>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/2 finału: Niemcy - Hiszpania [środa 20:30]

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
w meczu z Portugalią wprowadził Lorente i odrazu poprawiła się gra a w meczu z Paragwajem wprowadził Pedro i chwile puzniej padła bramka wystarczy ci to ??
później*
To rzeczywiście dobre zmiany robi, podczas całych mistrzostw udało mu się zrobić jedną dobrą zmianę. Bo tą z Pedro tak nie traktuje. Mam nadzieję, że dziś znów wystawi Torresa, tym samym zwiększy szansę na zwycięstwo Niemców na które zapewne zagram.

Ale mi to czołowka może na papierze ale napewno nie w tym turnieju jedni Remisuja z Algierią drudzy strzelają ze spalonego Meksykowi,błagam ;)
A trzeci przegrywają ze Szwajcarią, wygrywają ledwo z osłabionym Chile, pokonują po wymęczonym 1-0 słabiutką Portugalię i średni Paragwaj. Widzisz słabości innych drużyn, a Hiszpanów nie. Gratulacje ????

M 27,2K

madangelo

Forum VIP
Dal mnie faworytem są Niemcy. Hiszpanie są niby uważani za drużynę która gra szybko i kombinacyjnie, a do tej pory strzelili raptem 6 bramek. Można sobie tłumaczyć że rywale grają defensywnie ale dzisiaj praktycznie większość drużyn grająca w piłkę ostrożnie (4obrońców +2 def. pomocników) i skupia sie na ograniczeniu pola gry, ciężko żeby z mistrzami Europy grać beztroski futbol. Napastnicy bez rewelacji, Torres bez formy, Villą też nie ma się co jarać do tej pory jego bramki to albo ogromne błędy bramkarza, kiksy, albo strzały z 5m które szczęśliwie wpadały po poprzeczkach i słupkach. Sytuacji ma sporo gdyby był naprawde w formie na koncie miałby juz przynajmniej z 8 trafień, a tak w meczu z Paragwajem nie podszedł nawet do karnego.
Niemców sie tłumaczy że przejechali po Angli bo Ci byli faktycznie bez formy, przejechali po Argentynie bo Ci grali bez pomysłu bla bla bla. Przejada po Hiszpanii i też będzie sie tłumaczyć że Hiszpanie nie grali nic wielkiego. Jak dla mnie dużo lepiej zorganizowana drużyna, ich firmowa akcja &quot;Gliwice - Opole&quot; i bedzie po meczu.

tbm 642

tbm

Forum VIP
20:30 Niemcy - Hiszpania
Niemcy: Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Trochowski, Özil, Klose, Podolski
Trener Niemiec nie mógł skorzystać z Thomasa Müllera więc wzmocnił środek Trochowskim i pozostał przy dwóch napastnikach.
A co to już jest oficjalny skład podany? Wcale nie jest powiedziane, że akurat Trochowski ma grać od pierwszej minuty. Równie dobrze mogą grać Kroos, Cacau czy Kiessling. Poza tym podobno jest także wątpliwość czy wystawić Boatenga czy Janssena na lewej obronie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Nie oficjalny :cool:, ale jakoś mam zaufanie do kickera ;), a osobiści myślę że Löw będzie próbował wzmocnić środek i niwelować potencjał Iniesty i Xaviego w rozgrywaniu, a jeśli nadarzy się okazja to w ataku Polacy sobie powinie we dwóch poradzić :grin:. Wydaje mi się że w tym spotkaniu zobaczymy trochę inną reprezentacje Niemiec, mimo wszystko mniej ofensywna, lecz bardziej rozważną w kreowaniu akcji (na tej zasadzie żeby piłki w każdym bodź razie nie tracić i jednocześnie starając się zmniejszyć % Hiszpanii w posiadaniu piłki)

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
I ja przylaczam sie do typujacych na Niemcy. Oczywiscie w pilce roznie bywa i wykluczyc awansu Hiszpanii nie mozna, no ale... Logika zdecydowanie wskazuje na naszych zachodnich sasiadow. Widac ogromna prace jaka wykonuje sztab (ponad 30 osob jest zatrudnionych w reprezentacji Niemiec). Pilkarze sa wypoczeci, swiezy i glodni sukcesow. Hiszpanie niemilosiernie mecza sie przez ten mundial. W ani jednym meczu mi sie nie podobali. Czasami az da sie zauwazyc brak pomyslu na gre. Sa w identycznej formie jak rok temu na PK. Pilka lubi zaskakiwac, ale ja poki co nie widze zadnego argumentu za Hiszpanami w starciu z niemiecka maszyna.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Ja również kibicuję Niemcom. Hiszpanie prześlizgują się przez ten turniej niemiłosiernie. Przecież w meczu z Paragwajem nie byli drużyną piłkarsko lepszą. Ale już nie ma potrzeby do tego wracać. Teraz jest półfinał i na tym się skupiają ekipy. Oczywiście lepsze nastroje są w drużynie naszych zachodnich sąsiadów. Przecież to oni pokonali takie potęgi jak Anglię czy Argentynę 4:1 oraz 4:0. To nie jest przypadkowy wynik. Widać jaką są zorganizowaną ekipą, grają zespołowo, świetnie taktycznie. Jest tylko jedna niewiadoma - w jakim stopni ucierpi ta świetność ekipy Joachima Lowa z powodu braku Thomasa Muellera. Jednak zestawienie Podolski - Klose jest jak na razie najskuteczniejszym i najbardziej efektownym w całym turnieju. Są oni nie do powstrzymania. Natomiast Hiszpania, jak już wspomniałem, prześlizgują się przez cały Mundial. W ich grze brakuje mi tego kunsztu, który był widoczny dwa lata temu na Euro. Być może jest to spowodowane brakiem Senny? Nie wiem. Uważam jednak, że Hiszpanie swoją grą na tym turnieju nie zasługują na miejsce w finale.

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
Widzę, że zawiązała się ostra dyskusja, która w tej chwili już nie ma nic wspólnego z argumentowaniem, więc szkoda oczu na czytanie tego

Szanujcie się

Każdy ma prawo pisać o czymkolwiek byle nie łamać regulaminu, a skoro nikt nie jest w stanie ŻADNYMI argumentami fachowymi przewidzieć kto wygra dzisiejszy mecz, 5 stron dyskusji jest podzielona, niektórzy nawet wstrzymują się od typowania zakładów, to nie widzę przeciwwskazań do pisania na luzie o rzeczach tzw. „paranormalnych” w piłce J zwłaszcza, że w mediach o nich sporo przed tak ważnym meczem, zainteresowanie meczem jest wtedy większe, milsze i oczekiwanie godziny 20:30 narasta z każdymi wiadomościami :] osobiście po obserwacji obu drużyn na przełomie 2lat od euro 2008, uważam, że forma Niemców wzrosła dwukrotnie, a Hiszpanie szczerze są nadal dla mnie zagadką. Bo niby są nie widoczni, mecz ze szwajcaria klapa, reszta meczy jakas wywalczona z mega trudem, forma na oko przeciętna, ale przechodzili jak dotąd dalej i jak wiadomo żadnego przeciwnika nie można lekceważyć. Bramka z euro 2008 jak dla mnie nie była aż tak widowiskowa, by przekładać ją na cały tegoroczny turniej i na widowiskową dla oka grę Niemców, ale każdy typuje jak chce, po swojemu, to jego/jej osobiste przekonania i pieniądze. Nie będę Niemców faworyzować czy przekonywać innych do ich gry, po prostu podoba mi się ich styl, szybkość i zawziętość na boisku, którą było widać nawet w meczu z Serbią, stracili bramkę, ale cały czas byli przy piłce i próbowali za wszelką cenę wyrównać wynik, w sporcie potrzeba również odrobinki szczęścia, bo słupki na tym mundialu to codzienność. Nie umiem przewidzieć zwycięzcy, chyba jak każdy, bo Hiszpania także wie o co gra i kopać piłkę potrafi, ale mogę przecież wierzyć że wygrają Ci czy tamci. Mogę wierzyć we wszystko, gdyby miało to jakoś pomóc moim oczekiwaniom na finał i nikt mi tego nie zabroni. A stwierdzenie „szkoda oczu na czytanie tego” a zaraz później „szanujcie się” jest trochę chamskie, bo jak sam Krzysiu stwierdziłeś nie musisz tego czytać, a jak niektóre wypowiedzi rażą po oczach z jakiś tam powodów to się je po prostu lekceważy i nie wypowiada się na dany temat, proste i w tym przypadku do przewidzenia ;) więc pokój przyjacielu i wolność wypowiedzi ????

a ja i tak będę 3mać się założenia dariusa J wierzyć chcę w naszych sąsiadów z polskimi korzeniami ????

Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2006
III miejsce - Niemcy
Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej 2008
II miejsce - Niemcy

Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2010
.............. (dopisek: oby I miejsce)

Rozumiecie co sugeruje Wydaje się bardzo możliwe że Niemiecka reprezentacja może sięgnąć po tytuł mistrza świata. &lt;b&gt; W półfinale zagra z Hiszpanią, ale zagra nie z Hiszpanią jaką pamiętamy chociaż chociażby z ostatniego Euro tylko z Hiszpanią ludzi o wielkich nazwiskach jednak nazwiskach nie odzwierciedlających obecnego poziomu gry.&lt;/b&gt;

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Niemcy zasługują jak nikt inny na Mistrzostwo Świata. Dla mnie najrówniejsza drużyna od wielu lat, jedynie zawiedli na ME 2004, ale tak to II i III miejsca na MŚ czy II miejsce na ME. Może i składu nie mają na zwycięstwo ale mają ambicję Ci młodzi zawodnicy, grają ładną piłkę dla oka, a co ma Hiszpania ? Wielkie gwiazdy które nie trafiły coś z formą na te MŚ i dla mnie chociaż tak daleko dotarli ich gra jest rozczarowująca.
Muller będzie osłabieniem, ale on jest do zastąpienia.
Boje się tylko czy Hiszpania np. nie wypali z jakąś niesamowitą grą dzisiaj. Kto wie może dziś Niemcy nie będą mieć dnia, a Hiszpania zagra koncertowo, dlatego dla mnie ten mecz to zdecydowanie NO BET. Jednak kibicuję zdecydowaniem Niemcom, za ich ambicję której gwiazdeczki Hiszpanii nie mają.
NIEMCY !!!

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
Chodzilem pare lat do szkoly w Niemczech i poweim tylko tyle,,Ordnung muss sein,,.
Powinni powiezc Espanie ale dwie stare prawdy nakazuja myslec inaczej. Mecz meczowi nierowny i gra sie tak jak przeciwnik pozwala. I Niemcy i Hiszpanie w sumie nie trafili na mocnego rywala, z Hiszpania kazdy sie murowal wiec nie ma co patrzec na statystyki ze nieby tylko 6 goli. Niemcy wszystko w sumie z kontry strzelali a jak mi wiadomo z kontro gra druzyna, teoretycznie gorsza. Bedzie megapressing jak w finale LM. A wygraja zapewne jak zawsze...Niemcy.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Etam wielkizordon to nie prawda że z Hiszpanią wszyscy się murowali, Szwajcaria faktycznie liczyła na defensywę, ale już reszta, no bronili się bo co mieli robić jak nie mili piłki przy nodze ale jak mieli starali się grac w mirę otwarciej/ Paragwaj grał nawet na ich możliwości wet za wet , ale nikt nie może powiedzieć że każdy z kim Hiszpania grała się murował, Hiszpania nie miała pomysły jak wygrać spotkania, trafiała im się w każdym meczu jakaś okazja którą Villa wykorzystał i jakoś się prześliznęli.

O murowaniu to można powiedzieć w pamiętnym meczy Bracy z Chelsea, tu mamy defensywę ;)

wielkizordon 18

wielkizordon

Użytkownik
W sumie nie widzialem kazdego spotkania Espanii, wiec nei mam sie co klocic.
Cos czuje, ze jedna i druga druzyna pokaze sie dzisiaj ze strony , ktorej jeszcze nie widzielismy na tym mundialu. Mnie najbardziej i tak ciekawe jak Villa wstrzeli sie w Barcelone, niby papiery ma odpowiednie ale...po Henrym, Ibrze jest kolejnym MEgatransferem a ajk wszyscy wiedza megatransfery przewaznie dobrze wygladaja tylko na papierze...
Tak sobie mysle ze skoro anulowali zolte to moze dzisiaj ponad 5,5 bedzie?wczoraj nie bylo a powinno byc duzo ponad.

lukas155 11

lukas155

Użytkownik
no prosze jak ludzie zaczynaja przed meczem wreszcie myslec ze nie ma latwego zarobku, no pomyslcie sami bukmacherzy ostatnie co oddaliby swoje pieniadze a oddsmakarzy dali kursy kolo 2,9 czy wy myslicie ze oni siedzieli w betonowych schronach jak niemcy laly argentyne? ale juz za pozno na zmiany typow caly swiat juz zagral na niemcow i oczekuje fortuny na swoich kontach, a jutro bedzie wielkie gów... hiszpania zmeczy i awansuje
Po takiej wypowiedzi stwierdzam ,że albo jestes idiotą albo nie masz pojęcia o typowaniu(albo to i to). Otóż kursy nie sa wystawiane tak aby odzwierciedlić szanse obu drużyn, ale tak aby kapitał graczy rozkładał się równomiernie i aby bukmacher odniósł wysoki profit niezależnie od rozstrzygnięcia. Tak wiec, jeśli kursy na Niemcy i Hiszpanie są +/- równe to oznacza że ludzie obstawiają mniej więcej 50-50. Gdyby jak to ująłeś &quot;cały świata zagrał na niemców&quot; to kursy na niemcy nie wynosiłyby ~2,9 tylko 1,1. Mam nadzieję, że wyciągniecie wnioski i nie będziecie wypisywać takich głupot.
pozdrawiam

boromir 134

boromir

Użytkownik
Coś widzę panowie że kursy na awans Niemców niebezpiecznie podskoczyły w górę ???? tego też się spodziewałem.Jeszcze wczoraj na awans Hiszpanów sam grałem za 1,95 a dziś już jest 1,83.Myślę że przed samym gwizdkiem spadnie do okolic 1,80-1,75.A więc good luck panowie którzy stawiali na fenomenalnych Niemców gdyż szczęscie bedzie wam dzisiaj bardzo potrzebne.
A taki typ za drobne to x/2 po kursie 5,50

L 51

legionista880

Użytkownik
Po takiej wypowiedzi stwierdzam ,że albo jestes idiotą albo nie masz pojęcia o typowaniu(albo to i to). Otóż kursy nie sa wystawiane tak aby odzwierciedlić szanse obu drużyn, ale tak aby kapitał graczy rozkładał się równomiernie i aby bukmacher odniósł wysoki profit niezależnie od rozstrzygnięcia. Tak wiec, jeśli kursy na Niemcy i Hiszpanie są +/- równe to oznacza że ludzie obstawiają mniej więcej 50-50. Gdyby jak to ująłeś &quot;cały świata zagrał na niemców&quot; to kursy na niemcy nie wynosiłyby ~2,9 tylko 1,1. Mam nadzieję, że wyciągniecie wnioski i nie będziecie wypisywać takich głupot.
pozdrawiam
jak barcelona gra z xerex u siebie i na barcelone jest 1,2 to polowa ludzi gra na xerez po kursie 13? hahahah co za baran ???? na tym koncze moja polemike z takim gosciem ahhaah do szkoly.ahahahah caly czas siesmieje no gorszego debilizmu nie mogles wymislic ahahahaha, kursy sa tak ulozone zeby ludzie grali po rowno ahahahah, jak anglia grala ze slowenia to z pewnoscia 50 procent ludzi gralo slowencow hahahahah o matko naprawde niesamowite, fajnie ze nazwales mnie idiota bo takiego zrobiles z siebie matolku ????

S 42

szuwi1

Użytkownik
lukas155 generalnie ma racje, wlasnie polowa nie gra na Xerez tylko taki procent mniej wiecej jaki wskazuje ow kurs 15, a wiec 100/15=6.66%. Oczywiscie bukmacher na biezaco koryguje kursy, jedne mniej, drugie bardziej (zaleznie od informacji, ilosci obstawiajacych - doskonaly przyklad Ruchu w ostatnim meczu Europ League, gdzie kurs na polska druzyne w momencie wystawieni wynosil ok 2,20 a przed meczem ok 3,00).
A tu taka mala ciekawostka:
1. Brazil won the World Cup in 1994; before that they also won in 1970.
Adding 1970 + 1994= 3964

2. Argentina won its last World Cup in 1986; before that they also won in 1978.
Adding 1978 + 1986= 3964

3. Germany won its last World Cup in 1990; before that they also won in 1974.
Adding 1974 + 1990= 3964

4. Brazil also won the World Cup in 2002; before that they also won in 1962.
Adding 1962+ 2002= 3964

5. Therefore if you want to know what nation is going to win the World Cup in 2010, you only have to subtract 2010 from the magic number that we have determined: 3964.
3964 minus 2010 = 1954...
In 1954 the World Cup was won by Germany ????

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
lukas1555 miał na myśli 50 na 50% w tym akurat meczu, ponieważ tak są zdania podzielone, a nie ogólnie we wszystkich. wiadomo że kurs maleje od ilości typów na dany kurs, więc gdyby wszyscy obstawiali wygraną niemców ich kurs tak jak pisał lukas miałby poniżej 1,50%, coś w okolicy 1,20%. nie popieram wyzywania na żadnym forum, jest to tchórzostwo anonimowe i źle świadczy o człowieku. lepiej zając się emocjami przed meczowymi, schłodzić piwko w lodówce czy coś, a nie się wzajemnie wyzywać. to tyle na uspokojenie co po niektórych ????

L 51

legionista880

Użytkownik
ok to powiem tak tak: duzo gram handicapy nba wiec teoretycznie 50 na 50 i myslicie ze tak jest? w trendach do typowania w usa najczesciej jest 60 na 40 albo i jeszcze wiec co to za gadanie ze jak kursy rowno to po rowno typuja, akurat w tym meczu zdecydowanie wiecej osob typuje na niemcy wiec dlaczego od rana kursy zdecydowanie na nich skacza do gory? moze szanowny kolega co mnie poucza mi wyjasni?

W 74

woofer001

Użytkownik
Wiesz jak dziala gielda czy tego rowniez nie rozumiesz? skoro ktos zaproponowal zaklad na niemcow to ktos rowniez go musial przyjac czyli de facto obstawiac hiszpanow badz remis. Swoja droga sprawdzilem betfair i musze obalic Twoja teorie na niemcow obroty wynosza 6,5 mln a na hiszpanie 9 mln . No ale czekamy na kolejna super teorie czemu to niemcy maja wygrac ????
wiec dlaczego od rana kursy zdecydowanie na nich skacza do gory? moze szanowny kolega co mnie poucza mi wyjasni?
sluze wyjasnieniem najprostszym z mozliwych . Wiekszosc osob jednak gra na hiszpanie

L 51

legionista880

Użytkownik
Wiesz jak dziala gielda czy tego rowniez nie rozumiesz? skoro ktos zaproponowal zaklad na niemcow to ktos rowniez go musial przyjac czyli de facto obstawiac hiszpanow badz remis. Swoja droga sprawdzilem betfair i musze obalic Twoja teorie na niemcow obroty wynosza 6,5 mln a na hiszpanie 9 mln . No ale czekamy na kolejna super teorie czemu to niemcy maja wygrac ????
ja mam hiszpanie na kuponach co do gieldy to dziwne bo patrzylem 2 dni temu wyniki byly zupelnie na odwrot czyzby jest cos o czym nie wiem
mowa o obrotach oczywiscie

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
skoro rośnie kurs na niemców tzn że więcej osób obstawia zwycięstwo hiszpanów.
na facebooku na profilu tvp piłka nożna np więcej komentarzy tyczy się zwycięstwa hiszpanów, tutaj są zdania podzielone, ale znając życie więcej ludzi w polsce kibicuje hiszpanom, ze względu na znane nazwiska hiszpańskie, przez tytuł mistrza europy itp. kurs nie odzwierciedla zwycięscy co przykładem są drużyny które odpadły, na czele z wielką brazylią

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom