>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. Bundesliga & Regionalliga (sezon 2010/2011)

Status
Zamknięty.
kombajn 512,9K

kombajn

Znawca - Baseball
Hertha Berlin vs Bochum

Dzisiejszy mecz pokazuja na ES2, mecz pomiedzy ubieglorocznymi spadkowiczami... Moje przeczucie podpowiada mi, ze Bochum tego meczu nie przegra... Kurs na gosci z handicapem azjatyckim +0.75AH 2.12 na pinnym... Przy tym handicapie, jesli Bochum przegra tylko jedna bramka, polowa stawki jest zwracana! Moze wypowiedzialby sie ktos, kto bardziej ogarnia Druga Bundeslige i mnie powstrzymal!

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Hertha Berlin vs Bochum
Dzisiejszy mecz pokazuja na ES2, mecz pomiedzy ubieglorocznymi spadkowiczami... Moje przeczucie podpowiada mi, ze Bochum tego meczu nie przegra... Kurs na gosci z handicapem azjatyckim +0.75AH 2.12 na pinnym... Przy tym handicapie, jesli Bochum przegra tylko jedna bramka, polowa stawki jest zwracana! Moze wypowiedzialby sie ktos, kto bardziej ogarnia Druga Bundeslige i mnie powstrzymal!
Hertha jest zbyt mocnym zespołem jak na druga ligę. A u siebie wygrywają z każdym. Moim zdaniem będzie tutaj zwycięstwo Herthy, sprawdziłem jeszcze składy na Kickerze i w Hercie nie ma większych osłabień. Ja bym kierował się raczej w stronę zespołu ze stolicy. Pzdr

kombajn 512,9K

kombajn

Znawca - Baseball
Bochum w ostatnich 4 meczach strzelalo bramki, zdobylo w nich 7 punktow... Oba zespoly wypoczete i mysle, ze przed kamerami tv beda sie chcialy pokazac... No to moze OVER 2.5 gola (1.85; 365) lub 2.75 gola (2.05; 365)

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
Karlsruher SC II v SV Wehen II over 2,5 @1,80 2,5/10 bet365
Pod gości, obrona straszna w dodatku ponoć spore roszady w składzie.
Liczyłem na 1,50-1,60 mam 1,80 to co ? korzystam i próbuje trafić :-&gt;
Jak się komuś analiza nie podoba to proszę skasować. Sorki ale nie potrafię kolorować analizy zdaniami typu: &quot;Dzisiaj o godz....&quot; itp. Jako coś jest warte grania to po prostu gram.
Z góry dziękuje za zrozumienie.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Krótko
Arminia Bielefeld - Fortuna Düsseldorf
Arminia, bardzo słaba postawa. Zmiana trenera niewiele dala. Od początku sezonu sytuacja klubu się nie zmieniła - kontuzje, brak kasy itd. Fortuna bez osłabień. Na wyjazdach zaledwie zwycięstwo z Osnabruck, ale w meczu z Aue byli bliscy kolejnego. Przeciwko tak dysponowanej Arminii powinni dziś wygrać
Fortuna @ 2.35 8/10 ✅ 10,8j
FT: 0-2 (0-2)
FSV Frankfurt - VfL Osnabrück
Osnabruck niespodziewanie pokonało Herthę na własnym stadionie. Na wyjazdach jednak im nie idzie. FSV osłabione brakiem Cinaza. Powinni jednak poradzić sobie z przeciętnym Osnabruck, pomimo, że drużyna ta w starciu z wymagającymi rywalami potrafi zaprezentować się z dobrej strony.
FSV @ 1.85 4/10 ✅ 3,4j
połowa czasu: x @ 2.05 3/10 ⛔ 3j
połowa czasu/pełny czas: x/1 @ 4.30 2/10 ⛔ 2j
FT: 4-1 (4-0)
bilans: ✅ 9,2j

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
krótko
Hertha - Duisburg
Hertha po wpadce z Osnabruck, będzie chciała się zrehabilitowac. U siebie zaledwie jeden remis, gorzej jest na wyjazdach. Dlatego, pomimo, ze Duisburg radzi sobie bardzo dobrze w tym sezonie, stawiam dzisiaj na ich zwycięstwo. Duisburg zaliczał już wpadki, jak z Unionem i Fortuną. Hertha ma najmocniejszy skład w całej lidze i myślę, że poradzą sobie z Duisburgiem dzisiaj
Hertha @ 1.75 5/10 ⛔ 5j
Hertha (-1) @ 2.30 3/10 ⛔ 3j
FT: 0-2 (0-0)
bilans: ⛔ 8j
poprzednie wyniki jak widać nie przypadkowe

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
krótko
W meczu Energie - Aue, Aue powinni w końcu przegrać, jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało. Energie świetnie gra u siebie, a Aue tak jak pisałem wcześniej maja więc farta na wyjazdach niz umiejętności. Po prostu liczę na przerwanie ich serii meczy bez porażki, która ciągnie się już 9 meczy.
Energie @ 1.90 10/10 ✅ 9j
FT: 6-0 (2-0)
Ingolstadt natomiast ostatnio wygrało wysoko z Bochum. bardzo potrzebują punktów, bo ich sytuacja jest kiepska. Myślę, ze warto na nich postawić, bo Union gra kiepściutko na wyjeździe. Zwłaszcza, ze kurs spada
Ingolstadt @ 2.20 5/10 ✅ 6j
FT: 1-0 (0-0)
Co do meczu KSC - RWO nie mam pojęcia co do wyniku. Do składu RWO powrócił Lamidi, gracz, z którym tak rewelacyjnie grali na początku rundy. W KSC widzę, że nie zagra A. Fink i Akin. Kurs na KSC mały, zważywszy na to jakie notują wyniki. Zaryzykuję tu DNB na RWO
Oberhausen DNB @ 3.10 2/10 ⛔ 2j
FT: 4-0 (1-0)
bilans: ✅ 13j
-----------------------------------------------------------------------------------------------
kolejka 14: ✅ 14,2j

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
15 kolejka 2.Bundesliga 3/12/2010
Krótko
MSV Duisburg - FSV Frankfurt
Myślę, ze Duisburg po wygranej w Berlinie pójdzie tu za ciosem i nie da szans drużynie z Frankfurtu. Piłkarze gospodarzy zobaczyli, że mają duże szanse na awans i dobrze wiedzą, że nie mogą dzisiaj stracić punktów. Dodatkowo w zespole brak osłabień, co korzystnie powinno wpłynąć na drużynę. FSV ma zaledwie 4 punkty mniej niż Duisburg i zajmuje aktualnie 7 miejsce. Na ostatnie trzy mecze zdobyli aż 7 punktów, remisując jedynie z TSV. W formie znajduje się Molders, zdobywca 4 goli w ww. meczach i to na niego muszą zwrócić szczególną uwagę gracze MSV. Forma Moldersa w połączeniu z wysoka dyspozycją Baljaka, Maierhofera i Sukalo nakazuje szukać tutaj BTS. Chociaż z drugiej strony: Duisburg u siebie zaledwie stracił 4 bramki i az w 4 meczach zachowywał czyste konto, natomiast FSV na wyjazdach co ciekawe, jak już strzela bramkę, to zdobywa przynajmniej jeden punkt (natomiast jak przegrywa to zaledwie 1-0). Podsumowując: Duisburg aktualnie jest bardzo mocny, co pokazuje min. zwycięstwo nad Herthą w Berlinie, z drugiej strony FSV, które gra w kratkę, ale dostrzec można w ich grze pewną prawidłowość - jak na razie nie sprawiają niespodzianek, z kim maja wygrać to wygrywają. Duisburg jest właśnie ekipą, z która raczej nie będą w stanie wygrać, chociaż patrząc na wyniki FSV na wyjeździe, można spróbować postawić na jednobramkowe zwycięstwo Duisburga
Duisburg @ 1.55 5/10 ⛔ 5j
Duisburg (-1) x @ 3.80 1/10 ⛔1j
FT: 1-3 (1-2)

Rot Weiss Oberhausen - Alemannia Aachen
Gra RWO to ostatnio straszna cienizna. Jednak u siebie mają dobry bilans 4-1-1 (i co warte uwagi 4 razy zachowywali czyste konto). Aachen to dobra ekipa, z groźnym Auerem na czele. Jednak ostatnio tez mały kryzys, a do tego na wyjazdach nie imponują 1-3-3. Spodziewam się tu meczu z dużą ilością walki i zwycięstwa RWO
RWO DNB @ 2.08 3/10 ⛔3j
under 2.5 @ 1.87 3/10 ⛔3j
Czas pierwszej bramki: od 31-szej minuty lub póżniej @ 2.05 3/10 ✅ 3,15j
FT: 0-1 (1-2)
kolejka 15: ⛔ 8,85j
pięknie...

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Arminia Bielefeld - Greuther Furth
Dzisiaj do outsidera z Bielefeld przyjeżdża Greuther Furth, drużyna aspirująca do gry w Bundeslidze. Goście zajmują dopiero 7 pozycję w lidze, ale mają tylko 4 punkty straty do lidera. Gospodarze fatalnie spisują się rozgrywkach 2 Bundesligi. Ich bilans 2-1-11. Na dodatek mają najsłabszy atak w lidze (chyba przydałby się powrót króla Artura;p) Nie dość, że grają fatalnie to jeszcze nie widać cienia nadziei na lepszą grę. 3 tygodnie temu wydawało się, że kryzys jest za nimi, po wygranej 2:1 z Osnabruck. Lecz w kolejnych meczach Armina gładko przegrała 3:0 z Oberhausen oraz 2:0 z Fortuną.
Dzisiaj dodatkowo gospodarzę nie mogą wystąpić w najmocniejszym składzie, gdyż zabraknie:
Heidinger(P) 12/2
Fischer (O) 11/1
Abelski (PO) 10/0
oraz kilka mniej znaczących absencji, gdyż piłkarze już dłużej są poza grą (Lense, Delura, Kauf, Fort)
Goście dzisiejszego meczu, zagrają w najmocniejszym z możliwych składzie. Są pretendentami do awansu i nie mogą sobie pozwolić na wpadki z takimi kelnerami jak w tym sezonie Arminia. SpVgg Greuther Fürth co prawda na wyjazdach 50% zwycięstw i 50% porażek, ale myślę, że z tak słabą drużyną Arminii muszą zdobyć 3 punkty. Myślę, że powtórzą świetny wyjazdowy mecz z przed 2 tygodni, kiedy to pokonali wcale nie nie taki słaby Padeborn 4:0 na ich terenie!!.
Moja propozycja:
Typ:2 [1:4]
Kurs:1.90

Buk:Tobet

FC Augsburg - Energie Cottbus
Krótko, bo już zaraz mecz się zaczyna.
  • Obie drużyny po 14 kolejkach jak dotąd zdobyły najwięcej bramek odpowiednio 27 gospodarze i goście 31.
  • Oba zespoły z wielkimi ambicjami na awans.
  • Obie dużo strzelają ale też dużo tracą Energie aż 19 straconych, Augsburg 14.
  • W składzie gości obecnie najlepszy strzelec 2 bundesligi - Nils Petersen - 10 bramek, Emil Gabriel Jula - 6 bramek oraz Uwe Hünemeier - 5 bramek
  • W składzie gospodarzy również swietne strzelby: Nando Rafael - 6 bramek oraz Michael Thurk - 6 bramek

Moja poropozycja:
Typ: over 2.5 [4:0]
Kurs:1.68

Buk:Tobet​

B 1

bigbraine777

Użytkownik

KATEGORIA: futbol, Niemcy
ZDARZENIE: Erzgebirge Aue - Ingolstadt

CZAS : 05 Dec 2010, 13:00h
TYP: Erzgebirge Aue
KURS I BUKMACHER: 2,05 Unibet
STAWKA : 7.5/10
UZASADNIENIE:

Wpadl mi ciekawy meczyk w oko. Garsc informacji podstawowych. Lider po 14 kolejkach z 30pkt bilansem 9W-3D-2L, 18-15, grajacy u siebie wysmienicie , 6W 0D 0L, 10-3 bilans bramek podejmuje zespol samochodowy Audi z Inglostad
. Goscie tegoroczny beniaminek , nie najlepiej sobie radza w tej klasie rozgrywek, zajmujac przedostatnie miejsce w tabeli premiowane powrotem , tam skad wywalczyli awans. Fakt faktem 3 wygrane, 1 remis 10 porażek 16strz/24 stracone gole, to sytuacja która nienapawa optymizmem . choc ostatnio 2 mecze z rzedu to dwie wygrane. Jednak mysle ze w niedziele, sytuacja wroci do normy, po tym jak w ostatniej kolejce, AUE dostalo tegie lanie od Energii w Cottbus( 6-0). Mysle ze czynnik checi zrehabilitowania sie przed wlasna publicznoscia, przemawia wraz z statystykami na korzysc gospodarzy , a przy takim kursie to czysty prezent.
Soccervista rekomenduje stawke 10, http://www.soccervista.co...11-820920.html, ja jednak biore poprawke na warunki atmosferyczne, co moze sklonnic do gry zdecydowanie bardziej zachowaczej, choc wyszkolenie techniczne , jest po stronie home team, wiec mysle ze typ warty gry..

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

FC Union Berlin - VfL Bochum

Dzisiaj do Berlina przyjeżdża VfL Bochum. Oba zespoły ostatnio grają &#39;w kratkę&#39;, zwycięstwa przeplatają porażkami i okupują dolną połowę tabeli.
Jeśli chodzi o dzisiejszy skład gospodarzy:

Union dzisiaj wystąpi w mocno przemeblowanym składzie, gdyż zabraknie kapitana Torsten Mattuschka(P-13/2), Ahmeda Madouni(O-9/0), Santi Kolki(P-8/3), Björna Brunnemanna(P-8/0) i Michaela Parensena (P-3/0) oraz Christophera Menza (P-12/0), który pauzuje za kartki.
W bramce szykuje się powrót pierwszego bramkarza Jana Glinke, gdyż dwaj inni bramkarze są kontuzjowani: Marcel Höttecke (Br-4/0) oraz Christoph Haker (Br-0/0)

Bochum nie gra jakoś specjalnie w tym sezonie, na wyjazdach tylko 2 zwycięstwa i 4 porażki. Union też radzi sobie bardzo dobrze u siebie (3-2-1). Ale dzisiaj ze względu na braki w kadrze Unionu, warto zaryzykować.
Kursy lecą mocno w dół!! Rano na Tobecie ~ 2.80 na zwycięstwo VfL, teraz ~ 2.65. Tak czy inaczej propozycja do rozpatrzenia;p Polecam for all
Moja propozycja ✅
Typ:X2 [0:1]
Kurs:1.44

albo
Typ:2 [0:1]
Kurs:2.65

Wieczorem kursy diametralnie w góre ;/ obecnie 2.90 na Bochum.​

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
Zespół gospodarzy, jeśli poważnie myśli o pozostaniu w 2 bundeslidze, musis w końcu zacząć wygrywać. Najwyższy czas opuścić strefę spakową. A z kim wygrywać, jeśli nie z najsłabszą drużyną w lidze?
Przed dwoma tygodniami KSC rozegrali kapitalny mecz u siebie z Oberhausen (4:0). Przed tygodniem nieznacznie pregrali wyjazd z Fortuną. (0:1). Dzisiaj pełna mobilizacja w zespole gospodarzy przed spotkanie z outsiderem ligi.
Goście dzisiejszego spotkania - Arminia Bielefeld - &quot;czarna latarnia&quot; ligi, zespół, który od prawie 10 miesięcy nie wygrał spotkania na wyjeździe. W tym sezonie wyjazdowe statystki mizerne 0-1-6 bilans bramkowy 4-17 !! co daje ~ 2.47 bramek traconych na wyjazdach. U siebie Arminia traci jeszcze wiecej !! ~ 2.75 !!!
Dodatkowo w Armini dzisiaj nie zagra kilku ważnych graczy:
Neuville 12/2 N - zakończył kariere, Fischer 11/1 O, Bölstler 12/0 P, Abelski 10/0 P
Moja propozycja:
Typ: 1
Kurs: 1.52
Typ: 1(-1)
Kurs: 2.30
oba:Tobet
vs

W SpVgg Greuther Fürth widać, że bardzo poważnie myślą o awansie zespołu do Bundesligi. Po świetnym początku sezonu i lekiej zadyszce zespól odzyskał formę i gra ostatnio wyśmienicie. W ostatnich 3 meczach komplet zwycięstw bilnas bramkowy 9-1. Dzisiaj zagrają w najmocniejszym składzie.
Z kolei goście Rot Weiss Oberhausen na wyjazdach notują fatalne staty 1-1-6 bilans bramkowy 5-18!! co daje 2.25 traconych bramek na mecz.
Dzisiaj goście w dalszym ciągu osłabieni, nie zagrają: Klinger P 13/1, Schmidtgal P 12/0, Terranova N 9/1, Luz N 8/2,Gordon P 8/1, Pappas O 7/0

Moja propozycja:
Typ:1 (-1)
Kurs:1.95
Polecam for all:)

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
16 kolejka 2.Bundesliga 10/12/2010
Greuther Fürth - Rot Weiss Oberhausen
Greuther ostatnio gra rewelacyjnie, natomiast Oberhausen to ich zupełne przeciwieństwo. Na własnym stadionie nie powinni mieć problemu z RWO. RWO to typ drużyny &quot;mocno&quot; walczącej na całym boisku w każdym meczu i liczącej na stałe fragmenty gry (i Lamidiego przede wszystkim). Greuther to drużyna grająca ładną techniczną piłkę, a do tego mają druga obronę w lidze. Dzisiaj o bramki dla RWO może być ciężko, zważywszy na formę jaką prezentują. Do tego parę osłabień i mamy pewniaka.
Greuther (-1) @ 2.10 10/10 ⛔ 10j
FT: 0-0
Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
Poziom reprezentowany przez Arminie spokojnie można nazwać trzecioligowym. Do tego dochodzi plaga kontuzji, w wyniku czego mamy ostatnie miejsce i pomimo, że jeszcze wcześnie to Arminia jest murowanym kandydatem do spadku. Zaledwie dwa zwycięstwa - z Ingolstadt i Osnabruck - dwoma beniaminkami. Co warte podkreślenia w tych meczach mieli masę szczęścia. Jest jeszcze wymęczony remis 0-0 z TSV, ale to na własne życzenie piłkarzy z Monachium. KSC natomiast po zmianie trenera w końcu łapią jakieś punkty. Tak jak kolega wyżej pisał ich sytuacja robi się nieciekawa, a jako, ze w piłkę grac potrafią, to na własnym stadionie sądzę, ze powinni pokonać Arminię z handi
KSC (-1) @ 2.50 10/10 ⛔ 10j
FT: 1-0 (1-0)
Alemannia Aachen - Fortuna Düsseldorf
Fortuna na wyjazdach nie bryluję, ale po kiepskim początku zaczynają grac coraz lepiej. Faworytem niewątpliwie jest Alemania, ale Fortuna notuje w ostatnim czasie dobre wyniki (od meczu z Bochum 6-0-3). W poprzednim sezonie mecz z Fortuna zakończył się wynikiem 0-1 dla Fortuny. Aachen na wyjeździe zremisowało 0-0. Dzisiaj liczę na spokojna grę i remis do przerwy. Ostatnie mecze Fortuny na wyjeździe to niewielkie przegrane 0-1. Myślę ze dzisiaj do przerwy dowiozą remis.
Pierwsza połowa: x @ 2.00 3/10 ✅ 3j
FT: 0-0
bilans: ⛔ 17j

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Hertha BSC - FC Erzgebirge Aue
Pierwsze spotkanie w historii z Erzgebirge Aue uważam, że powinno być na korzyść gospodarzy, którzy marzą o powrocie do Bundesligi. Ewentualne zwycięstwo w tym meczu dałoby drużynie Markusa Babbela drugie miejsce w tabeli. Piłkarze Erzgebirge są co prawda liderem tabeli, ale w ostatnich dwóch kolejkach kompletnie się nie popisali. Czyżby spadek formy?? Pogrom w Cottbus aż 6:0 oraz niespodziewany remis u siebie z Ingolstadt 1:1.
Dzisiaj Hertha bardzo zmotywowana, po świetnym początku sezonu, ostatnio 3 porażki z rzędu. Gdyby nie te porażki to byliby liderami 2 Bundesligi. Ale co się odwlecze to nie uciecze, jak to się mówi;p
Hertha dzisiaj bez Niemeyera (pauza za kartki). Natomiast do treningów wrócił natomiast Andre Mijatovic oraz w pełnej dyspozycji jest już brazylijczyk Raffael.
Moja propozycja:
Typ:1
Kurs:1.55

P 0

pepeczko

Użytkownik
Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się spotkaniu z udziałem drużyn
Energie Cottbus - 1 FC Union Berlin.
Spotkanie te kończy 16 kolejkę.
Zacznę od gości.
Przyjdzie im bowiem rywalizować z kilkoma brakami w składzie,
a więc dziś nie wystąpią:
Marcel Höttecke GK (4/0)
Torsten Mattuschka P (13/2)
Ahmed Madouni O (9/0)
Björn Brunnemann P (8/0)
Santi Kolk P (8/3)
Michael Parensen P (3/0)
Chris Menz P (12/0)
a niepewni są:
Chinedu Ede P (14/1)
Christian Stuff O (9/0)
do składu powraca pierwszy bramkarz Jan Glinker (11/0).
Dyrektor Union wypowiedziałe się , że do końca roku chcieli by uciułać kilka punktów, a w przyszłym roku planują kilka transferów i co najważniejsze powrót zawodników po kontuzjach i powalczyć o utrzymanie. Dziś na pewno bez walki się nie poddadzą. Mają w skaładzie kilku ciekwawych graczy jak Mosquera N (15/2) , ale chłopak w tym sezonie jest bez formy. Pamiętam jak jeszcze sezon temu strzelał bramki i asystował na zawołanie. Najlepszy strzelec ma na swoim koncie 5 bramek, Benyjamin Karim N (14/5).
Gospodarze dziś bez większych ubytków składzie z najlepszym strzelcem 2. Bundesligi na czele Nilsem N (14/10) czy wspomagającym go Jula N (15/6) , a tak że z bramkostrzelnym obrońcom Hunemeierem O (11/5). W zespole panują bojowe nastroje przed spotakniem. ????
Energie wygrywając dziś zbliży się do czołówki ligi. Do pierwszego miejsca tracą 5pkt. Mam nadzieje , że nie przegapią takiej okazji i dziś pewnie pokonają słabe w tym sezonie Union.
Dodam jeszcze , że gospodarze dzisiejszego pojedynku strzelili już w tym sezonie 31bramek. Grają ofensywną , kombinacyjną piłkę.

Składy według kicker.de
Energie:
Kirschbaum - Afriyie, Hünemeier, Brzenska, Ziebig - Roger, Kurth - Fandrich, Reimerink - Jula, Petersen
Trainer: Wollitz
1 FC Union:

Glinker - Menz , Stuff , Rauw , Kohlmann - Younga-Mouhani , Peitz - Thomik , Sahin - Benyamina , Mosquera
Trainer: Neuhaus
Moje propozycje:
TYP: 1 (1,70)
over 2,5 (1,80)
(mam nadzieje , że pogoda nie przeszkodzi)

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Energie - Union
Energie po laniu jakie dostali od Augsburga dostają szansę na rehabilitację. Spotkanie derbowe, do tego przeciwnik osłabiony i nie radzący sobie w delegacji. Wszystko tutaj wskazuje na Energie (chociaż po ostatnich moich wtopach to sam już nie wiem). Jednak rewelacyjny bilans Energie u siebie i bardzo mocna ofensywa utwierdziły mnie w przekonaniu, że możemy spodziewać się tu wysokiego zwycięstwa Energie. Spróbuje także BTS, bo obrona Energie niemal zawsze musi dopuścić do utraty gola. Kolejnym faktem chociaż pomniejszym - to jestem ciekaw czy na morale zespołu nie wpłynie sytuacja z brutalnym wejściem z meczu z Bochum. Atmosfera w klubie w związku z pozycją nie za wesoła i chyba chcą jak najszybciej zapomniec o tej rundzie i skupic sie odrabianiu strat na wiosne.
Energie @ 1.65 10/10
Energie (-1) @ 2.70 5/10
1/1 @ 2.45 @ 5/10
BTS @ 1.63 3/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
vs

ARMINIA BIELEFELD vs ALEMANNIA AACHEN
Typ : Alemannia Aachen @ 1,95 Bet-at-home
Mecz inaugurujący 17 kolejkę drugiej Bundesligi. Gospodarze to główni kandydaci do spadku. Na 16 meczy udało im się zgromadzić tylko 7 punktów. Grają katastrofalnie przegrywając prawie z każdym, i nie ważne czy jest to lider czy sąsiad w tabeli, to i tak tracą punkty. Po ubiegłorocznej porażce o awans do Bundesligi, z zespołu odeszło kilku bardzo ważnych zawodników, którzy stanowili o sile tej drużyny. Zarówno formacja obronną jak i atak wyglądają bardzo słabo - straconych bramek - 33 przy tylko 11 strzelonych! Do tego dochodzą bardzo liczne kontuzje, których również nie zabraknie w tym meczu. A mianowicie braki w zespole gospodarzy przedstawiają się następująco: Bollmann (DF, 10/0), Fischer (DF, 11/1), Abelski (MF, 10/0), Bolstler (MF, 12/0) Guela (MF, 12/1), Appiah (DF, 3/0), Kauf (MF, 3/0). Jak widać zabraknie aż 5 podstawowych zawodników!
Drużyna Aachen zajmuje obecnie 10 pozycję z 21 punktami. Na wyjazdach radzą sobie w miarę dobrze. Potrafią wygrać z drużynami swojego pokroju lub gorszymi, a i najlepszym tej ligi potrafią urwać punkty np. Hartha, Aue i Bochum. Ogólny bilans wyjazdów to 2-3-3, bramki 9:11. U gości dzisiaj nie zagra tylko jeden z podstawowych grajków, a mianowicie Uludag (MF, 11/1) a reszta to albo daleka rezerwa albo zawodnicy których nie ma już od dłuższego czasu. Reasumując uważam, że zespół gości posiadający lepszy skład, będący w lepszej formie i mający dużo mniej absencji zdoła wywieść z SchücoArena 3 cenne punkty.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
U gości dzisiaj nie zagra tylko jeden z podstawowych grajków, a mianowicie Uludag (MF, 11/1) a reszta to albo daleka rezerwa albo zawodnicy których nie ma już od dłuższego czasu.
Wg. info z oficjalnej strony w Alemanii nie zagra jeszcze podstawowy bramkarz D. Eilhoff, który ma zatrucie przewodu pokarmowego.
Coś mi tutaj śmierdzi z tym meczem Arminia - Alemannia. Kursy już do 1.70 na Aachen, które wcale nie gra jakoś specjalnie. Wszyscy się podpalają grać przeciw Arminii, ale oni kiedyś muszą zacząc zdobywać punkty. Z tymi brakami w składzie grają już kilka kolejek. Nic ciekawego nie ugrali, ale w ostatnim meczu przegrali na wyjeździe tylko 1:0 z KSC, które wydawało się być murowanym faworytem. Sam stawiałem już kilka razy przeciw Arminii. Ale dzisiaj zmieniam taktykę. Gram pod nich, może nie do końca, że wygrają, ale gram.
Moja propozycja:
Typ: Arminia strzeli
Kurs:1.42

Typ:1X
Kurs:2.03

P 0

pepeczko

Użytkownik
Dzisiaj krótko.
Union po dość szczęśliwym remisie z Energie Cottbus będzie dziś podejmować słabe Karlsruher. Oba zespoły maja po 16pkt , do bezpiecznego miejsca gwarantującego utrzymanie brakuje im 2pkt. Mecz o tzw. o 6pkt. Z tego co przeczytałem to przyjezdni będą mieli problemy z obsadzeniem pozycji defensywnego pomocnika , bowiem kontuzjowany jest Aduobe (10/0), a zawieszony za kartki Engehlhardt (8/0) , na tą pozycje zostanie prawdopodobnie przesunięty młodziutki Zimmermann (15/1). Do Berlina nie pojechał również jeden z filarów drużyny Timo Staffeldt (16/4) , który leży w łóżku z grypą.
Sytuacja gospodarzy ciut się polepszyła do gry mają wrócić Brunnemann (8/0),Christian Stuff (10/0) i prawdopodobnie Daniel Göhlert (14/0).
Karlsruher jeszcze w tym sezonie na wyjeździe nie wygrali, a ich bilans wygląda dramatycznie 0-3-5 bramki 8-21. Gospodarze u siebie grają przeciętnie 3-2-2 bramki 8-6. Union jeśli marzy o utrzymaniu takie mecze po prostu musi wygrywać.
Jako ciekawostkę dodam , że kibice Union zebrali się w ok. 400 i pomagali odśnieżać stadion.
Mam nadzieje
Moje propozycje:
1X (1,24)
1 (2,0)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Artur Wichniarek piłkarzem FC Ingolstadt 04

Artur Wichniarek został piłkarzem niemieckiego drugoligowca - FC Ingolstadt 04.
- Nie mogę doczekać się pracy z trenerem Benno Möhlmannem i chcę odpłacić się dobrą grą za zaufanie, którym mnie obdarzono - powiedział Wichniarek.
Nowy klub Polaka zajmuje przedostatnie, 17. miejsce w tabeli 2. Bundesligi. Po 17 rozegranych meczach ma na koncie 12 punktów.​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom