>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

2. Bundesliga & Regionalliga (sezon 2010/2011)

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Karlsruher SC - SPVGG Greuther Fürth
Warto na wstępie przypomnieć że Karlsruher gra bardzo słabo w tym sezonie. Wystarczy spojrzeć pozycję w tabeli szesnasta lokata w tej chwili baraże o pozostanie w lidze zaledwie 16pkt. na koncie podopiecznych Uwe Rapoldera. W tym spotkaniu ich rywalem jest Greuther Furth piłkarze Michaela Buseknsa mają w dzisiejszym spotkaniu ogromne szansę na zdobyciu trzech punktów po przerwie. Zespół gospodarzy zagra bez obrońców Demiratsa, Konrada,Mullera, Pomocników Aduobe,Porcello,Chrisantus,Hikmet Akin,Tajvarvari i napastnika Timma. Goście w tym meczu zagrają bez bramkarza Gruna i obrońcy Pekovica. Jak ewidentnie widać gospodarze są mocno osłabieni w tym spotkaniu.Pierwszy mecz zakończył się zwycięstwem Greuther Futh 4:1. W tym spotkaniu będzie ciężko aby Karlsruher dzisiaj osiągnęło korzystny rezultat. Zdecydowanie typuje zwycięstwo gości po znakomitym kursie
Win Greuther Furth @@ 2,50 Unibet

P 0

pepeczko

Użytkownik
Erzgebirge Aue - SC Paderborn 07
Mecz miał się odbyć w weekend, ale boisko nie nadawało się do gry, z powodu mocnych opadów deszczu. Przejrzałem kilka fotek i nie wyglądało to za dobrze, miejscami wody było po kostki. Dzisiaj ma być już wszystko w porządku. Drużyna gospodarzy u siebie prezentuje się świetnie, z bilansem 6-1-0. Jak widać gra na własnym boisku, przed swoją publicznością jeszcze bardziej ich mobilizuję.
Dzisiaj zawita do nich słabo spisujące się Paderborn, które ma tylko 4pkt przewagi nad strefą spadkową. Na wyjazdach radzą sobie bardzo słab, notując bilans 2-1-6.
W ekipie gospodarzy zabraknie dziś najlepszego zawodnika Hensel M(16/6), który pauzuje za kartki, Schlitte M(15/1) i prawdopodobnie Schröder M(13/1) , który na problemy z układem pokarmowym..
W ekipie gości nie wystąpi Brückner M(15/0).
Upatruję w tym spotkaniu under 2,5. Zły stan boiska, osłabiona pomoc+ brak najlepszego strzelca w ekipie Aue, defensywna taktyka gospodarzy , którą stosują (2DM + 1A) i historia spotkań.
Mój typ

under 2,5
(1,80)✅

P 0

pepeczko

Użytkownik
VfL Osnabrück - 1860 München
Gospodarze w tym sezonie zawodzą.. znajdują sie dopiero na 18 pozycji. Ciągle muszą się za siebie oglądać, bo zaledwie 1pk dzieli ich od miejsca barażowego. Co prawda u siebie grają dość dobrze, legitymują się bilansem 5-2-2, wygrane z Hertha, Aue czy Cottbu to dobry prognostyk przed dzisiejszym meczem, bo jak widać potrafią grać w piłkę, ogrywając u siebie czołowe drużyny 2.bundesligi.. Munchen jak zawsze przed sezonem, dużo gadania o awansie, ale jak to się kończy każdy z nas wie.. W tym sezonie nic szczególnego nie pokazują, zajmują 9miejsce z 25pkt. na koncie, o awansie raczej mogą pomarzyć... Na wyjazdach radzą sobie przeciętnie, a ich bilans to 3-3-3. Na dodatek dziś przyjdzie im się mierzyć bez Bell (17/2), Bulow (14/1), Schindler (8/0), Bierofka (16/0), Halfar (14/0) i Rakic (15/4) i trzeba pamiętać o Leitner (16/0), który został sprzedany? do Augsburg... Jak widać osłabienie duże, 7z8 zawodników, których dziś zabraknie z powodzeniem może występować w pierwszej 11.
Ekipa gospodarzy wystąpi dziś bez Hansen (16/3) i Lejan (17/0) brak tego pierwszego na pewno będzie odczuwalny..
Wydaje mi się, żę gospodarze są wstanie wygrać ten mecz... baa jeśli chcą spokojnie się utrzymać po prostu takie mecze muszą wygrywać.. Dodatkowo atut własnego boiska.. czego chcieć więcej.
Moje propozycje:
Typ 1 (2,25)⛔
Typ 1X (1,32) ⛔
\Podam jeszcze propozycje typów na inny mecz, ale już bez analizy.
SC Paderborn 07 - FC Augsburg
Typ 1X ( 1,58)✅
hcs (1,5-0)- 1 (?)✅

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
19 kolejka 2.Bundesliga 22/01/2011
Energie Cottbus - Arminia Bielefeld
Krótko. Dla Arminii po fatalnej jesieni, każdy punkt jest na wagę złota. 10 punktów straty jest do odrobienia, ale podstawa to poprawa gry. Pierwszy krok został już zrobiony w meczu z FSV - nie udało się wygrać, ale po stracie gola gracze z Bielefeld nie odpuścili i doprowadzili do remisu. Statystyki strzałów w tym meczu także na korzyść Arminii, co pokazuje, ze są zdeterminowani do osiągnięcia celu jakim jest utrzymanie. Energie, drużyna mająca aspiracje do gry w Bundeslidze, słabo, bo od porażki 1-3 z Fortuną zaczęło rundę rewanżową. Dzisiaj szansa na rehabilitacje, bo wydaje się, że ten mecz to powinny być łatwe trzy punkty, ze względu na osiągnięcia obu drużyn w rundzie jesiennej. Jednak decyduje się dzisiaj na over, ponieważ, pomimo, że obie drużyny mają odmienne cele, to dzisiaj obie bardzo potrzebują trzech punktów. Energie jeżeli dzisiaj nie wygra, oddali się od czołówki. Arminia walczy o utrzymanie i na pewno nie przyjedzie grac tutaj na remis. Liczę na otwarta grę z obu stron. Do tego można dodać, że obie defensywy do najsilniejszych nie należą, co dodatkowo zwiększa szanse na over. Energie dużo bramek strzela, ale i dużo traci jak na drużynę zajmująca tak wysoką pozycję. Ich obrona popełnia proste błędy, co stwarza szanse dla Arminii. Jeżeli oba zespoły chcą dzisiaj zgarnąć całą pule, to muszą atakować, co powinno się przełożyć na sporą liczbę bramek.
▶ over 2.5 @ 1.65 ✅
▶ Bramki w sumie: 4 lub więcej @ 2.55 ⛔
FT: 2-1 (1-0)

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, 2 Bundesliga, 20:15
Augsburg - Bochum
Typ: 3-Drogowy Handicap (0:1) X
Kurs: 4.00
Unibet
Analiza do typów dnia! Spotkanie kończące 20 kolejkę 2 Bundesligi pomiędzy wiceliderem - drużyną Augsburga a szóstym w tabeli zespołem Bochum. Augsburg ma na koncie 37 punktów (11 zwycięstw, 4 remisy i 4 porażki) i świetny bilans bramkowy +20 (37-17). U siebie gra bardzo dobrze, na 9 spotkań 6 wygrał, 2 zremisował i tylko raz przegrał, bilans bramkowy 19:7. Bochum na koncie ma 34 punkty (11 zwycięstw, 1 remis i 7 porażek). Na wyjazdach to drużyna bezkompromisowa, na koncie mają 5 zwycięstw i 4 porażki, bilans bramkowy 10:9. Myślę że i dzisiaj mecz zostanie rozstrzygnięty, wrażenie może robić 6 zwycięstw z rzędu dzisiejszych gości ale prawda jest taka, że Augsburg to znakomity zespół jak na 2 Bundesligę, który już w zeszłym sezonie był bliski awansu. U siebie w ciągu 1,5 sezonu przegrali tylko 2 spotkania. W tym sezonie od połowy października są niepokonani w lidze, wygrali od tego czasu 8 spotkań a 3 zremisowali. Bochum to drużyna często balansująca pomiędzy 1 a 2 Bundesligą, w ostatnim czasie spisują się dobrze ale dzisiaj liczę że własne boisko będzie miało to decydujące znaczenie i pomimo pewnie przez większość meczu wyrównanego pojedynku ostatecznie o tę jedną bramkę lepszą będą tak rewelacyjni u siebie piłkarze Augsburga.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Ciekawy typ na jednobramkowe zwycięstwo Augsburga. Bochum dzisiaj zagra defensywnie, dlatego ja bym sie tu sklanial także na remis do przerwy. Bochum 6 zwyciestw z rzedu i dzisiaj ta seria raczej dobiegnie konca. Remis do przerwy, także z tego powodu, że stawką w tym meczu jest pozycja wicelidera dla Bochum, a dla Augsburga jej utrzymanie i odskoczenie czołówce. W pierwszym meczu Augsburg po kiepskiej grze defensywy i bramkarza wygral 2-0. Teraz Bochum to inny zespól i mysle, ze remis do przerwy powinni utrzymac.
1p x @ 2.00 ✅
Augsburg @ 1.95 ⛔
FT: 0-1 (0-0)

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS

VfL Bochum - Rot Weiss Oberhausen 1
1,40 tobet ✅

Bochum (3 miejsce w lidze) rundę wiosenną zaczął z wysokiego C. Trzy wygrane z wymagającymi rywalami. Ostatni wyjazdowy pojedynek z wiceliderem dopiero pod koniec spotkania. Bochum przechylił na swoja stronę strzałem Giovanniego Federico. Dziś jest znakomita okazja, by przedłużyć passę siedmiu wygranych z rzędu, która ciągnie się od końca listopada.
Przeciwnikiem będzie zajmująca trzecie miejsce od końca drużyna Oberhausen. Oni także ciągną passę od końca listopada. Niestety w ich przypadku jest to brak wygranej. Ostatni pojedynek goście zremisowali z Ingolstadt, zajmujący jedno miejsce niżej w ligowej tabeli. Oberhausen jako gość zdobył tylko 5 pkt, raz wygrywając i dwa razy remisując.
Myślę, że dziś Bochum nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem przeciwnika. Gospodarze są na fali wznoszącej i mecz pewnie zakończy się ich 2-3 bramkową przewagą.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Piłka nożna, 2 Bundesliga, 20:15
TSV 1860 Monachium - Fortuna Dusseldorf
Typ: powyżej 3,5 bramki
Kurs: 4.00
Betsson
Spotkanie kończące 21 kolejkę spotkań drugiej Bundesligi pomiędzy TSV 1860 Monachium a Fortuną Dusseldorf. Gospodarze na koncie mają 31 punktów i zajmują 9 miejsce w tabeli, goście są 2 lokaty niżej ze stratą 3 punktów. TSV 1860 Monachium u siebie wygrali 4 spotkania, 4 zremisowali i ponieśli 2 porażki, bilans bramkowy 12:10, średnio zdobywają u siebie 1,2 gola na mecz, tracąc równo gola. Fortuna Dusseldorf na wyjazdach 2 mecze wygrane, remis i 7 porażek, bilans bramkowy 7:17, średnio zdobywają 0,7 gola na mecz, tracąc 1,7. Z tych statystyk wynikało by że to gospodarze powinni raczej ten mecz wygrać, ja jednak nie jestem tego taki pewien, skłonny za to jestem zagrać na over bramkowy w tym meczu. Liczę na to ponieważ TSV ostatnio u siebie nie wygrało 3 ostatnich spotkań, zdobywając ledwie jedną bramkę, a jeszcze 5 grudnia po wygranej u siebie z Herthą mało kto mógł przypuszczać że dopadnie ich tak słaba seria. Natomiast Fortuna pomimo słabego bilansu na wyjazdach na pewno nie przyjeżdża dzisiaj w roli zespołu z góry skazanego na porażkę, grają ostatnio bardzo dobrze, w rundzie wiosennej rozegrali 3 spotkania z których 2 wygrali zdobywając 11 bramek. Spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie, po ostatnim zremisowanym meczu u siebie z Duisburgiem w szeregach gospodarzy pozostał wielki niedosyt, ponieważ to oni przeważali w tym spotkaniu a ledwie zdołali zremisować. Nie chce mi się wierzyć by TSV po raz kolejny nie zdobyło więcej niż jednej bramki, mają Lautha w ataku, w formie są dużo lepszej niż wyniki, do tego przyjeżdża zespół będący w &quot;gazie&quot;, który jak najbardziej jest w stanie strzelić nawet i ze dwie bramki i powalczyć dziś o punkt. Liczę dziś na podobną ilość bramek jak w meczu tych drużyn w zeszłym sezonie kiedy to w Monachium padł remis 2:2.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Arminia Bielefeld - Bochum | Typ: 2 - 1,70 ⛔ 2-2
Spotkanie Dawida z Goliatem. Arminia już praktycznie w 3. Bundeslidze, mało kto wierzy w to, że uda się utrzymać. Bochum za to ma parcie do najwyższej klasy rozgrywkowej, dzisiaj może nawet zasiąść na fotelu lidera. Wszyscy są pod wrażeniem nieprawdopodobnej formy gości, którzy wygrali ostatnie 8 spotkań! Nie ma nawet co porównywać do Arminii, która na przekroju całego sezonu zdobyła dotąd 8 punktów. Myślę, że mało prawdopodobny jest inny wynik niż zwycięstwo gości. Skoro wygrali oni 8 meczów ze zdecydowanie silniejszymi rywalami, powinni sobie spokojnie poradzić z czerwoną latarnią ligi.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS

Erzgebirge Aue - TSV 1860 München 1 2,40 tobet ✅

Na zakończenie 22. kolejki niemieckiej 2 Bundesligi w saksońskim mieście Aue naprzeciw siebie staną miejscowi z zespołem z Monachium. Zapowiada się naprawdę wyrównane spotkanie.
Gospodarze po bardzo dobrej grze podczas jesieni teraz bardzo spuścili z tonu. Swoje mecze rozgrywają w kratkę. Obecnie zajmują 6. pozycję, lecz wywalczone dziś wieczorem 3 pkt pozwoliłyby im uplasować się dwie lokaty wyżej. Erzgebirge Aue nie spisują się ostatnio dobrze; w dziesięciu pojedynkach wygrali tylko trzy, dwa zremisowali i aż pięć przegrali. Chociażby ten ostatni wyjazdowy, gdzie ulegli czwartemu w lidze Duisburgowi 3-1. Jedyne co chlubi zespół z Saksonii to mecze na własnym boisku. Na Erzgebirgsstadion wygrali oni 8 meczy spośród dziesięciu rozgrywanych.
Goście przyjeżdżają do Aue w dość dobrych humorach. Ich drużyna zajmuje 11., dość bezpieczne miejsce. Ich ostatnie wyniki także nie są najgorsze (2-5-3 w dziesięciu meczach.). Ostatnie dwa spotkania zespół z Monachium zakończył remisami 1-1 z Dusseldorfem oraz Duisburgiem. Trzeba jednak wspomnieć, że w obu pojedynkach drużyna ta wygrywała i dopiero w końcówce traciła bramki. Całkiem inaczej jest na wyjazdach, gdzie to oni w większości meczów muszą gonić wynik i nie zawsze im się to udaje.
Postanowiłem zagrać dziś na gospodarzy. Wielkim plusem jest gra na własnym stadionie, gdzie wygrali aż ośmiokrotnie. Wydaje mi się ,że to czas dla Aue na otrząśniecie się i powrót do dobrej formy, ponieważ po dość trudnych rywalach nadszedł czas na łatwiejszego, z którym, moim zdaniem, powinni skromnie wygrać.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Pomijając statystyki, w TSV za dobrze się nie dzieje, brakuje pieniędzy , zaczęła się wyprzedaż graczy (8 graczy odeszło tej zimy) i na tym się chyba nie skończy, Lauth kontraktu nie przedłuży. Aue u siebie dobrze gra, bilans 8-1-1 nie wziął się znikąd. Do tego chcą dziś zrealizować swój plan &#39;40pkt&#39; ;)

Aue @ 2,4 tobet ✅

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:Dzisiaj o godzinie 14 dojdzie do ciekawego spotkania w 3 lidze Niemieckiej.Gospodarze to drużyna która zajmuje 1 miejsce w lidze z świetnym bilansem gier u siebie 10-0-1,strzelili min 1 gola w każdym meczu na swoim stadionie.Są nie pokonani od 13 spotkań w lidze i grają piłkę jak na razie nie osiągalną dla reszty drużyn.W pierwszym meczu tego sezonu ekipa gospodarzy rozniosła na wyjeździe dzisiejszych gości aż 3-0.Goście zajmują 10 lokatę w lidze z zmiennym szczęściem na wyjazdach 5-3-3.Obie ekipy strzelają dużo goli w meczach a w świetnej formie jest napastnik gospodarzy Dominick Kumbela która ma na swoim koncie już 13 bramek.I moje typy na ten mecz:

⚽Braunschweig-Regensburg 1 1.35 Betgun✅????
⚽Braunschweig-Regensburg
1 (-1) 1.92 Canbet✅????
⚽Braunschweig-Regensburg
over 1.5 1.30 Betway✅????
⚽Braunschweig-Regensburg over 2.5 1.91 William Hill⛔

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Meuselwitz - Chemnitzer 2 (1.70)✅ (0:4, szybko, łatwo i przyjemnie) Betsafe
Bardzo &quot;fajny&quot; mecz w północnej części rozgrywek Regionalligi.
Lider (14-3-1 ! bramki 49:12 ) jedzie do 14.drużyny (5-3-8, 16:24).
Gospodarze u siebie tak jak i ogólnie nie zachwycają (3-1-4 bramki 11:13).
Goście tak jak i ogólnie, bardzo dobrze spisują się na wyjazdach (6-2-0, 19:5).
Zamierzają oni niewątpliwie awansować do wyższej klasy rozgrywkowej, a takich przeciwników jak dzisiejszy muszą pokonywać, jeśli chcą osiągnąć swój cel.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Spotkanie: Hertha Berlin – Energie Cottbus
Typ: 1
Kurs: 1,55
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Na dzisiaj wybrałem mecz zaplecza Bundesligi. Gospodarze sa liderem rozgrywek z 45pkt na koncie natomiast goście 7 pozycja i 5pkt. Hertha gra naprawdę radosną piłkę i pewnym krokiem podąża do Bundesligi. Na 5 meczy jakie zostały rozegrane w tym roku w 2 Bundeslidze Hertha zdobyła 12 pkt odniosła 4 zwycięstwa i poniosła tylko jedna porażkę w derbach z Unionem Berlin:
17/01/2011 2. Bundesliga Oberhausen(16) vs. Hertha 1-3
23/01/2011 2. Bundesliga Hertha vs. Dusseldorf (10) 4-2
30/01/2011 2. Bundesliga Bielefeld(18) vs. Hertha 1-3
05/02/2011 2. Bundesliga Hertha vs. Union Berlin(12) 1-2
13/02/2011 2. Bundesliga Karlsruhe(15) vs. Hertha 2-6
W nawiasach miejsca druzyn w tabeli.
Jak widać Hertha do tej pory grała z druzynami duzo słabszymi od siebie ale myślę że dziś również nie powinna mieć problemu z odniesieniem zwycięstwa. Bilans bramkowy w tych meczach: 17-8 co daje w meczu średnio 5 bramek. W zespole z Berlina bramki ma kto strzelać SA tacy zawodnicy jak: Rafael , Ramos Adrian , Ronny , Lasogga Pierre-Michel.
Zespół gości to drużyna środka tabeli ma tyle samo pkt co 8 Aachen. Na 5 ostatnich meczy zdobyli 7 pkt-2 wygrane,1remis i 2 porażki:
15/01/2011 2. Bundesliga Dusseldorf(10) vs. Cottbus 3-1
22/01/2011 2. Bundesliga Cottbus vs. Bielefeld(18) 2-1
30/01/2011 2. Bundesliga Karlsruhe(15) vs. Cottbus 1-0
04/02/2011 2. Bundesliga Cottbus vs. Aachen(8) 3-3
12/02/2011 2. Bundesliga Furth(5) vs. Cottbus 3-1
W nawiasach miejsca druzyn w tabeli.
Jak widać w tym roku obie druzyny grały z tymi samymi zespołami i te mecze wyróżniłem podkreśleniem aby zobaczyć że zdecydowanie lepiej wygląda Hertha.
Cottbus w 5 meczach ma bilans bramek 7-11.
Uważam,że dzisiaj Hertha zdobędzie kolejne 3 pkt i ucieknie drużynom Augsburga,Bochum , Aue i Furth.
Jeszcze tylko dodam że pierwszy mecz tych drużyn w rundzie jesiennej został rozegrany 24/09/2010 i zakończył się wynikiem Cottbus vs. Hertha 0-1. Dzisiaj bez większych problemów gospodarze wygrają. Kurs nie jest najgorszy i warto zagrać

witek-k 326

witek-k

Forum VIP
Rot Weiss Oberhausen- MSV Duisburg 0-0✅
Typ: 1X
Kurs: 1,83( bet365)
Gospodarze to 16. zespół w tabeli. Ich głównym celem jest walka o utrzymanie. Aby to osiągnąć muszą przede wszystkim szukać punktów u siebie. Na razie nie wyychodzi im to źle: 5-2-4.
Jednak brak zadowalających wyników spowodował, że 3 dni przed dzisiejszym spotkaniem zarząd klubu z Oberhausen zwolnił dotychczasowego trenera, Hansa- Guntera Brunsa. W jego miejsce zatrudniono Theo Shneidera.
Wierzę, że zadziała efekt nowej miotły i ta zmiana wpłynie pozytywnie na piłkarzy Rot Weiss.
Bramki ekipie z Oberhausen ma zapewnić, będący ostatnio w dobrej dyspozycji napastnik Ronny Konig, który zdobywał gole w każdym z 4 poprzednich spotkań ligowych.
MSV Duisburg zajmuje obecnie 6. miejsce. Są najczęściej remisującą drużyną w meczach wyjazdowych: 3-5-3.
Ostatnie 4 spotkania wyjazdowe Duisburg remisował kolejno z Paderborn, Ingolstadt, TSV 1860 Monachium i Augsburgiem.
W najbliższy wtorek ekipę MSV czeka półfinałowe spotkanie Pucharu Niemiec z Energie Cottbus. Sądzę, że na ten moment to właśnie ten mecz jest priorytetem dla Zebr.
Dlatego też stawiam, że gospodarzom, drużynie Rot Weiss Oberhausen uda się dziś zdobyć punkty.

spinache 96

spinache

Forum VIP
Aachen - Hertha

typ Over 2.5 ✅ 0-5

kurs 1.70 Expekt

Typ oparty tylko i wylacznie na suchych statystykach. Aachen bardzo w ostatnim czasie lubi wyniki powyzej 2 bramek. Ostatnich 7 spotkan tej druzyny skonczylo sie własnie takim wynikiem. Biorac pod uwage fakt, ze Aachen zaczyna grac coraz lepiej, strzelajac w ostatnich spotkaniach minimum 2 bramki oraz to ze graja u siebie z liderem tabeli taki wynik jest dla mnie wielce prawdopodobny. Z drugiej strony Hertha, która 6. ostatnich spotkan zakonczyla wynikiem powyzej 2 bramek prawdopodobienstw wg. mnie wzrasta. W tym sezonie obie druzyny grały ze soba raz gdzie padl remis 0-0, jednak nie zraza mnie to i sadze ze po kursie 1.70 wynik powyzej 2 bramek jest dosyc prawdopodobny.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Magdeburg - Leipzig (1.gol) 2 1.55✅ Betsafe
(15.minuta i już 0:eek:ne:grin ???? 13.Magdeburg zmierzy się z 4.Leipzig.
Gospodarze w domu spisują się bardzo przeciętnie 2-3-4 br.10:15.
Goście do 2.zespołu (baraż o awans???) tracą 7pkt, ale mają 2 rozegrane mecze mniej na swoim koncie. Z takimi zespołami muszą wygrywać. Na wyjazdach grają bardzo dobrze 6-3-1 br.17:5 ! Na 10 spotkań tylko 3-krotnie nie zachowali czystego konta.
Dziś ze względu na 3 bezbramkowe remisy na wyjazdach gram wg mnie bezpieczniejszy typ od zwycięstwa, czyli 1.gol Lipska...

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
VFL Osnabrück - SPVGG Greuther Fürth 1 | 2,85 Bet-at-home
Dzisiaj o godzinie 18 dojdzie do ciekawego spotkania w 2 Bundeslidze. W tym meczu zagrają dwa zespoły walczące o dwa różne cele, a mianowicie Osnabruck będzie walczył o utrzymanie, a Furth o awans. Ogólnie typ grany z trzech bardzo ważnych powodów. Pierwszy - Osnabruck znajduje się na granicy strefy spadkowej i musi zdobywać punkty, na wyjazdach grają katastrofalnie więc jak najwięcej punktów muszą zdobywać na własnym obiekcie. Drugim - najważniejsz
ym, brak w drużynie gości aż 7 podstawowych graczy! A mianowicie zabraknie Grün (B, 17/0), Falkenberg (O, 15/0), Karaslavov (O, 13/1), Schröck (O, 17/1), Nöthe (N, 11,2), Onuegbu (N, 18/4) i nowo pozyskanego napastnika z Dynama Zagrzeb Selpicka (N, 4/0). Jak widać straty bardzo poważne, biorąc pod uwagę fakt, jak wąską ławkę posiadają goście. U gospodarzy nie zagrają Bencik (N, 9/1) i Nickenig (O, 15/1). Trzecim - zespołowi Furth zawsze grało się bardzo trudno na terenie Osnabrucka. Składając te wszystkie fakty, uważam, że VFL jest w stanie wygrać to spotkanie, a kurs 2,85 jest godny zagrania.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Hertha - FSV Frankfurt | Typ: Hertha - 1,30 ✅ 3-1

Forma gospodarzy wydaje się być imponująca. Hertha wygrała ostatni mecz 5-0, wcześniej remis z Cottbus, wygrana 6-2 z Karlsruher. Lider 2. Bundesligi powinien po tym sezonie wrócić tam, gdzie jego miejsce. Nie da się jednak ukryć, że pewna awansu Hertha być nie może. W końcu przewaga nad Augsburgiem to tylko 2 punkty, niżej też jest ciasno, także wciąż każde zwycięstwo jest bardzo ważne. Gospodarze na własnym terenie grają bardzo solidnie. Co więcej trener może dzisiaj desygnować do gry podstawowy skład.
FSV Frankfurt pomimo dość bezpiecznej lokaty ostatnio jest totalnie bez formy. Aż 4 porażki w 5 ostatnich kolejkach. Gra może nieco lepsza niż wyniki, ale mimo wszystko drużyna, która traci w końcówce koncentrację, a co za tym idzie bramki, nie jest na pewno w dobrej dyspozycji. W sumie Frankfurt to taka ekipa, która nieraz zagra dobrze, nieraz gorzej, tak naprawdę wystarczy dobrze przycisnąć ten zespół. Nie dysponuje on na tyle silnym składem, by stawić czoła Stołecznym w tak dobrej formie, jaką obecnie prezentują. Dziś FSV także nieco osłabione. Z powodu zawieszenia nie zagra kluczowy obrońca Bjorn Schlicke (O, 24/1). Nieobecny od dłuższego czasu jest Andreas Dahlen (O, 13/0)
Spodziewam się, że Hertha potwierdzi dzisiaj swoją klasę, zgarniając 3 punkty.

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Hertha Berlin - FSV Frankfurt
▶ Gole na drużynę: Hertha Berlin 2-3 @ 1.98 Betsafe ✅
Hertha jeśli chce bez nerwowej końcówki pewnie awansować musi takie mecze wygrywać, to nie podlega wątpliwości. Kurs na zwycięstwo gospodarzy mizerny, dlatego można spróbować zagrać na ilość bramek strzelonych przez Herthe. Ostatnie wyniki FSV bardzo kiepskie, ale środek tabeli jest i to ich główny cel na ten sezon. Drużyna mocno przemeblowana kadrowo, radzi sobie nadspodziewanie dobrze, w porównaniu z poprzednim sezonem, gdzie walczyli o utrzymanie. Pogromu jak w meczu z Aachen bym sie dzisiaj nie spodziewał, ponieważ FSV nie jest aż tak kiepską drużyną jak mogłyby wskazywać ostatnie wyniki. Jak zauważył kolega wyżej ostatnie porażki biorą się z braku koncentracji w końcówce (licząc od meczu z Aachen bramki decydujące o porażce, były tracone kolejno w 82&#39;, 82&#39; i 90&#39; minucie z Cottbus). Warto zaznaczyć, ze na pięć ostatnich meczy w czterech z nich gracze FSV zdobywali bramkę (po drodze zaliczyli bezbramkowy remis z Greutherem). Do tego porażki nie licząc tej z Aue 1-3 były minimalne. Jak wiadomo Hertha jest liderem, do tego posiada skład, który bez problemu poradziłby sobie w Bundeslidze. Na takie mecze drużyny pokroju FSV dodatkowo się mobilizują, bo satysfakcja z urwania punktów liderowi jest pewnego rodzaju wyróżnieniem. Spodziewałbym się tu wyniku 2-1, 2-0, 3-0 dla Herthy. Według statystyk jest spora szansa na zobaczenie w wykonaniu Herthy dwóch lub trzech bramek - w 7/12 spotkań Hertha strzelała 2 lub 3 gole, co daje średnią 2.17 na mecz. Ale to tak na marginesie, bo statystyki są mylące. Uwagę zwraca także fakt ze Hertha od dwóch spotkań na własnym boisku nie potrafi wygrać - 1-2 z Unionem i 2-2 z Energie. Fakt, ze były to mecze derbowe, ale jednak coś się zacięło i trzeba to przywrócić na odpowiednie tory. Dzisiaj jest ku temu dobra okazja, bo FSV nie walczy o nic i przyjadą dzisiaj do Berlina przede wszystkim dobrze się zaprezentować. Nie jestem pewien co do przebiegu meczu, ale po ostatnich popisach strzeleckich, Hertha raczej będzie dążyć do szybkiego zdobycia bramki i spokojnego kontrolowania przebiegu meczu. Dlatego można za grosze zaryzykować także typ na 1-0 do przerwy dla Herthy.
▶ dokładny wynik połowy czasu: 1-0 @ 3.15 Expekt ⛔
FT: 3-1 (2-1)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom