
Polonia B. - Lechia X2 (1.40) 1:1 ✅

daniel_g-ce 0

daniel_g-ce

Użytkownik
Polonia - Lechia
Mnie również bardzo mocno kusi czysta dwójka w tym meczu.
W pierwszej kolejce pomimo remisu, Lechia bardzo dobrze się zaprezentowała i myślę, że zarówno Jagielonia jak i drużyna z Gdańska sprawią w tym sezonie parę niespodzianek.
W meczu przeciwko słabej Polonii, stawiam na zwycięsto Lechii

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Ruch- Wisla

Dwa zespoly bedace w kiepskiej formie. Ruch zagrał w 1 kolejce spotkanie fatalne , ugrany 1 punkt zawdzieczaja jedynie nieporadności , nieskuteczności Gdańszczan co zaczyna być owa nieskutecznosc naszym znakiem rozpoznawczym i klubowym i reprezentacyjnym. Wisla stworzyla kilka sytuacji do zdobycia gola choc w obronie nadal jest bardzo zle, jednak Ruch jest wyraznie &#39;zajechany&#39; i motorycznie nie wytrzymuje ponadto graja wolno w ataku co moze nie wystarczyc nawet na tak slaba obrone Wisly.
Natomiast Krakowianie zagrali juz poprawnie z przodu moze to efekt &quot; nowej miotły&quot; w postaci Kulawika , ktory posadzil Boguskiego i Żurawia na ławce dał szanse natomiast młodemu RAdo i Kirmowi. Inna sprawa , ze Wislakom ostanio niezle idzie na stadionie Ruchu podsumowujac sadze ze wygraja to spotkanie kurs. ok. 2.30

Cracovia- Slask

Cracovia ostatnio pauzowala z powodu sparingowego otwarcia stadionu przez Legię.
Ślask natomiast , ktory jakby w cieniu innych klubów transfery dokonywal po cichu jednak sadze ze tym razem zdadza one egzamin. Diaz pokazuje niezly potencjal, Sobota czuje bedzie ulubiencem Wrocławian jak dalej bedzie sie rozwijal a i kwestia czasu jest kiedy KAZ dojdzie do swojej optymalnej pozycji. Slask zagral dobre spotkanie na niezlym poziomie przeciwko Jadze stwarzajac wiele sytuacji pod bramka Jagi ,Cracovia jakos mnie nie przekonuje , wypowiedzi i styl prowadzenia druzyny przez prezesa mi sie nie podoba. Slask wedlug mnie wygra to spotkanie badz conajmniej wywiezie remis po zachecajcym kursie . X2 . ok . 1.62✅

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
&quot;Po co dawać tak niepewny mecz na kupon ? &quot;
Po 1: to o żadnym meczu nie można powiedzieć że jest pewny
po 2: to że przestraszyłeś sie kursu 2,60 nie znaczy, że ten mecz jest trudniejszy od innych.
W dalszym ciągu stawiam na Legie !!
Stawiać to sobie można nawet na kursy 20.0 sam nie raz takie trafiałem, pewność jaką masz na dany mecz jest równomierna stawce jaką jesteś gotowy postawić
Jak chcesz stawiać singla za grubą kasę no to życzę szczęścia
Co myślicie o meczu w Bytomiu? Polonia w Bełchatowie zagrała bardzo słabo, zaś Lechia bardzo dobrze wyglądała w pojedynku z Ruchem. Stwarzała mnóstwo sytuacji tylko zabrakło skuteczności. x2 1,45 warto???
Obie drużyny są raczej ekipami własnego boiska więc tak po jednym meczu ciężko określić, dla mnie ten mecz to remisowy under ze wskazaniem na 1 Polonia w tym sezonie będzie ciułać punkty głównie na swoim boisku a po pierwszej kolejce powinni się spiąć

sieku 31

sieku

Użytkownik
a co sądzicie o tym?
Korona Kielce - Widzew Łódź
Typ: 1 [DNB]
Kurs: 1.48
Analiza: Udało się beniaminkowi zremisować z słabiutkim i rozkojarzonym Lechem i od razu kursy zwariowały. Teraz nagle ma niemal równe szanse w konfrontacji z Koroną i to grając na wjeździe... bzdura. Co zrobili by dorównać poziomowi Ekstraklasy? Zakupili: Bruno Pinheiro (O - Áris Lemessoú), Paul Grischok (P - Servette FC Genewa), Rafał Grzelak (P - Steaua Bukareszt), Bartosz Kaniecki (B - Concordia Piotrków Trybunalski), Prejuce Nakoulma (N - Górnik Łęczna), Mikołaj Zwoliński (N - powrót po kontuzji). Jakoś mnie te transfery nie przekonują. Wydaje mi się że czeka ich dramatyczna walka o utrzymanie a mecz z Koroną im w tym nie pomoże. Korona na fajnym stadionie, z kibicami po swojej stronie powinna wygrać ten mecz różnicą minimum jednego gola. Nowo pozyskani piłkarze powinni w tym pomóc: Lukáš Janič (P - MFK Košice), Vlastimir Jovanović (P - FK Slavija (Istočno Sarajevo)), Maciej Korzym (N - GKS Bełchatów), Andrzej Niedzielan (N - Ruch Chorzów), Marek Nowak (P - zespół ME), Tomasz Nowak (P - Polonia Bytom), Paweł Socha (B - zespół ME). Wcześniejszy remis z Zagłębiem Lubin może zastanawiać bo choć klasa rywala była wyższa to jednak kibice na pewno liczyli już wtedy na zwycięstwo. Dlatego korzystając z zawyżenia kursu najlepszym typem wydaje mi się zabezpieczenie opcją DNB. Powinno wejść luźno a jak nie to zwrot stawki, bo porażki Korony nie widzę w tym meczu.

K 0

krycha1101

Użytkownik
Komisja Ligi Ekstraklasy S.A. anulowała czerwoną kartkę, którą otrzymał Alexis Norambuena w meczu ze Śląskiem Wrocław. Oznacza to, iż nasz obrońca będzie mógł zagrać w sobotnim spotkaniu z GKS Bełchatów.

Komisja przychylnie rozpatrzyła protest Jagiellonii odnośnie przyznania Norambuenie czerwonej kartki i anulowała ją. To duże wzmocnienie dla linii defensywnej przed sobotnim spotkaniem. Jak wiadomo Michał Probierz nie mógł skorzystać ze wszystkich swoich obrońców, a możliwość gry Alexisa na pewno da naszemu szkoleniowcowi większe pole manewru.
Dobra wiadomość dla tych co stawiają na Jagę.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

3:0​

Jutro start drugiej kolejki naszej Ekstraklasy. Sporym zainteresowaniem cieszy się pojedynek Polonii z Legią. Trudno się zresztą temu dziwić. Obie ekipy praktycznie od nowa zbudowały kadry na obecny sezon i obie mają ten sam cel: mistrzostwo. Która z warszawskich ekip okaże się lepsza? Przekonamy się na koniec sezonu. Tymczasem jutro ocenimy, która jest lepiej przygotowana do sezonu. W zespołach przyjęto różne strategie budowania mocnej drużyny. Do Czarnych Koszul trafiali głównie polscy zawodnicy, którzy już wyrobili sobie markę. Natomiast włodarze Wojskowych szukali wzmocnień za granicą. Gospodarzy jutrzejszego pojedynku można było obejrzeć w boju tydzień temu gdy mierzyli się z beniaminkiem Górnikiem Zabrze. Mecz wygrali 0:2. Jednak kto liczył na wielki pokaz siły to raczej trochę się przeliczył. Czarne Koszule grały w kratkę. Momentami faktycznie mocno naciskali, ale zdarzały się fragmenty, że to zawodnicy Górnika byli stroną dominującą na boisku. Na pewno jeszcze tej drużynie trzeba dać trochę czasu by osiągnęła wysoką formę. Wtedy będzie się liczyć w walce o czołowe lokaty. Co do Legii to ich formę można określać jedynie na podstawie spotkań sparingowych. Wiele osób za wyznacznik stawia mecz z Arsenalem. Nie jest to na pewno zły tok rozumowania ponieważ nie sądzę, by zawodnicy z Łazienkowskiej potraktowali ten mecz jako typowy towarzyski a wręcz przeciwnie. Zawodnicy Arsenalu nawet na co dzień nie będący podstawowymi graczami i nie grający na 100% i tak, jak na nasze ligowe warunki są bardzo dobrzy więc fakt, że Legioniści dzielnie z nimi walczyli może cieszyć kibiców. Jak dla mnie sporym mankamentem jest bramkarz. Dla trenerów obu drużyn utrudnieniem w przygotowaniach mogła być nieobecność kadrowiczów. Jednak żaden nie wrócił z kontuzją więc powinni być do dyspozycji.
Jak widać zapowiada się interesujący pojedynek w którym nie powinno zabraknąć dobrej piłki (jak na Polską ligę) oraz walki. Obie drużyny mierzą wysoko i będą chciały to udowodnić na murawie. Także żadna z nich nie jest w stanie jeszcze zagrać całego spotkania na porównywalnym poziomie. Dlatego jutro spodziewam się, że większe szanse na zwycięstwo podczas wyrównanego spotkania może mieć ten zespół, który będzie w stanie wykazać się lepszą skutecznością w momentach kiedy uda im się uzyskać optyczną przewagę na murawie. Mimo to bardziej skłaniam się ku Legii, której piłkarze po udanym meczu kontrolnym z Kanonierami mogą być dodatkowo zmotywowani do jak najlepszej prezentacji. Mają w składzie też kilku zawodników, którzy są wstanie zaistnieć w naszej lidze. Ponadto liczę na kilka bramek w tym meczu. Ileż może być wyników underowych szczególnie, że obie drużyny dysponują sporą siłą ofensywną.
Moje propozycje:
Legia lub remis / dnb (około 1.45 / 1.90)⛔
over 2.5 (około 2.15)✅
obie drużyny strzelą (około 1.90)⛔

sutek 79

sutek

Forum VIP
Sieku, Widzew bardzo dobrze zagrał w meczu z Lechem był bliższy zwycięstwa. Dodatkowo w meczu z Koroną prawdopodbnie będzie już do dyspozycji Rafał Grzelak, może szansę gry od pierwszej minuty dostanie Bieniuk który nie grał z Lechem bo miał przerwę w treningach podczas zgrupowania w Niemczech. Bardzo dobrą zmianę dał Prejuce Nakoulma szybki, przebojowy ofensywny gracz, trener Kretek zapowiedział że Nakoulma ma siły na 30-40 minut, ale na podmęczoną Koronę od 60 minuty może okazać się strzałem w dziesiątkę. W super dyspozycji jest Sernas bez wątpienia najlepszy piłkarz meczu. Mam nadzieję że w pierwszej &quot;11&quot; wystąpi już Panka który ostatnio zastąpił Kuklisa, Panka wraca po kontuzji i jeśli zagra od pierwszej minuty będzie to duże wzmocnienie. Widzew to bardzo zgrana drużyna.

Korona była stroną przeważającą w meczu z Zagłębiem które trzeba powiedzieć zagrało bardzo słabo w Kielcach. Na pewno Korona fajnie wygląda w ofensywie w szczególności dlatego że jest Niedzialan który jest bardzo groźnym napastnikiem. Korona gra u siebie to jest jej atut.

Ostatnie dwa mecze w Kielcach kończyły się remisami, w Ekstraklasie 1:1 oraz w I lidze 2:2.

Dla mnie cieżki mecz do wytypowania, szczerze? nie zdziwi mnie jak wygra Korona, nie zdziwi mnie także jak wygra Widzew i... nie zdziwi mnie jak padnie remis ????

-------------------------------------------------------------------------------------------------

W Piątek Derby Warszawy, szkoda tylko że z kibicami Polonii, wiadomo jeśli są kibice obu zespołów zawsze jest ciekawsze widowisko.
Obie drużyny wydały dużo pieniędzy na transfery. Zacznę może od drużyny Polonii.

Polonia w Zabrzu do 25 minuty grała...świetnie, ale później Górnik zaczął wyżej dochodzić i Poloniści zaczeli się gubić. Wygrali zasłużenie i pokazali że mają dobry, ciekawy zespół. Podobał mi się Sobiech,Pietrasiak,Przyrowski ale przede wszystkim Mierzejewski który jest motorem napędowym Czarnych Koszul. W Polonii jest duża rywalizacja o miejsce w &quot;11&quot; i to jest bardzo pozytywne.

Jeśli chodzi o Legię, cóż mogę napisać na papierze wygląda to wszystko pięknie, jednak nie widziałem tego zespołu i nie chcę strzelać czy grają dobrze czy słabo. Też ciekawe wzmocnienia, słyszałem że Manu to bardzo szybki skrzydłowy i może być gwiazdą ligi, pochlebne recenzje zbierał też Cabral ale on nie wiadomo czy będzie jutro mógł wystąpić bo nie dotarł jego certyfikat. Nowa Legia to bez wątpienia, dużo obcokrajowców i niewiem czy szybko Wojskowi odpalą.

Dla mnie w tym meczu under 2,5, derby to derby mecze które słyną z tego że za dużo goli nie oglądamy. Jeśli miałbym typować kto wygra to typuje bardziej Polonie ale na pewno nie postawię złamanego grosza na zwycięstwo którejś z drużyn.

bujal 0

bujal

Użytkownik

13.08, 17:45
Cracovia - Śląsk Wrocław

Przewidywane składy:
Cracovia: Cabaj; Janus - Polczak - Jarabica - Sasin; Radomski - Szeliga; Sacha - Klich - Saidi; Ślusarski
Rezerwowi: Merda, Wasiluk, Łuczak, Suvorov, Pawlusiński, Krzywicki, Dudzic
Nieobecni: Matusiak ( ME ), Goliński (zapalenie ucha), Moskała, Kosanović, Kaszuba i Derbich
Śląsk: Kelemen; Celeban - Fojut - Spahić - Wołczek(?); Sobota - Kaźmierczak - Mila - Ćwielong(?); Sotirovic - Diaz
Rezerwowi: Kaczmarek, Socha, Madej, Sztylka, Gikiewicz, Gancarczyk, Szewczuk
Nieobecni: Dudek i Pawelec ( kontuzje), Łukasiewicz i Ulatowski
Będzie to pierwszy mecz Cracovii w tym sezonie. W wyjściowej &quot;11&quot; zobaczymy na pewno nowego kapitana, doświadczonego 33letniego Arka Radomskiego oraz pochodzącego z Burundii Saidi Ntibazonkiza grającego na skrzydle, grał on poprzednio w NEC Nijmegen i w 63 spotkaniach strzelił 10 goli. W obronie zobaczymy m. in. Janusa i Polczaka którzy grali po 45 min w środowym sparingu kadry U23(????) przegranym z amatorami z Irlandii 0:2, oprócz nich grał także Wasiluk (90min). Jarabica i Suvorov również zaliczyli występy w swoich reprezentacjach. Bramki będzie strzec oczywiście Cabaj, a w ataku zobaczymy osamotnionego Ślusarskiego. Nowy trener Ulatowski chce sprawdzić formę Matusiaka i zesłał go na mecz do ME, jeśli pokaże się z dobrej strony, dostanie powołanie na Legię w poniedziałek.
Śląsk natomiast po dobrym występie przed własną publicznością z Jagiellonią może czuć lekki niedosyt - niepodyktowany rzut karny czy poprzeczka Diaza. Wrocławianie od początku zdominowali Jage ( w pierwszej połowie groźny był tylko Burkhardt ), wyróżniali się zwłaszcza nowy nabytek z Kluczborka Sobota oraz Sotirović który jak zwykle dochodził do sytuacji lecz ich nie wykorzystywał. Cały zespół Śląska wyglądał zresztą solidnie - Diaz pokazał że świetnie panuje nad piłką, prowadzi ją krótko przy nodze, a gdyby dopisało mu szczęście to zamiast w poprzeczkę trafiłby do siatki strzelając zapewne gola kolejki ( piękny lob nad Sandomierskim po błędzie obrońcy), Kaźmierczak z kolei pokazał to z czego słynie - raz bardzo mocno huknął z rzutu wolnego oraz wygrywał większość pojedynków w powietrzu. Świetnie zagrała defensywa Wrocławian, jeden błąd popełnił tylko Wołczek. Mecz skończył się bezbramkowym remisem głównie dzięki Sandomierskiemu i czyszczącemu wszystko na polu karnym Jagi - Skerli.

Uważam iż warto zagrać na Śląsk Wrocław, który tego meczu nie powinien przegrać. Mimo iż w poprzednim sezonie słabo spisywał się na wyjazdach, to w roku 2010 na 7 spotkań wyjazdowych zanotował 1zw/5remisów/1porazke (z Wisłą). Mecz rozegrany będzie na stadionie Hutnika, a więc Cracovia również nie będzie czuła się tutaj jak u siebie ( choć parę meczy już tu zagrała ). Myślę iż jedyny atut defensywnie grającej Cracovii czyli Saidi Ntibazonkiza zostanie skuteczny zablokowany przez będącego w świetnej formie Celebana, a obrońcy Cracovii nie poradzą sobie z parą Diaz i Sotirović wspomaganą na bokach przez dynamicznego Sobotę i Ćwielonga ( 90min z Irlandią, więc może wejdzie M. Gancarczyk ). Ponadto liczę na obudzenie się Mili który z Jagą świetnie bił kornery, bo w powietrzu Śląsk ma kim postraszyć, a drugiego Skerli w Cracovii nie widzę. Warty uwagi również typ na under 2.5, wątpię ze Cracovia strzeli chociaż gola, w poprzednim sezonie mieli 20 spotkań z under 2.5, a i Śląsk jest niewiele lepszy - 19 spotkań z underem

Moje propozycje:
Śląsk 3.10
Śląsk lub remis / dnb (1.61 / 2.10)
Under 2.5 1.53
DW: 0:1 7.50
bet365​

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik

W dniu dzisiejszym odbędą się wielkie derby stolicy. Oczy większości kibiców skupiają się przede wszystkim na tym pojedynku, który zapowiada się niesamowicie. Można śmiało powiedzieć, że w tym meczu nie ma murowanego faworyta, gdyż obie ekipy pozyskały wielu dobrych zawodników, którzy mają decydować o ich sile.
Zaledwie tydzień temu mogliśmy obejrzeć ekipę Polonii Warszawa w starciu z Górnikiem Zabrze. Przedmeczowe zapowiedzi odbijały się głębokim echem, głośno mówiło się o tym, że już na samym początku ekipa &quot;Czarnych Koszul&quot; pokaże, że w tym sezonie może walczyć o najwyższe cele. Po meczu jednak można było odczuć pewien niedosyt. Szumne zapowiedzi, a wynik 2:0. Rzeczywiście, jest to dobry wynik, jednak oglądając całe spotkanie można było zauważyć, że zawodnicy jeszcze nie są ze sobą do końca zgrani i świetne zagrania przeplatali kompletnie nieudanymi. Prezes Wojciechowski stawia sobie wysoki cel - mówi nawet o mistrzostwie kraju, jednak swoimi wypowiedziami przyzwyczaił już chyba każdego do tego, że wszystko kończy się jedynie na gadaniu. Ponadto w ekipie &quot;Czarnych koszul&quot; pojawiło się kilka nazwisk, które są i mogą być już rozpoznawane. Mowa oczywiście o Euzebiuszu Smolarku i Arturze Sobiechu. Dwaj dobrzy napastnicy, którzy z pewnością będą decydować o sile drużyny Polonii.
Jeśli chodzi o ekipę Legii, to wiadomo, że sprowadzili oni wielu (wydaje się) znakomitych zawodników, którzy pomogą jej w walczeniu o najwyższy cel w tym sezonie, czyli mistrzostwo kraju.
W meczu otwarcia stadionu z ekipą Arsenalu Londyn prezentowali się rewelacyjnie. Mowa tutaj oczywiście o zawodnikach z pola, gdyż obsada bramki woła o pomstę do nieba. Wynik i tak mimo wszystko był rewelacyjny, zgromadzeni kibice mogli obejrzeć ciekawe akcje i ładne bramki, jednak to, co wyprawiali golkiperzy warszawskiej ekipy woła o pomstę do nieba. Już teraz Maciej Skorża mówi o tym, że Wojciech Skaba dostanie szansę gry, gdyż sprowadzeni bramkarze wyglądają, jakby nie grali nigdy na pierwszoligowych boiskach. Może to skłoni ich do jeszcze cięższej pracy i nie popełniania tak rażących błędów. Obrona Legii nie wygląda dość imponująco, jednak na ogromne słowa uznania zasługuje prawy obrońca - Artur Jędrzejczyk. W meczu takiej rangi, jakim z pewnością był pojedynek z Arsenalem, zdobył 3 bramki i pokazał się z jak najlepszej strony. Od napastników wymaga się najwięcej; o ile Takesure Chinyama może nie świeci najlepszą dyspozycją, to Bruno Mezenga powinien pokazać, że to on będzie rozdawał karty w tym sezonie. Legioniści będą walczyli przede wszystkim o odzyskanie prymu w stolicy, więc będzie to arcyciekawy pojedynek. W roli zwycięzcy upatrywałbym drużynę Macieja Skorży, jednak jak już wyżej wszyscy pisali, nic w tym meczu nie jest pewne.
Mój typ:
Legia Warszawa (2.60)

kolti 103

kolti

Użytkownik
Spotkanie: Cracovia Kraków - Śląsk Wrocław
Typ: poniżej 2.5 bramki
Kurs: 1.57
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dziś o godzinie 17:00 rozpocznie się 2 kolejka Polskiej Ekstraklasy, Cracovia Kraków na stadionie na Suchych Stawach podejmie drużynę Śląska Wrocław. W 1 kolejce Cracovia pauzowała, bowiem Legia rozgrywała mecz na inaugurację swojego stadionu, rozegrała pojedynek z Arsenalem Londyn. Śląsk natomiast podejmowałą na własnym stadionie we Wrocławiu &quot;podmęczoną&quot; Jagę, wrocławianom nie udało się wygrać, ba nawet nie strzelili bramki na całe ich szczęście rywalom też nie udało się tego dokonać i mecz zakończył się wynikiem remisowym 0:0. W meczu Cracovii ze Śląskiem Wrocław stawiam poniżej 2.5 bramki, a to dlaczego ? A to dlatego, że nasza liga to liga typowo &quot;underowa&quot; jeżeli chodzi o bramki. W 1 kolejce w ani jednym meczu nie strzelono więcej niż 2 bramek, a w 7 meczach (przełożony mecz Legia - Cracovia) strzelono zaledwie 9 bramek co daje bardzo słabą średnią 1.2 bramki na spotkanie. Słabość w strzelaniu goli można dostrzec nie tylko w lidze, reprezentacja Polski przegrywa z Kamerunem nie strzelając nawet honorowej bramki. Polskie zespoły w ligach europejskich to również hańba: Lech - 0 bramek, Wisła - 2 bramki(z klubem z Azerbejdżanu), Ruch - 1 gol, Jagiellonia - 3 bramki. Obi drużyny w sparingach również nie grzeszyły bramkami, zdobywał ich zazwyczaj 1 lub góra 2, wyjątkiem jest chyba sparing Pasów z Zagłębiem Sosnowiec, w którym padło aż 6 bramek. Czy dziś ponownie ujrzymy ilość goli jak na lekarstwo tak jak w poprzedniej kolejce ? Według mnie tak, Cracovia nie będzie chciała przegrać wiedząc, że w poniedziałek czeka ich ciężki mecz w Warszawie, a i Śląsk zapewne również nie rzuci się do ataku, bowiem drugi punkt wywalczony w 2 spotkaniu, to nie najgorszy wynik. W ciemno stawiam remis i wynik 0:0.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Sobiech dziś nie zagra. Poniekąd powinno być to osłabieniem dla Polonii , Smolarek pewnie też więcej jak 45 minut nie zagra. W Legii również kontuzje ale największym problemem wydaje się brak certyfikatów dla Cabrala i Mezengi. Mecz bardzo trudny do wytypowania i remis jednak wydaje się najbardziej prawdopodobny z małym wskazaniem na Legie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom