>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

14 kolejka Ekstraklasy 19.11 - 21.11.2010

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jednak jakby nie patrzeć wygrała drużyna, która na to zasługiwała, a bramkarz Arki chyba sam postawił over 2,5 w tym meczu, bo to co zrobił przy ostatniej bramce to śmiech na sali,a raczej na stadionie.
Oglądaliśmy w takim razie dwa różne mecze. Nawet Skorża przyznał po meczu, że Legia grała słabo i szczęście się do niej uśmiechnęło. Remis praktycznie powinien być sprawiedliwym wynikiem, ale jeśli Witkowski popełnia takie kiksy (Pawełek i Cabaj to &quot;małe piwo&quot;...), a sędziowie gwiżdżą tego, czego nie powinni, to nie ma co się dziwić że 3:0 &quot;idzie w świat&quot; i Legia wygrała w pełni zasłużenie... Koniec rozkminki na temat tego spotkania.

Lechia Gdańsk - Widzew Łódź
Powrót Cześka Michniewicza na ławkę trenerską. Długi był jego rozbrat z futbolem, patrząc na to jak postrzegany jest warsztat trenerski. Poszedł do Widzewa, w którym piłkarzy stać na wszystko: dzisiaj ogrywają lidera (pamiętny mecz z Jagą), jutro nie potrafią pokonać Cracovii (remis 2:2 w ostatniej kolejce). Ciężki debiut czeka Michniewicza w Gdańsku. Lechia Kafarskiego gra bardzo dojrzałą piłkę. Nawet w Poznaniu nie bali się grać ofensywnie, prowadzić otwartej gry i to mi się podoba. Świetnie wygląda druga linia, a w szczególności przeżywający drugą młodość Surma. Widzewiacy na Traugutta łatwo mieć nie będą. Jak dla mnie najpewniejszym typem jest granie na gospodarzy: Mój typ: Lechia Gdańsk ✅

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Również uważam, że Jagiellonia nie będzie dziś miała prostego meczu...Szatałow to jest dobry trener a Krakowianie walczą o być albo nie być i wypłaty :]...Pewnie i Jaga wygra, ale nie sądzę, że by to było łatwe 2-0 czy 3-0.
Co do Śląska kusi over 2,5, bo Śląsk gra ostatnio naprawdę efektowna piłkę...i skuteczną co najważniejsze.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Śląsk - Ruch

Gospodarze w ostatnich kolejkach zadziwiają bardzo dobra grą i co najważniejsze skuteczną. Ich 3 ostatnie mecze to 3 zwycięstwa. Zgarnęli komplet punktów, a w tak wyrównanej lidze jaką jest polska nie często się to zdarza. Podobna sztuka udała się w tym sezonie tylko 6 zespołom. Co ciekawe Śląsk od 6 kolejek nie zaznał smaku porażki. Są na fali. Dzisiaj zagrają przed własną publicznością.
Z kolei Ruch to drużyna własnego boiska. U siebie są nie przewidywalni. Potrafią wygrać takie mecze jak z Legią, Wisłą czy Lechem. Na wyjazdach nie jest już tak kolorowo. W tym sezonie na boiskach gości na 21 możliwych punktów zdobyli zaledwie 5. Dzisiaj mimo tego, że nie będą mieli dalekiej podróży do Wrocławia będzie im ciężko poprawić tą kiepską statystykę. Co najwyżej stać ich na remis. Myślę, że właśnie z takiego wyniku gracze z Chorzowa byliby zadowoleni i będą grali na remis.
Myślę, że mecz będzie się układał pod dyktando gospodarzy. To oni powinni być dłużej przy piłce i konstruować składne ataki. Goście skupią się na obronie i grze z kontrataku.
Remis bez zakładu: 1
Kurs: 1.50

✅✅✅

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Zawsze granie takich typów jest loterią.
Jeżeli tak stawiac sprawę, to KAŻDY typ jest loterią.
Bo ja grając under/over mam do tego jakieś przesłanki (dużo/mało straconych bramek, osłabienia w obronie/ataku, ranga meczu itd.) co jest według mnie istotne. Tak samo grając na daną drużynę mamy pewne fakty które wskazują, że powinna ona wygrać (lepsza forma, osłabienia, mecz u siebie/wyjeżdzie). Zawsze boisko weryfikuje przed meczowe analizy, jednak na pewno under/over nie zawsze jest loterią. Choć zdarzają się mecze w ktorych tak właśnie jest.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Lech Poznań - Polonia Bytom
1:0​

Ciekawe spotkanie odbędzie się o 17 w Poznaniu gdzie miejscowy Lech podejmować będzie Polonię Bytom. Mistrz Polski znajduje się w strefie spadkowej i będzie musiał dzisiaj walczyć o trzy punkty z drużyną, która przed sezonem była skazywana na ostatnie miejsca w tabeli. Jednak realia jak widać są inne. W ostatniej kolejce oba zespoły wygrały swoje mecze. Lech pokonał Lechię 2:0 natomiast Polonia Arkę również 2:0. Ekipa z Bytomia rozegrała przyzwoite spotkanie choć trzeba przyznać, że zwycięstwo zawdzięczają odrobinie szczęścia przy zdobywanych bramkach. Kolejorz mimo że wygrał to wciąż nie pokazał tego co oglądaliśmy w meczach Ligi Europejskiej. Trener Bakero na pewno jest w trakcie przekazywania swojego pomysłu na grę zawodnikom więc dlatego trzeba wziąć tutaj poprawkę. Jednak wydaje się, że z meczu na mecz powinno być coraz lepiej a gra z teoretycznie słabszymi rywalami powinna temu sprzyjać. Trener Urban pokazał, że można poprawić grę zespołu i zacząć punktować. Teraz czas na Bakero, który dysponuje zdecydowanie lepszymi zawodnikami, którzy muszą zacząć dawać z siebie wszystko podczas ekstraklasowych spotkań i gonić czołówkę.
Mimo że kurs nie jest rewelacyjny to postanawiam postawić dzisiaj na drużynę z Poznania licząc, że zagrają w lepszym stylu niż do tej pory a co ważniejsze znów zdobędą komplet punktów.

Moja propozycja:

Lech (kurs około 1.40)✅

Fabik10 - tutaj głównie na myśli miałem przypadkowe bramki jak na przykład w meczu Legii. Zagapienie sędziego, rzut karny i mamy już bramkę. Gdyby nie ta sytuacja bardzo możliwe, że padłby w tym meczu under na co faktycznie wskazywały analizy.

B 94

bart7890

Użytkownik
Lech Poznań - Polonia Bytom 1-0

typ: Lech więcej niż 1,5 bramki | stawka: 6/10 | Sportingbet 1,62
Weekendowe typowanie czas rozpocząć, wcześniej nie miałem czasu na podanie jakichkolwiek typów, ale teraz mam trochę wolnego. Lech Poznań jest ciągle na przedostatniej pozycji w lidze i czas to powoli zmieniać, a dzisiaj jest do tego idealna okazja, do tego grają na własnym stadionie przy ulicy Bułgarskiej. Poznaniacy wygrywając to spotkanie przy dobrym układzie innych spotkań mogą nawet awansować na 9. pozycję w tabeli, a na pewno przeskoczą swojego dzisiejszego rywala, do czołówki również nie brakuje aż tak dużo, wystarczy teraz regularnie zgarniać komplety punktów, a Lech powróci do czołówki, a skład i możliwości jak na polską ekstraklasę mają bardzo dobre i duże. Polonia Bytom na pewno nie przyjedzie się tylko i wyłącznie bronić, ponieważ słabo w tym sezonie nie grają i zgromadzili już trochę punktów, ale trzeba pamiętać, że grają na wyjeździe na bardzo ciężkim terenie, ich bilans spotkań wyjazdowych to (1-2-3), bramki 5-10, więc widać, że znacznie lepiej czują się w Bytomiu. W ostatnich 10 spotkaniach przegrali tylko dwa i były to ciężkie wyjazdy do Krakowa (mecz z Wisłą) i do Białegostoku, idąc tym tropem powiedzieć można, że dzisiaj wyjazd jest jeszcze cięższy, więc i tutaj wydaje mi się, że sobie nie poradzą. W ostatnich trzech sezonach Lech zawsze wygrywał u siebie z Polonią, kolejno od najbliższych sezonów 3-0, 3-0 i 1-0. Myślę, że dzisiaj możemy zobaczyć podobny wynik, mój typ dość bezpieczny, bo mógłbym zagrać handicap, ale wolę nie ryzykować.

blader 0

blader

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Cracovia | 1 [EH -1] @ 2,35 (Bwin) 20.11.10 19:15 8/10
Cracovia to drużynie, która jak można zauważyć odstaje od pierwszej piętnastki. Jak dla mnie jest pewnym kandydatem do spadku. Gospodarze z Tomkiem Frankowskim na czele są natomiast dalej liderem, ale ich przewaga jest coraz mniejsza. To drużyna wygrywająca z drużynami z dolnej części tabeli, więc o wynik jestem spokojny. A tymbardziej, że rok temu Jaga nie zdołała wygrać, tym razem napewno się zmobilizują. Dodatkowo Jaga zagra podstawową jedenastką, natomiast Cracovia będzie osłabiona.
(Gracz, Pozycja, Gole)
Ł. Merda (B 3/0)
L. Mierzejewski (O 6/1)
M. Sacha (N 8/0)
M. Golinski (P 1/0)
M. Klich (M 11/0)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Fabik10 - tutaj głównie na myśli miałem przypadkowe bramki jak na przykład w meczu Legii. Zagapienie sędziego, rzut karny i mamy już bramkę. Gdyby nie ta sytuacja bardzo możliwe, że padłby w tym meczu under na co faktycznie wskazywały analizy.
No tak racja zagapień panów arbitrów nie unikniemy.Kto wczoraj typował over a było takich osób pewnie mało ma być prawo zadowolony.Trzeba też pamiętać że było setki przypadków gdzie zagapienie sędziego i rzut karny nie dawał overa bo jakaś pokraka nie strzeliła z 11 metrów.Wczoraj karny z kapelusza ustawił trochę mecz jednak myślę że nawet jakby było 0-0 do przerwy to by to Legia wygrała.Dodam że gdyby to Arka strzeliła na 1-0 (sam na sam jakiś młody chłopak nie pamiętam nazwiska) to śmiem twierdzić że również byłby over.
bukmacherzy płacili na over od 2,20 do 2,50 nawet i było głupota w takim meczu grac under po 1,50-1,60

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
To jest piłka, błędy sędziowskie są przecież wkalkulowane w ten sport, a że każdy czepia się (L)egii, to już jego prywatna sprawa i kompleksy. Karny był, czy nie był ? Może był tu znaczny błąd sędziego głównego, bo nie powinien wskazać na &quot;wapno&quot;, ale od razu nasuwa się drugie pytanie : Po co obrońca Arki zachował się tak głupio ? Był faulowany, to mógł zaczekać na decyzję arbitra, a nie bawić się w zapasy we własnym polu karnym. Czysta głupota została &quot;odpowiednio&quot; nagrodzona. Do tego drobna pomoc Witkowskiego i już nie ma się o co czepiać, bo gdyby na tablicy wyników widniał wynik 1:0, to mogłyby być kontrowersje, ale nie przy takim wyniku, jaki został odnotowany.
Również - BEZ ODBIORU.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin
Dzisiaj czekają nas dwa spotkania w naszej kochanej, rodzimej lidze. Ja wybrałem wcześniejsze z nich, czyli starcie krakowskiej Wisły z Zagłębiem Lubin. Wicemistrz Polski na chwilę obecną znajduje się na szóstym miejscu w tabeli, ze stratą ośmiu punktów do Jagielloni. Aby trzymać kontakt z czołówką to spotkanie podopieczni Maaskanta muszą wygrać. A trzeba przyznać, że pod wodzą Holendra radzą sobie coraz lepiej. Po srogim laniu w Poznaniu (1:4) byli w stanie się pozbierać i odnieśli dwa zwycięstwa w niezwykle prestiżowych meczach: z Cracovią i z Legią. Derbowe spotkanie to raczej uśmiech losu (bramka Boukhariego), sam mecz stał na bardzo niskim poziomie i powinien zakończyć się podziałem punktów. Jednak wiktoria nad Legią to już pokaz wspaniałej piłki ze strony piłkarzy &quot;Białej Gwiazdy&quot;. Gospodarze rozegrali wtedy świetne zawody, chociaż należy pamiętać, że na początku meczu ratował ich Mariusz Pawełek. Rewelacyjnie na boisku prezentował się zdobywca dwóch bramek Paweł Brożek. Widać, że popularny &quot;Brozio&quot; jest w naprawdę wysokiej formie. A przecież to on jest opcją ofensywną numer jeden w swojej ekipie. Za mecz z Warszawiakami należy wyróżnić jeszcze Chaveza, który nie tylko rozegrał bezbłędne spotkanie, ale także doskonale kierował obroną Wisły. Ogólnie w grze zespołu widać znaczący progres. Zawodnicy coraz lepiej rozumieją filozofię swojego trenera. Maaskant też znalazł już optymalne ustawienie na boisku. W środku pola może liczyć na serce zespołu - Radosława Sobolewskiego. Zaskakująco dobrze gra Łukasz Garguła, a pary Małecki - Brożek nie trzeba przedstawiać. Ta dwójka potrafi rozmontować każdą defensywę w naszej lidze. Pod Wawelem zapowiadają, że w ostatnich trzech jesiennych meczach: właśnie z Zagłębiem, z Polonią w Warszawie i Arką w Gdyni trzeba zdobyć komplet punktów. Wtedy będzie można pomyśleć o zimowych wzmocnieniach a potem ruszyć do walki o mistrzostwo. Po poprzednim sezonie wydawało się, że Zagłębie w obecnych rozgrywkach będzie okupować spokojne miejsce w środku tabeli. Jednak &quot;Miedziowi&quot; grają w kratkę. Dobre występy (zwycięstwo w Poznaniu z Lechem) przeplatając znacznie słabszymi. To wszystko sprawiło, że obecnie są zaledwie na trzynastej pozycji w tabeli i muszą uciekać innym, aby nie znaleźć się w strefie spadkowej. Drużyna największe problemy ma w ataku: odszedł Micanski, a kompletnie bez formy jest Traore. Powrót po kontuzji Szymona Pawłowskiego nieco poprawił tą sytuację. Ostatnie dwa spotkania podopieczni Marka Bajora rozegrali na swoim stadionie: zremisowali z Bełchatowem i wygrali z Widzewem. Dzisiaj jednak będzie im niezwykle ciężko o jakiekolwiek punkty. Wisła zagra z pewnością o trzy oczka. Mam nadzieję, że pomogą kibice, którzy zawsze dzielnie wspierają gospodarzy. W tym meczu nie widzę zbytnio szans na jakieś punkty dla gości. Stawiam na &quot;Białą Gwiazdę&quot; i mam nadzieję, że z wysokości trybun obejrzę zwycięstwo Wisełki.
Wisła Kraków 1,45

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Wisla - Zaglebie
Wisla pokazala ostatnio ze w ich ofensywie drzemie spora sila. Zaglebie na pewno zagra defensywnie ale mysle ze mimo to Biala Gwiazda stworzy sobie sporo groznych sytuacji i wszystko zalezec bedzie od skutecznosci. Brozek, Kirm i Malecki sa ostatnio w niezlej formie i licze ze wypracuja przynajmniej dwie bramki dzis.

Wisla over1,5 1,66
Bet365

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Sam się zastanawiałem pomiędzy typem na over 2.5 w całym meczu przy Reymonta jak i przy obie strzelą. Cygeiro jednak zarzucił tu ciekawą propozycję. Przede wszystkim Wisła ostatnio, w szczególności na własnym terenie strzela dużo (Korona 2:2, Lechia 5:2, Legia 4:0). Do niedawna sporo też traciła, ale jednak w meczu z Legią obrona Wisły, a w szczególności Honduranin Osman Chavez grała co najmniej poprawnie. Również mając na uwadze to, że Zagłębie w spotkaniach wyjazdowych wygląda słabo, można zaryzykować tezę, że bramki w Krakowie nie strzeli. Chyba, że znów jakiś strzał życia jak przy Konwiktorskiej czy Bułgarskiej. Ofensywa Wisły wygląda dobrze. Podbudowany ostatnim świetnym meczem z Legią i tym, że po dłuższej przerwie zagrał w kadrze Brożek, Małecki, który odzyskał formę i z Legią był głównym motorem akcji zaczepnych Białej Gwiazdy, Kirm , który wreszcie zagrał kilka spotkań na miarę oczekiwań. Ta trójka powinna zapewnić dziś Białej Gwieździe wygraną, myślę, że przynajmniej 2 bramki z taką ofensywą i biorąc pod uwagę słabą formę Zagłębia są bardzo realne, a kurs jest sporo lepszy niż ten jaki bukmacherzy proponują nam na wygraną Wisły.
Wisła wygra i over 2.5 @ 2.6 GB
Wisła over 1.5 @ 1.7 Tobet

B 94

bart7890

Użytkownik

typ: Wisła więcej niż 1,5 bramki | stawka: 6/10 | Sportingbet 1,70
Muszę przyznać, że widzę efekty pracy Maaskanta i są to takie jakby holenderskie efekty pracy, a wnioskuje tak, że Wisła zaczęła grać i osiągać wyniki podobne do tych w Holandii, czyli w spotkaniach widzimy sporo bramek. Uważam, że jeśli to wszystko będzie jeszcze dobrze poukładane w defensywie to wyniki będą pozytywne, a ostatnio widać poprawę, bo w dwóch ostatnich spotkaniach Wisła nie straciła bramki. Krakowianie dobrze spisują się na własnym terenie (4-2-0), bramki 14-5, więc sporo strzelają co jak najbardziej skłania mnie do zagrania typu, który przedstawiłem powyżej. Do tego Zagłębie nie najlepiej radzi sobie na wyjazdach (1-1-4), bramki 4-10 i tutaj kolejna rzecz przemawiająca za przeciwnikami. Można jeszcze zapodać coś z historii, czyli bezpośrednie spotkania obydwóch drużyn z dwóch ostatnich sezonów, a na cztery spotkania wszystkie wygrała Wisła Kraków!

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Idiotyczny wniosek. Do czasu utraty bramki Arka byla druzyna lepsza na boisku.
Taaa była drużyną lepszą lecz nie potrafiła tego udokumentować bramką marnując sytuacje jak Legia w Krakowie.Według mnie lepiej zagrac słabe zawody i wygrać 3-0 niż grać porywająco pięknie i zremisować 0-0.

Co do dzisiejszych meczy to pewnie zagram zwycięstwo Wisły lecz nie wiem czemu ale czuję tam niespodziankę.Myślę nad typem Zagłebie strzeli bo dobrze za to płacą (1,93).Wisła w dwóch kolejnych meczach nie straciła bramki wiec może dzisiaj....
Może jakiś remis... muszę to jeszcze rozkminić.Ale 1,35-1,40 na Wisłę to trochę mało.
W drugim meczu (Bełchatów - Polonia) pasuje remis.Polonia na wyjazdach dobry bilans zwycięstwo cztery remisy i jedna porażka.Też coś mnie kieruje do typu obie strzelą.

blader 0

blader

Użytkownik
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin | 1 @ 1,50 (Unibet) 21.11.10 14:45 5/10
Polska Ekstraklasa po początkowych zawirowaniach wraca do normalnego stanu rzeczy. Wisła gra z meczu na mecz coraz lepiej, ale to nie znaczy że tak będzie ciągle. Mecz dom-wyjazd to 4-2-0, 14:5 vs 1-1-4, 4:10. Warto przypomnieć ostatnie mecze Krakowian, miesiąc temu wygrali wysoko 5-2 z Lechią, tydzień później przegrali wysoko 4-1 z Lechem, potem wygrali szczęśliwie na wyjeździe 0-1 z Cracovią a niedawno odnieśli wysokie zwycięstwo 4-0 z Legią, jednak wynik ten nie odzwierciedla tego, co działo się na boisku gdyż Legia na tak wysoką porażkę nie zasłużyła. Jednak ostatnio dowiedziałem się, że na jednym z treningów piłkarze Wisły przegrywali jakiś sparring 0-4 i kompletnie nie przykładali się do tego by odrobić straty, a Maaskant wydarł się na nich i wyszedł. Także lenistwo jest, ale myślę że teraz zagrają tak by wygrać, bo trener rozmawiał z nimi odnośnie początków sezonu, i ewentualnych strat punktowych na które nie mogą sobie pozwolić. Zagłębie ogólnie nie zwykło przegrywać wysoko, jednak pod koniec Października przegrali 3-1 na wyjeździe ze Śląskiem Wrocław, potem wygrali z Widzewem 1-0 a ostatnio zremisowali 1-1 z Bełchatowem. Rok temu Wisła wygrała oba spotkania, 1-0 oraz 1-4, podobnie było w sezonie 2007/08 gdzie Wisła wygrała 2-1 oraz 0-1. Wisła zagra w tym samym składzie i ustawieniu, w którym grała z Legią. Natomiast Zagłębie przyjedzie poważnie osłabione, gdyż nie zagrają: Costa Nhamoinesu [OBR 7/0], Grzegorz Bartczak [OBR 9/1], Kamil Wilczek [POM 6/1] i Martins Ekwueme [POM 8/0]. Myślę, że passa Wisły jeszcze potrwa a kurs jest wart gry.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Podtrzymuje swoje zdanie z początku tygodnia... Mianowicie Polonia Warszawa DNB oraz opuszczenie typowania meczu Wisły z Zagłębiem - no bet.
W Polonii trochę zmian kadrowych, do 18stki nie załapali się J.Gancarczyk, Ł.Teodorczyk czy P.Dziewicki, ale są za to P.Rachwał czy Ł.Skrzyński. Czarne Koszule na wyjazdach mają bilans 1-4-1. Jedyna porażka to 0-1 z rewelacyjną u siebie Jagiellonią.
Dzisiaj Bełchatów bez M.Drzymonta, którego z pewnością zastąpi Z.Tanevski. GKS w mojej ocenie ma lekki kryzys. Stosunkowo szczęśliwy remis z Zagłębiem i porażka ze Śląskiem Wrocław nie napawają optymizmem.
Polonia ponownie zaczyna grać tak jak na samym początku sezonu. Prezes Wojciechowski podraznił ambicje piłkarzy, którzy ponownie powinni pokazać, że chce im się walczyć. To powinno zaowocować zdobyczą punktową.
===
Na początku tygodnia w temacie zastanawialiśmy się czy zestaw Legia + Jagiellonia + Lech + Wisła ma szansę powodzenia. Ja wyraziłem swoje zdanie, że jeśli ktoś rozczaruje to Wisła... Póki co się nie pomyliłem. Jak będzie dzisiaj?
W sumie Biała Gwiazda uskrzydlona wygranymi nad Legią i Cracovią powinna gładko przejechać się po Zagłębiu Lubin, ale czy tak będzie? Ja właśnie dzisiaj nieco na przekór wszystkim na Wisłę nie zagram. Gdybym miał stawiać to Zagłębie DNB, ale ze względu na fakt iż inwestuję dzisiaj w inne spotkania to zdarzenie odpuszczam i wybieram opcję No bet.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Faworyt jest tylko jeden, Wisła. Choć grają w kratkę, to z pokonaniem Zagłębia problemów być nie powinno. Wiatr w żagle złapali przede wszystkim Małecki i Paweł Brożek. W obronie chyba wreszcie znaleziono lidera, który jest w stanie wypełnić lukę po Głowackim, czyli Osman Chavez. Nieprzypadkowo ten człowiek gra w reprezentacji swojego kraju. Co prawda na początku miałem dość dziwną opinię o tym zawodniku, jednak czas potrzebny na aklimatyzację pozwolił na zmianę tego wniosku. Zagłębie w tym sezonie bardzo mnie zawodzi. Grają praktycznie bez napastnika, bo po odejściu Micanskiego nie znaleziono nikogo na jego miejsce (Traore? Dokić? Nieporozumienie). Powtórzę to po raz kolejny, że lubinianie będą walczyć tylko i wyłącznie o utrzymanie. Mój typ: Wisła Kraków ✅ lub over 2.5 ⛔

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Podtrzymuje swoje zdanie z początku tygodnia... Mianowicie Polonia Warszawa DNB oraz opuszczenie typowania meczu Wisły z Zagłębiem - no bet.

Bełchatów - Polonia W.

Na temat tego meczu mam nieco inne zdanie. Polonia to drużyna, która w tym sezonie gra w kratkę. Po dobrym początku i 3 zwycięstwach z rzędu, kiedy drużynę prowadził jeszcze Hiszpan nastąpił po zmianie trenera regres. Drużyna gra znacznie słabiej. Na 10 kolejnych meczy wygrali tylko 2. Trzeba zaznaczyć, że były to zwycięstwa na własnym boisku. Na wyjazdach 4 remisy i porażka. Dzisiaj przyjdzie im sie zmierzyć z silnym rywalem i będzie trudno o wyjazdowe zwycięstwo.
Bełchatów z kolei to drużyna, która od kilku sezonów mimo braku gwiazd jest zawsze w czubie na koniec sezonu. Obecnie też nie idzie im źle, choć po dobrym początku też troche spuścili z tonu. Lubią jednak grać przed własną publicznością. W tym sezonie między innymi remis z Wisłą i wygrana z Lechem. Ich ogólny bilans u siebie to 5-1-1. Myślę, że dzisiaj tego meczu nie przegrają. Stawiam draw no bet. W przypadku remisu zwrot stawki.
Remis bez zakładu: Bełchatów
Kurs: 2.00
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
GKS Bełchatów - Polonia Warszawa
3:2​

W ostatnim spotkaniu obecnej kolejki zmierzy się GKS z Polonią. W tym meczu ciężko wskazać faworyta. Nawet w tabeli obie ekipy zajmują miejsca obok siebie. Polonia, której prezes miał ambicje zdobyć mistrzostwo w tym sezonie po okresie słabszej gry pomału wraca na właściwe tory. Świadczyć może o tym remis z Lechem (chociaż prowadzili 0:2 dali sobie strzelić 2 bramki) oraz zwycięstwo nad Ruchem. Dzisiaj tak naprawdę Czarne Koszule przejdą dobry test ponieważ zagrają z dobrze spisującą się drużyną GKSu. Gospodarze spotkania mimo że w zespole nie mają jakiś wielkich gwiazd to potrafią utrzymywać się w górnej części tabeli oraz rozgrywać dobre mecze. Dzisiaj będą musieli radzić sobie bez Marcina Drzymota natomiast w drużynie rywala kontuzjowany jest Radek Mynar.
Za GKSem przemawia dobra postawa przed własną publicznością. Przegrali tylko jeden mecz ze Śląskiem a ich bilans wygląda bardzo dobrze 5-1-1. Trochę niepewności na pewno wprowadzają ostatnie dwa meczu gdzie drużyna z Bełchatowa prezentowała się trochę słabiej. Natomiast Polonia lubi na wyjazdach dzielić się punktami z gospodarzami. Działo się tak aż w pięciu spotkaniach. Tylko w jednym Czarne Koszule wygrały. Po ostatnich dwóch lepszych w ich wykonaniu meczach będą chcieli również i dzisiaj zagrać jak najlepiej i zdobyć punkty. Prezes Wojciechowski pokazał, że nie będzie tolerował słabych wyników i zawiesił pensje piłkarzom. Także ci nie mają wyjścia oprócz liczenia funduszy na koncie muszą zacząć grać na takim poziomie jak ich pensje. Może zachowanie prezesa jest lekko szokujące, ale jeśli okaże się skuteczne to jak najbardziej popieram. Co do typu decyduję się postawić na Polonię z wykluczeniem remisu. Uważam, że dysponują większym potencjałem niż gospodarze i jeśli tylko dadzą z siebie wszystko to nie przegrają tego spotkania.

Moja propozycja:

Polonia dnb (kurs około 2.05)⛔

lukiaszenko 132

lukiaszenko

Użytkownik
No i stało się. Faworyci powygrywali, dawno nie było chyba tak czystej kolejki pod względem bukmacherskim w naszej lidze. Wisła zagrała dzisiaj o wiele słabiej niż w meczu z Legią, brakowało gry kombinacyjnej, Wiślacy byli troche bezradni wobec zwartego w obronie Zagłębia. Z kolei gdy goście wyprowadzali kontry mieli za dużo miejsca, co mogło się skończyć niewesoło dla Wisły. Ale ogólnie to takie bicie głową w mur przez Białą Gwiazdę. Wazne trzy punkty

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom