>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. Bundesliga & Regionalliga (sezon 2010/2011)

Status
Zamknięty.
kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
Hertha Berlin vs Bochum

Dzisiejszy mecz pokazuja na ES2, mecz pomiedzy ubieglorocznymi spadkowiczami... Moje przeczucie podpowiada mi, ze Bochum tego meczu nie przegra... Kurs na gosci z handicapem azjatyckim +0.75AH 2.12 na pinnym... Przy tym handicapie, jesli Bochum przegra tylko jedna bramka, polowa stawki jest zwracana! Moze wypowiedzialby sie ktos, kto bardziej ogarnia Druga Bundeslige i mnie powstrzymal!

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Hertha Berlin vs Bochum
Dzisiejszy mecz pokazuja na ES2, mecz pomiedzy ubieglorocznymi spadkowiczami... Moje przeczucie podpowiada mi, ze Bochum tego meczu nie przegra... Kurs na gosci z handicapem azjatyckim +0.75AH 2.12 na pinnym... Przy tym handicapie, jesli Bochum przegra tylko jedna bramka, polowa stawki jest zwracana! Moze wypowiedzialby sie ktos, kto bardziej ogarnia Druga Bundeslige i mnie powstrzymal!
Hertha jest zbyt mocnym zespołem jak na druga ligę. A u siebie wygrywają z każdym. Moim zdaniem będzie tutaj zwycięstwo Herthy, sprawdziłem jeszcze składy na Kickerze i w Hercie nie ma większych osłabień. Ja bym kierował się raczej w stronę zespołu ze stolicy. Pzdr

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
Bochum w ostatnich 4 meczach strzelalo bramki, zdobylo w nich 7 punktow... Oba zespoly wypoczete i mysle, ze przed kamerami tv beda sie chcialy pokazac... No to moze OVER 2.5 gola (1.85; 365) lub 2.75 gola (2.05; 365)

jose-41859 20

jose-41859

Użytkownik
Karlsruher SC II v SV Wehen II over 2,5 @1,80 2,5/10 bet365
Pod gości, obrona straszna w dodatku ponoć spore roszady w składzie.
Liczyłem na 1,50-1,60 mam 1,80 to co ? korzystam i próbuje trafić :-&gt;
Jak się komuś analiza nie podoba to proszę skasować. Sorki ale nie potrafię kolorować analizy zdaniami typu: &quot;Dzisiaj o godz....&quot; itp. Jako coś jest warte grania to po prostu gram.
Z góry dziękuje za zrozumienie.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Krótko
Arminia Bielefeld - Fortuna Düsseldorf
Arminia, bardzo słaba postawa. Zmiana trenera niewiele dala. Od początku sezonu sytuacja klubu się nie zmieniła - kontuzje, brak kasy itd. Fortuna bez osłabień. Na wyjazdach zaledwie zwycięstwo z Osnabruck, ale w meczu z Aue byli bliscy kolejnego. Przeciwko tak dysponowanej Arminii powinni dziś wygrać
Fortuna @ 2.35 8/10 ✅ 10,8j
FT: 0-2 (0-2)
FSV Frankfurt - VfL Osnabrück
Osnabruck niespodziewanie pokonało Herthę na własnym stadionie. Na wyjazdach jednak im nie idzie. FSV osłabione brakiem Cinaza. Powinni jednak poradzić sobie z przeciętnym Osnabruck, pomimo, że drużyna ta w starciu z wymagającymi rywalami potrafi zaprezentować się z dobrej strony.
FSV @ 1.85 4/10 ✅ 3,4j
połowa czasu: x @ 2.05 3/10 ⛔ 3j
połowa czasu/pełny czas: x/1 @ 4.30 2/10 ⛔ 2j
FT: 4-1 (4-0)
bilans: ✅ 9,2j

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
krótko
Hertha - Duisburg
Hertha po wpadce z Osnabruck, będzie chciała się zrehabilitowac. U siebie zaledwie jeden remis, gorzej jest na wyjazdach. Dlatego, pomimo, ze Duisburg radzi sobie bardzo dobrze w tym sezonie, stawiam dzisiaj na ich zwycięstwo. Duisburg zaliczał już wpadki, jak z Unionem i Fortuną. Hertha ma najmocniejszy skład w całej lidze i myślę, że poradzą sobie z Duisburgiem dzisiaj
Hertha @ 1.75 5/10 ⛔ 5j
Hertha (-1) @ 2.30 3/10 ⛔ 3j
FT: 0-2 (0-0)
bilans: ⛔ 8j
poprzednie wyniki jak widać nie przypadkowe

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
krótko
W meczu Energie - Aue, Aue powinni w końcu przegrać, jakkolwiek by to dziwnie nie brzmiało. Energie świetnie gra u siebie, a Aue tak jak pisałem wcześniej maja więc farta na wyjazdach niz umiejętności. Po prostu liczę na przerwanie ich serii meczy bez porażki, która ciągnie się już 9 meczy.
Energie @ 1.90 10/10 ✅ 9j
FT: 6-0 (2-0)
Ingolstadt natomiast ostatnio wygrało wysoko z Bochum. bardzo potrzebują punktów, bo ich sytuacja jest kiepska. Myślę, ze warto na nich postawić, bo Union gra kiepściutko na wyjeździe. Zwłaszcza, ze kurs spada
Ingolstadt @ 2.20 5/10 ✅ 6j
FT: 1-0 (0-0)
Co do meczu KSC - RWO nie mam pojęcia co do wyniku. Do składu RWO powrócił Lamidi, gracz, z którym tak rewelacyjnie grali na początku rundy. W KSC widzę, że nie zagra A. Fink i Akin. Kurs na KSC mały, zważywszy na to jakie notują wyniki. Zaryzykuję tu DNB na RWO
Oberhausen DNB @ 3.10 2/10 ⛔ 2j
FT: 4-0 (1-0)
bilans: ✅ 13j
-----------------------------------------------------------------------------------------------
kolejka 14: ✅ 14,2j

Otrzymane punkty reputacji: +7
L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
15 kolejka 2.Bundesliga 3/12/2010
Krótko
MSV Duisburg - FSV Frankfurt
Myślę, ze Duisburg po wygranej w Berlinie pójdzie tu za ciosem i nie da szans drużynie z Frankfurtu. Piłkarze gospodarzy zobaczyli, że mają duże szanse na awans i dobrze wiedzą, że nie mogą dzisiaj stracić punktów. Dodatkowo w zespole brak osłabień, co korzystnie powinno wpłynąć na drużynę. FSV ma zaledwie 4 punkty mniej niż Duisburg i zajmuje aktualnie 7 miejsce. Na ostatnie trzy mecze zdobyli aż 7 punktów, remisując jedynie z TSV. W formie znajduje się Molders, zdobywca 4 goli w ww. meczach i to na niego muszą zwrócić szczególną uwagę gracze MSV. Forma Moldersa w połączeniu z wysoka dyspozycją Baljaka, Maierhofera i Sukalo nakazuje szukać tutaj BTS. Chociaż z drugiej strony: Duisburg u siebie zaledwie stracił 4 bramki i az w 4 meczach zachowywał czyste konto, natomiast FSV na wyjazdach co ciekawe, jak już strzela bramkę, to zdobywa przynajmniej jeden punkt (natomiast jak przegrywa to zaledwie 1-0). Podsumowując: Duisburg aktualnie jest bardzo mocny, co pokazuje min. zwycięstwo nad Herthą w Berlinie, z drugiej strony FSV, które gra w kratkę, ale dostrzec można w ich grze pewną prawidłowość - jak na razie nie sprawiają niespodzianek, z kim maja wygrać to wygrywają. Duisburg jest właśnie ekipą, z która raczej nie będą w stanie wygrać, chociaż patrząc na wyniki FSV na wyjeździe, można spróbować postawić na jednobramkowe zwycięstwo Duisburga
Duisburg @ 1.55 5/10 ⛔ 5j
Duisburg (-1) x @ 3.80 1/10 ⛔1j
FT: 1-3 (1-2)

Rot Weiss Oberhausen - Alemannia Aachen
Gra RWO to ostatnio straszna cienizna. Jednak u siebie mają dobry bilans 4-1-1 (i co warte uwagi 4 razy zachowywali czyste konto). Aachen to dobra ekipa, z groźnym Auerem na czele. Jednak ostatnio tez mały kryzys, a do tego na wyjazdach nie imponują 1-3-3. Spodziewam się tu meczu z dużą ilością walki i zwycięstwa RWO
RWO DNB @ 2.08 3/10 ⛔3j
under 2.5 @ 1.87 3/10 ⛔3j
Czas pierwszej bramki: od 31-szej minuty lub póżniej @ 2.05 3/10 ✅ 3,15j
FT: 0-1 (1-2)
kolejka 15: ⛔ 8,85j
pięknie...

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Arminia Bielefeld - Greuther Furth
Dzisiaj do outsidera z Bielefeld przyjeżdża Greuther Furth, drużyna aspirująca do gry w Bundeslidze. Goście zajmują dopiero 7 pozycję w lidze, ale mają tylko 4 punkty straty do lidera. Gospodarze fatalnie spisują się rozgrywkach 2 Bundesligi. Ich bilans 2-1-11. Na dodatek mają najsłabszy atak w lidze (chyba przydałby się powrót króla Artura;p) Nie dość, że grają fatalnie to jeszcze nie widać cienia nadziei na lepszą grę. 3 tygodnie temu wydawało się, że kryzys jest za nimi, po wygranej 2:1 z Osnabruck. Lecz w kolejnych meczach Armina gładko przegrała 3:0 z Oberhausen oraz 2:0 z Fortuną.
Dzisiaj dodatkowo gospodarzę nie mogą wystąpić w najmocniejszym składzie, gdyż zabraknie:
Heidinger(P) 12/2
Fischer (O) 11/1
Abelski (PO) 10/0
oraz kilka mniej znaczących absencji, gdyż piłkarze już dłużej są poza grą (Lense, Delura, Kauf, Fort)
Goście dzisiejszego meczu, zagrają w najmocniejszym z możliwych składzie. Są pretendentami do awansu i nie mogą sobie pozwolić na wpadki z takimi kelnerami jak w tym sezonie Arminia. SpVgg Greuther Fürth co prawda na wyjazdach 50% zwycięstw i 50% porażek, ale myślę, że z tak słabą drużyną Arminii muszą zdobyć 3 punkty. Myślę, że powtórzą świetny wyjazdowy mecz z przed 2 tygodni, kiedy to pokonali wcale nie nie taki słaby Padeborn 4:0 na ich terenie!!.
Moja propozycja:
Typ:2 [1:4]
Kurs:1.90

Buk:Tobet

FC Augsburg - Energie Cottbus
Krótko, bo już zaraz mecz się zaczyna.
  • Obie drużyny po 14 kolejkach jak dotąd zdobyły najwięcej bramek odpowiednio 27 gospodarze i goście 31.
  • Oba zespoły z wielkimi ambicjami na awans.
  • Obie dużo strzelają ale też dużo tracą Energie aż 19 straconych, Augsburg 14.
  • W składzie gości obecnie najlepszy strzelec 2 bundesligi - Nils Petersen - 10 bramek, Emil Gabriel Jula - 6 bramek oraz Uwe Hünemeier - 5 bramek
  • W składzie gospodarzy również swietne strzelby: Nando Rafael - 6 bramek oraz Michael Thurk - 6 bramek

Moja poropozycja:
Typ: over 2.5 [4:0]
Kurs:1.68

Buk:Tobet​

B 1

bigbraine777

Użytkownik

KATEGORIA: futbol, Niemcy
ZDARZENIE: Erzgebirge Aue - Ingolstadt

CZAS : 05 Dec 2010, 13:00h
TYP: Erzgebirge Aue
KURS I BUKMACHER: 2,05 Unibet
STAWKA : 7.5/10
UZASADNIENIE:

Wpadl mi ciekawy meczyk w oko. Garsc informacji podstawowych. Lider po 14 kolejkach z 30pkt bilansem 9W-3D-2L, 18-15, grajacy u siebie wysmienicie , 6W 0D 0L, 10-3 bilans bramek podejmuje zespol samochodowy Audi z Inglostad
. Goscie tegoroczny beniaminek , nie najlepiej sobie radza w tej klasie rozgrywek, zajmujac przedostatnie miejsce w tabeli premiowane powrotem , tam skad wywalczyli awans. Fakt faktem 3 wygrane, 1 remis 10 porażek 16strz/24 stracone gole, to sytuacja która nienapawa optymizmem . choc ostatnio 2 mecze z rzedu to dwie wygrane. Jednak mysle ze w niedziele, sytuacja wroci do normy, po tym jak w ostatniej kolejce, AUE dostalo tegie lanie od Energii w Cottbus( 6-0). Mysle ze czynnik checi zrehabilitowania sie przed wlasna publicznoscia, przemawia wraz z statystykami na korzysc gospodarzy , a przy takim kursie to czysty prezent.
Soccervista rekomenduje stawke 10, http://www.soccervista.co...11-820920.html, ja jednak biore poprawke na warunki atmosferyczne, co moze sklonnic do gry zdecydowanie bardziej zachowaczej, choc wyszkolenie techniczne , jest po stronie home team, wiec mysle ze typ warty gry..

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

FC Union Berlin - VfL Bochum

Dzisiaj do Berlina przyjeżdża VfL Bochum. Oba zespoły ostatnio grają &#39;w kratkę&#39;, zwycięstwa przeplatają porażkami i okupują dolną połowę tabeli.
Jeśli chodzi o dzisiejszy skład gospodarzy:

Union dzisiaj wystąpi w mocno przemeblowanym składzie, gdyż zabraknie kapitana Torsten Mattuschka(P-13/2), Ahmeda Madouni(O-9/0), Santi Kolki(P-8/3), Björna Brunnemanna(P-8/0) i Michaela Parensena (P-3/0) oraz Christophera Menza (P-12/0), który pauzuje za kartki.
W bramce szykuje się powrót pierwszego bramkarza Jana Glinke, gdyż dwaj inni bramkarze są kontuzjowani: Marcel Höttecke (Br-4/0) oraz Christoph Haker (Br-0/0)

Bochum nie gra jakoś specjalnie w tym sezonie, na wyjazdach tylko 2 zwycięstwa i 4 porażki. Union też radzi sobie bardzo dobrze u siebie (3-2-1). Ale dzisiaj ze względu na braki w kadrze Unionu, warto zaryzykować.
Kursy lecą mocno w dół!! Rano na Tobecie ~ 2.80 na zwycięstwo VfL, teraz ~ 2.65. Tak czy inaczej propozycja do rozpatrzenia;p Polecam for all
Moja propozycja ✅
Typ:X2 [0:1]
Kurs:1.44

albo
Typ:2 [0:1]
Kurs:2.65

Wieczorem kursy diametralnie w góre ;/ obecnie 2.90 na Bochum.​

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
Zespół gospodarzy, jeśli poważnie myśli o pozostaniu w 2 bundeslidze, musis w końcu zacząć wygrywać. Najwyższy czas opuścić strefę spakową. A z kim wygrywać, jeśli nie z najsłabszą drużyną w lidze?
Przed dwoma tygodniami KSC rozegrali kapitalny mecz u siebie z Oberhausen (4:0). Przed tygodniem nieznacznie pregrali wyjazd z Fortuną. (0:1). Dzisiaj pełna mobilizacja w zespole gospodarzy przed spotkanie z outsiderem ligi.
Goście dzisiejszego spotkania - Arminia Bielefeld - &quot;czarna latarnia&quot; ligi, zespół, który od prawie 10 miesięcy nie wygrał spotkania na wyjeździe. W tym sezonie wyjazdowe statystki mizerne 0-1-6 bilans bramkowy 4-17 !! co daje ~ 2.47 bramek traconych na wyjazdach. U siebie Arminia traci jeszcze wiecej !! ~ 2.75 !!!
Dodatkowo w Armini dzisiaj nie zagra kilku ważnych graczy:
Neuville 12/2 N - zakończył kariere, Fischer 11/1 O, Bölstler 12/0 P, Abelski 10/0 P
Moja propozycja:
Typ: 1
Kurs: 1.52
Typ: 1(-1)
Kurs: 2.30
oba:Tobet
vs

W SpVgg Greuther Fürth widać, że bardzo poważnie myślą o awansie zespołu do Bundesligi. Po świetnym początku sezonu i lekiej zadyszce zespól odzyskał formę i gra ostatnio wyśmienicie. W ostatnich 3 meczach komplet zwycięstw bilnas bramkowy 9-1. Dzisiaj zagrają w najmocniejszym składzie.
Z kolei goście Rot Weiss Oberhausen na wyjazdach notują fatalne staty 1-1-6 bilans bramkowy 5-18!! co daje 2.25 traconych bramek na mecz.
Dzisiaj goście w dalszym ciągu osłabieni, nie zagrają: Klinger P 13/1, Schmidtgal P 12/0, Terranova N 9/1, Luz N 8/2,Gordon P 8/1, Pappas O 7/0

Moja propozycja:
Typ:1 (-1)
Kurs:1.95
Polecam for all:)

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
16 kolejka 2.Bundesliga 10/12/2010
Greuther Fürth - Rot Weiss Oberhausen
Greuther ostatnio gra rewelacyjnie, natomiast Oberhausen to ich zupełne przeciwieństwo. Na własnym stadionie nie powinni mieć problemu z RWO. RWO to typ drużyny &quot;mocno&quot; walczącej na całym boisku w każdym meczu i liczącej na stałe fragmenty gry (i Lamidiego przede wszystkim). Greuther to drużyna grająca ładną techniczną piłkę, a do tego mają druga obronę w lidze. Dzisiaj o bramki dla RWO może być ciężko, zważywszy na formę jaką prezentują. Do tego parę osłabień i mamy pewniaka.
Greuther (-1) @ 2.10 10/10 ⛔ 10j
FT: 0-0
Karlsruher SC - Arminia Bielefeld
Poziom reprezentowany przez Arminie spokojnie można nazwać trzecioligowym. Do tego dochodzi plaga kontuzji, w wyniku czego mamy ostatnie miejsce i pomimo, że jeszcze wcześnie to Arminia jest murowanym kandydatem do spadku. Zaledwie dwa zwycięstwa - z Ingolstadt i Osnabruck - dwoma beniaminkami. Co warte podkreślenia w tych meczach mieli masę szczęścia. Jest jeszcze wymęczony remis 0-0 z TSV, ale to na własne życzenie piłkarzy z Monachium. KSC natomiast po zmianie trenera w końcu łapią jakieś punkty. Tak jak kolega wyżej pisał ich sytuacja robi się nieciekawa, a jako, ze w piłkę grac potrafią, to na własnym stadionie sądzę, ze powinni pokonać Arminię z handi
KSC (-1) @ 2.50 10/10 ⛔ 10j
FT: 1-0 (1-0)
Alemannia Aachen - Fortuna Düsseldorf
Fortuna na wyjazdach nie bryluję, ale po kiepskim początku zaczynają grac coraz lepiej. Faworytem niewątpliwie jest Alemania, ale Fortuna notuje w ostatnim czasie dobre wyniki (od meczu z Bochum 6-0-3). W poprzednim sezonie mecz z Fortuna zakończył się wynikiem 0-1 dla Fortuny. Aachen na wyjeździe zremisowało 0-0. Dzisiaj liczę na spokojna grę i remis do przerwy. Ostatnie mecze Fortuny na wyjeździe to niewielkie przegrane 0-1. Myślę ze dzisiaj do przerwy dowiozą remis.
Pierwsza połowa: x @ 2.00 3/10 ✅ 3j
FT: 0-0
bilans: ⛔ 17j

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Hertha BSC - FC Erzgebirge Aue
Pierwsze spotkanie w historii z Erzgebirge Aue uważam, że powinno być na korzyść gospodarzy, którzy marzą o powrocie do Bundesligi. Ewentualne zwycięstwo w tym meczu dałoby drużynie Markusa Babbela drugie miejsce w tabeli. Piłkarze Erzgebirge są co prawda liderem tabeli, ale w ostatnich dwóch kolejkach kompletnie się nie popisali. Czyżby spadek formy?? Pogrom w Cottbus aż 6:0 oraz niespodziewany remis u siebie z Ingolstadt 1:1.
Dzisiaj Hertha bardzo zmotywowana, po świetnym początku sezonu, ostatnio 3 porażki z rzędu. Gdyby nie te porażki to byliby liderami 2 Bundesligi. Ale co się odwlecze to nie uciecze, jak to się mówi;p
Hertha dzisiaj bez Niemeyera (pauza za kartki). Natomiast do treningów wrócił natomiast Andre Mijatovic oraz w pełnej dyspozycji jest już brazylijczyk Raffael.
Moja propozycja:
Typ:1
Kurs:1.55

P 0

pepeczko

Użytkownik
Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się spotkaniu z udziałem drużyn
Energie Cottbus - 1 FC Union Berlin.
Spotkanie te kończy 16 kolejkę.
Zacznę od gości.
Przyjdzie im bowiem rywalizować z kilkoma brakami w składzie,
a więc dziś nie wystąpią:
Marcel Höttecke GK (4/0)
Torsten Mattuschka P (13/2)
Ahmed Madouni O (9/0)
Björn Brunnemann P (8/0)
Santi Kolk P (8/3)
Michael Parensen P (3/0)
Chris Menz P (12/0)
a niepewni są:
Chinedu Ede P (14/1)
Christian Stuff O (9/0)
do składu powraca pierwszy bramkarz Jan Glinker (11/0).
Dyrektor Union wypowiedziałe się , że do końca roku chcieli by uciułać kilka punktów, a w przyszłym roku planują kilka transferów i co najważniejsze powrót zawodników po kontuzjach i powalczyć o utrzymanie. Dziś na pewno bez walki się nie poddadzą. Mają w skaładzie kilku ciekwawych graczy jak Mosquera N (15/2) , ale chłopak w tym sezonie jest bez formy. Pamiętam jak jeszcze sezon temu strzelał bramki i asystował na zawołanie. Najlepszy strzelec ma na swoim koncie 5 bramek, Benyjamin Karim N (14/5).
Gospodarze dziś bez większych ubytków składzie z najlepszym strzelcem 2. Bundesligi na czele Nilsem N (14/10) czy wspomagającym go Jula N (15/6) , a tak że z bramkostrzelnym obrońcom Hunemeierem O (11/5). W zespole panują bojowe nastroje przed spotakniem. ????
Energie wygrywając dziś zbliży się do czołówki ligi. Do pierwszego miejsca tracą 5pkt. Mam nadzieje , że nie przegapią takiej okazji i dziś pewnie pokonają słabe w tym sezonie Union.
Dodam jeszcze , że gospodarze dzisiejszego pojedynku strzelili już w tym sezonie 31bramek. Grają ofensywną , kombinacyjną piłkę.

Składy według kicker.de
Energie:
Kirschbaum - Afriyie, Hünemeier, Brzenska, Ziebig - Roger, Kurth - Fandrich, Reimerink - Jula, Petersen
Trainer: Wollitz
1 FC Union:

Glinker - Menz , Stuff , Rauw , Kohlmann - Younga-Mouhani , Peitz - Thomik , Sahin - Benyamina , Mosquera
Trainer: Neuhaus
Moje propozycje:
TYP: 1 (1,70)
over 2,5 (1,80)
(mam nadzieje , że pogoda nie przeszkodzi)

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Energie - Union
Energie po laniu jakie dostali od Augsburga dostają szansę na rehabilitację. Spotkanie derbowe, do tego przeciwnik osłabiony i nie radzący sobie w delegacji. Wszystko tutaj wskazuje na Energie (chociaż po ostatnich moich wtopach to sam już nie wiem). Jednak rewelacyjny bilans Energie u siebie i bardzo mocna ofensywa utwierdziły mnie w przekonaniu, że możemy spodziewać się tu wysokiego zwycięstwa Energie. Spróbuje także BTS, bo obrona Energie niemal zawsze musi dopuścić do utraty gola. Kolejnym faktem chociaż pomniejszym - to jestem ciekaw czy na morale zespołu nie wpłynie sytuacja z brutalnym wejściem z meczu z Bochum. Atmosfera w klubie w związku z pozycją nie za wesoła i chyba chcą jak najszybciej zapomniec o tej rundzie i skupic sie odrabianiu strat na wiosne.
Energie @ 1.65 10/10
Energie (-1) @ 2.70 5/10
1/1 @ 2.45 @ 5/10
BTS @ 1.63 3/10

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
vs

ARMINIA BIELEFELD vs ALEMANNIA AACHEN
Typ : Alemannia Aachen @ 1,95 Bet-at-home
Mecz inaugurujący 17 kolejkę drugiej Bundesligi. Gospodarze to główni kandydaci do spadku. Na 16 meczy udało im się zgromadzić tylko 7 punktów. Grają katastrofalnie przegrywając prawie z każdym, i nie ważne czy jest to lider czy sąsiad w tabeli, to i tak tracą punkty. Po ubiegłorocznej porażce o awans do Bundesligi, z zespołu odeszło kilku bardzo ważnych zawodników, którzy stanowili o sile tej drużyny. Zarówno formacja obronną jak i atak wyglądają bardzo słabo - straconych bramek - 33 przy tylko 11 strzelonych! Do tego dochodzą bardzo liczne kontuzje, których również nie zabraknie w tym meczu. A mianowicie braki w zespole gospodarzy przedstawiają się następująco: Bollmann (DF, 10/0), Fischer (DF, 11/1), Abelski (MF, 10/0), Bolstler (MF, 12/0) Guela (MF, 12/1), Appiah (DF, 3/0), Kauf (MF, 3/0). Jak widać zabraknie aż 5 podstawowych zawodników!
Drużyna Aachen zajmuje obecnie 10 pozycję z 21 punktami. Na wyjazdach radzą sobie w miarę dobrze. Potrafią wygrać z drużynami swojego pokroju lub gorszymi, a i najlepszym tej ligi potrafią urwać punkty np. Hartha, Aue i Bochum. Ogólny bilans wyjazdów to 2-3-3, bramki 9:11. U gości dzisiaj nie zagra tylko jeden z podstawowych grajków, a mianowicie Uludag (MF, 11/1) a reszta to albo daleka rezerwa albo zawodnicy których nie ma już od dłuższego czasu. Reasumując uważam, że zespół gości posiadający lepszy skład, będący w lepszej formie i mający dużo mniej absencji zdoła wywieść z SchücoArena 3 cenne punkty.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
U gości dzisiaj nie zagra tylko jeden z podstawowych grajków, a mianowicie Uludag (MF, 11/1) a reszta to albo daleka rezerwa albo zawodnicy których nie ma już od dłuższego czasu.
Wg. info z oficjalnej strony w Alemanii nie zagra jeszcze podstawowy bramkarz D. Eilhoff, który ma zatrucie przewodu pokarmowego.
Coś mi tutaj śmierdzi z tym meczem Arminia - Alemannia. Kursy już do 1.70 na Aachen, które wcale nie gra jakoś specjalnie. Wszyscy się podpalają grać przeciw Arminii, ale oni kiedyś muszą zacząc zdobywać punkty. Z tymi brakami w składzie grają już kilka kolejek. Nic ciekawego nie ugrali, ale w ostatnim meczu przegrali na wyjeździe tylko 1:0 z KSC, które wydawało się być murowanym faworytem. Sam stawiałem już kilka razy przeciw Arminii. Ale dzisiaj zmieniam taktykę. Gram pod nich, może nie do końca, że wygrają, ale gram.
Moja propozycja:
Typ: Arminia strzeli
Kurs:1.42

Typ:1X
Kurs:2.03

P 0

pepeczko

Użytkownik
Dzisiaj krótko.
Union po dość szczęśliwym remisie z Energie Cottbus będzie dziś podejmować słabe Karlsruher. Oba zespoły maja po 16pkt , do bezpiecznego miejsca gwarantującego utrzymanie brakuje im 2pkt. Mecz o tzw. o 6pkt. Z tego co przeczytałem to przyjezdni będą mieli problemy z obsadzeniem pozycji defensywnego pomocnika , bowiem kontuzjowany jest Aduobe (10/0), a zawieszony za kartki Engehlhardt (8/0) , na tą pozycje zostanie prawdopodobnie przesunięty młodziutki Zimmermann (15/1). Do Berlina nie pojechał również jeden z filarów drużyny Timo Staffeldt (16/4) , który leży w łóżku z grypą.
Sytuacja gospodarzy ciut się polepszyła do gry mają wrócić Brunnemann (8/0),Christian Stuff (10/0) i prawdopodobnie Daniel Göhlert (14/0).
Karlsruher jeszcze w tym sezonie na wyjeździe nie wygrali, a ich bilans wygląda dramatycznie 0-3-5 bramki 8-21. Gospodarze u siebie grają przeciętnie 3-2-2 bramki 8-6. Union jeśli marzy o utrzymaniu takie mecze po prostu musi wygrywać.
Jako ciekawostkę dodam , że kibice Union zebrali się w ok. 400 i pomagali odśnieżać stadion.
Mam nadzieje
Moje propozycje:
1X (1,24)
1 (2,0)

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Artur Wichniarek piłkarzem FC Ingolstadt 04

Artur Wichniarek został piłkarzem niemieckiego drugoligowca - FC Ingolstadt 04.
- Nie mogę doczekać się pracy z trenerem Benno Möhlmannem i chcę odpłacić się dobrą grą za zaufanie, którym mnie obdarzono - powiedział Wichniarek.
Nowy klub Polaka zajmuje przedostatnie, 17. miejsce w tabeli 2. Bundesligi. Po 17 rozegranych meczach ma na koncie 12 punktów.​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom