Ja uważam, że pary ćwierćfinałowe są bardzo wyrównane i naprawdę ciężko wskazać faworyta dwumeczu, a tym bardziej pojedynczych spotkań. Wiem jedno, a przynajmniej moim zdaniem uważam, że kursy na Juventus, Bayern czy Barcelonę są mocno zaniżone i jak miałbym już coś grać w tych meczach to jakiś handicap w stronę ich przeciwników.
Barcelona w tym roku może zdobyć nawet i potrójną koronę, dzisiaj właśnie doszła informacja do mediów, że finał Copa del Rey będzie na Camp Nou. Kto śledzi ligę hiszpańską ten wie, kto jest liderem tabeli, ale z drugiej strony nie oszukujmy się... Real i Atletico zapomniały zatankować, na końcówce sezonu ewidentnie widać, że zabrakło paliwa.
Derby Madrytu - Bóg jeden wie kto tam awansuje, a jedynie co mi przychodzi do głowy z typów to kartki, kartki i jeszcze raz kartki. Ich mecze są piorunujące, ostre, zacięte i pełne zaczepek - tego możemy być pewni.
Juventus doszedł bardzo daleko, ale nie zapominajmy, że grali przecież oni z niedawno co czerwoną latarnią Bundesligi. Na Monaco mało kto liczy, każdy ich skreśla, a oni są o krok od półfinału Ligi Mistrzów! Grali przecież ponad dekadę temu w finale
Champions League z FC Porto gdzie dostali 3:0.
O
PSG to ja już piszę od kilku sezonów, że dla nich głównym celem jest triumf w Lidze Mistrzów. Co prawda nie zagra Ibra i Veratti, ale moim zdaniem to jest bez znaczenia. Klub który ma bardzo szeroką ławkę, zresztą Panowie i Panie, nie zapominajmy kogo oni wyeliminowali grając w 10! Lidera
Premier League! Bardzo ciekawy dwumecz będzie z Barceloną. Barca robi dobre wrażenie wynikami bo pokonała notujące spadek formy City i Real.
FC Porto pokonało Basel, ale oni w dwumeczu zagrali bardzo słabo mam tu na myśli oczywiście Szwajcarów. Schowali się za gardą i to by było na tyle. "Smoki" u siebie wygrali 4:0, wszystkie bramki padły zza pola karnego i teraz pytanie czy mogą to powtórzyć? Oczywiście, że tak, ale szczerze w to mocno wątpię by mieli tak genialne strzały z rzutów wolnych w meczu z Bayernem.
Bayern to może grać sobie na fujarze w Bundeslidze bo mają 10 punktową przewagę i w 100% mogą skupić się na Lidze Mistrzów. Przypominam wszystkim, że
finał odbędzie się w Berlinie. Nie ma sensu porównywać Basel do Bayernu, choć nie da się nie zauważyć, że Bawarczycy przechodzą teraz kryzys podobnie jak Real i Atletico Madryt, a wyniki FC Porto mogą zrobić złudne dobre wrażenie, bo w lidze krajowej to tam oprócz 2 klubów nie ma kto z nimi rywalizować.