Jutro kolejne spotkania 1. kolejki T-Mobile
Ekstraklasy. Mam nadzieję, że będą bardziej interesujące niż dzisiejsze pojedynki i zobaczymy zdecydowanie więcej bramek. Ciekawi mnie bardzo, jak na inaugurację poradzi sobie beniaminek z Bydgoszczy oraz co zaprezentuje Widzew w starciu z mocniejszym rywalem. Postaram się przeanalizować jutrzejsze mecze i wskazać dobre typy.
--------------------------------
20.07.2013, 15:30
Spotkanie: Zawisza Bydgoszcz vs Jagiellonia Białystok
Typ: 1X
Bukmacher: bet365
Kurs: 1.40
Analiza:
W tym pojedynku skłaniam się bardziej do postawienia na gospodarzy. Zawisza jest interesującym zespołem, który na własnym boisku może wywalczyć sporo cennych punktów.
Zespół bydgoskiej Zawiszy składa się w większości z zawodników, którzy występowali już w
Ekstraklasie. Do tego klub przeprowadził kilka dobrych transferów. Trener Tarasiewicz na pewno dobrze poukłada zespół, w końcu pod jego wodzą Zawisza jeszcze nie przegrała.
Minusem w bydgoskim klubie jest brak konkurencji w ataku. Po za Abbottem brakuje solidnych napastników.
Jagiellonia ma spore problemy w obronie. W ubiegłym sezonie zespół Jagielloni stracił aż 45 goli (tylko Ruch Chorzów miał gorszy bilans). Do tego dochodzi podobnie jak w Zawiszy - brak klasowego napastnika. Ubył Frankowski i Smolarek i teraz są duże braki.
Grę zawodników z Białegostoku starał się będzie napędzać Dawid Plizga. Bez wątpienia był najsolidniejszym piłkarzem w ofensywie w minionych rozgrywkach.
Zawisza jest niepokonana od 27.04.2013. Co prawda, grali wtedy na boiskach I-ligowych, ale jak widać prezentują dobrą dyspozycję, tym bardziej, że w sparingu nie przegrali z Wisłą.
'Jaga' natomiast dosyć mizernie prezentuje się ostatnio. W przedsezonowych meczach nie zachwycili.
Moim zdaniem w jutrzejszym meczu to Zawisza będzie zespołem, który ostro będzie walczył o zdobycie gola. Pierwsze spotkanie grają u siebie i na pewno pokażą się z dobrej strony. Czekam na dobry mecz.
------------------------------ 20.07.2013, 18:00
Spotkanie: Legia Warszawa vs Widzew Łódź
Typ: 1
Bukmacher: Sportingbet
Kurs: 1.35
Analiza:
Jutro rozgrywki ligowe rozpocznie aktualny mistrz Polski - Legia Warszawa. W 1. meczu piłkarze ze stolicy zmierzą się z Widzewem Łódź. Nie ma, co się doszukiwać w tym pojedynku jakichś niespodzianek. Sądzę, że Legioniści zwyciężą.
Legia oczywiście jest zdecydowanym faworytem. Trudno się dziwić, w poprzednich rozgrywkach wraz z Lechem zdominowali ligę. Do tego dokonano w Warszawie sporych wzmocnień. Zakupiono dobrych, doświadczonych zawodników, którzy będą wzmocnieniem pierwszej jedenastki - Junior, Pinto.
Trener Urban dysponuje szeroką kadrą. W każdej chwili może głównych graczy zastąpić innymi.
Jedynym minusem w drużynie może być postawa linii obrony. Zespół stracił takich zawodników jak Żewłakow, Choto czy Jędrzejczyk.
Widzew ma ostatnio spore problemy. Kłopoty finansowe, zakaz transferów gotówkowych czy odejście kilku cennych graczy. Ciężko będzie Łodzianom grać na wysokim poziomie. Wielu ekspertów, to właśnie Widzew wymienia w gronie spadkowiczów.
Klub musiał pożegnać się z m.in. Broziem, Dudkiem czy Stępińskim.
Jako ciekawostkę podaje fakt, że Widzew nie wygrał z Legią od 15.04.2000. W kolejnych 21 meczach - zwyciężała Legia, albo padał remis.
Myślę, że Legia spokojnie zdobędzie 3 punkty. Na własnym boisku raczej gra równo i jutro udowodni swoją wyższość nad słabszym rywalem. Zwycięstwo pozwoli im na dobry start w nowej kampanii.
<hr style="color:#D1D1E1; background-color:#D1D1E1" size="1">