>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1 kolejka Ekstraklasy [31.07 - 02.08.2009r.]

Status
Zamknięty.
lukanio87 23

lukanio87

Użytkownik
Spotkanie: Wisla Krakow - Ruch Chorzow ✅
Typ: Bramki Wisla: Over 1,5
Kurs: 1.58
Bukmacher: Betsafe
Analiza:

Po ostatnich niepowodzeniach w eliminacjach LM faworytem dzisiejszego spotkania na Stadionie Ludowym w Sosnowcu mimo wszystko jest krakowska Wisla. Pilkarze Macieja Skorzy na pewno nie dospuszcza do kolejnej kompromitacji, ktora moglaby mocno nadszarpnac morale druzyny i zaufanie kibicow, ktorzy przeciez na mecz musza przejechac dziesiatki kilometrow. Juz nie dlugo bo o 15.30 na boisko wybiegna jedenastki obu druzyn. Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie, a na glosny doping beda mogly liczyc obie ekipy, bo z pewnoscia kibice Niebieskich rowniez stawia sie w duzej liczbie. Po odpadnieciu z europejskich pucharow pilkarze i sztab szkoleniowy moga i powinni sie skupic juz tylko na obronie mistrzowskiego tyutulu. Oczywiscie na takie deklaracje jest jeszcze z wczesnie, ale w Krakowie juz teraz wlasnie tak podchodzi sie do nowego sezonu. Druzyne opuscili Marcin Bazczynski, Marek Zienczuk i Andrzej Niedzielan - nowy pilkarz... Ruchu Chorzow. Druzyne wzmocnili oprocz Lukasza Garguly, takze Mariusz Jop, Pablo Alvarez i chyba najbardziej wartosciowy z nich reprezentant Slowenii Andraz Kirm. W ekipie Skorzy nie zagraja dzisiaj na pewno Gargula, Jop, Peter Singlar oraz Rafal Boguski. Ruch na rynku transferowym nie byl moze az tak aktywny, z klubu odeszli Remigiusz Jezierski i Ireneusz Adamski, a przyszli Niedzielan, Piotrek Stawarczyk z Widzewa i Maciej Scherfchen z Arki. Waldemar Fornalik nie bedzie mogl dzis skorzystac z Gabora Straki, Marcina Zajaca i wlasnie Scherfchena. Tak jak wspomnialem juz wczesniej faworytem spotkania sa krakowianie, sadze, ze uda im sie zdobyc min 2 bramki w tym meczu i skonczy sie ono zwyciestwem Bialej Gwiazdy.

Przewidywane jedenastki:

Wisla: Pawelek - Alvarez, Glowacki, Marcelo, Piotr Brozek - Maleki, Sobolewski, Diaz, Kirm, Jirsak - Pawel Brozek

Ruch: Pilarz - Jakubowski, Sadlok, Stawarczyk, Brzyski - Grzyb, Pulkowski, Baran, Nowacki, Balaz - Niedzielan

tbm 642

tbm

Forum VIP
Korona Kielce - Polonia Warszawa
Korona powraca do Ekstraklasy. Trenerem jest Marek Motyka, który w sparingach preferował ustawienie 3-5-2 co powodowało dobrą grę ofensywą jego drużyny, ale problemy w bocznych sektorach boiska. Skrzętnie potrafiła wykorzystać ten fakt grająca często skrzydłami Legia, która w sparingu potrafiła strzelić Koronie aż 3 bramki na jej stadionie. Co prawda później Kielczanie się przebudzili i również zaliczyli 3 trafienia, ale było to w momencie kiedy Legia grała już osłabionym składem. W meczu z Polonią możliwe, że wystąpi nowy nabytek Korony Edson boczny obronca, specjalista od rzutów wolnych. Korona jako beniaminek na pewno dodatkowo umotywowana, aby dobrze zaprezentować się na tle czołowej drużyny poprzedniego sezonu. Trener Polonii - Jacek Grembocki w wywiadach cieszy się z potencjału ofensywnego swojego zespołu mam nadzieje, że to są fakty i tacy zawodnicy jak Nikolić, Kulcsar czy Marcelo Sarvas okażą się naprawdę wartościowymi zawodnikami. Stadion Arena Kielce wśród piłkarzy wyzwala dodatkową energię, mówi się, że nie ważne z kim się gra wystarczy, że z polskich zwykłych stadionów przenosi się do Kielc gdzie aż chce się grać. Coś w tym naprawdę jest i moim zdaniem stadion w Kielcach będzie w tym sezonie jednym z najbardziej overowych o ile nie najbardziej. Zanosi się na ciekawą inaugurację sezonu w Kielcach. Korona będzie grała ofensywnie, bo tego chcą kibice na Arena Kielce, Polonia z drużyny defensywnej również ma się odmienić w bardziej ofensywną co zapowiada trener Grembocki. Jestem zdania, że już w tym meczu przekonamy się, że obie drużyny potrafią strzelać bramki. Dodatkowo na ten typ można otrzymać zachęcający kurs.
Mój typ: over 2,5 - 2,15 w Tobet [6/10] ✅ @ 4:0

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Korona Kielce - Polonia Warszawa 1x 1,60 ✅

W niedzielę o godzinie 19:15 na Arenie w Kielcach, gospodarze po prawie rocznej przerwie rozegrają swój pierwszy mecz w polskiej Ekstraklasie, rywalem Złocisto-Krwistych będzie Polonia Warszawa. Nastroje w zespole ze stolicy po czwartkowym spotkaniu w Lidze Europejskiej nie są chyba najlepsze, Czarne Koszule przegrały u siebie z NAC Bredą 0:1 i szanse na awans do kolejnej rundy mają niestety niewielkie. Jestem przekonany, że Korona Kielce da z siebie wszystko w jutrzejszym meczu aby nie przegrać, a nawet powalczyć o zwycięstwo, które zdecydowanie jest w ich zasięgu. Przed sezonem zespół z Kielc opuściło dwóch zawodników: Robert Bednarek i Marek Szyndrowski, z kolei nowymi postaciami są Paweł Buśkiewicz, Paulius Paknys, Zbigniew Małkowski i najbardziej znany - Edson, dwóch ostatnich w jutrzejszym meczu niestety jeszcze nie zagra. Polonia również wzmocniła się paroma zawodnikami, ale nie sądzę aby były to jakieś strzały w dziesiątkę trenera Jacka Grembockiego. Faworytem bukmacherów jest Polonia Warszawa, ale myślę, że goście nie będą jutro w stanie odnieść zwycięstwa, Korona nie odpuści w pierwszej kolejce, będzie chciała udowodnić, że wcale nie powróciła do Ekstraklasy żeby bronić się przed spadkiem, kibice na nowoczesnym, najlepszym stadionie w Polsce na pewno pomogą swoim ulubieńcom. Popieram również powyższy typ użytkownika TBM, powinniśmy zobaczyć dobre widowisko ze sporą ilością bramek, tak jak to było w roku 2005, bo wtedy po raz ostatni obie drużyny spotkały się w Ekstraklasie, Korona wygrała wówczas 3:2. Nie mam nic przeciwko temu aby ten wynik powtórzył się również jutro.

D 0

damafi

Użytkownik
Krótko zwięźle i na temat.Rozmawiałem z kolegami i nie każdy jest tego zdania co ja,że dzisaj w Gliwicach Lech wygra.Ja uważam,że Kolejorz nie powinien mieć większych problemów z wygraną i śmiem twierdzić,że może to być wygrana nawet i 3 bramkami...Co sądzicie o tym??
Typ 2 1,80zł
Handicap (1:0) 2 3,20zł -uważam że to jest dobry typ.
Co do meczu Korona Kielce - Polonia Warszawa mam tu mieszane uczucia...Korona napewno jako beniaminek nie będzie to zespół chłopców do bicia...Sądzę jednak że dzisiaj mogą urwać pkt Polonii a najlepiej chyba jest postawić na 1X
Typ 1X 1,58zł

I ostatnie spotkanie Legia Warszawa-Zagłębie Lubin ten mecz według wielu typerów jest bardzo ciekawy i warty stawiania na Zagłębie.Ja jednak uważam że Legia na inauguracje powinna sobie poradzi i na własnym terenie zdobyć 3pkt. Ja osobiście ten mecz sobie odpuszczam ponieważ kurs jest troche za niski..
Typ 1,40zł
Oczywiście wszystkie kursy z bet-at-home

flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Piast Gliwice - Lech Poznań
1:3​

Dzisiaj ligowe zmagania rozpocznie Piast Gliwice podejmując Lecha Poznań. Faworytem w tym spotkaniu jest drużyna Kolejorza. Ekipa gospodarzy ubiegły sezon zakończyła na 10 pozycji. Piast dał się poznać jako zespół defensywny, który stawia na pierwszym miejscu obronę własnej bramki a dopiero w drugiej kolejności szukaniem okazji do zdobycia gola. O tym na pewno świadczy 17 zdobytych bramek oraz 26 straconych. W tym sezonie może być jednak powtórzyć ten wyczyn (szczególnie straconych bramek) gdyż zespół opuścił Grzegorz Kasprzik, który przeniósł się do Lecha Poznań. Dodatkowo z drużyny odeszli jeszcze Marcin Folc, Piotr Bronowicki, Daniel Koczon oraz Mirosław Widuch. Z drugiej strony Piast pozyskał Przemysława Łudzińskiego (wypożyczenie), Rafała Kwapisza, Artura Lenartowskiego, Romana Maciejaka, Sławomira Szarego.
W drużynie Lecha Poznań tyle zmian w kadrze na całe szczęście nie ma. Działacze dotrzymali słowa i żadnej wyprzedaży nie było. Sądzę, że ta decyzja będzie procentować i w lidze, i w Lidze Europejskiej oraz będzie przykładem dla innych zespołów, że nie warto sprzedawać najlepszych graczy gdy tylko zespół odniesie jakiś mały sukces. Zgodnie z obietnicą działaczy odszedł tylko jeden zawodnik – Rafał Murawski. Natomiast do zespołu dołączyli wspomniany już Grzegorz Kasprzik oraz Krzysztof Chrapek, Tomasz Mikołajczak i Seweryn Gancarczyk.
Porównując obie drużyny pod względem kadrowym to Lechici zdecydowanie przewyższają Piasta. Dodatkowo należy pamiętać, że atutem Lecha jest zgranie ponieważ będą występować w praktycznie takim samym składzie co w ubiegłym sezonie. Dla Piasta dzisiejszy mecz jest pierwszym o stawkę w tym sezonie. Lech natomiast rozegrał już dwa spotkania: Superpuchar z Wisłą oraz mecz w ramach Ligi Europejskiej z Fredrikstad. Dlatego uważam, że można dzisiaj śmiało stawiać na drużynę prowadzoną przez Jacka Zielińskiego, która powinna udowodnić swoje możliwości oraz ambicje na ten sezon.
Moje propozycje:
Lech (około 1.70) ✅✅
Lech -1 (około 2.65)
✅✅

rubens17 0

rubens17

Użytkownik
Piast Gliwice - Lech Poznan​

Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Lech który prezentuję bardzo dobrą formę: wygrana w Superpucharze po rzutach karnych i rozgromienie Fredrikstad w LE 1:6 daje realne podstawy do tego żeby sądzić że piłkarze z poznania wygrają dzisiaj ten mecz.Piast Gliwice w poprzednim sezonie traciło bardzo mało bramek i dała się poznać z dobrej gry defensywnej która w dużej mierze była zasługą bramkarza Grzegorz Kasprzika który jest teraz w...Lechu.Myślę że po załataniu obrony przez Seweryna Gancarczyka Lech będzie tracił mniej goli z frajerskich sytuacji a że siłę w ataku mają ogromną nie powinno być problemu z wygrywaniem takich meczy.

Typ: Lech✅
Kurs: 1.80 w BAH
Szansa: (7/10)

Kielce Korona - Polonia Warszawa​

Co do tego meczu najchętniej postawił bym overa ale w BAH tego postawić nie mogę(chyba powoli tracę cierpliwość), więc trzeba postawić coś innego, chyba najlepszym wyborem będzie 1x i odsyłam wszystkich do postu Kanonier0392 bo szkoda dwa razy to pisać.

Typ: Zwycięstwo lub remis Korony (1x)✅
Kurs: 1,58 w BAH
Szansa: (5/10)

Legia Warszawa - Zaglebie Lubin

Wielu uważa że w tym spotkaniu Zagłębie zrobi niespodziankę i wygra lub przynajmniej zremisuje.Moim zdaniem w tym meczu wygra Legia która jakby nie patrzeć może w fenomenalnej formie nie jest co pokazała LE w meczu w Kopenhadze gdzie potrafiła się zamknąć na własnej połowie i bronić wyniku.Ale Zagłebie to nie Brøndby IF i oczywiście Legia nie gra na wyjeździe ale u siebie.Sile rażenie z podobnym klasy rywalem Legia pokazała z Koroną Kielce gdzie wygrywała 0:3 i po zmianie składu Kielczanie wyrównali.

Typ: Legia✅
Kurs: 1.40 W BAH
Szansa; (6/10)

mr.fantastic 0

mr.fantastic

Użytkownik
SPOTKANIE: Korona Kielce - Polonia Warszawa
TYP: Goście strzelą bramkę? Nie
KURS: 3.60

BUKMACHER: Expekt
1 kolejka Ekstraklasy dostarcza nam wielkich emocji. Moim zdaniem mecz Korony z warszawską Polonią będzie bardzo zaciekły i wyrównany. Faworytem według bukmacherów jest gość. Uważam jednak, iż gospodarze, którzy wracają do Ekstraklasy, powrócą w wielkim stylu. Czym na pewno będzie pokonanie przeciwników. Polonia Warszawa po ostatnim, przegranym meczu pucharowym na pewno jest w nie najlepszej kondycji psychicznej. Zdają sobie, że nie mają szans na dalszy awans. To może być decydujące. Z jednej strony mamy drużyny, która pragnie wrócić do najlepszych w naszej lidze, a po drugiej stronie lekko podłamanych Polonistów. Jest to 1 mecz w nowym sezonie, w którym może się zdarzyć wszystko. Gospodarze z wspaniałym dopingiem nie powinni dać strzelić sobie bramki. Moim zdaniem mecz zakończy się zwycięstwem Korony 1-0 lub bezbramkowym remisem. Typ ryzykowany, ale kurs zachęca do zagrania.
TYPY:
- Goście strzelą bramkę? Nie 3.60 ✅
- 1X 1.60 ✅
- Połowa czasu: X 2.00 ⛔
- Poniżej 2,5 1.70 ⛔
EDIT:
Jestem bardzo zadowolony, główny typ wszedł.

D 0

damafi

Użytkownik
Podsumowując 1 kolejkę która jest już za nami uważam że mieliśmy 2 niespodzianki:
1.Na inauguracje rozgrywek porażka GKS Bełchatów w Bytomiu
2. Można powiedzieć klęska Polonii Warszawa na stadionie w Kielcach z Koroną 4:0.
Pozytywnie zaskoczyli mnie zawodnicy Legii i Korony juz wspomnianej którzy łatwo poradzili sobie ze swoimi rywalami po 4:0. Kolejorz po słabej 1 połowie zagrał o wiele lepsze drugie 45 minut i spokojnie odniósł zwycięstwo 3:1
w Gliwicach.Do przewidzenia były wygrane Śląska oraz Wisły.Jagiellonia oby byłą mocniejsze na wyjazdach niżw poprzednim sezonie to może coś zwojować bo u siebie widać już było w pierwszym spotkaniu że mimo iż przegrywali 0:1 podnieśli się i duet Frankowski Grosicki poprowadził ich do zwycięstwa.W derbach trójmiasta góra Lechia i myśle że zasłużenie.
Co Wy sądzicie o pierwszej kolejce??

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom