anshelmo1 zgadzam się w dużej mierze z tobą, na rewanż Barcelona musi przygotować coś nowego, ja widzę to nawet w ten sposób:
------------Villa------------------
Tello----------Messi--------------
-------------Iniesta--------------
-------Song-------Busquets------
-Alba---Pique-----Puyol-----Alves
--------------Valdek-------------
oglądając mecz z Sevillą można było zauważyć świetną decyzję Roury z ustawieniem w przodzie, bardzo mi się to spodobało i odwróciło losy meczu, co do taktyki jaką przedstawiłem, rola środkowych obrońców jest wiadoma, będą zostawali, Alba biega od pola karnego do pola karnego tak jak Alves, z tym że ja odciążył bym Alvesa od poszczególnych zadań defensywnych i dlatego zdecydował bym się na 2 defensywnych pomocników (tym bardziej że Song ostatnio gra bardzo dobrze), wysunięty przed nimi Iniesta i lekko przed nim Messi, czemu tak? bo Messi będzie miał więcej okazji do rozgrywania a do tego w meczu z Sevillą gdy zaczął tak grać to automatycznie miał więcej miejsca i robił świetną grę oraz oddawał więcej strzałów.
Tello na lewym skrzydle, dla mnie osobiście to gość który może odwrócić losy dwumeczu, ma styl strzału podobny do Henrego, w meczu z Sevillą w jednej sytuacji (przy 2:1) mógł szybciej uderzyć, ale to nie zmienia faktu że jego wejście mocno rozruszało grę, a do tego jego szybkość może ostro pomóc w grze z Milanem dzięki temu że łatwo mija nią rywali, a do tego to bardzo myślący zawodnik, powrócę jeszcze raz do meczu z Sevillą i jego asysty do Messiego, gość mógł zrobić wszystko, miał dużo czasu, mógł uderzać, ale zagrał genialną piłkę między 2 linię do Messiego.
Villa z przodu, nie ma co się oszukiwać, Villa to typowy napastnik, tam pokazuje pełnie swoich umiejętności, a do tego jest w lepszej dyspozycji od Pedro i Alexisa mimo że gra znacznie mniej.
Teraz najważniejsze, czemu widzę 2 defensywnych pomocników? głównie dlatego że to wzmocni czysto fizyczną grę w środku a do tego wzrost, wzrost który może być kluczowy, w pierwszym meczu zauważyłem że Milan strasznie gubił się przy rożnych, podwyższenie zespołu może dużo wnieść w ofensywie i defensywie.
Oczywiście to tylko moja opinia i przemyślenia które na 99% nie wejdą w życie.