Korona Kielce - Ruch Chorzów
X 2-1
3.20
Unibet
W mojej opinii dzisiaj zobaczymy
tzw mecz walki.W naszej kochanej
ekstraklasie "mecze walki" kończą się zazwyczaj podziałem punktów. Ja w tym meczu nie widzę faworyta do zwycięstwa. Obie drużyny zajmują dwa ostatnie bezpieczne miejsca w lidze.Korona jak wiadomo u siebie jest bardzo niebezpieczna, ma groźne stałe fragmenty gry, gra agresywnie, zostawia mało miejsca przeciwnikowi na boisku. Dzisiaj jednak trzeba pamiętać ,że Korona będzie osłabiona brakiem jednego z większych walczaków
Kamila Kuzery. Oprócz kapitana w Koronie zabraknie dochodzących do zdrowia po urazach
Aleksandara Vukovicia i
Pawła Sobolewskiego. W tygodniu podczas treningu urazu doznał
Krzysztof Kiercz. Dla mnie Korona to nie jest drużyna, która będzie regularnie zdobywać u siebie komplet punktów.
W grze Ruchu widać wyraźny progres. Wicemistrzowie Polski awansowali w środę do półfinału Pucharu Polski, pokonując Zagłębie Lubin 1-0.Dodajmy, że wcześniej podopieczni Jacka Zielińskiego wyeliminowali z pucharu kielczan. W zespole z Cichej po pauzie za kartki do składu wraca
Marcin Malinowski. Rehabilitacje po kontuzjach wykluczają z gry
Gabora Strakę oraz
Macieja Sadloka. Być może w meczowej osiemnastce znajdzie się po raz pierwszy wiosną
Andrzej Niedzielan.
Reasumując dla mnie jest to mecz bez wyraźnego faworyta, jak już wcześniej wspomniałem mecz walki , w którym jedna akcja może zaważyć o wyniku meczu. ja za drobne pobieram remis. Polecam i pozdrawiam.
Przewidywane składy:
Korona Kielce: Małkowski - Golański, Stano, Kijanskas, Lisowski - Sierpina, Jovanović, Lenartowski, Janota, Foszmańczyk - Korzym.
Ruch Chorzów: Pesković - Djokić, Baszczyński, Stawarczyk, Konczkowski - Zieńczuk, Malinowski, Panka, Janoszka - Starzyński - Jankowski.
Widzew Łódź - Zagłębie Lubin
under 2.5 0-0
1.55
unibet
Następny mecz który w moim odczuciu nie posiada zdecydowanego faworyta. Jak w tygodniu myślałem o tym meczu to sobie od razu pomyślałem NO BET
.
Dzisiaj przeglądając statystykę bezpośrednich spotkań zobaczyłem że te drużyny grając ze sobą strzelają bardzo mało bramek. w tamtym sezonie obie wygrały u siebie po 1-0. W 2011 r w Łodzi wynik był 0-0. Ktoś może powiedzieć ,że historia spotkań nie jest żadnym argumentem....dla mnie jest. Bo jak myślę o tym meczu to nie widzę tutaj argumentów na wiele sytuacji strzeleckich. Zagłębie osłabione brakiem Pawłowskiego nie znaczy już tyle co z tym zawodnikiem. Widać było już to w pucharze Polski że po zejściu tego zawodnika Zagłębie w przedzie grało bez ładu i składu.
Zespół trenera Mroczkowskiego wiosnę zaczął słabo, od dwóch porażek i bezbramkowego remisu z ostatnim w tabeli PGE GKS-em Bełchatów. Pozostaje jedyną obok Pogoni Szczecin i właśnie PGE GKS-u drużyną, która nie wygrała w tym roku w lidze. Ostatni raz w
ekstraklasie Widzew zwyciężył w grudniu z Koroną Kielce. Wtedy właśnie po raz ostatni grał na swoim stadionie. Dzisiaj zapowiadany jest powrót na trybuny fanów spod zegara czyli ma wrócić doping , z jakiego jego kibice byli znani przez lata. - Na pewno to pomoże drużynie i w mojej ocenie jest ona minimalnym faworytem tego spotkania. Ale żeby wyłożyć na nią kasę to raczej się nie zdecyduje, chociaż kurs zachęcający. Wolę do duble mniejszy kurs,ale w mojej ocenie bardziej realny. :razz:
Widzew Łódź: Dragojević - Broź, Phibel, Gavrić, Kramar - Alex, Bartoszewicz, Nowak, Dudek, Pawłowski - M. Stępiński.
KGHM Zagłębie Lubin: Gliwa - Widanow, Banaś, Godal, Costa - Bilek - Błąd, Jeż, Hanzel, Małkowski - Papadopoulos.