>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 19.07-22.07.2013

Status
Zamknięty.
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Opieranie się na tym co było, ma uzasadnienie, stylu gry większość ekip nie
zmieni, kadrowo też, bo całych 11 nie wymieniono.
Widziałem sparingi Wisły z Lechem czy GKS Katowice i widziałem te same błędy w obronie.
Nie ma Skorupskiego w Górniku, a on grał równo cały sezon, wpadek miał niewiele.
Drużyny się zmieniają, a specyfika ligi nie, będą overy :cool:

mareq_7 354

mareq_7

Użytkownik
Ruch - Lech
Ja jednak zagram niejako przeciwko typowi leniuszek - w meczu Ruch - Lech typuje BTS.
Czemu niby tak?
Wg mnie Lech będzie zmęczony meczem z Honką, chociaż uzyskali bardzo dobry wynik ich gra nie była tak kolorowa - pozwolili Finom na 13 strzałów w tym 6 celnych, no i oczywiście stracili gola, za to Ruch w sparingach pokazał się z dobrej strony.
Wg mnie warto za niską stawkę zaryzykować typ:
BTS @2.0 bet365

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
Zagłębie (-1) - Pogoń 1 @3,3
ŻENADA PEŁNĄ GĘBĄ GRA ZAGŁĘBIA...
Rok temu obie drużyny również rozpoczynały ligę i wtedy Pogoń rozjechała u siebie Zagłębie aż 4:0, no ale to było dawno temu i teraz nie wyobrażam sobie chociażby minimalnego zwycięstwa szczecinian i to jeszcze na wyjeździe. Już w lutym na start kolejki wiosennej piłkarze Zagłębia odegrali się i wygrali 3:0. Miedziowi zrobili naprawdę fajne transfery, udało się im pozyskać chociażby Przybeckiego i Piątka: stanowiących swego czasu o sile Polonii, Kwieka: podstawowego pomocnika Górnika oraz doświadczonego obrońcę mistrza Bułgarii Guldana a z wypożyczenia z Piasta wrócił młody, utalentowany Oleksy. Ze strat trzeba chyba tylko odnotować odejście Pawłowskiego. A Pogoń... skład raczej podobny będzie do tego z zeszłego sezonu, transfery na kolana nie powalają. Jak nie mieli dobrego napastnika tak dalej mieć nie będą bo Djousse i Chałas są po prostu słabi a nowo pozyskany Zwoliński jest młody i pewnie będzie grał ogony.
W sparnigach obie drużyny prezentowały się następująco:
21.06.2013 Zagłębie Lubin 0:1 FK Mladá Boleslav
21.06.2013 Zagłębie Lubin 2:1 FK Mladá Boleslav
26.06.2013 Zagłębie Lubin 4:2 FK Jablonec nad Nisou 1997
30.06.2013 TSV München von 1860 2:0 Zagłębie Lubin
03.07.2013 Zagłębie Lubin 0:1 FC Ingolstadt 04
07.07.2013 Zagłębie Lubin 3:0 Bursaspor Kulübü
09.07.2013 FC Wacker Innsbruck 1:1 Zagłębie Lubin
12.07.2013 Zagłębie Lubin 1:0 Miedź Legnica
10.07.2013 Pogoń Szczecin 0:0 Oympique Lyon
09.07.2013 Bałtyk Gdynia 1:1 Pogon Szczecin
06.07.2013 Arka Gdynia 0:0 Pogoń Szczecin
06.07.2013 Pogoń Szczecin 3:4 Chojniczanka Chojnice
03.07.2013 Pogoń Szczecin 3:1 Gryf Wejherowo
02.07.2013 Lechia Gdańsk 1:3 Pogoń Szczecin
29.06.2013 Pogoń Szczecin 3:1 Jagiellonia
Wg mnie Zagłębie zainauguruje sezon 13/14 gładkim zwycięstwem u siebie nad Pogonią.
Prawdopodobne składy:
Zagłębie Lubin: Kozioł - Widanow, Banaś, Guldan, Oleksy - Bilek, Jeż, Piątek - Przybecki, Kwiek - Papadopulos

Pogoń Szczecin: Janukiewicz - Frączczak, Golla, Dąbrowski, Lewandowski - Ława, Rogalski - Bąk, Akahoshi, Murayama - Chałas​

Otrzymane punkty reputacji: +1
mzrm 13

mzrm

Użytkownik
Może to sie wydawać idiotyczne, ale może warto zwrócić uwagę na mecz Lechia - Podbeskidzie i drogę jaką muszą pokonać górale do Gdańska, jadą w sumie z drugiego końca Polski = zupełnie inny mikroklimat oraz pewne zmęczenie spowodowane długą jazdą.

M 20,3K

musampha

Użytkownik
Może to sie wydawać idiotyczne, ale może warto zwrócić uwagę na mecz Lechia - Podbeskidzie i drogę jaką muszą pokonać górale do Gdańska, jadą w sumie z drugiego końca Polski = zupełnie inny mikroklimat oraz pewne zmęczenie spowodowane długą jazdą.
Trasa podróży w poprzednich dwóch sezonach była taka sama, a Podbeskidzie oba mecze wyjazdowe z Lechią wygrało: 1-2 i 2-3, więc nie sądzę żeby długość podróży miała decydujące znaczenie jeśli chodzi o końcowy wynik.

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Panowie nie ma się o co spierać. Wszystko zweryfikuje boisko. Odnośnie meczu Wisły z Górnikiem parę słów ode mnie. Dla mnie ten mecz jest dużą niewiadomą. Mecz wydaję się underowy,ale kurs 1.50 na under 2.5 dla mnie nie do gry. Ustawienie Wisły (zagęszczony środek pola) sprawi że trudno będzie o sytuacje. W mojej ocenie mecz będzie się toczył w środkowej strefie boiska. Atutem Wisły są boki pomocy z Małeckim i Sarkim. Tylko że Nawałka o tym dobrze wie i te sektory boiska będą mocno pilnowane. Dla mnie jest to mecz w którym jedna bramka może zadecydować o losie spotkania. Oczywiście może, ale nie musi. W tym meczu jest bardzo dużo niewiadomych. Zarówno z jednej jak i drugiej strony . Oczywiście jakiś typ z przedstawionych wyżej wejdzie.....bo jakiś wynik paść musi ale dla mnie to trochę jak wróżenia z fusów. W moim rozumieniu bukmacherki typowy NO BET.

K 0

kolarz3

Użytkownik
Śląsk Wrocław vs Korona Kielce Typ 1 @ Bah 2.8
Według mnie widać w tym meczu duże value. Wczoraj można było zobaczyć grę Śląska. Pomimo że, czarnogórcy prezentowali niski poziom, Śląsk w przeciwieństwie do reszty polskich przedstawicieli pokazał najwyższy poziom. Można było zauważyć grę kombinacyjną czy granie z pierwszej piłki. Myślę że, trener Levy dobrze przygotował drużynę i może ona zagrozić potentatom naszej ligi.

duda 380

duda

Użytkownik
Kolego, Śląsk gra na wyjeździe - w Kielcach.
Co do dzisiejszych spotkań: ciężko typować wynik w meczu Wisła - Górnik, ale zdaje się, że rozsypana Wisła nie nawiąże równej walki z dobrze ułożonym Górnikiem, można spróbować uderzyć w stronę Górnika: X2
Zagłębie - Pogoń: tutaj nie ma co się dużo rozpisywać, w Szczecinie bieda puka do drzwi, transfery słabe, drużyna zbytnio się nie zmieniła (co może być plusem, jeżeli chodzi o zgranie), jednak Zagłębie na własnym terenie będzie w tym sezonie piekielnie mocne i najlepsze drużyny ligi będą miały problemy ze zdobyciem kompletu punktów. Dzisiaj Lubinianie powinni wypunktować Pogoń, tak jak zrobili to w pierwszym meczu rundy wiosenniej, poprzedniego sezonu.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Zapinamy pasy i startujemy..

Faworytami pierwszego spotkania są gospodarze. Pierwsza połowa wydaje mi się, że powinna przebiegać nieco &quot;ospale&quot;. Piłkarze w głowach mają jeszcze urlopy, nie czują jeszcze presji.. Ale w miarę upływu czasu powinna się zarysowywać przewaga jednego z zespołów. Oczywiście przewaga Zagłębia. Podopieczni Pavla Hapala mimo ubytków kadrowych spowodowanych odejściem Szymona Pawłowskiego, Csaby Horvatha czy Kamila Wilczka szykują już ich następców. Dużo oczekuje się się od Aleksandra Kwieka, Łukasza Piątka i Miłosza Przybeckiego, którzy powinni być dobrym uzupełnieniem transferów z klubu. Z racji że to piątek kibiców za wielu nie zobaczymy, choć dodatkowym atutem lubinian będzie własny teren. Piłkarze Pogoni w poprzednich rozgrywkach na wyjazdach wyglądali bardzo blado. Po tym meczu z pewnością kibice będą wiedzieli więcej na temat tego, na co stać swoich pupili w tym sezonie. Celem Zagłębia jest na pewno walka o puchary. Będzie ciężko. Zawsze jest ciężko. Kluczowa będzie runda wiosenna. Teraz puki co trzeba gromadzić punkty. Pogoń Szczecin to z kolei drużyna, która będzie chciała uniknąć desperackiej walki o utrzymanie, tak jak to było pod koniec maja. Jednak aby tak się stało, to potrzebne są transfery, o których jak na razie w klubie cicho. Piłkarze Pogoni wypaleni, bez polotu, bez nadziei na &quot;lepsze jutro&quot;. W pierwszym spotkaniu tego sezonu będą musieli raczej uznać wyższość rywala. Dzisiaj jest cholernie ciepło. Podróż w taki upał nie będzie pomagała piłkarzom ze Szczecina.
Zagłębie - Pogoń

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.30

Dodatkowo proponuje singla na Kwieka. W meczach przygotowawczych spisywał się nieźle. Widać, że szuka gry, jako ofensywny pomocnik często gra w polu karnym rywala. Strzelił zresztą ostatnio jedynego gola w spotkaniu z Miedzią Legnica wygranego przez Zagłębie 1:0. Wcześniej trafiał w sparingach z FK Jablonec, a w pozostałych meczach asystował przy bramkach. Kurs na bramkę w jego wykonaniu mocno zawyżony..
Typ: Aleksander Kwiek (zagłębie) strzeli gola ⛔
Kurs: 5,25

H 187

h778

Użytkownik
Ja bym przestrzegał przed takim hurraoptymistycznym graniem na Zagłębie. Oni od kilku lat mają być rewelacją ligi i walczyć o puchary, a zwykle jesień kończą daleko w tyle. Dla mnie kurs w okolicach 1.8 nie jest wart gry, nie zdziwi mnie urwanie punktów przez Pogoń.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Jest cholernie ciepło, ale piłkarze ze Szczecina mają klimatyzowany autokar zapewne, więc tego nie odczują... ????
Udało mi się wybrać typy na start ekstraklasy u mnie w dziale (link, w moim podpisie)
Niby ekstraklasa to niespodzianki, ale wydaje mi sie, ze z roku na rok jest coraz lepiej... tylko szkoda ogromnej przepasci nad druzynami... Potrzeba pare firm, ktore beda chetne na inwestowanie w polską piłkę.

maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Legia Warszawa -:- Widzew Łódź

Mecz który ma jednostronnego faworyta do zwycięstwa i jest nim zespół &quot;wojskowych&quot; naprawdę cud by musiał się stać żeby tego meczu nie wygrali gdyż wszystkie aspekty za nimi przemawiają mocniejszy skład,własny stadion na którym nie przegrali od 11 lat a także forma,jedynym minusem tego spotkania to kurs który oferują bukmacherzy no ale jak to mówią nie można mieć wszystkiego. Osobiście oprócz zwycięstwa Legii obstawię dodatkowo drugi typ mianowicie taki że w tym spotkaniu Marek Saganowski strzeli bramkę typ ten według mojej skali ma prawdopodobieństwo 7/10 że wejdzie,po pierwsze dlatego że Sagan jest typem zawodnika który posiada jedną naprawdę ważna cechę której brak większości zawodnikom w Polskiej Ekstraklasie czyli waleczność aż miło się patrzy jak walczy o każdą niemal straconą piłkę,po drugie posiada jakby to powiedzieć &quot;dar&quot; znajdywania się w odpowiednim momencie pod bramką i strzelenia bramki z niczego (dobry przykład strzelona bramka TNS) moim zdaniem piłkarsko jest bardzo podobny do Thomasa Mullera który wybitnym napastnikiem również nie jest ale zawsze jest w takim miejscu że piłka odbije się czy to od jego nogi,głowy i wpadnie do bramki. Uważam że gdyby nie problemy z sercem które miał na początku roku i gdyby grał we wszystkich spotkaniach to Marek spokojnie wygrałby koronę króla strzelców polskiej ekstraklasy,ale nic straconego nowy sezon się zaczął więc koronę może zdobyć w tym roku, ale reasumując przemyślenia w meczu z Widzewem na swoim stadionie (przy 16 tys kibiców na obecną chwilę) liczę na przynajmniej kilka bramek dla drużyny &quot;Wojskowych&quot; w tym przynajmniej jedną którą strzeli &quot;Sagan&quot;

Mój typ:
Legia win - 1,30✅

Marek Saganowski strzeli bramkę - TAK - ZWROT (niestety nie wszedł na boisko)
kurs:2,25

Unibet

daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin ✅
Inauguracja sezonu identyczna jak rok temu. W szranki staną ze sobą Zagłębie Lubin i Pogoń Szczecin. Wtedy grano w Szczecinie, a Pogoń zwyciężyła aż 4:0. Pół roku później jednak na inaugurację wiosny role się odwróciły, i to Zagłębie wysoko wygrało (3:0). Dzisiaj jednak nie przewiduje aż takiego pogromu w żadną stronę.
Zmieniły się bowiem same drużyny. W zespole Zagłębia postanowiono zrezygnować ze sprowadzania zagranicznego szrotu, na rzecz stawiania na młodzież. Osławiona szkółka Zagłębia, paradoksalnie wypuściła najmniej nowych ligowców w zeszłym sezonie! Teraz ma się to zmienić. Pożegnano się z aż dziesięcioma zawodnikami, a ich miejsce ma zająć młodzież. Jedynym dużym transferem Miedziowych jest sprowadzenie Miłosza Przybeckiego, ale biorąc pod uwagę że przyszedł on w miejsce Szymona Pawłowskiego, można to rozpatrywać w kategoriach osłabienia. Okazale za to wygląda formacja defensywna Lubinian. W końcu zdrowy jest Adam Banaś, któremu partnerował będzie nowo sprowadzony Lubomir Guldan. Mocne sa także boki, z Pawłem Oleksym i moim osobistym faworytem - brutalnym wycinakiem Pavlem Widanowem. Ponadto w środku pola zagra dwóch typowo defensywnych graczy - Jiri Bilek i Łukasz Piątek (także nowy). Na tą obronę zagra baardzo miernie wyglądający atak Portowców. Szczególne problemy są z pozycją napastnika, gdzie o miejsce w składzie walczą dość zabawny, niedożywiony Donald Djousse oraz król II Ligi i nieskuteczny wyżej Tomasz Chałas. Obaj panowie nie są - delikatnie mówiąc - klasowymi snajperami. Za plecami dostaną dwóch chimerycznych Japończyków - Akahoshiego i Muruyamę i 40-letniego Ediego. To właśnie Edi jest jedyną bolączką Pavla Hapala, bo nawet na stojąco potrafi stwarzać klarowne sytuacje kolegom - poza tym świetnie wykonuje stałe fragmenty gry. Dużo lepiej od formacji ofensywnych, prezentuje się obrona Portowców. W bramce Radosław Janukiewicz, który ma za sobą bardzo udany sezon, i młoda, ale jednocześnie już zgrana i doświadczona linia oborny Pietruszka - Dąbrowski - Golla - Frączczak. Szczególną uwagę zwracam na Dąbrowskiego, który ma świetne warunki fizyczne i zadatki na czołowego stopera naszej ligi. Wdowczyk zdaje sobie sprawę że jedynie w defensywie jest w stanie ugrać punkty z faworyzowanym Zagłębiem. Zwłaszcza, że ofensywa Lubinan jest bardzo chimeryczna i nieprzewidywalna. Abwo, Jeż czy Papadopoulos potrafią rozgrywać fantastyczne mecze, a jednocześnie często mają spadki formy. Są nieregularni, nieraz nieskuteczni (tak, pamiętam o golach Papadopoulosa w zeszłym sezonie, ale dużo sytuacji też marnował).
Moim zdaniem w tej inauguracji nie zobaczymy kanonady bramek. Remis, bądź skromne zwycięstwo Lubinian. ????
Przewidywane składy:
Zagłębie (4-2-3-1): Gliwa - Oleksy, Guldan, Banaś, Widanow - Bilek, Piątek - Abwo, Jeż, Przybecki - Papadopoulos
Pogoń (4-2-3-1): Janukiewicz - Pietruszka, Dąbrowski, Golla, Frączczak - Rogalski, Ława - Muruyama, Andradina, Akahoshi - Chałas

Under 2,5 @1,67 ✅
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Wisła Kraków - Górnik Zabrze ✅
Drugi dzisiejszy mecz, w mojej opinii dużo ciekawszy ???? Jak zaprezentuje się najsłabsza od lat Wisła? Nie oszukujmy się, w tej drużynie jest trzech graczy na miarę czołówki - Małecki, Sarki i Wilk. Reszta to nie ta para kaloszy, odstają poziomem. Wystarczy napisać, że celem Białej Gwiazdy na ten sezon jest zapewnienie sobie miejsca w czołowej ósemce! Parę lat temu - nie do pomyślenia. Nawet dwa lata temu, gdy Wiślacy byli 15 minut od wyśnionej, wymarzonej Ligi Mistrzów. Teraz wszystko się zmieniło. Fatalna polityka transferowa wpędziła klub w problemy finansowe, Bogusław Cupiał zakręcił kurek z pieniędzmi a Jacek Bednarz próbuje ulepić coś z niczego. Niezwykle ciekawe jest jak zaprezentuje się drużyna pod wodza nowego-starego trenera, skądinąd znanego Dyzmy polskiego futbolu - Franciszka Smudy. Franz ma kibicom w całym kraju coś do udowodnienia po kompromitacji swojej osoby na Euro (i w trakcie przygotowań). Jednak jak na pierwszy mecz, trafili dość cięzkiego rywala.
Górnik Zabrze, prowadzony przez świetnego szkoleniowca - Adama Nawałkę. Po świetnej jesieni w zeszłym sezonie, przyszła dużo słabsza wiosna. Nawałka wyciągnął wnioski z tej lekcji, i dokonał zmian w procesie przygotowawczym. Górnicy utrzymali swój skład z zeszłego roku (udało się utrzymać w klubie Nakoulmę), a dodatkowo jeszcze wzmocnić: nowe skrzydła Madej - Małkowski i ogromne doświadzczenie i charyzma w środku pola przyniesiona przez Radosława Sobolewskiego (notabene, wieloletniego piłkarza Wisły). Górnicy w formie to czołówka naszej Ekstraklasy, personalnie znacznie przewyższają nad Krakowianami, mają lepszego trenera, lepszego bramkarza (w Wiśle po odejściu Pareiki stanie niedoświadczony Miśkiewicz), lepsza obronę (w Wiśle nie zagra czołowy stoper Osman Chavez ze względu na obowiązki reprezentacyjne) i lepszy atak (w Wiśle nie ma ani jednego zdrowego napastnika, dlatego na tej pozycji powinniśmy obejrzeć Łukasza Gargułę). Dla mnie faworytem meczu są Zabrzanie, a bukmacherzy chyba nieco ulegaja magii nazwy &quot;Wisła Kraków&quot;.
Przewidywane składy:
Wisła (4-2-3-1): Miśkiewicz - Bunoza, Jovanović, Głowacki, Stolarski - Wilk, Stjepanović - Małecki, Chrapek, Sarki - Garguła
Górnik (4-2-3-1): Steinbors - Gancarczyk, Wełnicki, Danch, Olkowski - Mączyński, Sobolewski - Małkowski, Przybylski, Madej - Nakoulma

Górnik lub X @1,57 ✅

Z 21

zarzi

Użytkownik
A więc zaczynamy nowy sezon. Jak wiadomo, wprowadzona została reforma rozgrywek. Mam nadzieję, że przyniesie to oczekiwany efekt, czyli liga będzie jeszcze ciekawsza i bardziej emocjonująca. Wszystko wskazuje na to, że i ten sezon będzie należał do dwóch zespołów, które zdecydowanie odjechały swoim rywalom w poprzednich rozgrywkach. Mam tu na myśli oczywiście Legię i Lech.
Wstępnie moim faworytem rozpoczynającej się kampanii jest drużyna ze stolicy kraju. Mają interesujący, szeroki skład z niezmiernie utalentowanymi, młodymi zawodnikami. Do tego uważam, że klub prowadzony jest w profesjonalny sposób.
Teraz jednak nie o tym. Dzisiaj skupie się na rozpoczynających sezon, dwóch spotkaniach. Postaram się przeanalizować możliwości tych ekip i zaproponować jakieś typy. --------------------------------
19.07.2013, 18:00 Spotkanie: Zagłębie Lubin vs Pogoń Szczecin ⛔
Typ: 1
Bukmacher: William Hill
Kurs: 1.85 +
Spotkanie: Zagłębie Lubin vs Pogoń Szczecin ⛔
Typ: powyżej 2.5 gola
Bukmacher: Unibet
Kurs: 2.25
Analiza:
Na rozpoczęcie nowego sezonu na stadionie w Lubinie zagra tamtejsze Zagłębie z drużyną szczecińskiej Pogoni. Uważam, że warto w tym spotkaniu postawić na zwycięstwo gospodarzy.
Zacznijmy od Zagłębia. W Lubinie na transfery nie wydano ani złotówki, a wzmocniono skład. Przybyli za darmo ciekawi zawodnicy, którzy wniosą do zespołu trochę świeżości - Kwiek, Piątek, Przybecki.
Najważniejszym atutem zespołu będzie oczywiście czeski napastnik, który ma w CV wpisany Arsenal Londyn - Michal Papadopulos. Czech jest gwarancją bramek i nie wykluczone, że strzelanie rozpocznie już od 1. kolejki.
Wydaje się, że Pogoń nastawiona jest w tym sezonie na utrzymanie. W poprzedniej kampanii dopiero w końcówce uratowali grę w Ekstraklasie. Teraz również będzie ciężko klubowi ze Szczecina, na walkę o wyższe pozycje. Po za pierwszym składem trener ma w obwodzie samych juniorów. Z klubu odeszło paru doświadczonych graczy, a do kadry włączono kilku młodzieżowców.
Do tego dochodzi brak bramkostrzelnego napastnika. Chałas jest kontuzjowany, a Djousse nie strzelił gola już prawie od roku.
Pozytywów można szukać szczególnie w grze Japończyków, którzy udowodnili na wiosnę, że mają ogromny potencjał.
Zagłębie w przedsezonowych spotkaniach towarzyskich, zanotowała 3 zwycięstwa i 2 porażki. Grali z całkiem solidnymi zespołami, więc wstydu nie było. Pogoń natomiast 1 raz wygrała i 3 zremisowała, a po za spotkaniem z Lyon&#39;em grała ze słabszymi rywalami.
Uważam, że w tym pojedynku zdecydowanym faworytem jest Zagłębie i będą chcieli jak najlepiej zaprezentować się w pierwszym spotkaniu.
Warto również zastanowić się, czy nie zagrać over 2,5 - bo wszystko wskazuje na to, że padnie kilka bramek.
Spójrzmy na H2H pomiędzy tymi zespołami.

Myślę, że Zagłębie po interesującym meczu wygra to spotkanie. Liczę, że do samego końca będzie ciekawie i zobaczymy kilka bramek.
------------------------------ 19.07.2013, 20:30 Spotkanie: Wisła Kraków vs Górnik Zabrze ✅
Typ: X2
Bukmacher: Expekt
Kurs: 1.60 Analiza:
W drugim piątkowym meczu 1. kolejki T-Mobile Ekstraklasy krakowska Wisły podejmie na własnym boisku Górnik Zabrze. Bukmacherzy nieznacznie skłaniają się ku drużynie prowadzonej przez Smudę, ale ja uważam, że to Górnik będzie stroną dominującą.
Wisła Kraków... co tu dużo mówić. Klub, który na początku XXI wieku całkowicie zdominował naszą rodzimą ligę, teraz &#39;pałęta się&#39; w dolnej części tabeli. Czy taki stan zdoła odmienić Franz? Ciężko powiedzieć. W tym momencie skłaniałbym się do teorii, że jego praca nic tutaj nie zmieni.
W tym sezonie Wisła dysponuje szczupłą kadrą. Gdy pojawią się kontuzje, może być ciężko zebrać solidny skład. Jakby nie patrzeć w klubie panuje wielki chaos. Miała być gruntowna przebudowa, ale wszystko jest przygotowywane na ostatnią chwilę.
Pozytywnym aspektem na pewno będą skrzydła Białej Gwiazdy. Małecki i Sarki to zawodnicy, którzy na pewno będą ciągnąć wózek o nazwie Wisła.
Górnik Zabrze to ciekawy zespół. W poprzednim sezonie mieli świetną jesień i fatalną wiosnę. Myślę, że teraz będą prezentować się solidnie. Trener Nawałka ma do dyspozycji doświadczonych i zgranych zawodników. Do klubu dołączyli tacy gracze jak Sobolewski czy Madej.
Głównym problemem wydaje mi się, że jest brak klasycznego egzekutora. Po odejściu Milika nie udało się rozwiązać tej sprawy.
W sparingach Wisła prezentowała się słabo. Co prawda wygrali z Omonią, ale resztę spotkań kończyli porażką, m.in. z Limanovią. Ostatnie 4 mecze to same porażki.
Klub z Zabrza rozegrał tylko 2 mecze przedsezonowe ze słowackimi zespołami i nie stracili w nich bramki.
Ostatni mecz pomiędzy Wisłą i Górnikiem zakończył się zwycięstwem piłkarzy z Krakowa. Jednak w poniższej analizie zdecydowanie widać, że gracze Górnika zdecydowanie lepiej sobie radzą z przeciwnikiem grającym przy ul. Reymonta.

Moim zdaniem mecz może być dosyć wyrównany, ale uważam, że gracze z Zabrza zaprezentują się z dobrej strony i powalczą o pierwsze punkty w tym sezonie. Mam nadzieję, że zobaczymy interesujący mecz z wieloma bramkami.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Wszyscy równo cisną na Zagłębie. Ja jednak mam sporo wątpliwości tak jak jeden kolega wyżej. Miedziowi co roku są stawiani w roli czarnego konia rozgrywek, a ich największą wadą jest niestabilność. Przeważnie słabo zaczynają, a lepiej wychodzą końcówki rundy jesiennej i runda wiosenna.
Sparingi też prezentują się solidnie. Grają nawet z silniejszymi drużynami, ale gdy nastaje liga to zaczyna się przepaść. Transfery dobre, bo zebrali m.in narybek z Polonii Warszawa, Aleksandra Kwieka, ale trzeba też pamiętać, że odszedł Pawłowski. Ktoś będzie musiał wziąć odpowiedzialność za grę na swoje barki, a nowi zawodnicy też muszą mieć trochę czasu na aklimatyzację w zespole.
Nie ma co jednak ukrywać, że Pogoń kadrowo zdecydowanie ustępuje. Odeszło jednak kilku zawodników, którzy z całym szacunkiem, ale prezentowali poziom 1-ligowy. W ich miejsce wejdzie kilku młodych piłkarzy, którzy może stworzą dobry kolektyw. Rok temu również zaczynaliśmy meczem pomiędzy Pogonią i Zagłębiem, ale w Szczecinie. Wyniku chyba nie trzeba przypominać. Tu również stawiani są w roli faworyta, nie ma czemu się dziwić, bo argumenty są po stronie Zagłębia, ale mi w tej drużynie często brakuje charakteru. Piłkarze, najemnicy, kasy nie brakuje. Dla Hapala ten sezon będzie ultimatum, bo albo będą puchary albo powinni się pożegnać z trenerem. Ile w końcu mało pakować tej kasy z dużą cierpliwością nie mając nic w zamian?
Zagłębie na glinianych nogach dziś nie wygra.
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin
Pogoń +0,25 2,375 Bet365 ✅ 0:2

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Pogoń to jedno wielkie dno. Masa pozyczek, bankrut ktory rozpaczliwie probuje udawac ze jest ok. Mroczek&amp;Smolny to goscie ktorzy nie powinni zajmowac stanowisk ktore zajmuja. Nie rozumiem jak mozna rozpoczynac sezon bez napastnikow bo Szałas, Dzuse czy Zwolinski to zawodnicy na 1 badz nawet 2 lige... Konsekwentnie trzeba bedzie grac ze Pogoń nie strzeli bramki w meczach i tyle. Lubinu za 1,85 nie tykam ale czyste konto za 2,30 juz lepsze..

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin
Typ: 2 @ 4,75 Betclic 0:2 brawo Pogoń!
Inauguracja sezonu podobnie jak rok temu, Zagłębie - Pogoń. Tym razem do pojedynku dojdzie jednak w Lubinie.
Kadry drużyn na ten mecz:
Pogoń Szczecin:
Bramkarze: Radosław Janukiewicz, Dawid Kudła.
Obrońcy: Adam Frączczak, Maciej Dąbrowski, Wojciech Golla, Michał Koj, Mateusz Lewandowski, Przemysław Pietruszka.
Pomocnicy: Jakub Bąk, Maksymilian Rogalski, Edi Andradina, Abdul Moustapha Ouedraogo, Bartosz Ława, Takafumi Akahoshi, Takuya Murayama, Radosław Wiśniewski.
Napastnicy: Tomasz Chałas, Donald Djousse
Zagłębie Lubin:
Bramkarze: Michał Gliwa, Marek Kozioł
Obrońcy: Bartosz Rymaniak, Adam Banaś, Dorde Cotra, Pavel Vidanov
Lubomir Guldan, Paweł Oleksy, Maciej Kowalski-Haberek
Pomocnicy: Piotr Azikiewicz, Robert Jeż, David Abwo, Aleksander Kwiek, Adrian Rakowski, Łukasz Piątek, Miłosz Przybecki, Jiri Bilek, Jan Wojciechowski
Napastnicy: Michal Papadopulos, Arkadiusz Woźniak
Zastanawia mnie takie faworyzowanie Miedziowych. Zagłębie straciło swojego asa Pawłowskiego, który odszedł do Lecha. Drugie poważniejsze osłabienie to jak dla mnie Costa, który odszedł do Sparty. Z transferów, które mogą podnieść poziom drużyny wymienię Piątka, Przybeckiego i Kwieka. Zastanawiam się jednak, czy byli gracze Polonii będą grali na podobnym poziomie w normalnych warunkach. Pogoń bez fajerwerków w okienku. Wdowczyk podziękował takim grajkom jak Budka (totalny niewypał), Fabiniak, wiecznie naburmuszony Pernis czy Szałkowi. Doszli młodzi Kudła, w sparingach naprawdę solidnie, Bąk też widać, że to ciekawy graje, a przede wszystkim Mustapha z rezerw, który imponował w sparingach i jak dla mnie może być jednym z odkryć ligi. Widać, że ma dobry przegląd pola i technikę. Dużo jest głosów, że nie ma w Pogoni napastnika. Wydaje mi się jednak, że jeśli Chałas będzie dostawał piłki to zacznie strzelać. Wiosną wyglądało to katastrofalnie, bo Pogoń w większości spotkań nie potrafiła kreować sytuacji. Uważam, że w tym sezonie zobaczymy nową Dumę Pomorza. Wdowczyk to nie jest amator i mimo przymusowej przerwy moim zdaniem jest jednym z lepszych trenerów w naszej lidze, co udowodni. Pogoń walcząca od 1 do ostatniej minuty może spokojnie wygrać w Lubinie. Zagłębie w mojej opinii nie dysponuje aż tak dużo wyższym potencjałem, co sugerują oferty buków. Co sezon są wymieniani jaki faworyci do walki o puchary, a mają tylko przebłyski. Portowcy wyglądali naprawdę bardzo dobrze w sparingach z drużynami z TME i OL. Wszystko zweryfikuje boisko, ale ja spróbuję zagrać w kierunku Portowców, bo uważam, że nie stoją oni na straconej pozycji w Lubinie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
gregorczen 1K

gregorczen

Użytkownik
Sezon czas zacząć!

Zagłębie Lubin - Pogoń Szczecin @ 1.84 Pinnacle ⛔

Pierwsze spotkanie nowego sezonu to starcie pomiędzy Zagłębiem i Pogonią. Stawiam pewnie na gospodarzy. Miedziowi w poprzednim sezonie na własnym stadionie grali dobrze. Gdyby liczyły się tylko mecze rozgrywane u siebie Zagłebie byłoby na 4-5 miejscu. Co innego oczywiście na wyjazdach.
Przed tym seznem do klubu dołączyło kilku wartościowych zawodników jak np. Kwiek, Piątek, Przybecki, Guldan czy Oleksy. Każdy z nich może walczyć nawet o miejsce w podstawowym składzie. Został też skuteczny napastnik - Papadopulos. Ogólnie rzecz bierąc Zagłębie ma naprawdę fajny skład i brak Pawłowskiego nie powinien być bardzo odczuwalny. Teraz przejdzmy do Pogonii - poprzdniego sezonu do udanych gracze ze Szczecina zaliczyć nie mogą. Jeśli chodzi o wzmocnienia to nie doszedł chyba żadnen gracz nadający się do gry w pierwszym składzie, no może oprócz Kuby Bąka. Wracając jeszcze do poprzedniego sezonu - na wyjazdach Pogoń radziła sobie fatalnie. Podsumowując Szczeciński klub nie robi na mnie więkoszego wrażenia i spodziewam się dzisiaj wygranej Zagłębia. Kursy co by nie mówić - dobre.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Co sezon są wymieniani jaki faworyci do walki o puchary, a mają tylko przebłyski. Portowcy wyglądali naprawdę bardzo dobrze w sparingach z drużynami z TME i OL. Wszystko zweryfikuje boisko, ale ja spróbuję zagrać w kierunku Portowców, bo uważam, że nie stoją oni na straconej pozycji w Lubinie.
Czy ty widziales mecz Lyonem czy stwierdzasz po wyniku ze dobrze Pogon zagrala ? Francuzi na stojaco klepali pile i az zal bylo to ogladac. Z 3-4 setki zmarnowane i karny. Jesli przytaczasz ten mecz to raczej na minus bo Pogon nie zaprezentowala tam nic z grajacymi na 30% Zabojadami ktorzy w 2 polowie grali rezerwami a mimo to robili co chcieli..

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Czy ty widziales mecz Lyonem czy stwierdzasz po wyniku ze dobrze Pogon zagrala ? Francuzi na stojaco klepali pile i az zal bylo to ogladac. Z 3-4 setki zmarnowane i karny. Jesli przytaczasz ten mecz to raczej na minus bo Pogon nie zaprezentowala tam nic z grajacymi na 30% Zabojadami ktorzy w 2 polowie grali rezerwami a mimo to robili co chcieli..
Rezerwy tych żabojadów to może poza Lechem i Legią w Polsce robiłyby co chciały z każdym. Zagrali poprawnie w defensywie, w drugie połówce Chałas miał dwie dobre okazje. Jak na zespół który wiosną kopał się w większości spotkań w czoło, zagrali dobrze, co jest moją oceną.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom