vs
Legia Warszawa - Zagłębie Lubin
na wstępie powiem, że są jaja
miałem już dłuuuuuuugą analizę, a to wszystko szlag trafił.
więc teraz krótko, bo zdenerwowałem się.
Już w niedzielę przy Łazienkowskiej dojdzie do spotkania Legii Warszawa z Zagłębiem Lubin.
Spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie.
Legia - aspiracje na tytuł
Zagłębie Lubin - na pewno nie ekipa do spadku, górna część tabeli.
Gracze z Warszawy, chcący walczyć o mistrza, nie mogą sobie pozwolić już na starcie na stratę jakiś punktów.
Mecz z Zagłębiem nie będzie jednak łatwy. Nie są to przysłowiowi "kelnerzy" czy też "chłopcy do bicia"
Jest to ekipa która bez problemu i w niezłym stylu, zapewniła sobie awans do
Ekstraklasy. Czy Legia więc da z siebie wszystko i zażarcie będzie walczyć o 3 pkt ? Nie wydaje mi się z prostego powodu.
Legioniści walczą o awans do dalszej fazy europejskich pucharów.
Wczoraj w Kopenhadze grali z tamtejszym Brondby. Wynik jaki wywieźli jest jak najbardziej korzystny - 1:1. Powinni się cieszyc z tego rezultatu. Gdyby nie fenomenalna dyspozycja Muchy i błędy zawodników gospodarzy w ofensywie ... na pewno nie było by tak kolorowo. Legioniści nie mogą być zadowoleni ze swojej gry. Stworzyli sobie mało sytuacji bramkowych, a to co robili w obronie woła o pomstę do nieba. To włąśnie ta formacja jest w Legii najsłabsza. Zagłębie jest druzyną, ktora doskonale potrafi wykorzystac błedy w obronie. Dlatego, jesli zagra ofensywnie, podejdzie wysoko do graczy Legii, moze byc ciekawie.
Lubinanie maja gracza, ktory bez skrupułów wykorzysta nadażające się okazje - mowa o Micanski.
Jest to zawodnik bez którego Zagłębie dosłownie leży i kwiczy. Gracz, ktory strzelił 26 bramek w poprzednim sezonie, co stanowi ok 40-43% calego dorobku Zagłębia. Jest to gracz wrzechstornny ... jeśli będize w formie, bez problemu wykorzysta błedy Legionistów.
W druzynie gosci jest rowniez Golinski, zawodnik z bardzo dobrym uderzeniem. Na boku Pawłowski, szybki młody i utalentowany zawodnik, z którym Legia na pewno nie będzie miała łatwo.
W obronie, dobrze zbudowany i agresywnie grający Sretenovic. Zawodnik, ktory zostal zakupiony w okienku transferowym. Juz kiedys wystepowal w Lubinie, wiec doskonale zna zespół.
Tak wiec Zagłebie ma czym straszyc, kwestia tego jak wyjda na boisko. W I lidze grali ofensywnie, z przodu Micanski, tuz za nim Golinski. Po boku Pawłowski i Kolendowicz. Jesli w meczu w Warszawie podejda wysoko i zagraja agresywnie, maja duze szanse na to, ze legionisci popelnia bład, co byc moze wykorzysta chocby niezawodny Bułgar.
Ale ... teraz troche o Legii, bo ona rowniez ma czym straszyc i to chyba jeszcze bardziej
Zaglebie bedzie sie musialo przebic przez niezwykle dobrze grajacy srodek.
Iwanski z Giza, wysuniety Roger ... po bokach Radovic i Szłachowski. Zawodnicy ktorzy lubia zweżać grę i schodzić do środka. Tak wyszli we wczorajszym spotkaniu z Brondby.
Tak wiec gra srodkie zawodnikow z Lubina to chyba nie najlepszy pomysl.
Choc nie wiem do konca jak graja bo ich nie widzialem
Golanski moze walczyc bo ma waruny ... nie wiem jak reszta zawodnikow i jak im idzie gra srodkiem, na malej przestrzeni ...
Tak czy siak, Legia grajac szybka pilka i krotkimi podaniami moze rozmontowac defensywe Zaglebia i dac oakzje Mięcielowi.
Ale czy Sretenovic i Stasiak na to pozwola ?? i czy Legia bedzie grala na maksa ?
jak juz mowilem - nie wydaje mi sie.
NIebawem czeka ich rewanzowe spotkanie z Brondby, o byc albo nie byc na arenie miedzynarodowej.
NIe sadze, ze w meczu z lubinianami Legia wlozy maximum sil. Na pewno beda sie oszczedzac na spotkanie z dunczykami. Dlatego tez, Zaglebie ma duze szanse na korzystny rezultat.
Legia ma już przetarcie. Zagrali 2 spotkania w ramach
el. z Olimpia Rustavi.
Zagłebie - okres przygotowawczy spedzilo w NIemczech.
Tam rozegrali 3 spotkania prezentujac "sredni" futbol.
Ostatnio rozegrali sparing ze Śląskiem Wrocłąw. Zaprezentowlai się nieźle i wygrali spotkanie 1-0.
w meczu tym w obu ekipach gral raczej skald "ligowy", wiec wynik jest satysfakcjonujacy.
wiec tak ... podsumowanie krótkie.
Legia juz pograla, weszli jakby w sezon. Słaba defensywa, czeka ich rewanz z Brondby.
Zaglebie - dobra gra ofensywna, chec pokazania sie ponownie w
Ekstraklasie.
Uwazam, ze spotkanie bedzie bardzo wyrownane. O wyniku meczu moze zadecydowac jeden blad, jedna akcja.
Dlatego tez, mecz ten oceniam na remis z lekkim wskazaniem na Zagłębie.
Głownym argumentem jest fakt, ze Legie czeka ten mecz z Brondby wiec teraz zagraja na pol gwizdka, a Zaglebie chce sie pokazac.
Kurs na X2 jest niesamowicie zachęcający, bo az 2,70.
Legia Warszawa-Zagłębie Lubin X 4.00
Legia Warszawa-Zagłębie Lubin X2 2.70
Mam nadzieję, że obejrzymy ciekawe widowisko.