Spotkanie: Piast - Lechia
Typ: W której połowie 1. drużyna [Piast] zdobędzie więcej goli? - w II połowie
Kurs: 2.75
Buk:
Bwin
Analiza:
Poniedziałkowe mecze zazwyczaj są dziwne... zwłaszcza taki, gdzie brak jednoznacznego faworyta. Zarówno średni Piast jak i przeciętna Lechia mają szanse na punkty. Za gospodarzami przemawia dodatkowo atut własnej murawy, jednak to bywa czasem bardzo złudne. Obstawianie zwycięzcy to chyba ruletka większa niż zwykle w
Ekstraklasie :wink: Ale jednak, coś postawić jest miło, tak dla lepszego oglądania :wink:
Scenariusz na ten mecz mam taki: Lechia pierwszą połowę się broni bo remis na wyjeździe nie jest zły. Przede wszystkim nie stracić gola. Piast siłą rzeczy trochę poatakuje, choć bez przesady - to Piast, poza tym głupio by było odsłonić się i do szatni schodzić z przykrym wspomnieniem kontry gości. Nie zdziwi mnie wynik do przerwy 0-0. Nie zaskoczy również 0-1 dla gości. Lechia słabą ekipą nie jest... nie bardzo słabą. Mogą gola zdobyć...
Druga połowa to już walka. Czasu mniej, a Piast albo rozpaczliwie goni wynik albo... mniej rozpaczliwie goni wynik - mniej bo z remisu. Tak czy siusiak, myślę że w drugiej połowie Piast będzie się bardzo już starał strzelić gola.
Lechia przy 0-0 myślę że nie zmieni strategii i będzie wyczekiwać. Raczej znacznie nie wzmocni ataku. Przy 0-1 zdecydowanie będą bronić wyniku!
I tu miejsce na obserwacje i statystyki :wink: Goście, co pokazali w ostatnich meczach, łatwo dekoncentrują się w końcówkach meczy. Bez znaczenia czy u siebie czy na wyjeździe. Z Koroną strzelili w II połowie dwa gole i 2 stracili, w tym jeden w 93 minucie. Z Pogonią w 95 minucie, Z Polonią w 88 minucie. Statystyka ciekawa tym bardziej że w powyższych meczach nie tracili goli w pierwszej połowie! Nie wydaje mi się że jest to kwestia złego przygotowania kondycyjnego ale raczej dekoncentracja. A o utratę skupienia zawsze łatwiej na wyjeździe, gdzie kibice nie pomagają...
Zakładając że gospodarze coś w meczu strzelą, że agresywniej zagrają w II połowie i biorąc pod uwagą ;przypadłość' Lechii to kurs 2.75 jest niemal prezentem :grin: Myślę, że można grać jakieś 7/10!