>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 finału Ligi Mistrzów 20.02.2013

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Po zimowej przerwie czas na najważniejsze klubowe rozgrywki w Europie czyli Ligę Mistrzów. Wiadomo, faza grupowa więc tu już nie ma miejsca na kalkulację , czy jakieś lekkie odpuszczanie jak choćby na koniec rozgrywek grupowych. Tu każda akcja, każdy błąd może decydować o awansie bądź odpadnięciu.

Ostatnie mecze zobaczymy we środę. Galatasaray u siebie podejmie Schalkę a Barcelona przejedzie się do Włoch na starcie z Milanem.

Galatasaray rzutem na taśmę awansowało z grupy z drugiego miejsca. Jak widać los był łaskawy także w losowaniu bo padło na Schalke które jest absolutnie w zasięgu drużyny z Turcji. Jak widać bukmacherzy też mają lekki kłopot ze wskazaniem zdecydowanego faworyta.

Tego problemu za to nie mają jeśli chodzi o drugi środowy mecz. Na San Siro Milan podejmie Barcelone. W ostatnich latach można było zobaczyć wiele potyczek między tymi drużynami. No ale czy aby kurs 1.50 w pierwszym meczu i około 1.10 na awans nie są lekko przesadzone ? No zobaczymy.

Kursy od Expekt:

Zachęcam do dyskusji ;)

P 907

pawel-1

Użytkownik
Galatasaray - Schalke
Galatasaray awansuje do 1/4 finału @ 3.00 Marathonbet

Jeżeli ktoś ma w planach grać na awans Turków, to jest to ostatni dzwonek by pobrać tak znakomity kurs. Zjazdy już się zaczęły, ciężko ~2.60 dostać. Tu bukmacher lekko przysnął i trzeba korzystać. Galatasaray w heroiczny sposób awansował z grupy. W lidze idzie im elegancko, 1 miejsce z przewagą 5 punktów nad Besiktasem. Do klubu dołączyły dwa wielkie nazwiska - Sneijder i Drogba. W Schalke sytuacja ma się deczko gorzej. Kontuzji najprawdopodobniej nie zdąży wyleczyć Afellay. Ten zawodnik sporo dawał drużynie. Holtby, drugie ważne ogniwo w ofensywie, zmienił klub na Tottenham i powstały dwie dziury. Ściągnięto w zastępstwie Raffaela z Dynama Kijów ale to absolutnie nie jest ten poziom. Gra Schalke na początku rundy nie napawa wielkim optymizmem. Turcy przy swojej żywiołowej publiczności mogą pozamiatać sprawę już w pierwszym spotkaniu które odbędzie się w Stambule. Kurs można uznać za zdrowo przestrzelony, bo 20 lutego więcej jak ~2.20 na Galatasaray nie będzie.

Kurs nieaktualny. Post pisany 3(?) dni temu w innym temacie. Dzisiaj został tu przeniesiony przez kogoś, kto zarządza.

D 224

dboniem

Użytkownik
Ostatnio można było przeczytać, że Drogba podpisał kontrakt z Galatasaray mając nie skończoną umowę z chińskim klubem.
Coś wiadomo bardziej na ten temat, czy Drogba i Sneijder zostaną zgłoszeni do LM na 1/8 z Schalke?

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Coś wiadomo bardziej na ten temat, czy Drogba i Sneijder zostaną zgłoszeni do LM na 1/8 z Schalke?
Dlaczego mieliby nie zostać zgłoszeni, oczywiście że zagrają w LM z Schalke. Ja jednak nie jestem przekonany co do Turków, mimo tych dwóch nazwisk nadal Schalke ma mocniejszy skład. Moim zdaniem o wyniku zadecyduje dyspozycja dnia, aczkolwiek Schalke nie ma najlepszego okresu, ale przypomnę że gdy awansowali do półfinału, to w lidze wyglądali jeszcze gorzej niż dziś.

ps. Drogba to niewiadoma, a Sneijder nie robi na mnie wrażenia - transfer go zweryfikował (chyba). Gdyby był dobry, w formie to poszedłby do zdecydowanie lepszego klubu, a na pewno w inny kierunek by celował.

S 12

sirarcher

Użytkownik
Również sądzę, że większe szanse na awans ma drużyna turecka Galatasary.
Nie ze względu na to, że drużynę umocnili dwóch znakomitych graczy, którymi są: Drogba i Sneijder. Właśnie to jest ten moment, aby zaskoczyć rywali i wyeliminować drużynę jaką jest Schalke. Więc popieram typ w 100 procentach. Awans Galatasary 2,50 Bet365. ????

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Prawdpodobnie zagram podparty Stambuł w pierwszym meczu 1,42 bet365, bo jak sugerują koledzy powyżej to powinna być dość pewna inwestycja. W rewanżu będzie raczej do obstawienia over.
Niemniej mnie bardziej elektryzuje mecz Milanu z Barcą. 1 (AH+1,5) 1,60 bet365 to dobra inwestycja. Milan może grać nawet piach w SerieA tuż przez konfrontacją z Barceloną, ale dnia 20.02 zagrają na 100% i to może przynieść spokojnie remis. Koledzy Messiego na wyjazdach też dominują, ale nie często gromią. Poprzednie konfrontacje z Milanem to nie był spacerek. Milan w końcu ma kim straszyć z przodu, do Sharaweego dołączył SuperMario i na pewnie skupi on uwage obrony Katalończyków. Pogrom w pierwszym meczu? NIE!

scyth 98

scyth

Użytkownik
Prawdpodobnie zagram podparty Stambuł w pierwszym meczu 1,42 bet365, bo jak sugerują koledzy powyżej to powinna być dość pewna inwestycja. W rewanżu będzie raczej do obstawienia over.
Niemniej mnie bardziej elektryzuje mecz Milanu z Barcą. 1 (AH+1,5) 1,60 bet365 to dobra inwestycja. Milan może grać nawet piach w SerieA tuż przez konfrontacją z Barceloną, ale dnia 20.02 zagrają na 100% i to może przynieść spokojnie remis. Koledzy Messiego na wyjazdach też dominują, ale nie często gromią. Poprzednie konfrontacje z Milanem to nie był spacerek. Milan w końcu ma kim straszyć z przodu, do Sharaweego dołączył SuperMario i na pewnie skupi on uwage obrony Katalończyków. Pogrom w pierwszym meczu? NIE!
Obawiam się, że Katalończycy wcale nie będą na niego zwracali uwagi. A to z jednego, bardzo prostego powodu: Mario nie może grać w LM w Milanie bo grał w tych rozgrywkach w City.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
no słusznie! zagrał... przeciez strzelił np. Borussi z karego... ale to nie zmienia faktu, że Barca nie wygra wysoko...

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Oglada ktos na biezaco ligowe potyczki Galaty , ze moze sie w pelni wypowiedziec do ich formy ? badz ewentualnie sledzil mecze z ich udzialem w LM ?
Zerkajac na ligowa tabele tureckiej ekstraklasy niewiele sie wywnioskuje plus wiedza jakich Galata posiada zawodnikow.Zatransferowanie Sneijdera i Drogby jak zaprocentuje jest tajemnica , pierwszy z nich mial troche przerwy w treningach i zatracona forme , a Didier czyli pilkarz skała
mogl po prostu odzwyczaic sie od rywalizacji z pilkarska czolowka.Poruszajac temat Schalke doprawdy trudno wytlumaczyc co stalo sie z ta druzyna i kiedy wreszcie skonczy sie ich kiepska passa.Jesienia potrafili pokonac w lidze na wyjezdzie Dortmund , w LM Arsenal , rowniez na wyjezdzie i nic wowczas nie zapowiadalo zalamania formy , do meczu z Turkami pozostalo jeszcze pare dni i byc moze
najblizszy ligowy mecz Schalke na wyjezdzie z Bayernem stanowic bedzie przelom i odzyskanie blasku , przywrocenia wiary we wlasna sile badz poglebienia kryzysu i kompletnego zalamania ( tak to przynajmniej widze) Na papierze moim zdaniem Schalke prezentuje sie pilkarsko lepiej w porownaniu do Galaty wliczajac transferowe newsy i kwestie awansu wieksza wroze niemcom , jednakze zerkajac na oferte BWIN i widzac kurs 1.45 na ich awans stwierdzam , ze jest troche za niski jak na moje oko.
Podsumowujac pierwszy mecz 1/8 owego spotkania jest zagadka , no moze z niewielkim wskazaniem na Schalke na obecna chwile.Jesli ktos posiada odpowiednia wiedze co do tego meczu prosilbym o wyczerpujaca analize.Chyba ,ze niektorym wystarczaja pobiezne analizy by obstawic ten pojedynek za mala stawke.Podchodzac jednak powaznie do typu za wieksza sume wypadaloby wiedziec jak najwiecej.

D 224

dboniem

Użytkownik
Schalke w ostatnim meczu z Bayernem sromotnie poległo przegrywając aż 4-0. Oddali w tym meczu 1 celny strzał i posiadali piłkę przez ...26%, wynik ten jest kompromitujący.
Co do awansu to sądze, że kluczowy mecz będzie w Stambule. Na pewno atmosfera trybun, własny stadion oraz fatalna forma Schalke wpłynie pozytywnie na Turków.
Ten mecz będą musieli wygrać, by myśleć o awansie.

qish 80

qish

Użytkownik
BTS Milan - Barcelona @ 1.80
O bramkę Barcy chyba nie trzeba się obawiać, a Milan patrząc, że gra u siebie też powinien coś strzelić. Kurs wg. mnie bardzo zachęcający jak na takie spotkanie. Balotelli w ostatnich 3 meczach strzelał bramki, może i tutaj coś ustrzeli. Over 2.5 @ 1.65 myślę mniej zachęcające od BTS.
Co o tym sądzicie ?

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
BTS Milan - Barcelona @ 1.80
O bramkę Barcy chyba nie trzeba się obawiać, a Milan patrząc, że gra u siebie też powinien coś strzelić. Kurs wg. mnie bardzo zachęcający jak na takie spotkanie. Balotelli w ostatnich 3 meczach strzelał bramki, może i tutaj coś ustrzeli. Over 2.5 @ 1.65 myślę mniej zachęcające od BTS.
Co o tym sądzicie ?
Balotelli przecież nie może grać, bo występował już w LM w barwach City. Ktoś już wyżej podał tą informację. Zanim coś napiszesz to chociaż sprawdź informacje o obu drużynach albo przeczytaj poprzednie posty, żeby na przyszłość nie pisać głupot.
Co do typu na BTS, to popieram. Milan jeśli myśli coś zwojować przeciwko Barcelonie, to musi coś strzelić u siebie, bo na Camp Nou będzie o to trudno. O bramkę Barcy nie ma się co obawiać.

kolti 103

kolti

Użytkownik
Balotelli nie będzie mógł zagrać, bowiem grał już w tym sezonie w LM w barwach Manchesteru City w tym sezonie.

D 224

dboniem

Użytkownik
A czy również Michel Bastos z Schalke nie będzie mógł zagrać, w fazie grupowej Ligi Europejskiej zagrał w Lyonie?

erolyzer 253

erolyzer

Użytkownik
A czy również Michel Bastos z Schalke nie będzie mógł zagrać, w fazie grupowej Ligi Europejskiej zagrał w Lyonie?
Sam sobie praktycznie odpowiedziałeś, tak nie będzie mógł grać.

Otrzymane punkty reputacji: +3
giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Sam sobie praktycznie odpowiedziałeś, tak nie będzie mógł grać.
Trochę dziwne, skoro Willian (jesień mecze w LM w Szachtarze) mógł zagrać w meczu LE Anży - Hannover. Moim zdaniem mylisz się - przykład: Taison (jesienią grał w Metaliście Charków w LE) wiosną zagrał w meczu Szachtar - BVB w LM. Roszady dotyczą jedynie występów LM-LM (nie przychodzi mi na myśl przykład), czy LE-LE (przykład Ba Newcastle-Chelsea).

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Co do meczu Milan - Barcelona to również, jak poprzednicy, bym skłaniał się ku typowi obie strzelą. Rozmyślam również, by postawić remis. W Milanie, jak wpominano, Balotelli nie może niestety wspomóc ekipy na europejskich arenach, podobnie jak nowe nabytki Salamon i Zaccadro. Jak porównuje składy zgłoszone na jesień i teraz to wzmocnieniem jest Sulley Muntari, który w fazie grupowej był pominięty. W Barcelonie, jako że zmian w drużynie większych nie było to i skład został niezmieniony.
Teraz czemu remis? Bo w Barcelonie, jak mają w zwyczaju, okres końca stycznia i luty to spadek formy. Trudniej zawsze o zwycięstwa i zdarzają się wpadki. W ostatnich latach właśnie pierwsze mecze 1/8 to najczęściej wyniki inne niż wygrana Barcy.

Tu spotkania w 1/8 od czasów przejęcia drużyny przez Guardiolę:

2008/2009 Olympique Lyon - Barcelona 1-1 i 2-5
2009/2010 VfB Stuttgart - Barcelona 1-1 i 0-4
2010/2011 Arsenal - Barcelona 2-1 i 1-3
2011/2012 Bayer Leverkusen - Barcelona 1-3 i 1-7

Jak widać jedyna wygrana to ta w ostatnim sezonie z Bayerem, przy czym trzeba wspomnieć, iż w ubiegłym sezonie ta tradycja robienia dwóch szczytów formy i jej obniżki na przełomie stycznia i lutego została zmieniona, o czym mówił sam Guardiola i jego sztab oraz potwierdzają wyniki. Jak wszyscy wiemy tamta zmiana nie wypaliła i wszystko wskazuje, że sztab wrócił do tego, co działało i co przynosiło sukcesy.

Również dodać należy jak trudno Barcelonie gra sie z rywalem z San Siro. W ubiegłym roku grali ze sobą w ćwierćfinale i w Mediolanie padł bezbramkowy remis, potem Barca wygrała u siebie 3-1.

Trochę dziwne, skoro Willian (jesień mecze w LM w Szachtarze) mógł zagrać w meczu LE Anży - Hannover. Moim zdaniem mylisz się - przykład: Taison (jesienią grał w Metaliście Charków w LE) wiosną zagrał w meczu Szachtar - BVB w LM. Roszady dotyczą jedynie występów LM-LM (nie przychodzi mi na myśl przykład), czy LE-LE (przykład Ba Newcastle-Chelsea).
Kupiłem we wtorek Przegląd Sportowy i tam wstawili w dodatku składy uaktualnione na fazę grupową i z tego co tu powpisywali to Bastos został zgłoszony do rozgrywek. Z tego wynika że grać bedzie mógł.

Otrzymane punkty reputacji: +1
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
AC Milan v Barcelona
Barcelona kurs: 1,50 buk: Bet365 ⛔ (edit po meczu: Chcieli grać na 0:0, a potem u siebie wygrać jak rok temu i tak to się zakończyło. Drużynie klasowej nie przystoi takie cwaniactwo. Nie poznawałem dzisiaj Barcelony. Moim zdaniem mieli fatalną strategię na ten mecz, czyli nie grać ofensywnie i to się zemściło, a powinni mieć już sygnał alarmowy po poprzednim sezonie z 0:0)
Barcelona -1.0 kurs: 1,825 buk: Bet365 ⛔ (edit po meczu: handi na -1 na Milan pewno było po kursie z 16 - nie wiem bo nawet nie sprawdzałem)
Tak jak w spotkaniu Bayern i Arsenal tak i tu stawiam na faworyta. W mojej ocenie Barcelona jest najlepszym klubem na świecie (i od razu zaznaczam, że absolutnie nie jestem jakimś fanem bo takie emocje przeszkadzają w bukmacherce) i pokona Ac Milan. Przeciwnikiem Barcelony jest klub zajmujący obecnie 3 miejsce w lidze włoskiej. Zespół który potrafił nie tak dawno temu zremisować z 16 drużyną tabeli Cagliari Calcio. Oczywiście to nie jest jedyny argument bo i Barcelona na wyjeździe remisowała, ale nie chcąc znowu zaczynać wielkiej dyskusji na temat, która liga jest lepsza, w moim SUBIEKTYWNYM odczuciu to liga hiszpańska. W związku z tym mamy bezapelacyjnego lidera ligi hiszpańskiej i 3 zespół ligi włoskiej. Dodatkowo nie będzie Balotelliego. Zakłady te gram pojedynczo, ale i w dubelku Bayern vs Arsenal gdzie postawiłem na Bayern. Jak kursy podskoczą na Milan i Arsenal być może zrobię jakąś kontrę. Wiadomo to jest sport i są możliwe remisy lub wygrane nawet z takimi zespołami jak Bayern i Barcelona, ale myślę, że jednak typy wejdą. Dodatkowy argument jest taki, że jest to LM więc ci najlepsi też dadzą z siebie wszystko i tu mogą coś pokazać, bo szczerze mówiąc rozgrywki ligowe ich już nudzą bo od paru miesięcy nic nie przegrali lub nie wiele, a i remisy to rzadkość. Bardziej więc boję się stawiania na nich w ligach, bo tam w zasadzie oprócz jakiejś dumy czy honoru nie mają innych powodów do gry na 100%, a i tak wygrywają. Tak było w piątek z Bayernem, który bez specjalnego zaangażowania wygrał (bez Gomeza, który wszedł na końcówkę) 2:0 i tak było wczoraj z Barceloną, która od stanu 1:0 zrobiła 1:2 też specjalnie się nie starając, grała też częściowo 2 składem.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Galatasaray SK vs FC Schalke 04 @ 2.2 @ ComeOn

Ekipa gości w rozsypce, wysoka porażka z Bayernem, dodatkowo w lidze remis z Main 2:2.

Drużynę po sezonie opuszczą m.in.Ibrahim Afellay, Raffael, Edu oraz Christoph Metzelder. Inni mają szansę jeszcze odkupić winy, ale wygląda to tragicznie. Zapowiedział Horst Heldt - dyrektor sportowy.

Dodatkowo nie wiadomo czy zagra Uchida oraz Lars Unnerstall, który krytykował publicznie kolegów za postawę na boisku.

Prawdopodobny skład Schalke:
Schalke: Hildebrand - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Jones, Neustädter - Draxler, Raffael, Bastos - Farfan

Natomiast Galatasaray w spokoju przygotowuje się do meczu z Niemiecką ekipą, debiutancką bramkę zdobył D. Drogba, niedawno sprowadzony.
Do dobrej formy ekipy ze Stambułu dodajmy własny stadion + kibiców, co sprawia, że moim zdaniem są faworytem nie tylko tego meczu, ale także dwumeczu.

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
AC Milan - Barcelona
Typ: over 2.5
Kurs: 1.65
Bukmacher: oddsring.com
Pojedynek na szczycie. Obok spotkania Realu z Manchester chyba najciekawsza para 1/8 finału LM. Pierwszy mecz zostanie rozegrany w Mediolanie dlatego też powinniśmy spodziewać się wyrównanego spotkania. Milan zapewne nastawi się na kontrę, aby nie stracić żadnej bramki co postawi ich w komfortowej sytuacji przed rewanżem w Katalonii. Mimo wszystko Barca to Barca a więc bramki i tak padną. Milan nie ma jakiejś super defensywy a więc Messi do spółki z Xavim , Iniestą oraz Fabregasem rozmontują obronę rywali.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom