Atletico Madryt - AC Milan
Liga Mistrzów
Estadio Vincente Calderon
20:45
W rewanżowym pojedynku obu ekip do stolicy Hiszpanii zawita Milan. W pierwszym meczu Atletico wygrało 1:0 po trafieniu Diego Costy. Ekipa Clarenca Seedorfa będzie walczyć w dzisiejszym spotkaniu o wszystko. Sytuacja w lidze raczej na pewno nie pozwoli nam zobaczyć Rossonerich w przyszłym sezonie w kolejnej edycji
LM. 10 miejsce w tabeli odzwierciedla grę Milanu. Grają poniżej jakichkolwiek oczekiwań. Po przyjściu Seedorfa na ławkę trenerską Czerwono-Czarni nie zagrali jeszcze żadnego dobrego spotkania. Na pewno potrzeba czasu na zmiany. Jednak żadne małe korekty nie są na razie odczuwalne. Wyniki mówią same za siebie. Myślę, że Atletico powinno pokrzyżować marzenia kibiców Rossonerich, mimo tego, że ostatnio nie wygląda rewelacyjnie. Mówi się, że Diego Simeone ma zbyt krótką ławkę rezerwowych i pierwsza jedenastka jest przemęczona. Patrząc w tym samym kierunku na Milan, to wygląda na to, że jest przemęczony od początku sezonu. Nóż na gardle zawodników z Mediolanu 'zachęci' ich do walki. Myślę, że Milan będzie przeważał i będzie doprowadzał do sytuacji podbramkowych. Nie stawiam w tym meczu na żadną z ekip, jednak bardziej byłbym skłonny zaufać zawodnikom Simeone.
W ostatnim meczu Atletico pewnie wygrało w lidze z Celtą na wyjeździe 2:0. W derbach z Realem Los Colchoneros zdobyli jedynie punkt. Jedynie, bo uważam, że mecz powinni wygrać. Brakło kropki nad i, czyli brakło bramki na 3:1, ostatecznie skończyło się 2:2. Nie obyło się również bez wpadki. 0:3 z Osasuną nie wyglądało najlepiej. Przyczyną jednak mógł być ciężki mecz na San Siro. Milan ostatnio 2 porażki. W sobotę z Udinese 0:1, tydzień jeszcze wcześniej 0:2 z Juve. Wygrana z Sampdorią 2:0 mogła jedynie podbudować morale piłkarzy Seedorfa.
Milan jeśli nie chce wypaść za burtę z tegorocznej
LM, musi pokazać na boisku coś na podbieństwo z zeszłego roku, z pierwszego meczu z Barcą, w którym to wystąpili bez Balotellego. W rewanżu jednak wszyscy 'wtajemniczeni' wiedzą jak się potoczyło. Vincente Calderon to trudny teren dla każdego przeciwnika. Przekonała się o tym w tym sezonie Barca jak i Real tracąc punkty.
Atletico dzisiaj jedynie bez Javiego Manquillo. Milan natomiast bez zawieszonego za kartki Montolivo, a także bez kontuzjowanych: Cristante,
El Shaarawy'ego, Petagny, Silvestre. Pod znakiem zapytania stoi występ Poliego.
Last updated: 11/03/2014 13:52 CET
Spotkanie poprowadzi arbiter z Anglii - Mark Clattenburg, który w tym sezonie w 30 meczach pokazał łącznie 98 kartoników, co daje średnią ponad 3 kartek na mecz.
Typy które proponuję, myślę, że jakoś bardzo nie zaskoczą. Chociaż, kto wie. Milan będzie zapewne atakował, ale czy coś z tego wyniknie, dowiemy się grubo po godzinie 22.
Przewidywane składy:
Atletico
Courtois; Juanfran, Miranda, Godin, Felipe Luis; Arda Turan, Gabi, Mario Suarez, Koke; Raul Garcia; Diego Costa.
Milan
Abbiati; Abate, Rami, Bonera, Emanuelson; Essien, de Jong; Taarabt, Poli, Kakà; Balotelli.
(nie wiem jak to z tym Poli)
Typy:
Liczba goli strzelonych przez gości: over 0,5 @ 1,73
Liczba punktów karnych otrzymanych przez gości: over 30,5 @ 2,55 (4 zółte)
Liczba rzutów rożnych gości: over 4,5 @ 2,20 (3 rożne)
Unibet