>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 finału Ligi Mistrzów 20.02.2013

Status
Zamknięty.
witek1902 16

witek1902

Użytkownik
AC Milan - FC Barcelona
Nie ma co ukrywać, że Barcelona jest w tym meczu faworytem, jednak Milanu nie można lekceważyć. Wielką stratą dla nich jest to, że ich nowy nabytek - SuperMario - nie może zagrać, ponieważ od jego przyjścia Milan w lidze włoskiej radzi sobie naprawdę bardzo dobrze, a ich gra wygląda po prostu na ciekawszą. Barcelona w sobotę męczyła się z Granadą, przegrywając po pierwszej połowie 1:0. Wynik uratował oczywiście Messi, który po przerwie strzelił dwie bramki. Warto zaznaczyć, że Tito oszczędzał w tym meczu Inieste, Xaviego, Jordiego Albe i Puyola, którzy najprawdopodobniej zagrają w środowym meczu. Przede wszystkim cieszy mnie genialna ostatnimi czasy forma Iniesty - to co robi ten blady Hiszpan jest fenomenalne. Mam nadzieję, że w meczu z Milanem w spółce z Messim poprowadzi on Barcelone do przekonywującego zwycięstwa. Jednak jestem pewny również, że Milan coś ukłuje, ponieważ obrona Barcelony ostatnimi czasy popełnia dużo błędów i nie potrafią grać na 0 z tyłu.
Moje typy na ten mecz:
Iniesta strzeli @3.75
BTS @1.8
Barcelona @1.55
Bet365

dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
AC Milan-FC Barcelona 2 @1.5
Kazdy sie spodziewa jak sie ten mecz zakonczy. Wiadomo kto tutaj bedzie dyktowac warunki gy na boisku i operowac pilka. Milan jest dobry, ale nic ponadto, a slabszy niz sezon temu. Za malo na Barcelona. Ze wyjazd, ze mobilzacja...wciaz malo. Barcelona na swoim hiszpankim podworku juz posprzatala, wiec tutaj beda dazyc do jak najszybszego awansu. Prawdopobne zwyciestwo Barcelona wiecej niz jedna bramka tez nikogo nie zaskoczy. Zreszta juz to nie tak dawno znowu przerabialismy tj. Barcelona na San Siro i bylo widac jak na dloni kto dyktowal waunki gry. Watpie, zeby cokolwiek sie tu zmienilo, a Milan kadrowo jeszcze slabszy niz wtedy przeciez.

anshelmo1 95

anshelmo1

Użytkownik
Pierwszy mecz 1/8 na san siro miedzy Milanem a Barcelona moim zdaniem nie bedzie obfitowal w bramki , kursy wystawione na over 2.5 okolo 1.60 czemu mozemy zawdzieczac z calkiem ofensywnej grze Milanu i FCB w lidze gdzie srednia bramek na spotkanie katalonczykow wynosi 4.5 wiec na pierwszy rzut oka genialny mecz na worek bramek.
BTS takze typem nieodpowiednim w okolicach 1.60 , owszem moze sie powiesc lecz ryzyko nie adekwatne do kursu.Zdobycie gola przez Blaugrane wcale nie jest takie oczywiste , wczesniej juz ktos napisal o dokonaniach Barcy w 1/8 w meczach wyjazdowych , w kolejnych fazach LM w ostatnich 4 latach na obcych boiskach FCB po prostu sobie nie radzili , ciezko o logiczne wytlumaczenie ale
najbardziej chyba sensownym stwierdzeniem byloby , ze swiadomosc rewanzu na camp nou robi swoje badz nieskutecznosc , rozprezenie jak chocby w meczach z Arsenalem.Wyjsciowa &quot;11&quot; FCB jest wlasciwia znana na ten mecz , w ataku wystapi Iniesta na lewej stronie , Messi i Pedro.Wloska ekipa spodziewam sie , ze zagesci srodek pola 3 zawodnikami majacymi na celu rozbijac gre Barcy w tym Montlivo i Flamini.Allegri ustawi swoja druzyne ultra defensywnie , nic innego nie jest w stanie raczej zrobic... gra jego podopiecznych powinna opierac sie na szybkich kontrach i wypadadach z pilka
co takze nie jest oczywiste.Vilanova nie postawi na ulta atak i atak pozycyjny Barcy moze wygladac jak w pierwszym meczu Copy z Realem , wowczas doprawdy niewielka liczba zawodnikow jak na Barce angazowalo sie w atak by nie zaniedbac defensywe.FCB w 24 meczach ligowych tylko 5 razy zachowali czyste konto - jest to wynik szokujaco-kompromitujacy jednak na podstawie moich obserwacji przyczyna jest podejscie slabszych druzyn skazanych na porazke w pozwolenie sobie na fantazje w grze ofensywnej plus nie do konca powazne podejscie fcb do gry obronnej jak i moze rozgryzienie Barcy i jej defensywy badz fatalna forma.Trudno jednoznacznie wyjasnic.
Spotkanie na San Siro nie powinno miec przekladu co do meczow ligowych.Rok temu Milan zremisowal u siebie z Barca 0-0 , pamietam ze pare dobrych okazji do zdobycia gola mieli jedni i drudzy , w srodowym spotkaniu ponowny wynik 0-0 mnie nie zaskoczy.Barca zagra jeszcze mniej ofensywnie co oznacza mniejsze prawdpodobienstwo zdobycia przez nich gola tak samo Milan , ktory nie bedzie mogl umiejetnie przedostac sie pod bramke FCB poprzez znaczniejsze zabezpieczenie defensywy Barcy.Zawodnicy - iniesta , Xavi , Fabregas sa zawodnikami wolnymi i przy ostrych wejsciach zawodnikow Milanu moga miec problemy , strzaly z dystansu takze nie sa ich jakims wielkim atutem.Najwiekszym zagrozeniem beda Pedro i Messi plus ewentualnie bocni obroncy w zaleznosci na ile beda sie zapedzac w pole karne Milanu - Alba i Alves.
Slynna wloska defensywa moze znow odzyc w tym meczu i zaliczyc wazny sprawdzian pod katem wyjatkowego przeciwnika FCB.Reasumujac spodziewam sie malutko goli under 2.5 , nawet 1.5 , Messi nie zdobedzie gola , dla odwazniejszych doklady wynik 0-0.

D 224

dboniem

Użytkownik
Galatasaray SK vs FC Schalke 04 @ 2.2 @ ComeOn

Ekipa gości w rozsypce, wysoka porażka z Bayernem, dodatkowo w lidze remis z Main 2:2.

Drużynę po sezonie opuszczą m.in.Ibrahim Afellay, Raffael, Edu oraz Christoph Metzelder. Inni mają szansę jeszcze odkupić winy, ale wygląda to tragicznie. Zapowiedział Horst Heldt - dyrektor sportowy.

Dodatkowo nie wiadomo czy zagra Uchida oraz Lars Unnerstall, który krytykował publicznie kolegów za postawę na boisku.

Prawdopodobny skład Schalke:
Schalke: Hildebrand - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Jones, Neustädter - Draxler, Raffael, Bastos - Farfan

Natomiast Galatasaray w spokoju przygotowuje się do meczu z Niemiecką ekipą, debiutancką bramkę zdobył D. Drogba, niedawno sprowadzony.
Do dobrej formy ekipy ze Stambułu dodajmy własny stadion + kibiców, co sprawia, że moim zdaniem są faworytem nie tylko tego meczu, ale także dwumeczu.
Bastos nie zagra w LM, bo grał w Lidze Europejskiej w barwach Lyonu, więc to doskonała wiadomość dla grających Galatasaray, bo to on właśnie jest jako nieliczny w dobrej formie.

Natomiast zagrać może Huntelaar, który prez ostatnie kilkanaście dni zmagał się z urazem.

urbasag 90

urbasag

Użytkownik
AC Milan - Barcelona
Typ: Barcelona
Kurs: 1,5
Bukmacher: ComeOn

Spotkania Barcelony z Milanem zawsze ubarwniały pojedynki ligi mistrzów ,tak samo będzie w środę . Początek sezony dla Milanu był okropny ,przegrywali oni co tylko mogli w Serie A ,w lidze mistrzów również nie szło za dobrze .Ostatni okres to zdecydowany progres drużyny Rossonerich jednak drużyna Barcelony wydaję się być zdecydowanym faworytem tego spotkania . Drużyna Milanu to nie jest już ta drużyna składająca się jak kiedyś z doświadczonych i twardo grających graczy . Jest druzyną młoda która raczej niczym nie zaskoczy w środowy wieczór Barcelony . Liczę na zwycięstwo Hiszpanów po kursie 1,5 .

D 609

donbagino

Użytkownik
AC Milan - Fc Barcelona
Wiadomo kto jest faworytem nie tylko dwumeczu, ale także pierwszego spotkania które odbędzie się na San Siro w Mediolanie. Milan to drużyna będąca obecnie na fali. W lidze odrobiła już znaczące straty do czołówki. Głównym atutem Rossonerich jest ich siła w ataku - prawie we wszystkich meczach (nie licząc fatalnego początku sezonu) zdobywali gole. Problemem jest jednak obrona Milanu. Minęły już czasy Nesty i Thiago Silvy jako filarów obrony, obecnie liderem jest Mexes, są jeszcze Zapata, Yepes ale szczerze mówiąc nie są to jacyś wybitni stoperzy.
O sile ofensywnej Barcelony pisać nie ma sensu. Nie od dziś też wiadomo że ich obrona do potęg też nie należy, dla przykładu: w ostatnich 6 meczach ligowych tracili bramki.
Podsumowując:
Milan aby mieć cień szans na awans, musi coś strzelić u siebie. Barca to score to raczej formalność.
Typ1: obie strzelą
kurs: 1.80 bet365
Innego rodzaju zakładem z mojej strony będą opcje z kartkami. Można sobie wyobrazić przebieg meczu: Barca będzie grała swoją klepankę, a Milan będzie próbował jakoś przerywać ich ataki pozycyjne. Za tego rodzaju zadania będą odpowiedzialni w dużej mierze pomocnicy. Niezależnie kogo wystawi Allegri jako w pomocy to będą to zawodnicy znani z ostrej gry i &quot;talentu&quot; do łapania głupich kartek. Mowa tu o: Ambrosinim, Nocerino, Flaminim, Muntarim czy Montolivo.
Trochę kartek powinno wpaść, dlatego:
Typ 2:Zespół 1 otrzyma więcej niż 2,5 żółte kartki, kurs 1.75, bwin
Typ 3 ???? rużyna z większą ilością żółtych kartek - Milan, kurs 1.70 bwin
Edit: Z kadry ma mecz wypadli Flamini i Nocerino, ale i tak kilku &quot;rzeźników&quot; nadal jest w składzie, np. Mexes o którym nie wspomniałem wcześniej

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Bastos może grać, Huntelaar może grać.
Schalke się obudzi w tą środę. Dadzą radę. Ja daję X2.
Galatasaray to żadna potęga, nie oszukujmy się.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Galatasaray-Schalke
Tak jak ktoś już tu wspominał Schalke jest w tragicznej formie Bayern dosłownie ich zniszczył.Do tego dochodzi fakt że Bastos nie zagra a to jedyne żądło piłkarzy Schalke i bez niego ja tej drużyny nie widzę.
Galatasaray jednakże także potęgą nie jest ale Drogba i Sneijder powinni dodać jakości tej drużynie i doświadczenia.
Gram tutaj Galatasaray lub [email protected]
No i spotkanie Milan-Barca
Milan na początku sezonu grał fatalnie ale teraz już jest dużo lepiej i ja bym ich na pożarcie nie skazywał.
Barcelona przez ostatnie tygodnie nie jest wcale w wielkiej formie i trudno tego nie zauważyć a jak już ktoś wspominał te mecze wyjazdowe LM nie wychodzą im jakoś w powalającym stylu.
Do tego znalazłem ciekawy typ na ten mecz:
AC [email protected]
Nie wierzę żeby Barcelona wygrała to spotkanie 2 bramkami na ten czas po prostu to nie możliwe a granie na Barcę na czysto to za duże ryzyko tu kurs lepszy a moim zdaniem wejdzie.
@1.61
@1.30
dubel 2.09 Bet 365

tbm 642

tbm

Forum VIP
Na środowe gry planuję ostrożnego dubla:
Galatasaray +0,5 - 1,32
Milan over 0,75 gola - 1,66
AKO: 2,21 w ComeOn
stawka: 2/5
Galatasaray ma aspiracje mocarstwowe. Didier Drogba czy Wesley Sneijder z pewnością dodadzą medialności tej drużynie. A należy pamiętać, że są w niej m.in Hamit Altintop, Johan Elmander czy Felipe Melo. Czyli postaci znane z europejskich boisk.
Widziałem dwa mecze Schalke w tej rundzie. Ich gra jest na prawdę słaba, a i niewiele wskazuje na to, że mieliby się przełamać w Stambule na Turk Telekom Stadium. Jedynie powrót Huntelaara jest korzystną informacją. W mojej ocenie Turcy mogą zaskoczyć i niespodziewanie wygrać ten mecz. Nie mniej jednak pozostaję ostrożny i gram handicap +0,5.
Do tego Milan - Barcelona. Zwróciłem uwagę, że Milan notuje 5 z rzędu BTS na San Siro, natomiast Barcelona notuje BTS w 9 ostatnich spotkaniach!. Magiczna ofensywa Blaugrany imponuje, ale w zasadzie niemal w każdym meczu przynajmniej jedną bramkę tracą. Dlaczego Milan nie mógłby pokonać Valdesa, skoro udaje się to np. Granadzie? Barcelona faworytem murowanym w dwumeczu, ale na San Siro w mojej ocenie bramkę stracą, bo Milan potencjał ku temu posiada. Gram over 0,75 gola na Milan po dobrym kursie.

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Co Wy uczepiliście się tego Bastosa? On może grać! I poleciał z kolegami do Stambułu. Dam sobie rękę uciąć, że jutro zagra w pierwszym składzie (o ile nic mu się nie stanie na przedmeczowym treningu).

OK. Schalke jest w słabszej formie, ale pamiętam jak dochodzili do półfinału LM, ogrywając min. mocny wówczas Inter. Wtedy w BL byli na jeszcze gorszej pozycji niż teraz. Czysto piłkarsko i na papierze Schalke jest mocniejsze.
Nie sugerujcie się meczem w Monachium bo przy takiej formie Bayernu to te Galatasaray całe dostałoby tam może jeszcze więcej bramek i taka jest prawda. Schalke grało wtedy praktycznie rezerwami. Nie grał Huntelaar, Farfan, Uchida czy Fuchs. I jeszcze kilku innych.
Taki skład proponuje kicker: Hildebrand - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - J. Jones, Neustädter - Barnetta, Draxler, Michel Bastos - Farfan
W zespole Gala ma zagrać Drogba, ale jak Didier grał na PNA to każdy widział. Podobnie Sneijder, który jest już chyba tylko nazwiskiem.
Może Schalke gra bardzo źle w lidze, ale LM to inne rozgrywki. Potencjał papierowy po stronie Niemców i masówka na Gala jak najbardziej niezrozumiała. Turcy rzucą się pewnie do ataków. A kontry z takimi piłkarzami jak Farfan, Bastos czy Draxler mogą być zabójcze.

rafiii 142

rafiii

Użytkownik
Galatasaray Stambul - FC Schalke 04 Gelsenkirchen Tip: 1 Odds 2.32
Tutaj chyba najłatwiejszy mecz. Schalke zupełnie bez formy, do tego strasznie gorący teren w Turcji, nie mówie już, że moim zdaniem Galatasaray ma poprostu silniejszy skład od Niemców. Do tego ściągneli Drogbe który może w tym meczu zagrać. Solidny skład, doświadczona defensywa, baardzo groźny atak (Burak Yilmaz i Drogba). Alternatywnym typem dla mniej odważnych może być 1X bądź Galata strzeli bramke.

AC Milan - FC Barcelona Tip: 2 Odds: 1.55
Jak się rok temu cudem remis Milanowi u siebie udało uratować, tak w tym raczej nie ma szans i dwumecz się roztrzygnie we Włoszech. Balotelli zagrać w meczu nie może, bo grał w tym sezonie w barwach City w LM. Brak Thiago Silvy i Ibry jest widoczny, to nie jest ten sam Milan. Wróżę tutaj over i wygraną gości, coś w stylu 1:2, 1:3. Bo wiemy, że Barca lubi sobię &quot;byka&quot; w obronie strzelić.

cathos 58

cathos

Użytkownik
W środę szlagier kolejki LM AC Milan - FC Barcelona
Ciężko cokolwiek wnieść po wcześniejszych postach w dziale, jednakże co nieco można skrobnąć.
Milan u siebie bez przegranej od 13 grudnia mają tendencję zwycięstw 2:1 jak wszyscy wiemy obrona klubu z Katalonii ostatnio nie błyszczy Pique zamiast bronić dostępu do własnej bramki woli strzelać czym popisał się ostatnio dwa razy.
Siłą Milanu jest niewątpliwie siła ataku - El Shaarawy z Balotellim tworzą niesamowity duet dodajmy do tego Bojana, Boatenga i Nocerino co daje piorunujący efekt, dlatego też o bramkę Milanu nie ma się co obawiać. Wszyscy wiemy że Barcelona z tak ofensywnie nastawioną drużyną strzelić musi stąd mój typ :
BTS TAK 1.73 William Hill

Otrzymane punkty reputacji: +1
W 1

wojtekfcb

Użytkownik
Milan ostatnio gra nieźle, ale głównie dzięki Balotelliemu, zagrał 3 mecze w Milanie, w tych 3 spotkaniach Milan zdobył 7ptk. gdyby nie bramki Balo to Milan zdobył by 1 ptk.
Nie wiem czy wiesz cathos, ale jutro nie zagra Balotelli bo grał już w tym sezonie w LM z Manchesterem City, tracą gościa który w ostatnich kolejkach ratował im punkt za punktem, inna sprawa że się z tobą zgadzam, Barcelonie w tym sezonie strzelić bramkę to nie jest wielki wyczyn, strzelają praktycznie wszyscy, wystarczy spojrzeć na statystyki i widać że Barcelona od 9 spotkań nie zachowała czystego konta, ostatni mecz w którym Barcelona nie straciła bramki to była wygrana 5:0 z Cordobą w CdR, rywal nie był zbyt wymagający ale w sumie to przed meczem z Cordobą, Barcelona grała mecz ligowy z Espanyolem który wygrała 4:0, tak że myślę że jutro Milan coś ustrzeli, skoro w tej serii 9 spotkań, 3 bramki strzelił Real Sociedad, Malaga 2x po 2 bramki, więc i Milan powinien coś ustrzelić.

patos 90

patos

Użytkownik
Piłka Nożna - Europejskie puchary - Liga Mistrzów
środa 2013-02-20 -20:45
AC Milan - Barcelona
typ: AC Milan +2✅
kurs: 1.55
Betsson

Kursy trochę przesadzone!! Milan może nie jest obecnie europejską potęgą ale czy jest bez szans na pozytywny wynik szczególnie u siebie?? Raczej wątpię!! Patrząc na rywalizację pomiędzy obiema ekipami to Milan u siebie jak dotąd nie przegrał na SS wyżej niż jednym golem. Raczej można się spodziewać wyrównanego spotkania i jeżeli ACM nie cofnie się za bardzo to o wynik jestem raczej spokojny, a przynajmniej nie powinno być jakiegoś pogromu ze strony Barcelony.

Kadra Milanu na Barcelone:
Abbiati, Amelia, Gabriel; Abate, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zapata; Ambrosini, Boateng, Constant, Cristante (36), Montolivo, Muntari, Traorè; Bojan, El Shaarawy, Niang, Pazzini.
Kadra Barcelony na Milan:
Valdés, Pinto, Oier, Alves, Piqué, Fàbregas, Puyol, Xavi, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Bartra, Sergio, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Song, Tello.

PRZEWIDYWANE SKŁADY

AC MILAN
: Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Ambrosini/Muntari, Montolivo, Boateng; Niang/Bojan, Pazzini, El Shaarawy
FC BARCELONA: Valdes; Alves, Pique, Puyol, Alba; Cesc, Busquest, Thiago; Iniesta, Messi, Pedro

Sędziuje: Craig Thomson

H2H:
28/03-12 UEFA Champions League, Final round
Milan vs. Barcelona 0:0
23/11-11 UEFA Champions League, Group H
Milan vs. Barcelona 2:3
18/04-06 UEFA Champions League, Final round
Milan vs. Barcelona 0:1
20/10-04 UEFA Champions League, Group F
Milan vs. Barcelona 1:0
18/10-00 UEFA Champions League, Final round
Milan vs. Barcelona 3:3
18/05-94 UEFA Champions League, Final round
Milan vs. Barcelona 4:0

Otrzymane punkty reputacji: +11
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Vilanova nie postawi na ulta atak i atak pozycyjny Barcy moze wygladac jak w pierwszym meczu Copy z Realem , wowczas doprawdy niewielka liczba zawodnikow jak na Barce angazowalo sie w atak by nie zaniedbac defensywe.
Tak się zastanawiam nad twoją argumentacją underową bo większość skłania się ku BTSom i overom i wygranej Barcelony. Może bym się zgodził z twoimi argumentami ale w przypadku gry z Realem, jednak silniejszym przeciwnikiem niż Milan grali defensywnie, natomiast tu mogą chcieć już rozstrzygnąć to spotkanie i u siebie dopełnić formalności. Z 2 strony Milan jak nie postara się tu wygrać, to gdzie ? W rewanżu nie będzie miał żadnych szans więc też nie może się zamurować i grać na 0:0. To oznacza otwarty pojedynek i sporo bramek. Wg mnie będą dwa scenariusze, albo Barcelona zmiecie Milan z powierzchni ziemi, np wygrywając już 3:0 do przerwy, albo pierwsza straci gola jak z Grenadą i będzie odrabiała. Może też być tak, że będą się męczyli i strzelą coś dopiero w końcówce, ale nie sądzę aby było 0:0, szczególnie, że to ofensywy obu zespołów są silne, a defensywy kuleją.

kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, LM, godzina 20:45
Spotkanie: AC Milan - FC Barcelona
Typ: AC Milan powyżej 2.5 kartki
Kurs: 1.90
Bukmacher:
Analiza:

Dziś godzina 20:45 spotkanie LM: AC Milan - FC Barcelona, faworyt Duma Katalonii ale kurs bardzo słaby w okolicach 1.5 na zwycięstwo. Według mnie jednak ciekawym typem wydaje się linia postawiona na żółte kartki dla zespołu AC Milan. Według mnie gospodarze bez problemu dostaną przynajmniej 3 żółte kartki, a dlaczego? Wiemy, jak mecz będzie wyglądać FC Barcelona długo przy piłce, AC Milan będzie czekał na kontrataki, żeby przerwać akcję klubu z Hiszpanii trzeba niestety najczęściej faulować, a też nie ma się co oszukiwać w symulowaniu zawodnicy Barcy również są dobrzy. Na szybko: ostatnie III mecze AC Milanu w LM, przeciwko Zenitowi, Anderlechtowi, Maladze, to kolejno 2,3,3 żółte kartki, gdzie można powiedzieć mecz przeciwko Rosjanom został praktycznie puszczony. Gdy przeciwnik jest mocny AC Milan dostaje kartki, mecz w Coppa Italia z Juventusem - 3 żółte kartki. Mecz na wyjeździe z AS Romą - 3 żółte kartki, porażka z Fiorentiną to również 3 żółte kartki AC Milanu. Do tego ostatni dwumecz między tymi ekipami w 2012 roku w Lidze Mistrzów, to aż 10 kartek żółtych po stronie Milanu, (7 w Hiszpanii, oraz 3 we Włoszech). Według mnie nie inaczej będzie dzisiaj i po stronie gospodarzy zobaczymy co najmniej 3 żółte kartki.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Galatasaray Stambuł - FC Schalke
Typ:
Galatasaray Stambuł
Kurs: 2,10
bet-at-home
Na dzisiejszy wieczór zaplanowany jest mecz pomiędzy Galatasaray Stambuł a niemieckim Schalke Gelsenkirchen. Ja w tym spotkaniu widzę duże szanse na wygraną gospodarzy. W ubiegłym roku gdy Niemcy zajmowali pierwsze miejsce w grupie pozostawiając za plecami Arsenal Londyn, Olympiakos Pireus i francuski Montpellier to byli by oni dla mnie faworytem do awansu w tej parze. Lecz od tamtej pory gracze z Gelsenkirchen znacznie spuścili z tonu. Zwolniony został trener Huub Stevens którego to zastąpił młody Jens Keller. Zmiana trenera jednak nic nie dała jak dotąd odniósł on tylko jedno zwycięstwo w dwunastu ligowych meczach a miało to miejsce w styczniu kiedy to pokonali Hannover pięć do czterech. W lidze zajmują oni dziewiątą pozycję co nie jest wyznacznikiem możliwości kadry. Zupełnie na przeciwnym biegunie sa gracze ze Stambułu. Zajmują oni pierwsze miejsce w tabeli z sześcioma punktami przewagi nad drugim Fenerbahce. Do zespołu sprowadzony został aktualny triumfator Ligi Mistrzów Didier Drogba. Zaliczył on już udany debiut w ligowym spotkaniu. W ostatni weekend strzelił swoją debiutancką bramkę. Ciekawostką jest fakt że wszedł on na boisko w sześćdziesiątej trzeciej minucie za Umuta Buluta i potrzebował zaledwie pięciu minut by wpisać się na listę strzelców. Goście wybiegną na ten mecz bez kilku zawodników. Nie mogą wystąpić: Atsudo Uchida, Ibrahim Affelay, Kyriakos Papadopoulos, Ciprian Marica i Lars Unnerstall. Nie zagra też wypożyczony z Dynama Kijów, Raffaeł gdyż grał on już w tej edycji LM. Gospodarze zaś zagrają bez Tomasa Ujfalusiego i Johana Elmandera ale z Drogbą w składzie moim zdaniem są w stanie wygrać ten mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +2
asator 33

asator

Użytkownik
Galatasaray Stambuł - FC Schalke
Największym problemem tureckich zespołów jest ich chimeryczna forma. Są mecze kiedy walczą, gryzą każde źdźbło trawy na boisku, ale także bardzo często zdarzają się spotkania, gdzie sprawiają wrażenie jakby grali za karę (nonszalancka gra w obronie, niedokładność, agresywne faule, zero pomysłu na konstruowanie akcji). W dzisiejszym meczu Galatasaray musi spiąć się na wyżyny, aby wyeliminować niemiecki zespół. Schalke może weszło w rundę wiosenną nie tak, jak planował sztab, ale jest to wciąż klasowy zespół, który będzie chciał udowodnić swoją wartość właśnie teraz - w 1/8 LM. Tym bardziej, że Niemcy są niepokonanym zespołem od 6 kolejek Ligi Mistrzów. Do składu na 90% wróci Huntelaar, który wcześniej nie grał z powodu kontuzji oka. Na skrzydłach bardzo szybcy i świetni technicznie Farfan i Bastos, co przy ustawieniu formacji na kontratak, może okazać się zabójczym środkiem. Wspierać ofensywę będzie Draxler i Jones. Jeśli chodzi o Galatasaray, to Fatih Terim nie będzie mógł skorzystać jedynie z Elmandera i Ujfalusi. Reszta zdrowa i gotowa do gry. Od pierwszej minuty awizowany jest Drogba i Sneijder. Spodziewam się wyrównanego spotkania z dużą ilością żółtych kartek z obu stron. Myślę, że Galatasaray pomimo wielkich nazwisk w składzie, nie da rady pokonać Schalke i mecz zakończy się bramkowym remisem. Tym bardziej, że we wcześniejszych konfrontacjach z niemieckimi zespołami, Galatasaray wygrał tylko dwa razy, a siedmiokrotne padał remis w Stambule.
Galatasaray - Muslera, Kaya, Nounkeu, Riera, Eboue, Inan, Altintop, Felipe Melo, Sneijder, Yilmaz, Drogba
Schalke - Unnerstall, Howedes, Hoger, Matip, Fuchs, Neustadter, Jones, Draxler, Bastos, Farfan, Huntelaar
X - 3,40 Tobet ✅
Łączna liczba kartek - Over 4,5 1,90 Tobet ✅
Obie drużyny strzelą? TAK - 1,78 Tobet ✅
//Edit:
Pięknie wszystko weszło. Mam nadzieje, że ktoś skorzystał. ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
mojojojowojo 95

mojojojowojo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, LM, godzina 20:45
Spotkanie: AC Milan - FC Barcelona
Typ: powyżej 4.5 kartki
Kurs: 1.96
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Patos podał wyzej prawdopodobne składy linia na kartki dosc niska i dobry kurs. Milan broniac sie bedzie faulował by zatrzymac messiego inieste pedro. Mexes i Abate to dwóch piłkarzy AC Milan to piłkarze którzy nie beda przebierac w srodkach i cofać noge do tego jezeli zagra Ambrosini to &quot;zawodnik zółta kartka&quot;. Zas jezeli Milan bedzie w natarciu Barcelona slabo sie broni i czesto ucieka do fauli Alves Pique cz Sergio Busquets to tez pilkarze co czesto łapia kartki ( do tego sergio niesamowicie udaje by wymuszac kartki na rywalach ). Sędzia bedzie szkot Craig Thompson w Lidze Mistrzów siegnal 11 razy po kartke w 2 meczach i podyktował jedna 11 wiec nie przebiera w srodkach i jak trzeba to karze piłkarzy. Mecz miedzy tymi druzynami zawsze staly an wysokim poziomie gdzie mozna bylo zoabczyc walke od 1 do ostatniej minuty i ostre gryzienie trawy. W ostatnim meczu tych druzyn bylo 5 kartek. Dla mnie mozna ryzykowac bo dobry kurs

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Ja dzisiaj jestem skłonny zagrać BTS w obu spotkaniach ale najbardziej obawawiam sie Milanu czy da radę strzelic bramkę Barcelonie i tak wgl czy Barca nie zagra na zero jak ostatnio we Włoszech . O spotkanie w Turcji sie nie obawiam Galata bedzie atakować a Schalke kontra z 3 super szybkimi napadziorami Bastos,Farfan i Hunti ten 3 aż taki szybki nie jest ale powinno siąść . Ostatnie mecze Milan i Barcy to same BTS czy bedzie tak i tym razem przekonamy sie już wieczorem . Ja lece dzis na dubelek :
Galata-Schalke BTS Tak @ 1.70
Milan-Barca BTS Tak @ 1.67
William Hill
Ako=2.83

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom