Dzisiaj postanowiłem przyjrzeć się spotkaniu z udziałem drużyn
Energie Cottbus - 1 FC Union Berlin.
Spotkanie te kończy 16 kolejkę.
Zacznę od gości.
Przyjdzie im bowiem rywalizować z kilkoma brakami w składzie,
a więc dziś nie wystąpią:
Marcel Höttecke GK (4/0)
Torsten Mattuschka P (13/2)
Ahmed Madouni O (9/0)
Björn Brunnemann P (8/0)
Santi Kolk P (8/3)
Michael Parensen P (3/0)
Chris Menz P (12/0)
a niepewni są:
Chinedu Ede P (14/1)
Christian Stuff O (9/0)
do składu powraca pierwszy bramkarz Jan Glinker (11/0).
Dyrektor Union wypowiedziałe się , że do końca roku chcieli by uciułać kilka punktów, a w przyszłym roku planują kilka transferów i co najważniejsze powrót zawodników po kontuzjach i powalczyć o utrzymanie. Dziś na pewno bez walki się nie poddadzą. Mają w skaładzie kilku ciekwawych graczy jak Mosquera N (15/2) , ale chłopak w tym sezonie jest bez formy. Pamiętam jak jeszcze sezon temu strzelał bramki i asystował na zawołanie. Najlepszy strzelec ma na swoim koncie 5 bramek, Benyjamin Karim N (14/5).
Gospodarze dziś bez większych ubytków składzie z najlepszym strzelcem 2. Bundesligi na czele Nilsem N (14/10) czy wspomagającym go Jula N (15/6) , a tak że z bramkostrzelnym obrońcom Hunemeierem O (11/5). W zespole panują bojowe nastroje przed spotakniem. ????
Energie wygrywając dziś zbliży się do czołówki ligi. Do pierwszego miejsca tracą 5pkt. Mam nadzieje , że nie przegapią takiej okazji i dziś pewnie pokonają słabe w tym sezonie Union.
Dodam jeszcze , że gospodarze dzisiejszego pojedynku strzelili już w tym sezonie 31bramek. Grają ofensywną , kombinacyjną piłkę.
Składy według kicker.de
Energie:
Kirschbaum - Afriyie, Hünemeier, Brzenska, Ziebig - Roger, Kurth - Fandrich, Reimerink - Jula, Petersen
Trainer: Wollitz
1 FC Union:
Glinker - Menz , Stuff , Rauw , Kohlmann - Younga-Mouhani , Peitz - Thomik , Sahin - Benyamina , Mosquera
Trainer: Neuhaus
Moje propozycje:
TYP: 1 (1,70)
over 2,5 (1,80)
(mam nadzieje , że pogoda nie przeszkodzi)