>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14 kolejka Ekstraklasy 19.11 - 21.11.2010

Status
Zamknięty.
ladbrokes 0

ladbrokes

Użytkownik

19/11 20:00
Górnik Zabrze vs Korona Kielce
1 - 2.50 X - 3.00 2 - 2.60

19/11 20:00
Legia Warszawa vs Arka Gdynia
1 - 1.40 X - 3.75 2 - 7.00

20/11. 14:45
Śląsk Wrocław vs Ruch Chorzów
1 - 1.80 X - 3.25 2 - 4.00

20/11 16:00
Lechia Gdańsk vs Widzew Łódź
1 - 1.80 X - 3.25 2 - 4.00

20/11 17:00
Lech Poznań vs Polonia Bytom
1 - 1.40 X - 3.75 2 - 7.00

20/11 19:15
Jagiellonia Białystok vs Cracovia Kraków
1 - 1.44 X - 3.75 2 - 6.00

21/11 14:45
Wisła Kraków vs Zagłębie Lubin
1 - 1.44 X - 3.75 2 - 6.00

21 /11. 16:15
GKS Bełchatów vs Polonia Warszawa
1 - 2.37 X - 3.00 2 - 2.75

Kursy: Ladbrokes​

K 23

kajzer

Użytkownik
Legia Warszawa - Arka Gdynia

Typ:1
Kurs:1.52

Po dłuższej przerwie od polskiej piłki nożnej postanowiłem nieco wybiec w przyszłość i przeanalizować mecz pomiędzy Legią Warszawa a Arką Gdynia. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania będzie drużyna gospodarzy, która od lat stawiana jest w roli jednego z faworytów do walki o mistrzowski tytuł podobnie jest i w tym sezonie choć początek był bardzo słaby dla Legi to ostatnio radzi sobie bardzo dobrze nie licząc sobotniego meczu z Wisłą, który legionistą kompletnie nie wyszedł i zakończył się prawdziwym pogromem. Arka natomiast jak co roku podobnie i w tym będzie walczyła głównie o utrzymanie w lidze. Jeżeli chodzi o tabelę to Legia jest aktualnie czwartą drużyną, która ma 21 punktów na koncie natomiast Arka zajmuję 12 pozycję i ma uzbieranych 16 oczek. Myślę, że ten mecz zakończy się dość łatwą wygraną gospodarzy a kurs jest całkiem wysoki więc warto stawiać.

stepic88 5

stepic88

Użytkownik
Legia vs Arka

Drużyna Legii w 13 kolejce doznała sromotnej porażki z odwiecznym rywalem w Krakowie - aż 4:0. Jednak Legia nie była wcale tak słaba, jak wskazuje wynik. Warto dodać, że gol na 3:0 padł z karnego, którego sędzia nie powinien podyktować. Okazja do rewanżu na Wiśle będzie dopiero na wiosnę ale już w pt Legia może poprawić sobie humory w meczu z Arką. Arka to typowa drużyna własnego boiska, gdzie zdobyła 14 z 16 punktów. Wyjazdy w wykonaniu gdynian są tragiczne. Bilans 0-2-5 i BRAK! strzelonego gola mówią same za siebie. Legia zaś u siebie ma bilans 4-0-2, bramki 8:8.
Legia na pewno ma lepszych piłkarzy od Arki i gra o inne cele - MP. Porażka z Wisłą spowodowała, że zamiast odskoczyć od Krakusów i gonić czołową dwóję Legia jeszcze powiększyła stratę o 1pkt do Jagi i Korony. Jakakolwiek kolejn strata (tym bardziej u siebie) nie wchodzi więc w rachubę. Dlatego warto postawić na wygraną Legii.
Legia - Arka 1 ~1,5 ✅
Jednak jeszcze leszpą opcją od czystej &quot;1&quot; wydaje się zakład, że Arka nie strzeli.
1) Legia po stracie 4 goli na pewno zagra uważnie z tyłu,
2) jak wiemy Arka na wyjazdach specjalnie nie straszy - 0 goli..
3) Arka w ostatnich 8 meczach z Legią strzeliła 1 bramkę, co więcej
4) ani razu w tych meczach nie strzeliła w Warszawie,
5) przegrywając tam zawsze do zera:
2005/06 Legia Warszawa 2:0 Arka Gdynia
2005/06 Arka Gdynia 0:0 Legia Warszawa
2006/07 Legia Warszawa 3:0 Arka Gdynia
2006/07 Arka Gdynia 1:1 Legia Warszawa
2008/09 Legia Warszawa 2:0 Arka Gdynia
2008/09 Arka Gdynia 0:1 Legia Warszawa
2009/10 Arka Gdynia 0:1 Legia Warszawa
2009/10 Legia Warszawa 1:0 Arka Gdynia
Drużyna 2. poniżej 0.5 gola @ 1.727 np. Sportingbet ✅
Oczywiście ktoś powie, że Arka musi się wreszcie przełamać ale skoro nie potrafiła w Bytomiu to w Warszawie też raczej tego nie zrobi..
Polecam :spokodfhgfh:

ladbrokes 0

ladbrokes

Użytkownik
Widzę, że przypadł Wam do gustu mecz Legii z Arką. Faktycznie Gdynianie w tym sezonie na wyjeździe nie strzelili. Zdobyli tylko dwa punkty remisując z Lechem i całkiem niedawno w Chorzowie z Ruchem.
Legia w tym roku gra bardzo nierówno. Przed porażką z Wisłą przytrafiła się jej wpadka u siebie z Lechią Gdańsk (0:3). W meczach u siebie Legia zawiodła jeszcze z Bełchatowem (0:2). Jednak i forma Legii i klasa rywali przemawia na korzyść gospodarzy. Arka jest w słabej formie i nie może tego zmazać nawet wygrana z Koroną.

booryss 66

booryss

Użytkownik
Lechia Gdańsk vs Widzew Łódź
Typ : Widzew Łódź
Kurs : 4.20

Witam serdecznie, zaczne może od tego iż moim zdaniem kurs na RTS jest mocno zawyżony, fakt faktem znajduja sie w strefie spadkowej ale do 3-ej drużyny tracą zaledwie 6 pkt ! ! Widzew i Lechia są to zespoły które graja bardzo nierówno, potrafia wysoko wygrywać by w następnej kolejce oddać łatwe punkty. Teoretycznie wszytsko przemawia za drużyną z Gdańska, Widzew na otatnie 3 mecze zdobył zaledwie 1 pkt, do drużyny Lechii wracają również po kontuzjach Piotr Wiśniewski i Ivans Lukjanovs, oraz fakt ze Lechici grają na własnym terenie. Za Widzewem przemawia jednak fakt iż jest to nie obliczalny beniaminek, wygrał z liderem i viceliderem a oddaje latwe pky np Poloni Bytom i Cracovi. Widzew ostatnio nie wygrywał znajduje sie w strefie spadkowej wiec jest to kolejna motywacja aby uciekać z tej strefy wiec za wszelka cene musi zdobywać pkt, oraz łódzki RTS ma nowego trenera : Czesław Michniewicz, postać bardzo znana miedzy innymi z Lecha Poznań, gdzie zdobył puchar i superpuchar z tym zespołem, napewno będzie bardzo chciał zmotywować zespół i zdobyć komplet punktów przed przerwa zimową aby tego czasu nie spędzić w strefie spadkowej i przygotować sie do wiosennych zmagać z większym spokojem.
Reasumując Widzew nie jest w tym meczu tzw &quot;pewniakiem&quot;, ale może sprawić niespodzianke, a z takim kursem to żal nie postawić ???? pozdrawiam

ladbrokes 0

ladbrokes

Użytkownik
Kurs na Widzew bardzo dobry, ale mając w pamięci wygraną Lechii w Warszawie z Legią byłbym ostrożny. Do tego dochodzi nowy trener Widzewa, a to zawsze niepewność. Michniewicz to na pewno znane nazwisko, ale zupełnie nie wiadomo jak poradzi sobie w Łodzi.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Oczywiście warto brać pod uwagę przełamanie chociażby na bramkę no bo tym sposobem to Arka nigdy nie strzeli tego gola.
Jestem pewien że Arka będzie miała dobre okazje, bo kto ich nie miał goszcząc w tym roku na Łazienkowskiej? (skuteczność to już inna kwestia i tu wracamy do meczu z Wisłą co by było gdyby..)
Mecz w Bytomiu też ma się nijak do sytuacji bo mecze z Legią, Lechem czy Wisłą zawsze przynoszą dodatkową naturalną mobilizacje o co zazwyczaj ciężko u faworytów.Arka przegrała wyjazdy min ze słabym Zagłębiem, Polonią B i Cracovią która tylko ich zdołała ograć ale jakoś ugrali punkty w Chorzowie czy Poznaniu, sezon temu wygrali w Kielcach czy w Krakowie z Wisłą a na koniec sezonu byli jedynie o punkt lepsi od spadkowiczów.
Legia trafiła dobrą serię 4 zwycięstw, ale przekonała mnie jedynie w Kielcach i u siebie z Jagą, w pozostałych prócz stałych fragmentów nie widziałem niczego super z gry, o tym co wcześniej wyprawiali szkoda pisać.
W Krakowie padli na łopatki i ja bym tego nie określił jako coś mobilizującego na kolejny mecz, jak to co pokazali w Krakowie to była mobilizacja to chyba sami będą się bali o kolejną.Karny na 3-0 nie słuszny, ale jakie to miało znaczenie w tym meczu? Wisła wyglądała o niebo lepiej kondycyjnie i jako zespół, Legia z gry nie miała prawa niczego ugrać na Reymonta, fakt miała dwie klarowne sytuacje które powinny zakończyć się golem i można gdybać jakby strzelili to by wygrali, ok w ten sposób to można przytoczyć parę meczy Warszawiaków i tym sposobem Legia była by w tabeli mniej więcej tam gdzie Lech Poznań.
Reasumując dwa dobre mecze i Legia gra coraz lepiej bo dostawała po 0-3 od Lechii a teraz to wygląda lepiej, porażka w Krakowie 4-0 ale grali dobrze więc musi to ich zmobilizować do zlania Arki, to co ich może podłamać?
Legia nie zagrała dobrze w Krakowie bo by tyle nie dostała, a jak tak ma wyglądać dobrze grająca Legia, to prócz tych stałych fragmentów i trzech zawodników których można prosto zneutralizować to ja dziękuję 1.40 z zagadką dyspozycji graczy i nowych pomysłów trenera, które nie zawsze wypalają.Fundamentem dobrej gry musi być dobra kondycja, bez niej nasze zespoły niczym nie wyróżniają się od pozostałych drużyn ekstraklasy a indywidualne umiejętności nie mają większej pary.
----------------------------------
Dla jasności Wisły też nie mam zamiaru grać przed meczem a w trakcie raczej nie będę miał okazji, nie popadam w ekstazie po kapitalnym meczu z Legią i kolejne mecze pokażą czy to tylko chwilowy zryw czy faktycznie nowi/starzy zawodnicy zaczynają tworzyć jedną drużynę.Zagłębie na pewno nastawi się na dużo ze strony Wisły o motywacji nie trzeba przypominać, jak ta zagra słabo to może być kłopot choć przy kiepskiej postawie także potrafi wyrywać punkty, jeśli Wisła zaś zagra dobre zawody notując potem 3pkt w Gdyni nawet bez specjalnych przebłysków, to stwierdzę śmiało że na wiosnę będzie ciężka do zatrzymania, także na chwilę obecną nie mam pewności w którą stronę popłynie Wisła.
Mecz o 14:45 to też nie wiem czy jest to dobra pora dla grajków.Jak pamiętam jakiś czas temu mecz pucharowy z Zagłębiem o podobnej godzinie skończył się wtopą u siebie a bilans Wisły w lidze to był 12-3-0 czy coś w tym stylu, tak to Zagłębiu ostatnio w lidze udało się zremisować na Wiśle w sezonie 06/07 kolejne mecze wygrywała tylko Wisła zarówno w roli gospodarza jak i gościa

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Ja popieram kolegę wyżej.Pisałem już że jest w tej kolejce 4 mecze na typ 1.czy wejdą cztery ??Wątpie.Do każdej z drużyn Legia ,Lech,Jaga,Wisła można się o coś przyczepić.
Nasza liga przewrotna.
Z tych czterech meczy w betsafe wychodzi kurs 4,57.Można by to zagrać za jakąś mało szalona stawkę a prócz tego proponuje na każda z drużyn które wystąpią w roli gospodarza zagrać typ : strzelą 2-3 bramki w singlowych zakładach.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Tak jest... czterej kandydaci do Mistrzostwa grają u siebie...
Jagiellonia - Cracovia
Pasy dorobek punktowy mają niezwykle mizerny, jeśli nie zdobędą punktów do końca rundy to nie widzę szans na utrzymanie. Do tego zła atmosfera w drużynie, piłkarze dzisiaj wystosowali oświadczenie, że nie wypłacono im pensji w terminie... Jagiellonia gra dobrze, u siebie pewnie pokonuje kolejnych rywali i nie inaczej powinno być tym razem.
Trener Szatałow pewnie defensywnie nastawi drużynę, ale... blok obronny Pasów jaki jest każdy widzi. Dla mnie jedynka na Jagiellonię.
Lech Poznań - Polonia Bytom
Znów Lechici w rozjazdach na reprezentację... Ale wrócą i wygrają z Polonią Bytom - przynajmniej takie jest moje zdanie. Bytom za Urbana już 7 punktów i trzeba przyznać, że pan Janek dobrze trafił. Wyjazdowa wygrana z rozbitymi Pasami, remis z wykartkowanym Górnikiem i wygrana z nieskuteczną na wyjazdach Arką i cenne punkty zdobyte. Polonia nie gra oszałamiającego futbolu, ale jest skuteczna. Czy będzie tak skuteczna w sobotę? Tutaj wiele zależy od determinacji zawodników Lecha. Grać potrafią... ja mimo wszystko tym razem im zaufam. Lech Poznań wygra.
Legia Warszawa - Arka Gdynia
Mało strzela i stosunkowo mało traci - Arka Gdynia. Gdyby mecz odbywał się w Gdyni pewnie nie odważyłbym się zagrać na bądź co bądź chimeryczną Legię. Wysokie porażki z Lechią i Wisłą tylko potwierdzają tezę, że nie jest to w pełni poukładany zespół. Nie mniej jednak mecz przy Ł3 i 3 punkty powinny tam pozostać. Niekoniecznie do zera, ale Legia powinna wygrać. Stałe fragmenty, dobra gra głową Mezengi, dyspozycja Radovicia no i słaba postawa Arki poza domem. Gram na Legię.
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin
Bardzo dobry mecz Wisły przeciwko Legii, ale czy równie pięknie będzie w meczu z Zagłębiem Lubin? W mojej ocenie Zagłębie nie wykorzystuje swojego potencjału. Ostatnio w okół drużyny nie dzieje się najlepiej - konflikt z kibicami. Nie mniej jednak Miedziowi potrafią spiąć się na te istotne mecze... wygrali już z Legią i Lechem. Czy ugrają coś na Wiśle? Będzie trudno, bo Biała Gwiazda w dobrych nastrojach, ale akurat tutaj nie mam takiego przekonania co do jedynki. Choć mogę się mylić. No bet.
GKS Bełchatów - Polonia Warszawa
Oj Bełchatów nie powala na kolana. Porażka ze Śląskiem i remis w Lubinie nie są najlepszymi wynikami. Do tego gra Brunatnych nie była najlepsza. Z efektownie i efektywnie grającej drużyny nie zostało już zbyt wiele - forma opadła w dół i choć miejsce w tabeli ciągle wysokie to nie przesadzałbym ze zbytnim faworyzowaniem GKS-u. Polonia natomiast po wstrząśnieciu drużyną przez zamrożenie pensji zaczęła grać lepiej. Świetna pierwsza połowa na Lechu czy druga część gry z Ruchem potwierdzaja fakt, że w tej drużynie drzemie spory potencjał. W tym meczu upatrywałbym zwycięstwa gości. Ewentualnie podparłbym typ remisem lub grając DNB. Polonia DNB

sutek 79

sutek

Forum VIP
W Widzewie nowa miotła Czesław Michniewicz, ale czy to pomoże? Widzew w ostatnich spotkaniach prezentował się słabo. Nie dobrze dzieje się w defensywie, gdzie popełniane są rażące błędy zarówno bramkarzy jak i obrońców. Nie zagra Ukah pazuje za czerwień, wraca Bieniuk. W przodzie zacieli się Robak i Sernas chyba za szybko uwierzyli że są najlepsi. Widoczny jest brak Panki, który żadko był doceniany, ale teraz jak jest kontuzjowany to jego brak zauważył by nawet ślepy. Widzew w piłkę grać potrafi, ma duży potencjał, pokonali przecież Jagę 4:1 czy Koronę 2:1 w Kielcach to nie przypadek.

Lechia to solidny zespół, stawiający na ofensywę, według mnie ciekawy mecz się zapowiada, ja w tym meczu spodziewam się kilku goli czyli... OVER 2,5 ????

P 0

propaganja

Użytkownik
I ja się trochę wypowiem.
Wisła - Zagłębie 1 @ 1.50
Wisła łapie wiatr w żagle wygrywając już 2 mecz z rzędu. Przy Reymonta22 jeszcze nie przegrała meczu a zagrała ich 5 (4ligowe i 1 PP). Zagłębie Lubin na wyjazdach gra słabo, wygrali jedynie z będącym w tamtym okresie (nadal) Lechowi Poznań. Myślę że Wiślacy nie zmarnują szansy doskoczenia do ścisłej czołówki wiedzac że za plecami czekają już 3-4 kluby które chętnie wskoczą na 3 pozycje.
Do tego myślę nad Lechem Poznań a i śmierdzi mi wałkiem w meczu Legii, mam przed oczami niekorzystny wynik dla Legii i wylotkę z klubu Skorży dlatego radzę nie dotykać. Atak Legii to rozpacz a Arka umie się bronić całą jedenastką jak nikt inny.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
I ja się trochę wypowiem.

Do tego myślę nad Lechem Poznań a i śmierdzi mi wałkiem w meczu Legii, mam przed oczami niekorzystny wynik dla Legii i wylotkę z klubu Skorży dlatego radzę nie dotykać. Atak Legii to rozpacz a Arka umie się bronić całą jedenastką jak nikt inny.
Wy juz wywalacie tego Skorze od 2 czy trzeciej kolejki a on trenerem bedzie jeszcze dlugo w Legii.Nie na darmo decydowal o ruchach(ze zmiennym skutkiem) w Legii zanim jeszcze objal oficjalne stery.Ilez to juz sie naczytalem o tym jego wylocie a jak narazie to trenerow zmienila Wisla zmienil Lech zmienila Polonia Cracovia Slask a Skorza zostaje nietykany i tak bedzie chocby do wiosny takze wloz sobie w nos tego typu argument ze Ci ten mecz smierdzi.Jak by go mieli wywalic to wywalili by juz dawno wiec nie wiem co to za argument czemu ma byc niekorzystny wynik??Rownie dobrze mogli by wygrac 1-0 i go zwolnic bo i takie przypadki byly.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Osobiście wstydzę się za chaos w grze Legii i narazie nie widzę pozytywów jeśli chodzi o wprowadzanie porządku przez Maćka. Wygrywają tylko i wyłącznie motywacją, odrobiną indywidualnych umiejętności Radovicia, Vrdoljaka, główkami Mezengi. I tyle. Gra i tak jest żenująca. Kombinacyjnych akcji nie widziałem prawie wcale. Linia obrony przesuwa się tylko razem z przeciwnikiem a nie także ze wzorem z taktyki. Spotkali się z zespołem, który grał równo i baty 4:0. I niech nawet wywalczą tego mistrza. W Europie będą same zespoły równo grające i co znów mają być baty 4:0? Ja jestem za zwolnieniem Maćka i zatrudnienie zagranicznego trenera z uznanym nazwiskiem. Ale tak się napewno nie stanie...

P 0

propaganja

Użytkownik
@ (L)egionista87: Legia nie umie skonstruować składnego ataku, ich gra ofensywna opiera się na wrzutkach Kiełbowicza to trochę za mało wg mnie na obronę Arki Gdynia jeśli ta będzie w dobrej formię. Kolega wyżej trochę Ci opisał co i jak. I po co te nerwy ? piszę co myślę. Wg. mnie Legia będzie biła w mur przez cały mecz. Do tego brak bramkarza który potrafi łapać piłkę.
edit: Wracając do Maćka, może i go nie wywalą ale to tylko będzie z korzyścią dla Nas typujących przeciwko Legii ???? pzdr

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Atak Legii to rozpacz a Arka umie się bronić całą jedenastką jak nikt inny.
To że Arka ma najmniej straconych bramek to nie znaczy że ich obrona funkcjonuje tak dobrze. Popełniają wiele błędów z których drużyny przeciwne nie potrafią skorzystać. Jeśli chodzi o atak to sam Labukas bramek Arce nie zapewni, chociaż bliżej według mnie mu do strzelania Legii niż Polonii Bytom. Ja proponuje przeczytać też artykuł ze strony Arki o problemach kadrowych Pasieki. Mi osobiście byłoby jedynie żal wydanych pieniędzy na Mezengę. Schodzi do MESY i tam strzela a w lidze nie potrafi się do końca odnaleźć. Ile w tym winy samego piłkarza a co innego może wpływać na jego formę to już chyba tylko on i &quot;Maciek&quot; wie.
Kończąc, handicapu raczej bym nie szukał w tym pojedynku. Z jednej strony Legia może w końcu zabłysnąć grą a z drugiej Arka może się spiąć jak każdy na Legię i strzelić w końcu chociaż bramkę (może i tyle starczyć). I tu znowu pytanie czy u siebie nie będą chcieli pokazać że to tylko wypadek przy pracy ta porażka z Wisłą.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jeśli chodzi o atak to sam Labukas bramek Arce nie zapewni
Jest jeszcze Józek Mawaye ???? Może to śmieszne, bo nie strzelił jeszcze ani jednej bramki w ekstraklasie, ale jest to pożyteczny zawodnik w ataku...Dużo strzela, sporo podaje, jest aktywny. Myślę, że może się jeszcze przełamać.
Mi osobiście byłoby jedynie żal wydanych pieniędzy na Mezengę.
Fakt faktem skutecznością nie bryluje, ale 2 bramki na wagę zwycięstw jakby nie było strzelił...Więc totalnym niewypałem też nie jest...Czytałem, że jego żona podpisała kontrakt z drużyną siatkarską więc może się obudzi :} :razz:

typer36 456

typer36

Użytkownik
Arka cierpi na nieskuteczność. Był już naprawdę ogrom sytuacji, w których powinien paść gol, a nie padł. Duża w tym zasługa wspomnianego Labukasa, który mimo 3 goli potrafi pudłować nieprawdopodobne sytuacje. Wielu mnie wyśmieje, ale Arka ma potencjał na 1 trójkę. Gdyby w wielu momentach dopisało im szczęście to dziś byliby dużo wyżej (przykładem mecz z Zagłębiem w którym dużo bardziej sprawiedliwy byłby remis, mecz z Lechem gdzie Labukas zawalił 2 setki). Bez napastnika skończy się środkiem tabeli. Szkoda bo potencjał się marnuje. No i trener, który kawał dobrej roboty odwala w Gdyni

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja bym w meczu Legii skłoniał się przy under 2,5. Legia gra nieskutecznie, co pokazał choćby ostatni mecz w Krakowie, mieli kilka sytuacji ale nie potrafili ich wykorzystać. Świetne okazje marnowali Komorowski i Manu. Arka ma najlepszą defensywę w lidze, stracili tylko 9 goli. Legia co prawda tych goli straciła dużo bo 19 ale Arka też mało strzela zaledwie goli, najmniej w lidze. Arka na Łazienkowskiej ofensywnego futbolu a&#39;la Barcelona nie będzie grać, staną na własnej połowie i będą czekali na kontry. Pod znakiem zapytania stoi występ Kucharczyka w Legii a to też osłabienie w ofenywie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom